13 Μαΐου 2008

Θέλουμε?


Αφορμή για το συγκεκριμένο post αποτέλεσε το Post-υστερόγραφο του γλυκύτατου Mahler για τη γιορτή της μητέρας.

Και κάτι ο τρόπος που τα λέει, κάτι το θέμα που θίγει, κάτι η ελπίδα που πεθαίνει πάντα τελευταία, κάτι ο καιρός που χαμογελάει στις καρδιές μας και θέλουμε να βλέπουμε όμορφες εικόνες και να βιώνουμε όμορφα συναισθήματα, κάτι η νεα γενιά (ναι ναι Mahleraki, κι εσυ στη νέα γενιά συγκαταλέγεσαι και ας κλέβεις χρόνια στο προφίλ σου! :p) που νομίζω ότι τη βλέπω να ξεσηκώνεται και να ζητάει περισσότερα για όλους, κάτι το ενα κάτι το άλλο με κάνει να γράφω σήμερα εδω και να αναζητάω ιδέες....λύσεις...πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Πώς μπορούμε να ελατώσουμε τον πόνο ή τη δυστυχία ορισμένων ανθρώπων. Είναι πολλοί και είμαστε λίγοι αλλά είμαστε και μια παρέα που μεγαλώνει και δεν γίνεται να μην μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Ας σκεφτούμε, ας κατεβάσουμε ιδέες...ας μην μείνουμε άλλο στα λόγια.

Όλες αυτές οι εικόνες είναι αληθινές και υπάρχουν ακόμα και όταν κλείνουμε την εφημερίδα μας, ακόμα και όταν αλλάζουμε το κανάλι στην τηλεόραση. Και μπορεί να νιώθω τυχερή που ζω στην καλή πλευρά του κόσμου, που εχω την οικογένειά μου, τους φίλους μου, το σπίτι μου, τη δουλειά μου αλλά...υπάρχουν στιγμές όπως χθές όταν διάβασα το κέιμενο του Mahler όπου ολα αυτά τα "μου" βάρυναν πάνω από το κεφάλι μου και είπα να ζητήσω τη βοήθεια όλων εδω...όσοι είμαστε, όσοι διαβάζουν αυτό το blog. Ας κάνουμε ενα brainstorming και όπου βγεί. Τουλάχιστον θα έχει γίνει μια προσπάθεια...και είναι μια αρχή! :)

Υ.Γ. Μια φωνή από μακριά μου είπε ότι με τον τρόπο αυτό βάζω τον κάθε ενα από εμάς απέναντι σε μια ευθύνη που ουσιαστικά δεν θέλουμε να έχουμε...δεν έχει άδικο και ζητάω συγνώμη αν με τον τρόπο αυτό φορτώνω τον κόσμο που έχει ηδη μικρά ή μεγάλα προβλήματα με παραπάνω έννοιες. Αλλά, με στεναχωρούν τέτοιες εικόνες, αυτή η πραγματικότητα...Εν πάσει περιτπώσει, αυτές είναι δικές μου σκέψεις οπότε ο καθένας μπορεί να γράψει τη γνώμη του. 1 :) .

18 σχόλια:

Όναρ είπε...

Όταν λες καλό μου κορίτσι να κατεβάσουμε ιδέες τί ακριβώς εννοείς..τί μπορώ να κάνω εγώ από εδώ που το μυαλό μου είναι φορτωμένο με τα άγχη και τα χρέη και η καρδιά μου γεμάτη μίσος για την κυβέρνηση, την κοινωνία και τον πλησίον μου..τί να κάνω εγώ που τόσο επιρρεπής στην ύλη είμαι..; Καλημέρες του δυτικού (υπο)κόσμου..

One Happy Dot είπε...

Όναρ μου γλυκειά...Όλοι έχουμε άγχη, όλοι είμαστε φορτωμένοι, όλοι έχουμε γίνει ενα με μια καθημερινότητα που δεν μας αρέσει πολλές φορές αλλά το να βρούμε λίγο χρόνο να κάνουμε "κάτι" για κάποιους που δεν έχουν καν το περιθώριο ή το κουράγιο να μισήσουν οσο και να αγαπήσουν ίσως να μαλακώσει την καριδά μας και έτσι να νιώσουμε λίγο καλύτεροι "άνθρωποι". Καλησπέρες με αγάπη...

Naf είπε...

Η θεωρία απέχει πάααααααρα πολύ απο την πράξη...

One Happy Dot είπε...

Καλή μου Naf είναι τόσο κλισέ αυτό και σε καμία περίπτωση δεν μας ταιριάζει! ας βρούμε τρόπο να μικρύνουμε τις αποστάσεις!!! :)

Dr_MAD είπε...

αρχές ιουνίου θα αρχίσω ένα auction αντικειμένων bloggers και τα χρήματα θα δοθούν στην επέκταση της παιδοογκολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ. θα ενημερώσω και προσωπικώς εν καιρώ. Είμαι σίγουρος ότι κάτι θα έχεις να δώσεις : )

One Happy Dot είπε...

@MAD...δεν εχω λόγια να σου πω!!!! Count me in!!!! Σ'ευχαριστώ! :) :) :)

mahler76 είπε...

Νομίζω είναι σημαντικό πως βάζουμε ο ένας τον άλλο σε σκέψη. Από αυτό πιστεύω κάποια στιγμή θα βγεί κάτι καλό. Μια πρώτη βάση είναι να μην ευφησυχάζουμε.
Καλή σου μέρα κουκιδίτσα μου. Ελπίζω σύντομα να κανονίσουμε να τα πούμε και από κοντά.

One Happy Dot είπε...

Καλημέρα Mahlerako Μου...που θα πάει, κάτι θα γίνει. Just keep swimming που έλεγε και η Dori (Finding Nemo για τους cartoon maniacs!). Νομίζω ότι θα τα πούμε σύντομα! Φιλιά φιλιά! :)

mahler76 είπε...

Άντε να τα πούμε και απο κοντά. το μαιλ μου το ξέρεις, οπότε μπορούμε να αλλάξουμε και τηλέφωνα. Καλή σου μέραααα

One Happy Dot είπε...

@Mahler...yes yes yes!!!! Θα σου στείλω mail με το τηλέφωνό μου! Φιλιάαααααααααααα!!!!

Ταχυδρόμος! είπε...

Χαρούμενη τελεία μου εκεί κρύβεται κα το μεγάλο μυστικό. Η δική μου μάχη να νικήσω το στοίχημα έγκειται στο να μην με αφήσουν όλα τα εδώ να μη σκέφτομαι το εκεί. Δύσκολο στόχος. Δύσκολος μα και υψηλός..

One Happy Dot είπε...

Ταχυδρόμε μου...αυτοί οι στόχοι οι υψηλοί είναι που έχουν και μεγαλύτερη αξία! άλλωστε το "εκει" υπάρχει και μένει μόνο να γυρίσουμε το κεφάλι μας κατα "εκει" και να το δούμε!Καληνύχτες κουρασμένες και πεινασμένες! :)

Equilibrium είπε...

Ξεκινώντας να βελτιώνω το δικό μου μικρόκοσμο και "φωνάζοντας" για τις μαβλακείες του μεγάκοσμου, νομίζω είναι μια αρχή!

φιλιίιιιιιιιι

Unknown είπε...

Πείνα

"Σήμερα, το 77% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει με το 25% του παγκόσμιου πλούτου Στις ΗΠΑ ο αριθμός των πεινασμένων έφτασε από τα 20 εκατομμύρια ανθρώπους που ήταν το 1985, στα 30 εκατομμύρια το 1995. 300 πλούσιοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, κατέχουν το 50% του παγκόσμιου πλούτου. Ο αριθμός των ημιαπασχολούμενων και των ανέργων σε όλο τον κόσμο ήταν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι! (στοιχεία 1998) Περίπου 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πλήττονται από την φτώχεια, ενώ εξ αυτών τα 650.000.000 είναι παιδιά! Στις αναπτυσσόμενες χώρες το 1/3 των παιδιών κάτω των 5 ετών, δηλαδή 200.000.000 παιδιά, υποφέρουν από υποσιτισμό. Αποτέλεσμα: Ο υποσιτισμός είναι η αιτία που οδηγεί στο θάνατο 12.000.000 παιδιά ετησίως! Περίπου 250.000.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από έλλειψη βιταμίνης Α με αποτέλεσμα, ετησίως, περίπου 250.000 παιδιά να τυφλώνονται.
Ενας αριθμός που ξεπερνά τα 5.700.000 ανθρώπους έχουν γεννηθεί με κρετινισμό, επειδή οι μητέρες τους, έπασχαν από έλλειψη ιωδίου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στην πρόσφατη, συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας, στη Γενεύη, δόθηκε το ακόλουθο στοιχείο: Περισσότερο από 250.000.000 είναι τα παιδιά ηλικίας 5 έως 14 ετών (!) που εργάζονται σήμερα στις αναπτυσσόμενες χώρες του πλανήτη, ενώ από αυτά τα 60.000.000 εργάζονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού, η UNISEF έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που σοκάρουν. Τα στοιχεία αυτά πιστοποιούν ότι στον κόσμο κάθε (1) λεπτό της ώρας πεθαίνουν από την πείνα 12 νήπια...Οτι κάθε μέρα πεθαίνουν από την πείνα σε όλον τον κόσμο 36.000 παιδιά, δηλαδή κάθε μια ώρα πεθαίνουν από την πείνα σε όλον τον τόσμο 1.480 παιδιά, δηλαδή κάθε λεπτό που περνάει, στον πλανήτη πεθαίνουν 25 παιδιά, από την πείνα... Κάθε άνθρωπος μπορεί να δεί τον εαυτό του μέσα σ’ αυτό αλλά και τα προβλήματα του καθενός είναι μεγάλα προβλήματα γιατί μέσα σ’ αυτά βλέπει τη ζωή του αλλά και το θάνατό του.΄Ετσι σίγουρα ο καθένας μας κάτι θα κάνει είτε δίπλα του είτε μακριά του αρχίζοντας από μια καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

@martin
Με σόκαρες πραγματικά..

@mad
Αν μπορώ να προσφέρω και γώ κάτι μεσα!

@one happy dot
Ναι αμέ να κάνουμε κάτι αλλά τι γμτ!!!!

Unknown είπε...

Μπορείτε να δείτε πώς είναι ο κόσμος για κάθε χώρα και να κρίνετε από το κατα κεφαλήν εισόδημα. Η διεύθυνση είναι ελεύθερη έχει πάντοτε τελευταίες πληροφορίες.
CIA - The World Factbook βάλτε τη σε ένα ψαχτήρι
μπορεί ο καθένας να βοηθήσει και δίπλα του

Unknown είπε...

Μια πολή καλή ιδέα είναι να καταργηθεί η εισφορά για την ΕΡΤ ΝΕΤ και λοιπά. ΄Ετσι κι αλλιώς οι ειδήσεις δεν είναι πια ειδήσεις και το κανάλι μπορεί να ζεί όπως και τα άλλα από διαφημίσεις. Μια συλλογή υπογραφών για την κατάργηση της εισφοράς και τα χρήματα να δοθούν σε όσους έχουν ανάγκη με δημόσιο έλεγχο και με δημοσίευση στα blogs της διαχείρησης. Αρχίζοντας από δίπλα μας.

One Happy Dot είπε...

@ALL...καταρχάς είναι πολύ θετικό που νοιαζόμαστε! Από κει και πέρα, θα το ψάξω να δω πρακτικά τι μπορεί να γίνει. Ελπίζω στη βοήθεια του Martin και όλων αν βρεθεί κάτι συγκεκριμένο να το προσπαθήσουμε. Από το πιο μικρό εως το πιο μεγάλο!!! Να μην ξεχνάμε και του MAD το auction Που είναι και κοντά χρονικά! Φιλιά σε όλους!