20 Φεβρουαρίου 2008

Ηλιόλουστες ιστορίες για μια mandarina, μια duck και λίγο χιονι...


Που πήγε ολο αυτό το χιόνι? Οεο?! Μετά από 2 μέρες αποκλεισμού, μετά από ολόκληρη επιστράτευση χειμωνιάτικων ρούχων - βλ. σκουφάκια, γαντάκια, ασορτί κασκολάκι και το πλεκτό πουλοβεράκι που σου έπλεξε η γιαγιά όταν ήσουν 5 αλλά δεν το πέταξες γιατί που ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί? - μετά από δελτία ειδήσεων με τίτλο "Σιβηρία η Ελλάδα" και ηλικιωμένους να κρέμονται στα παράθυρα του STAR (ελα κι εσυ χωράς Θανασ'), μετά από την Έφη Θώδη να τρώει χιόνι, την Πόπη Μαλιωτάκη να κυλιέται σε χιονισμένο οικόπεδο στη Γλυφάδα επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι η Beyonce - τι πιθανότητες υπήρχαν για το αντίθετο δηλαδή? - και την Στέλλα Μπεζαντάκου να τραγουδάει με ομοικαταληξίες "τραλαλο και παγωτό" κουκουλωμένη σε foxy παλτό τύπου "πάει η κυρά Μαριώ η αλεπού"...αφού τα είδαμε όλα αυτά, βγήκε ένας ήλιος ΝΑ μετά συγχωρήσεως!!!
Οι θερμοκρασίες ανέβηκαν, το φαινόμενο του θερμοκηπίου για το οποίο με ζαλίζει η αγάπη επιβεβαιώθηκε και το μαϊμουδάκι στη φωτογραφία του κτιρίου της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Συγγρού αναζητάει τον Μακάκα να την κάνουν για Ντουμπάϊ! Τα νεύρα όλων κρόσια γιατί οι δρόμοι γλυστράνε και θυμίζουμε τον Fred Aster στα πρώτα του βήματα και πλέον μόνο το χιόνι/πάγος που έχει συγκεντρωθεί στις άκρες των πεζοδρομίων μας θυμίζει ότι όλο αυτό ήταν πραγματικό!

Κατά τα άλλα η ζωή προχωράει...στο γραφείο επικρατεί ο κακός χαμός γιατί το χιόνι ακύρωσε γυρίσματα τα οποία πρέπει όλα να γίνουν την άλλη εβδομάδα! Πότε? Όποτε! Η θεωρία που θέλει την ημέρα να έχει 24 ώρες θυσιάζεται στο βωμό του Έλληνα διαφημιστή που έχει το υπέρτατο σενάριο για να προωθήσει μπάμιες!!

Και μέσα σε όλα...αγάπησα μια τσάντα - κατά το "αγάπησα μια πολυθρόνα"! Mandarina duck το όνομα αυτής! Μπήκα στο μαγαζί να ρωτήσω τιμούλα (το υποκοριστικό κάνει και τις μεγάλες τιμές να φαίνονται πιο προσιτές, είναι γεγονός σου λέω). Η πωλήτρια ήταν μάλλον αδιάφορη για το αν θα ψώνιζα ή όχι, παρόλα αυτά με ύφος επιστήμονα που έχει σκοπό να ανατρέψει τη θεωρία της σχετικότητας έβγαλε το κομπιουτεράκι της και έκανε τους υπολογισμούς της. "Με την έκπτωση 175€ ή σε 5 άτοκες δόσεις" δήλωσε! Εσωτερικοί μηχανισμοί μετατροπής Ευρώ σε δραχμές λειτούργησαν στιγμιαία προκαλλώντας μου έκπληξη και αναζητούσα κάποιον να με φτύσει μη με ματιάξω! Σχεδόν 60.000 δραχμές για μια τάντα μάρκας "μανταρίνι-πάπια" (ΣτΜ. κατά το "πάπια πορτοκάλι" στο πιο αλέγκρο του) ή σχεδόν 12.000 δραχμές το μήνα λες και χρωστάω στον μπακάλη τα ψώνια της εβδομάδας! Μανταμ πωλήτρια με το κουνουπίδι στο κεφάλι, have I got news for you so you better listen...και οι δόσεις λεφτά είναι!!!! Καλε ναι! Αει στο καλό! Δεν το ήξερες?
Δεν παμε καλά μου φαίνεται! Και το λέω αυτό εγω, μια μανιώδης καταναλώτρια η οποία αντιμετωπίζει το shopping ως μια μορφή ψυχοθεραπείας από τα κακώς καθημερινά κείμενα! Είπα ευχαριστώ και έφυγα με το χαμόγελο της σοφής καταναλώτριας που δεν "μάσησε κουτόχορτο"! Δεν θα πω ότι δε τη σκέφτομαι - την τσάντα - αλλά όσο σκέφτομαι και την άλλη - την πωλήτρια - θυμάμαι και τις άλλες - τις δόσεις - και απλά δεν νιώθω και τόσο κορόϊδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: