7 Οκτωβρίου 2008

Εχω ενα παράπονο...



Σήμερα έμαθα ότι πρέπει να μπω στη διαδικασία μιας επίπονης εξέτασης -γυναικολογικής φύσεως- ώστε να διαπιστώσουμε αν και κατά πόσο το "σύστημα" λειτουργεί όπως πρέπει ή αν χρειάζεται service.
Ξέρω, ακούγεται απλό όταν το λεω έτσι και γελάω όταν φαντάζομαι τον εαυτό μου ως άλλο Lanciaki που θέλει τον καθιερωμένο του έλεγχο πρίν ακόμα ενα ταξίδι αλλά...αλλά δεν είναι έτσι.
Από την ώρα που το έμαθα νιώθω ενα σφίξιμο στο στομάχι και ενα παράπονο ανεβαίνει στο λαιμό μου.
Δεν είναι φόβος γιατί απλά δεν φοβάμαι.
Δεν με πειράζει ο πόνος γιατί πολύ απλά και χωρίς να θέλω να το παίξω θηλυκός Ρομπέν των πολυκυστικών δεν με φοβίζει η προοπτική του πόνου. Εχω σπάσει μηνίσκο, εσω πλάγιο σύνδεσμο και χιαστούς στο βόλεϋ και άντεξα. Έχω κάνει δυο επεμβάσεις επίσης γυναικολογικής φύσεως και το ίδιο βράδυ έλιωνα στο γέλιο με κίνδυνο να σπάσουν τα ράμματα και πάλι άντεξα. Πολύ συχνά κοπανάω το κεφάλι μου στα ντουλάπια του σπιτιού λόγω ύψους και πάλι αντέχω. Βρίζω, φωνάζω, απαντάω "μια χαρά" σε όποιον με ρωτήσει αν είναι ολα καλά και το εννοώ. Λίγο ΙΟΝ, λίγο Nutella και ολα φτιάχνουν. Ούτε οινόπνευμα, ούτε ιώδιο. Άντε κανένα hansaplast από εκείνα με το Μικυ για το χαβαλέ.

Τώρα όμως αναρωτιέμαι γιατί. Ότι αξίζει τον κόπο το ξέρω. Το γιατί όμως δεν το ξέρω.
Τα εχω δει, τα εχω ακούσει, εχω λυπηθεί...για άλλους.
Για μένα πάντα έλεγα ότι θα είναι απλά...θα είναι έτσι όπως πρέπει να είναι.
Κι όμως...η μητέρα φύση αποφασίζει να απεργήσει. Δεν έχει αιτήματα, δεν έχει απαιτήσεις. Δεν έχει σηκώσει πανό ούτε έχει βγεί στους δρόμους ψάχνοντας το δίκιο της. Δεν δίνει ενδείξεις κι όμως εμείς ζητάμε αποδείξεις ότι δουλεύει σωστά. Κι αν δουλεύει σωστά, τότε θα ψάξουμε να βρούμε γιατί δεν μας κάνει τη χάρη να μας το δείξει. Αν όμως δεν δουλεύει σωστά τότε θα της ζητήσουμε, θα την παρακαλέσουμε να μας κάνει τη χάρη να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι θέλει για να είναι ευχαριστημένη. Θα την κανακέψουμε, θα της πούμε γλυκόλογα, θα της κρατήσουμε το χέρι...κι ελπίζω να μην είναι τόσο κακομαθημένη ώστε να τραβήξει το σχοινί γιατί τότε θα κατέβω κάτω και θα της σπάσω τα μούτρα! Απλά και γλυκά...όπως πάντα!

34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω με ποια κριτήρια η μητέρα φύση επιλέγει να βάλει δύσκολα σε κάποιους-ες αλλά από εμπειρία σου λέω πως αν της αποδείξεις οτι "δεν μασάς" κάνει πίσω.
Καλή επιτυχία!

Ανώνυμος είπε...

Ίσως είμαι το πλέον ακατάλληλο άτομο για να απαντήσω... βλέπεις, κάθε επίσκεψη στον γυναικολόγο ισοδυναμεί με βασανιστήριο τύπου "πρώτο τραπέζι πίστα στην Μπεζαντάκου". Αντίθετα με σένα, τα νιώθω όλα: φόβο για τον πόνο, αλλά κυρίως για τη διάγνωση (κάθε φορά είμαι προετοιμασμένη να ακούσω ότι πάσχω από 33 διαφορετικά πράγματα) και βέβαια λίγη ντροπή, διότι δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα του κόσμου να... ξέρεις.
Θα φάω μία ΙΟΝ στην υγειά σου σήμερα και μασουλώντας την, θα σου στέλνω τα πιο γλυκά vibes, για να περάσει κι αυτό, όσο πιο ανώδυνα και γρήγορα γίνεται! :*

One Happy Dot είπε...

@Pandora...
Μα δεν ξέρεις πόση ώρα προσπαθώ να σου αφήσω ενα comment στο τελευταίο σου post και ο blogger δεν με αφήνει! Άτυπα λοιπόν να σου πω ότι η Μιμή θα ζήσει ζωή χαρισσάμενη δίπλα στον Κύριο Μιμή γιατί πολύ απλά με τέτοια λεύκανση που έχει κάνει στην οδοντοστοιχία της δεν έχει χώρο και χρόνο για τα μικρά καθημερινά δράματα των γυναικών της διπλανής πόρτας! (Dot τινάζει μαλλί και παίρνει βλέμμα Μιμής τύπου κάτι σκάλωσε στο δόντι αλλά κάνε ότι δεν τρέχει τίποτα και ρούφα τα μάγουλα με νοήμα μαρή!)
Στα δικά μας τώρα...θα της τσακίσω τον τσαμπουκά και στο τέλος θα χορέψω σάμπα πάνω στο άδειο της κουφάρι! (ατάκα από παρακμιακή ταινία με τον Idontrememberhisname Doddamnit που το έπαιζε κακός και ήταν τόσο πειστικός που η κόπια βγήκε απευθείας σε VHS version!
Ευχαριστώ και σε καλησπερίζω με νόημα! :)

@brokensemaphore...
Ααααα ο γυναικολόγος είναι φίλη καλή! Από τίποτα δεν πάσχουμε και πολύ περισσότερο από 33 διαφορετικά πράγματα (μαρή κι εσυ...το παραξήλωσες στο μέτρημα!) Νομίζω πως θα φαω κι εγω μια ΙΟΝ ώστε να είμαι σίγουρη ότι τα Vibes σου θα έρθουν στο σωστό παραλήπτη...μην μπερδευτούν και πάνε κάπου που δεν θα εκτιμηθούν! :) Φιλί σοκολατένιο!

Naf είπε...

πες μου οτι δεν μεγαλώνει πάλι ενας Θανάσης μέσα σου...!!

One Happy Dot είπε...

@Naf...
Θανάσης οχι! Και γενικά δεν μεγαλώνει κάτι (omg alien θα μας βγεί το post!) αλλά κάτι δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι και πρίν κάνουμε οτιδήποτε πρέπει να εξεταστούμε...γενικώς! Κι επειδή εχω καιρό να το πω...σταδιάλα καμπάλα!

Hfaistiwnas είπε...

Dotάκι μου!! Μωρό μου!! Είναι και αυτή η μητέρα φύση! Αν βάλει κάτι με το μυαλό της... Να της πεις να πάψει να σε ταλαιπορεί! Κάτι που θα κάνει είμαι σίγουρος! Καλά θα πάνε οι εξετάσεις καλή μου Ντότ! Η σκέψη μας μαζί σου!!!

gregory είπε...

πριν χρονια πηγενα με την γυναικα μου στον γιατρο,για γυν/κη εξεταση..για πρωτη μου φορα ειδα την σταση που ειχε στο κρεβατι της εξετασης...τοτε ενιοσα τη ειναι η ΓΥΝΑΙΚΑ.ενα σου λεω απο την καρδια μου ..να εισαι περηφανη που εισαι γυναικα ετσι απλα...και να μην εχεις παραπονο απο την μητερα φυση..γιατι εσυ εισαι η μητερα φυση..καλη επιτυχια και να εισαι δυνατη..σαν γυναικα...

maika είπε...

παραπονιάρα...
η φύση κάνει κι αυτή τα παιχνίδια της...καμιά φορά και ζαβολιές...γμτ!
ίσως ταλαιπωρηθείς λιγάκι αλλά στο τέλος ... όλα θα πάνε τέλεια,υπέροχα,καταπληκτικά!!!
..Πάω να τσακίσω κι εγώ δυο κουταλιές της σούπας νουτέλα για σένα!!!
;0)))

Γ.Π. είπε...

Ελπίζω όλα να πάνε καλά!
Τελευταία έχω γίνει πολύ ευαίσθητος όταν ακούω φίλους και δικούς μου ανθρώπους να υποψιάζονται ακόμα ότι κάτι έχουν.

Βέβαια ο φίλος μου ο Επίκτητος (λίγο μεγάλος αλλά ...Στωικός) λέει ότι :
"Ας αποφύγουμε να μιλάμε με αυτό τον τρόπο: «Πόσο άτυχος είμαι που μου συνέβη αυτό». Αλλά καλύτερα ας πούμε «Πόσο τυχερός είμαι, γιατί παρόλο που μου συνέβη αυτό, συνεχίζω να ζω ήρεμος, αφού δεν έχω συντριβεί από το παρόν, ή δεν τρομάζω για το μέλλον», ή ακόμη «Αυτό δεν είναι κακοτυχία, αλλά το γεγονός ότι το υπομένω με καλή διάθεση είναι μεγάλη τύχη»."
Δεν ξέρω αν βοήθησα αλλά καλού κακού έχε δίπλα σου και μια φιλοσοφική Lactum ή Νutella για παν ότι!
Φιλιά και αγκαλιά και όλες μου οι ευχές για τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία!

ProFyLaKtiKo είπε...

εγώ θα κάνω μια αξονική τομογραφία για να δω τη θέση ενός δοντιού που έχω μέσα στο σαγώνι μου.

να τις κάνουμε μαζί και μετά να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα, ναι?

φιλιά πολλά και αγκαλίτσα!

Spy είπε...

IIOOOYYYY!!!!
(καιρό είχα να τ' ακούσω!)
ΣΤΑΔΙΑΛΑ Η ΚΑΜΠΑΛΑ!!!!!!

Ωραίο mood για εξετάσεις...
Όλα θα παν' καλά, μικρή μου.
Κι αν δεν πάνε (που θα πάνε δηλαδή), ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΚΑΤΩ... όλοι μαζί και θα γίνει της... ε, γκχμ, ε... της.. ε, της Καμπάλας!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα με λίγο παραπάνω Lacta(κάνω διαφήμιση τι κερδίζω?)και με περισσότερη θετική ενέργεια όλα θα πάνε καλά με το θέμα της υγείας σου.Και όσο για αυτό το "καταραμένο" pixel σκέψου ότι είναι ένας μικρούλης φίλος που σου κάνει παρέα και σου θυμίζει πάντα:BACKUP!!!
εξάλλου εδώ που τα λέμε αν έπαιρνες BACKUP δεν θα είχες παρέα αυτό το τρισάθλιο καμμένο pixel,εκτός και αν το πείσεις να αλλάξει χρώμα στα μαλλιά του ή αν δεν τα καταφέρει να πάει στο CERN και να μη γυρίσει παρέα με τα άλλα pixels...Ο Γατομπαμπάς και Σίσσυ σας εύχονται ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ -DOVISDANE

xipasmenos είπε...

ΠΟΝΑΣ;
ΟΧΙ
ΓΙΑΤΙ;
ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΛΟΚΑΤΖΗΣ!!

ΠΟΝΑΣ;
ΝΑΙΑΙΑΙΑΙ
ΓΙΑΤΙ;
ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΓΛΥΚΑΤΖΗΣ!!

Φιλιά μωρό μου όλα καλά θα πάνε!!

naya είπε...

Μια χαρα εισαι!
Ειπα!Ανασα!
(με επιασε το δασκαλιστικο..)
φιλακια νουτελιστικα(?)

SDRyche είπε...

Άντε τώρα εγώ να πείσω τους άλλους τρεις ότι η φύση δεν είναι κάτι απτό που μπορούν να το πιάσουν και να του ψιθυρίσουν δυο φωνήεντα. Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά έχουν ξαμολυθεί μανουριασμένοι στους δρόμους από ώρα κι άντε να τους εντοπίσω!
Πολυαγαπημένη dot ευχόμαστε να πάνε όλα καλά!

mahler76 είπε...

Η μπορείς να την δελεάσεις με λίγη Nutella ή το κολασμένο σουφλέ σοκολάτας που φάγαμε κι ακόμα γλύφω τα δάχτυλά μου γιαμ γιαμ.
Πολλά φιλάκια κούκλα.

jacki είπε...

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να σου κάνι τη χάρη και να λειτουργύνε όλα καλά. Σου αφήνω ένα φιλί γεμάτο νουτέλα και σου χαμογελώ.
Καλό κουράγιο.

One Happy Dot είπε...

@Hfaistiwnas...
Μωρέ θα της τα πω ενα χεράκι και θα γίνει το ελα να δείς και κάτσε να θαυμάσεις! Ευχαριστώ καλό μου! :)

@Gregory...
Αχ αυτή η "στάση" στο γυναικολόγο είναι....βολικότατη και νιώθεις πάντα τόσο άνετα! Να μας χαίρεστε και να μας προσέχετε!

@Maika...
Το εχω πάρει απόφαση...θα πάρω Nutella Μαζί στη διάρκεια της εξέτασης και θα είμαι μια χαρά...και δυο χαρές μη σου πω!

One Happy Dot είπε...

@Καημός...
Α οχι με την τύχη μου δεν τα βάζω ούτε χάνω τον ύπνο μου τα βράδια. Ηδη είμαι πολύ καλύτερα και όταν έρθει η ώρα να κάνω την εξέταση θα είμαι δυνατή σαν βράχος με το αρκουδάκι μου αγκαλιά! Βράχος σου λεω! Και ναι βοήθησες...πάντα βοηθάς! :)

@Profylaktiko...
χαχαχαχαχα it's a date! RDV για καφέ και σύγκριση εξετάσεων! (κατά βάθος θέλεις να μου την πέσεισ το ξέρω...πρωτότυπη μέθοδος οπότε κάνω ότι δεν το κατάλαβα!)

@Spy...
fight fight fight! Μη σου πω ότι έτσι που σε φαντάζομαι τώρα είσαι ίδιος ο Bradd στο Fight Club...ε?ε? Σ'εφτιαξα? ε?ε?ε?

One Happy Dot είπε...

@Ανώνυμος γατομπαμπάς και Sissy...
θα ζητήσω από τον γιατρό με την ευκαιρία της εξέτασης να δει και το καμμένο pixel....φαντάζεσαι? ;)

@Xipaki...
Στην εξέταση με Nutella με τρέλλα με τρέλλα! :) φιλί γλυκό μου ζουζου!

@Naya...
Έτσι μιλάς δηλαδή στα παιδάκια? Γιατί εγω μια φορά σκιάχτηκα και ακόμα κρατάω την αναπνοή μου! Mommmmmyyyyyyy!!!

One Happy Dot είπε...

@sdryche...
Πρέπει να τους πιάσεις από το αυτί αυτούς τους τρείς γιατί θα σε βάλουν σε μπελάδες μια μέρα να μου το θυμηθείς! Είναι βέβαια ωραία τυπάκια οπότε στο τέλος θα την βγάλουν καθαρή! Τα φιλιά μου στην ομάδα!

@Mahler...
εεεε ποιό σουφλέ σοκολάτας? Ποιός είσαι εσυ και γιατί μου στέλνεις φιλάκια???

@jacki...
καλά το πόσο απολαμβάνω που όλοι έχουε βάλει τη Nutella στη ζωή μας δεν μπορώ να σου εξηγήσω!!!!!! φιλί γλυκό! :*

Ανώνυμος είπε...

κουράγιο!

One Happy Dot είπε...

@Sakafiora...
merci mon ami! Ice cream is the only solution!

Ανώνυμος είπε...

Ax ρε ματάκια μου πόσο σαγαπάω να ξερες!
Ολα θα πάνε καλά βλαμένο μου!
Αντε και θα σου φέρω και το Μους να σου φτιάξει Pizza?
Saint Dot my brother says...

One Happy Dot είπε...

Pizza by Mous???? I love! I love Mous too! Kissies to the both of you!!!!!!

PN είπε...

Απλά μην σκας. Όλα καλά θα πάνε. Βρε άκου που σου λέω. Έχω το κληρονομικό χάρισμα της Μύριαμ και του Τζόσουα μαζί και επίσης λέω και τον καφέ όταν έχω κέφια!!!!! Χαχαχχαχαχα!!!

Έλα και σου έχω φυλαγμένες τις Nutella. Και ξέρεις, από τις καλές τι ιταλικές...όχι μαλακίες!!!!

One Happy Dot είπε...

@vk in athens...
Τελικά είσαι ο Άγγελος Πράσσινος έτσι? Ελααααα παραδέξου το και δεν θα το πω πουθενά! Ιταλικές Nutelles eh? ma che bello! :)

PN είπε...

Ποιος είμαι...;;;;; Ποιος είναι αυτός ο Πράσσινος που με αντιγράφει; Να πυροβοληθεί πάραυτα....χαχαχαχαχα!!!!

Nutella Italliana. Molto bella!!!!!

Equilibrium είπε...

Κοίτα... Όλα θα πάνε καλά, όπως είπαν και οι προλαλήσαντες. Αυτό ως ευχή φυσικά, γιατί μακάρι να μπορούσαμε να προβλέπουμε τις εκβάσεις των αγώνων μας... (μακάρι; ή μήπως τότε δε θα'χε και νόημα ο αγώνας μας..;)

Αλλά...

Αλλά, από το λίγο που σε ξέρω, και για το προσωπικό "θεματάκι" που ακροθιγώς αναφέρεις, νιώθω ότι, ακόμη κι αν η φύση πεισματικά κάνει τα δικά της, υπάρχουν κι άλλοι όμορφοι τρόποι. Οι εναλλακτικές είναι πολλές, και το ξέρεις, αρκεί να υπάρχει αγάπη, κι εσύ την έχεις, και πρώτα απ' όλα για σένα, χαρούμενη τελ(ε)ίτσα μου!...

φιλί ;)

ProFyLaKtiKo είπε...

βασικά κάποια στιγμή θα σου κάνω ερωτική εξομολόγηση απλά θέλω να είναι πολύ ιδιαίτερη ώστε να πέσεις :p

αλλά σσστττ. μην το πεις πουθενά

mahler76 είπε...

@ProFyLaKtiKo
Σε πρόλαβε άλλος. Αγαπάμε Χαρούμενη Τελίτσα, τόσο ώστε να αλλαξοπιστήσουμε...ή περίπου.

One Happy Dot είπε...

@vk in athens...
ok αρκετά με τα ιταλικά και τα γελάκια! Πού είναι αυτή η Nutella??? I want it! ME ME ME!!!!!

@Equilibrium...
Καλώς το!!! Κατά πρώτον ελπίζω και εύχομαι να είσαι πολύ καλά κάπου στον πλανήτη γη! :)
Σε ότι αφορά το "θεματάκι" μας....τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα πως ότι και να συμβαίνει, με λίγη θετική σκέψη και καλή ενέργεια ολα μπορούν να γίνουν και εν πάσει περιπτώσει τίποτα δεν είναι τόσο τραγικό ώστε να μας πάρει από κάτω!
Σε φιλώ γλυκά και χαίρομαι που εξακολουθείς να κάνεις τις βόλτες σου από τα μέρη μας! :*

@Profylaktiko...
Το ήξερα ότι με ποθείς κολασμένα!!!!! Αν δείς ότι δεν πέφτω βάλε μου τρικλοποδιά εντάξει? Αυτό και αν θα είναι ιδιαίτερο!!!! :)

@Mahler...
Να δείς που στο τέλος εμείς οι δυο θα το κάνουμε το παιδί και αν το Profylaktiko φερθεί πολιτισμένα θα το βαφτίσει μαζί με τον Κωστή ο οποίος και θα το μεγαλώσει! Είμαστε τόσο πολύ μπροστά! :) xexexexe!!!!

Όναρ είπε...

Αχ γλυκό μου σημείο στίξης..μη σκας..εγώ πριν λίγο καιρό έκανα μία εξέταση στους καρκινικούς δείκτες και κανονικά θα έπρεπε να είχα φουντάρει..μη μασάς σου λέω..ευτυχώς κάποιες φορές κρατάμε εμείς τη ζωή μας στα χέρια μας..και εξάλλου δεν μπορεί να είσαι η πηγή έμπνευσης όλων μας και να μην το κάνεις για τον εαυτό σου..χαζό..άσε που μπορεί να το παρατράβηξες (σεξουαλικά μιλώντας)..αχόρταγη..Καλησπέρες οριστικές κι αμετάκλητες..

One Happy Dot είπε...

@Όναρ...
Μετά από τέτοιο σαρωτικό comment εγω εχω μόνο ενα τεράστιο ευχαριστώ να πω και ας ελπίσουμε ότι ολα θα είναι καλά...και για τους δικούς σου δείκτες αλλά και για τις δικές μου τις...ενδείξεις! Φιλί γλυκό κορίτσι θαρραλέο! :)