29 Απριλίου 2008

BCN VY 5570



Μόλις πρίν λίγες ώρες επιστρέψαμε και το γνωστό βίρους "zzzzzzzz" έχει κάνει ανελέητη επίθεση στον οργανισμό μου! Η εργασία δεν βοηθάει στην εξόντωσή του, μάλλον το συντηρεί!




Μόλις συνέλθω και ξεκαθαρίσω τα φωτογραφικά ντοκουμέντα θα επανέλθω! Μέχρι τότε κάτι από τη νεα μου εμμονή: Gaudi και ξερό ψωμί!

Ηola!!!!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ηola mikri mou.
Blepo apo photo oti piges Barcelona, prepei na perases para poli oraia kai autos o Gaudi einai ola ta lefta.
To monadiko meros pou den piga einai ekei pou einai tradigmeni i photo to opoio to onoma den thimamai, giati kanane episkeues.
Perastikoulia sou kai thelo na do polles photo, gia na mou thimiseis ti oraia pou einai ekei.

Polla filia!!!

Ανώνυμος είπε...

A! kai ksexasa na sou po Xronia Polla kai Xristos Anesti.

Ax! ti mou ekane o Gaudi.

Όναρ είπε...

Hola και σε σένα! Καλωσήρθες..

One Happy Dot είπε...

@Tes...Χρόνια Πολλά! Αληθώς ο κύριος! Ναι πήγα Βαρκελώνη και χρειάστηκε να μου υποσεθούν ότι θα ξαναπάμε προκειμένου να φύγω! Το πάρκο λέγεται Parc Guell και συμπάσχω μαζί σου καθώς επίσης δεν το είδαμε. Οι μέρες μας ήταν πολύ περιορισμένες (σχεδόν 2 μη σου πω!) και ο καιρός χθές ήταν λίγο βροχερός οπότε δεν το ρισκάραμε. Παρόλα αυτά, ότι είδαμε από Gaudi ήταν μοναδικό! Ειλικρινά σε καθηλώνει!

@Οναρ...καλώς σας βρήκα! Ελπίζω πως περάσατε πολύ όμορφα, χαλαρά και φαγανά! Νυσταγμένες καλησπέρες! :)

Unknown είπε...

"Οταν ο Γκαουντί αποφοίτησε από τη σχολή αρχιτεκτονικής της Βαρκελώνης το 1878, ο διευθυντής της σχολής ανακοίνωσε στους συναδέλφους του καθηγητές: «Κύριοι, έχουμε δίπλα μας μια ιδιοφυΐα ή έναν παρανοϊκό»."

Μάλλον πας για την ιδιοφυία αλλά πρόσεχε...

Και για την εκκλησία:

"Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Γκαουντί είχε ολοκληρωτικά αφιερωθεί σε αυτή την ανάθεση, ζώντας στην κρύπτη του ναού. Ηταν εκείνα τα χρόνια τόσο ευτελής η εμφάνισή του που όταν το 1926 τον χτύπησε ένα τραμ σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση οι οδηγοί ταξί αρνήθηκαν(!) αρχικά να τον πάνε στο νοσοκομείο πιστεύοντας ότι ήταν ζητιάνος. Ο φημισμένος αρχιτέκτονας πέθανε τρεις ημέρες αργότερα."

One Happy Dot είπε...

Από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνεις για τον Gaudi πηγαίνοντας στη Βαρκελώνη είναι ακριβώς το πως πέθανε. Τραγικό αλλά από την άλλη πλευρά, για τα οσα έκανε στη διάρκεια της ζωής του μιλάνε τα ίδια του τα έργα. Τελικά ήταν ιδιοφυία ή ενα μυαλό που δεν γνώρισε όρια? :)