30 Οκτωβρίου 2008

Once you know you can never go back...

Και αν δεν θέλεις να ξέρεις τότε ίσως είναι καλύτερα να μην ρωτάς. Κάθε φορά που ρωτάς έρχεσαι αναγκαστικά αντιμέτωπος με αλήθειες. Αλήθειες η ύπαρξη των οποίων αλλάζει τη ζωή σου, τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι, αισθάνεσαι, δράς και αντιδράς. Αλήθειες που τις κουβαλάς σε κάθε βήμα.

Στα μάτια μου έχουν την μορφή ενός κουβαριού που οσο ξετυλίγεται τόσο πιο μακρύ φαίνεται το νήμα καθώς μαζεύεται μπροστά στα πόδια και μπερδεύει τα βήματά μου.
Οι δικές μου αλήθειες δεν μου χτύπησαν τώρα την πόρτα.
Δεν με ξάφνιασαν.

Δεν με έβγαλαν από το μπάνιο ούτε γύρισα στο σπίτι και τις βρήκα εκεί να με περιμένουν, ένας επισκέπτης από το πουθενά που δεν ξέρω για πόσο θα χρειαστεί να φιλοξενήσω.
Μεγαλώνω μαζί τους και εξελίσσονται μαζί μου. Παρέα αντιμετωπίζουμε το χθές μας και κοιτάζουμε το αύριο που ίσως να καθυστέρησε λίγο αλλά θα έρθει. Μαζί πονάμε, μαζί χαιρόμαστε, μαζί κλαίμε, μαζί θυμώνουμε. Οι αλήθειες μου είναι το είδωλό μου σε ενα καθρέφτη από επιλογή μου θολό. Κι όμως αν κοιτάξω καλά θα δω επιλογές και απορρίψεις, μια ζωή σαν μονοπάτι που οδηγεί σε ενα παρελθόν λίγο πιο μακρινό από εκεί που μπορεί να φτάσει το χέρι και να θυμηθεί το
μυαλό μου.



Το κακό με τις αλήθειες είναι ότι δεν είναι ψέμματα. Το κακό με τα ψέμματα είναι ότι δεν είναι αλήθειες. Το καλό με τις αλήθειες είναι ότι ενίοτε ανακουφίζουν. Το κακό με τα ψέμματα είναι ότι έχουν ημερομηνία λήξεως. Το κακό με τις αλήθειες είναι ότι ώρες ώρες ραγίζουν και αποκαλύπτουν και άλλες αλήθειες. Ενα ποτάμι τόσο ορμητικό που κανένα φράγμα δεν μπορεί να σταματήσει. Το κακό είναι οτι το δικό μου φράγμα μόλις έσπασε και δεν εχω προλάβει να εκκενώσω τα τελευταία σημεία του μυαλού μου ώστε να περισώσω την τελευταία μου εικόνα...Το κακό με τις αλήθειες είναι πως οσο προσπαθείς να τις ανακαλύψεις, έρχεσαι αντιμέτωπος με ψέμματα και ηθελημένες ανακρίβειες με τις οποίες τόσο καιρό έχεις γεμίσει τα κουτάκια του εαυτού σου και πλέον ούτε ο ίδιος δεν μπορείς να διακρίνεις τη λεπτή γραμμή ανάμεσα σε "αυτό που είναι" και "αυτό που θα μπορούσε να είναι". Το καλό με τα κουτάκια είναι ότι αδειάζουν για να ξαναγεμίσουν δίνοντάς σου μια ευκαιρία για ξε-καθάρισμα, για τακτοποίηση, για επαναπροσδιορισμό, για νέες ταμπελίτσες, πού έχεις βάλει τι. Ώστε την επόμενη φορά που θα σε ψάξεις να μην βρείς μόνο τον καθρέφτη με το ξεχασμένο σου είδωλο.



How long will I slide ...

28 σχόλια:

PN είπε...

Τώρα υπάρχει κάτι πίσω από το κείμενο ή είναι μια πραγματεία περί αλήθειας και ψέματος; Ειλικρινά θέλω να πιστεύω το δεύτερο. Αν πάλι είναι το πρώτο, δεν έχω και πολλά να πω.

Πρέπει να μάθουμε όλοι μας ότι και οι αλήθειες είναι μέρος του παιχνιδιού. Και καλό είναι να συμβιβαζόμαστε γενικά με αυτές και να μην ζούμε μέσα σε ατέλειωτα ψέματα που το μόνο που μας προσφέρουν είναι μια γλυκιά αυταπάτη.

Ο καθένας βέβαια έχει το δικαίωμα της επιλογής εννοείται!!!

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

Για άλλη μια φορά απέδειξες ότι πίσω από έναν άνθρωπο με τρελό χιούμορ κρύβεται μια ολέθρια απειλή: ΕΝΑ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!!!
Και φαντάζομαι έχεις καταλάβει ότι όσο το μυαλό δουλεύει, τίποτα δεν μένει στάσιμο. Οι αλήθειες αποκαλύπτονται, οι αλλαγές έρχονται και συ είσαι εκεί για να μάθεις ξανά κολύμπι αλλά σε διαφορετικά νερά…

One Happy Dot είπε...

@vk in athens...
Είναι μια απόπειρα να ανοίξω τα μάτια μου και να δω ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζω μια κατάσταση εδω και καιρό είναι τόσο λάθος οσο η αρχική εκτίμηση ότι μπορώ να την ατνιμετωπίσω. Γιατί η αλήθεια είναι ότι μάλλον υπερεκτίμησα τις δυνατότητές μου και είπα περισσότερα "μπορώ" αψηφώντας τα "θέλω" που τελικά αμφισβήσα περισσότερο από τον καθένα! Μπέρδεμα...αλλά κρατάω το δικαίωμα της επιλογής! :) :)

Γ.Π. είπε...

Εσωστρέφεια...;
Ξέρεις εσύ να βλέπεις και σε θολούς καθρέφτες και να μετατρέπεις τα λανθασμένα "μπορώ" σε επιθυμούμενα "θέλω"!
Και ξέρεις (όπως και εγώ) να ξεφεύγεις από τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα "πετώντας" τους μια από τις δολοφονικές σου ατάκες!

One Happy Dot είπε...

@Πέτρος που δεν είναι Πέτρος...
Ελπίζω μόνο τα νερά να είναι πιο φιλόξενα και να κεράσουν ενα κομματάκι cheesecake γιατί καλή η αλήθεια αλλά πικρή πανάθεμά την?!

@Καημός...
Θέλω να μπορώ τα πάντα αλλά αποδεικνύεται πως δεν μπορώ να θέλω τα πάντα γιατί στην πραγματικότητα με νοιάζουν τα λίγα και καλά! Οσο για τις δολοφονικές ατάκες, νομίζω ότι το κουτί της Πανδόρας ετοιμάζεται να ανοίξει...μόλις βρω το κλειδί η ανοικοκύρευτη!

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

Θα ξεκινήσουμε με το τσιζκεικ… μετά θα περάσουμε σε ένα σουφλέ σοκολάτας για την γεύση…μετά σε μια εκπληκτική τούρτα αμύγδαλο με κρέμα καραμέλα και όχι καραμελέ… γλυκό τριαντάφυλλο πάνω σε πανακοτα μαστίχα…και…τέλος… ένα δυο μπάλες παγωτό τυλιγμένες σε φύλλο μπακλαβά με καρύδια και γλυκό σταφύλι… Έτσι για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα και να βαρύνουμε εμείς!!!

L' Aesthete Soleil είπε...

Το κυριότερο κακό με τα ψέματα είναι ότι αν τα πεις σε θεωρούν ψεύτη. Αλλά ισχύει αυτό που λένε; Υπέροχο και το κλιπάκι. Πολυαγαπημένο!

Spy είπε...

Θα μπορούσα να σας αραδιάσω ένα πόνημα εδώ χάμω περί του θέματος που αναπτύξατε, αλλά θα αρκεστώ σε κάτι πιο ουσιώδες.
H εικόνα που επιλέξατε είναι όλα τα λεφτά!
Δεν θα μπορούσατε να έχετε βρει καλύτερη...
(για το θέμα που συζητάμε εννοείται)

(το "συζητάμε" εντός τεραστίων εισαγωγικών...)

Hfaistiwnas είπε...

Κάτι τρέχει νομίζω.. ή είναι απλά το κοίταγμα κατάματα στον εαυτό μας και στα πιστεύω μας..
Όλοι έχουν να κάνουν με την αλήθεια, κατά πόσο όμως πράττουν αλήθειες..
Μου άρεσε το κείμενο, και ότι αυτό προσπαθεί να δώσει.. είμαστε όλοι λίγο πολύ μέσα στα πλαίσιά του..

SDRyche είπε...

Ο επαναπροσδιορισμός μιας κατάστασης (ή ακόμη και όλων) δεν είναι απαραίτητα κακό πράγμα. Το αντίθετο μάλιστα. (Από την πείρα μου το λέω. Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι..)
Κι επειδή βάρυνε το κλίμα θα πω κι αυτό (που μου φαίνεται ότι στο έχω ξαναπεί αλλά το ξαναματαλέω γιατί ως γνωστόν η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως). Αν τυχόν κάποιος/α ή κάτι πείραξε τη χαρούμενη τελίτσα να ξέρεις ότι υπάρχουν τρεις τύποι που απλά περιμένουν την εντολή!

One Happy Dot είπε...

@Petros pou xerw oti den einai Petros...
Αυτό δεν ήταν σχόλιο...ήταν ολα οσα απαγορεύεται να ονειρευτεί ένας διαβητικός! Αν υπάρχουν τέτοια γλυκά τότε με σιγουριά λεω ότι η ζωή είναι ωραία! :)

@L' Aesthéte Soleil...
Το κακό είναι ότι οι άνθρωποι θεωρούν πολλοί εύκολα και αναθεωρούν πολύ δύσκολα. Το ψέμμα δεν σε κάνει ψεύτη όπως και η αλήθεια δεν σε κάνει απαραίτητα ειλικρινή άνθρωπο. Αφιερωμένο το αγαπημένο λοιπόν!

@Spy...
Ειδικά για του λόγου σας το πιστέυω ότι ενα σετάκι πανωσέντονο κατωσέντονο και μαξιλαροθήκες είναι...Piece of cheesecake! Οσο για την φωτογραφία, μόλις την είδα αναρωτήθηκα από ποιά πλευρά του καθρέφτη επιλέγω να βρίσκομαι τελικά αλλά το είδωλό μου είναι πολύ απασχολημένο για να μου απαντήσει αυτές τις μέρες.

Ανώνυμος είπε...

Μοιάζει με πάλη όλο αυτό, και μάλλον είναι... ευχή μοναδική κι αληθινή, να βγεις νικήτρια, πάνω από κάθε αλήθεια και κάθε ψέμα
*φιλί

One Happy Dot είπε...

@Hfaistiwnas...
Κάτι τρέχει καλό μου και ως φαίνεται παει πιο γρήγορα από οσο είμαι διατεθημένη να παω. Καλησπέρες με το πάσο μου...

@sdryche...
Δεν είναι κακός ο επαναπροσδιορισμός έχεις δίκιο. Οι μεγάλες αλήθειες που άφησα να μου ξεφύγουν χάριν μικρότερων και λιγότερο ουσιαστικών με χαλάνε γιατί τώρα πρέπει να ψάξω να τους βρω κουτάκι! Από τους 3 για την ωρα περιμένω νεα ιστορία γιατί η τελεία μάλλον με την τελεία θα τα βάλει και πόσοι να συμμετάσχουν εν πάσει περιπτώσει σε αυτή τη "μάχη"? :)

One Happy Dot είπε...

@brokensemaphore...
Είναι μια μορφή πάλης...απλά δεν είμαι σίγουρη ακόμα για το ποιός παλεύει με ποιόν και τελικά ποιός θέλω να κερδίσει. Τι καλά που ήταν χρόνια πρίν που ο κακός είχε τη μορφή ενός Δρακουμέλ και ο καλός ήταν γαλάζιος και κοντός και ποτε δνε έχανε! :) Φιλί και αγκαλιά!

kat. είπε...

αγαπημένο τραγούδι!!
τι μου θύμησες τώρα..

mahler76 είπε...

μάλλον το πόστ δίνει απάντηση στο sms που σου έστειλα πρίν...
Θα σε πάρω αύριο να τα πούμε. Σε φιλώ στη μούρη έχοντας φάει πρίν σοκολάτα για να σε πασαλείψω κι εσένα και μετά να σκάσουμε στα γέλια.
Φιλιά πολλά μωράκι.

Hfaistiwnas είπε...

Mε το πάσο σου.. έτσι καλύτερα..

Spy είπε...

Προφανώς από την έξω μεριά βρίσκεστε.
Άλλο άν δεν σας αρέσει και θα θέλατε ίσως να το αλλάξετε.
Σ' αυτήν την μεριά βρισκόμαστε όλοι αναγκαστικά. H μόνη διαφοροποίηση είναι αν επιλέγουμε καθρέφτες κανονικούς, κοίλους, κυρτούς, ή παραμορφωτικούς εν γένει.

ProFyLaKtiKo είπε...

αλήθεια και ψέμμα. τι να πει κανείς. σίγουρα το να ζεις μέσα σε μια απόλυτη αλήθεια δεν είναι ιδανικό , όπως προφανώς δεν είναι και το απόλυτο ψέμμα. και το λέω αυτό γιατί κάποιες αλήθειες ίσως είναι προτιμότερο να μην τις ξέρεις, όσο δε σε επηρεάζουν..

τώρα εσύ τους λόγους σου θα έχεις, αλλά εγώ έγραψα τα δικά μου..

φιλιά

jacki είπε...

Το κακό με τις αλήθειες είναι ότι δεν είναι ψέμματα. Το κακό με τα ψέμματα είναι ότι δεν είναι αλήθειες. Το καλό με τις αλήθειες είναι ότι ενίοτε ανακουφίζουν. Το κακό με τα ψέμματα είναι ότι έχουν ημερομηνία λήξεως. Το κακό με τις αλήθειες είναι ότι ώρες ώρες ραγίζουν και αποκαλύπτουν και άλλες αλήθειες.
Βαθειά φιλισοφημένο αυτό τελίτσα μου. Αχ αυτές οι αλήθειες μας.
Καληνύχτα καλή μου.

Leviathan είπε...

kai mena auto maresei se sena..xioumor kai exipnada tautoxrona...filia!!

Όναρ είπε...

Πω πω εγώ μπερδεύτηκα..τί είναι καλό τελικά και τί κακό..μπερδεύτηκα και δε θέλω να ξεμπερδευτώ..με τίποτα σου λέω..αλήθεια λέω..ψέμματα λέω..το ίδιο κακό και το ίδιο καλό σ' έναν κόσμο που αδιαφορεί παγερά..κι εσύ μικρή μου Τελίτσα μιλάς για συναισθήματα..χαρά στο κουράγιο σου..Καλησπέρες απαισιόδοξες..

PN είπε...

Βρε Κουκίδα μου...έχεις μια ιστορία να βάλεις!!! Μια ολόκληρη blogόσφαιρα σε περιμένει....

One Happy Dot είπε...

@kat...
Κάνω καφεδάκι και σε περιμένω να μου πείς τι...δεν γίνεται να λες κάτι και να το αφήνεις στον αέρα μανδάμ! :)

@Mahler...
το εχω πεί ότι με ποθείς κολασμένα αλλά τόσο πολύ δεν πήγαινε ο νούς μου! Φιιιιιιιλάκι?

@Hfaistiwnas...
αγάλι αγάλι που λέγαν και οι παλαιότεροι και σοφότεροι...

One Happy Dot είπε...

@Spy...
Πειράζει που τελικά μάλλον δεν τα παω καλά με τους καθρέφτες? Άντε ενα μικρό καθρεφτάκι τσάντας, να μη χωράει να δείξει πολλά!

@Profylaktiko...
κι εσυ τους λόγους σου έχεις που έγραψες τα δικά σου! Και συμφωνώ με τα δικά σου. Θέλεις να ανταλλάξουμε τα "δικά" μας? φιλί!

@jacki...
το φιλοσόφησα από εδω, το φιλοσόφησα από εκεί αλλά ακόμα απόφαση δεν πήρα αν θέλω να ζω σε άσχημες αλήθειες ή όμορφα ψέμματα...κι ας αποκαλύπτονται τελικά! Καλημέρα γλυκειά μου jacki!

One Happy Dot είπε...

@leviathan...
Πολλές καλημέρες στην όμορφη Καβάλα που έκανε την ανάρτησ του Toy on time!!! Είδες για να φιλοσοφώ? Καθυστέρησα στ'αλήθεια! :) Καλό σκ και καλό ταξίδι να έχεις!

@Όναρ...
Οχι απαισιόδοξες! Και αν ο κόσμος αδιφορεί κάποιος θα βρεθεί να ενδιαφέρεται. Και αν το καλό και το κακό μπερδεύονται κάποιος θα βρεθεί να τα ξεμπερδέψει. Τίποτα στην τύχη πλέον τίποτα...καλημέρες μουσικάντικες!

@vk in athens...
Μη μου γυρνάς το μαχαίρι στην πληγή!!!!! Και δεν έπεσα στο βάζοοοοοοοοοο!!!!! :P

ProFyLaKtiKo είπε...

@1). : δηλαδή τώρα αυτό είναι ανήθικη πρόσκληση??

One Happy Dot είπε...

ανήθικη πρόταση? εεεεεεε τι είναι πρόταση?