21 Οκτωβρίου 2008

Plaaaaay ball!!


Και να λοιπόν που έφτασε Τρίτη για να θυμηθώ ότι το Σαββάτο που μας πέρασε πήγα γήπεδο! Ω ναι! Η χουλιγκάνα μέσα μου ξύπνησε και εκεί που καθόμασταν με το έταιρο ήμισυ και καναπεδοχαλαρώναμε πέταξε την ιδέα «Πάμε ενα γήπεδο?»

...

Αφού βεβαιώθηκα πως μιλούσε σε μένα και οχι σε κάποιον φίλο του που θα μπορούσε να έχει κλειδί για το σπίτι μας και να είχε μπεί μέσα πατώντας στις μύτες των ποδιών του και ενδεχομένως να είχε καθίσει πίσω μου ακριβώς (...μισό λεπτό να ξεκουραστώ γιατί τόση φαντασία μου φέρνει πονοκέφαλο) και δίχως να το σκεφτώ πολύ (χμ...) είπα «ναι» (η αρχική σκέψη ήταν να πω "I do" αλλά δεν μου φάνηκε να αρμόζει στην περίσταση!).

Άλλωστε τι είδους νεοσμυρνιώτισσα από τα γεννοφάσκια μου δηλώνω αν δεν εχω πατήσει ούτε σε ένα παιχνίδι (ματς το λένε γλυκειά μου, συντονίσου!) της ομάδας? Όπου ομάδα βλ. Πανιώνιος ή αλλιώς Πάνθηρες!! Αντίπαλη ομάδα ο Άρης και οι οπαδοί του Αρειανοί ή Σκουλήκια! Χαριτωμένο δεν λεω!


Σε χρόνο dt είχα ντυθεί (οχι μαμά δεν ήμανε γδυτή, ήμην απλώς με οικιακή περιβολή, από κάτω την κουζίνα από πάνω τον απορροφητήρα!) και αφού πήραμε τα απολύτως απαραίτητα (πλαστική σακούλα από το καθαριστήριο για τα καθίσματα και ομπρέλα γιατί είχε ηδη είχε ξεκινήσει να ψιχαλίζει) και αφήσαμε τα μη απαραίτητα (μια σοκολατίτσα πήγα να βάλω στην τσέπη και ήρθε το βλέμμα του Τουταγχαμών να με συνετίσει!) κινήσαμε για το γήπεδο το οποίο είναι 5 λεπτά με τα πόδια από το σπίτι.


Έξω από το γήπεδο, λες και είχε προεκλογική συγκέντρωση ο δήμος Νεας Σμύρνης, οι φάτσες λίγο πολύ γνωστές. Σε εχω δει κάπου κάπου σε ξέρω που τραγουδούσε και ο "δεν είναι δικό μου το παιδί Αλίκη μου" αλλά από που? Πήραμε εισητήριο (10 €? Wow Να ξανάρθουμε!) και μπήκαμε στο γήπεδο όπου γινόταν το ελα να δείς και κάτσε να θαυμάσεις. Εννοείται ότι καθήσαμε στην θύρα κολλητά από τους φανατικούς η οποία ήταν ηδη γεμάτη και με μεγάλη μου έκπληξη είδα και Πανθερίνες στα καθίσματα. Εμ τι να κάνεις χρυσή μου. Αν σου μένει μια μέρα να δείς το Γιαννάκη και ο Γιαννάκης θέλει να υποστηρίξει την ομάδα βάζεις κι εσυ το ντεπιεδάκι σου και ενα 10ποντο και ακολουθείς αλα μπρατσέτα. Αντί για καφέ τρώς ενα παλιο βρώμικο και δηλώνεις ευτυχισμένη και περήφανη που ο Γιαννάκης βρίζει σαν νταλικιέρης τους λιγοστούς Αρειανούς απέναντι σούρνοντας κάτι για τη μάνα τους (δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα η ύβρις οπότε μην ταράζεσαι, δεν σου προσβάλουν την πεθέρα! Αφού δεν την πας άλλωστε!) ολα αυτά με σένα αγκαλίτσα να τρως αγκωνιές ανα 10 δευτερόλεπτα!


Εν πάσει περιπτώσει καθήσαμε, βολευτήκαμε και περιμέναμε να ξεκινήσει ο αγώνας. Στο μεταξύ στην κερκίδα των "φανατικών" ένας τύπος με τηλεβόα προσπαθούσε να συντονίσει το πλήθος ώστε να λένε όλοι τα ίδια συνθήματα και να μην κάνει ο καθένας του κεφαλιού του. Αυτό είναι οργάνωση! Ένας ο βοσκός και από πίσω τα πρόβατα. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση τα πρόβατα μας προέκυψαν πιο μαύρα από κάρβουνο αφού ο καθένας έλεγε τα δικά του και στο τέλος ο συντονιστής Πάνθηρας τα πήρε κρανίο και έδωσε μια στον τηλεβόα και τον έκανε κομμάτια. Οποίος πολιτισμός!


Την ωρα που βγήκαν "τα παιχτρόνια" στον αγωνιστικό χώρο άναψαν μπλέ και κόκκινα καπνογόνα (είναι τα τοπικά μας χρώματα αυτά κοπελιά δεν θέλω σχόλια! Άσε που με την ώρα το μπλέ ενώνεται με το κόκκινο και κάνει ενα εξαιρετικό μωβ το οποίο είναι και πολύ μόδα φέτος!) και χιλιάδες μπλέ και κόκκινα μικρά χαρτάκια πέταξαν στον ουρανό για να καταλήξουν πάνω μας, στα καθίσματα, στο γκαζόν, στις λάσπες....τυχεροί όσοι θα τα μάζευαν, ω οικολογικά ευαισθητοποιημένοι φίλαθλοι!

Τα συνθήματα «ντου ντου ντου Πανιώνιος παντού» και κάτι άλλου που ξεκινούσε από «Δεν είμαστε καλά, δεν έχουμε μυαλό» που κατέληγε σε «...τα βλέπω κόκκινα και μπλε» διαδέχονταν το ενα το άλλο με διακοπές από «σκουλήκια Αρειανοί» απευθυνόμενα στους Θεσσαλονικιούς που είχαν αρχίσει σιγά σιγά να γεμίζουν τις κερκίδες απέναντι. Δεν ήταν πολλοί αλλά μέσα σε λίγα λεπτά είχαν απλώσει τα προικιά τους κάνοντας αισθητή την παρουσία τους .


Ο αγώνας ξεκίνησε και στο πρώτο κιόλας λεπτό ο Άρης έβαλε γκολ! Πανικός στους Αρειανούς κόκαλο οι Πανιώνιοι. Για μερικά δευτερόλεπτα μόνο. Μετά θυμήθηκαν τη μάνα του προπονητή του Άρη και τη στόλισαν με μερικά κοσμητικά επίθετα έτσι για το καλό. Στο μεταξύ δυνάμωσε η βροχή και χωθήκαμε κάτω από την ομπρέλα θυμίζοντας φρέσκο ζευγαράκι με την υπόκρουση "τι ζώο είσαι κακομοίρη μου?" προερχόμενη από τον κύριο στο πίσω κάθισμα να στέλνει πνοές ρομαντικού αέρα στην ατμόσφαιρα!


Το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-1 υπερ του Άρη με τους φιλάθλους και των 2 ομάδων να υστεριάζουν και ολα να καταλήγουν στις μανάδες παιχτών και προπονητών. Αναρωτιέμαι αν τελικά έχει προσωπικό χαρακτήρα ολο αυτό!


Εντυπωσιάστηκα από 2 παίχτες του Πανιωνίου δε οι οποίοι τράβηξαν τα βλέμματα καθώς επρόκειτο για νεα αποκτήματα της ομάδας. Ο ένας ήταν ο Αλβάρο Ρεκόμπα ο οποίος "έστρωσε κάτι μπαλιές διαβήτη και άδειασε τις άμυνες του Άρη αφήνοντάς τους μαλάκες "(αν βρεθεί κάποιος να μου εξηγήσει αυτό που μόλις είπα θα εκτιμηθεί δεόντως!) και ο άλλος ήταν ο Εστογιανόφ ο οποίος έτρεχε σαν το κατσίκι πάνω κάτω (πολύ με κούρασε μόνο που τον έβλεπα!) και είχε κάνει ενα καταπληκτικό πλατινέ χρώμα στο μαλλί του άλλο να σου λεω. Α! Έκανε και κάτι καλές σέντρες αλλά το μαλλί είχε περισσότερο ενδιαφέρον!


Τελικά δέησε ο ύψιστος και έβαλαν 2 γκολ οι Πάνθηρες, οργίασαν οι φίλαθλοι, ηρέμησαν οι Αρειανοί, ησύχασε και ο από πίσω μας ο οποίος ήταν στα όρια εμφράγματος και έπαψα να νιώθω γκαντέμω! Αυτά! Την επόμενη φορά θα τα πούμε vs. ΠΑΟ και εκεί η θέση μου είναι δύκολη...Από την Κική και την Κοκό ποιά να διαλέξω εγω?!

29 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Πάλι στα γήπεδα; Μα τι κόλλημα και αυτό!!! :)
Ηρθε η άλλη στο γήπεδο νε δεκάποντο; λοολ! Που να είχε και χώμα, εκεί θα έμενε να τραβάι τα τακούνια!

Spy είπε...

Μπα;
Σχολική εκδρομή σας πήγανε;
Τρομάρα σας! Μου θέλατε και ζουζουνιές με το ψιλόβροχο...

(στον επόμενο αγώνα μην πάτε με τον ΠΑΟ, πείτε σκέτο "I DO", μπορεί να πιάσει... λέμε τώρα...)

Albus Genius είπε...

Τώρα όπως θα μάθεις αργότερα οι Αρειανοί είναι μεν σκουλήκια αλλά κίτρινα οικολογικά και είδος προς εξαφάνιση ενίοτε.Τί φτουράει η Μαντόνα μπρός στον Πανιώνιο ας έγινε και πολυεθνικός. Μια ανάρτηση Πανιώνιος ολέ θάταν και το πρώτο για την μετά Μπέο εποχή και νυν Πανταζή, όπως εξάλλου "τόπε τόπε ο παπαγάλος"

Ακολουθούν : Υμνος Πανιωνίου (Χαλκιόπουλος)
http://www.youtube.com/watch?v=8_xO1yGqXV8

Υμνος Πανιωνίου οριενταλ

http://www.youtube.com/watch?v=8psVrs7IWfk

Υμνος Πανιωνίου remix

http://www.youtube.com/watch?v=E-9vk7OzlKw

Πανιώνιος Πάνθηρες

http://www.youtube.com/watch?v=D7q66g37CN4

PN είπε...

Καλά δεν σχολιάζω το κείμενο που είναι γραμμένο από τα αθώα μάτια μια κυρίας (πάνω από όλα)!!! Αλλά βρε κουκίδα μου, να κάνω μια επισήμανση; Μια φωτό με τον Donald να παίζει ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και όχι Rugby δεν βρήκες...;;;; Χαχαχαχαχαχα!!!!!

Τίποτα!! "I do" την επόμενη φορά και θα δεις πως θα του φύγει η μαγκιά. Αχ να ήμουν από μια πλευρά να βλέπω!!!

SDRyche είπε...

Για πότε πέρασε το 90λεπτο (διάβασα το κείμενο) ούτε που το κατάλαβα. Καταπληκτική.
Δε πιστεύω να ζήλεψες την κυρία με τα δεκάποντα και ν' αρχίσεις να φοράς κι εσύ τακούνια εκτός από τους γάμους και στα γήπεδα;
Καλησπέρα στην πιο σικ αναμεταδότρια!

ProFyLaKtiKo είπε...

καλά εσύ όχι μόνο πήγες, αλλά έκανες και παρατηρήσεις και θυμάσαι και παίχτες...

μένω άναυδος... καμιά φωτογραγφία δεν έβγαλες? αφού ξέρεις πως έχω αδυναμία στο άθλημα..

xipasmenos είπε...

Ο Χριστός και η Madonna....

Girl shopping therapy & spa for you....έτσι για να αντισταθμίσουμε την βαρβατίλα γιατί σε λίγο θα φυτρώσεις μουστάκι!

jacki είπε...

Πας συχνά στο γήπεδο καλή μου. Νομίζω η ιδανική σύντροφος για τους άντρες. Φαντάζομαι ότι παρακολουθείς μπάλα και στο σπίτι με πίτσες και μπύρες ε ;)
Καληνύχτα.

mahler76 είπε...

ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΑΣ!!!!

Η φωτό σου θα μοιραστεί σε όλους τους συνδέσμους του ΠΑΟ. Δεν θα μπορέσεις να περάσεις τα μπλόκα ψηλή γκαντέμω!!!!

έπρεπε να πείς I do να δούμε γέλια.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι τόοοοοοοσο άσχετη που έβαλες φωτό με άλλο άθλημα :P

mahler76 είπε...

@sakafiora
ΩΧ ΝΑΙ!!!! sakafiora τα σπάς!!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι λογικό βέβαια αφού στην εποχή της δεν έπαιζαν ποδόσφαιρο (δεν είχε ανακαλυφθεί ο κύκλος, η ρόδα, η σφαίρα, η μπάλα) :P

One Happy Dot είπε...

@Hfaistiwnas...
πάλι πάλι! Είδες κόλημα στα "γεράματα"? Το είδα και το 10ποντο και είπα την επόμενη φορά με γόβες στιλέτο στις κερκίδες αλλιώς δεν παω καθόλου!!

@Spy...
Ναι κοροϊδεύτε αλλά κοριτσάκι είμαι κι εγω κυρ Spy μου να μη φτιάξω τη ζωή μου? Ζουζουνιές στο ψιλόβροχο ήθελα άλλο που μας προέκυψαν καρεκλοπόδαρα και γινήκαμε Donald & Daizy Duck (άλλη ιστορική σύντροφος που περιμένει να πεί το I do αλλά δεν της κάθεται η ερώτηση!)

@Albus Genius...
Είστε στο σύνδεσμο των Πανθηρων και δεν το γνωρίζω? Κανένα εισητηριάκι θα μας βρείτε?

One Happy Dot είπε...

@vk in athens...
Από άλλον περίμενα σχόλιο για τη φωτογραφία από αλλού μου ήρθε! Μα τι ανατρεπτικό αναγνωστικό κοινό που είστε! :) Αν πω I do και είσαι κι εσυ από μια πλευρά και το παρακολουθείς αυτό το θέατρο του παραλόγου να έχεις έτοιμα και τα υπογλώσσια καλού κακού...δεν ξέρεις ποτέ! :P

@sdryche...
Τακούνια και στο γήπεδο? Χμ...αν και θα μου τα βγάλουν στην είσοδο γιατί μπορεί να με δούν έτσι "βίαιη" που φαίνομαι και να σκιαχτούν μην χρησιμοποιήσω το τακούνι εναντίον κανενός διαιτητή, παρόλα αυτά θα είναι όντως πολύ sic οπότε ...ετοιμάζω outfit για τον επόμενο αγώνα! Καλημέρες από τον αγωνιστικό χώρο! :)

@profylaktiko...
έχεις τόσο δίκιο! Λοιπόν τσέκαρε λίγο φάτσες και στον επόμενο αγώνα θα πάω να ζητήσω αυτόγραφο με το όνομά σου...το καλλιτεχνικό βεβαίως βεβαίως!

One Happy Dot είπε...

@xip...
oh my...Λες? Να κλείσω γήπεδο το Σαββάτο και Urban spa εκτάκτως την Κυριακή γιατί αυτό με το μουστάκι με έσκιαξε! Το'πα εγω...σε λίγο κολλητοί θα γίνουμε και το επόμενο στάδιο είναι η βόλτα στη Συγγρού να...τσεκάρουμε! (faint!)

@jacki...
pizza & μπύρες...ως εκεί όμως! Αν αρχίσω να βλέπω μπάλα και στο σπίτι κάτι θα πηγαίνει πραγματικά άσχημα σε αυτή τη σχέση! :) :)

mahler76 είπε...

@sakafiora
xaxaxaxa, αυτό είναι αλήθεια!!!!

One Happy Dot είπε...

@Mahler...
Έτσι είσαι? Θα πάρω και κασκόλ και θα χοροπηδάω να με δείς στην τηλεόραση πρίν και μετά το γκολ...που θα φάτε! (my God, μεταλάσσομαι!!!!!!)

@Sakafiora...
Είπα κι εγω δεν θα το προσέξεις? Μα στο νου μου είσαι κοπελιά! τσ τσ τσ! Προβλέψιμη! Στην εποχή μου τουλάχιστον άναβαν φωτιά με σπίρτο οχι με πέτρες που πάλευες την άλλη φορά στο μπαλκόνι...πως να μη σε σκιάζονται οι γείτονες μετα? Ουγκ!

mahler76 είπε...

Aγάπη, πολύ απλά δεν θα φτάσεις στο γήπεδο.
Και κάτω τα χέρεια από τη sakafiora μη σου ρίξει καμιά με το ρόπαλο και σε αφήσει ξερή!!!

One Happy Dot είπε...

@Mahler...
Ελα φτάνει με αυτά τα "αγορίστικα" πράγματα! Θέλεις να πάμε για παγωτάκι προηγουμένως και μετά γήπεδο να τσεκάρουμε παιδάκια? Ας πάρουμε και τη Sakafiora μαζί εν πάσει περιπτώσει μήπως και δοκιμάσει λίγο παγωτό και σταματήσει τα τρώει ρίζες!

mahler76 είπε...

καλέ φιλενάδα, και έλεγα δεν θα το προτείνεις ποτέ. Ουυυ ουυυ πάμε πάμε χαχαχαχα

Γ.Π. είπε...

Όσο και να το απόλαυσα δεν λέω τίποτα άλλο μήπως και πάει γούρι!
Γιατί τις προηγούμενες φορές....

Υ.γ. για την επόμενη αγωνιστική... ούτε να το σκεφτείς!!

Leviathan είπε...

kai sto gipedo diavazo!!bravo!!!
o Donald foveros!!!filia!!!

One Happy Dot είπε...

@Καημός...
Τις προηγούμενες φορές είχατε χάσει το λαγό και δεν είχατε λαγοπόδαρο, σας είχε μαραθεί το τετράφυλλο τριφύλλι και είχε έρθει και η θεία η γκαντέμω επίσκεψη η οποία δεν έλεγε να φύγει...αυτό έφταιγε και τίποτα μα τίποτα άλλο! Επόμενη αγωνιστική....χεχεχε ευσεβείς πόθοι! :) Καλημέρα Καημέ μου ποδοσφαιρόφιλε!

@Leviathan...
Οf all people ήξερα ότι εσυ θα τον εκτιμούσες τον Donald!!!! Καλημέρες σωστές!

toymaker είπε...

Το λατρεύω το ποδόσφαιρο... Τα γήπεδα γενικά και τα αποδυτήρια πιο συγκεκριμένα...

Love you

One Happy Dot είπε...

Πάλι καλά που το έκανες πιο συγκεκριμένο αυτό που λατρεύεις γιατί κοιτούσα την οθόνη με απορία!!!!! Φιλί πολυτεράστιο!

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑ να'σαι καλά! έστρωσα στομάχι πάλι μεσημεριάτικα!

άκου «ντου ντου ντου Πανιώνιος παντού»!

πάντως πολύ διασκεδαστικό ακούγεται το όλο σκηνικό... ίσως θα πρέπει να κάνω πέτρα την καρδιά μου και να ακολουθήσω το έτερον ήμισυ κάποια στιγμή... άσε που εγώ, αγάπη μου, είμαι μονίμως κατάλληλα ντυμένη για γήπεδο (μα, δεκάποντο και ντεπιεδάκι;;;)

One Happy Dot είπε...

@brokensemaphore...
αχ ποιός ξέρει τι καλό είχες μαγειρέψει πάλι!!!! Να πας γήπεδο...καταλήγω ότι είναι ωραία εμπειρία αρκεί να πας επειδή το θέλεις και οχι επειδή σε σούρνει το έταιρον ήμισυ! Μόλις θυμήθηκα και την animal print Guess Που είδα η οποία θα ορκιζόμουν ότι είναι faux αλλά με τραβολογούσε εκείνη την ώρα και δεν μπορούσα να εστιάσω! :)

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα λες :-)

One Happy Dot είπε...

@asteraki...
Ευχαριστώ! Κι εσυ πολύ ωραία τα μαγειρεύεις και μου άνοιξες την όρεξη! :)