18 Νοεμβρίου 2008

Η πορεία, η βροχή, τα ΜΑΤ και...η Hello Kitty!


17/11/2008...

Κάνω την ηρωίδα όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα και αντί να φύγω από νωρίς δηλώνω ότι θα φύγω στην ώρα μου όπως κάθε μέρα. Το κέντρο άλλωστε είχε ηδη κλείσει, η πορεία κατά τις 6 θα τελείωνε και ήμουν σίγουρη ότι η βροχή θα απέτρεπε τους περισσότερους διαδηλωτές να ρημάξουν τον τόπο όπως παραδοσιακά κάνουν κάθε χρόνο! (Κακομοίρα Dot...που να ήξεβρες!)

Η ώρα 6 και κάτι πρός 7 παρά κάτι άλλο κλείνω πόρτες, παράθυρα, υπολογιστές, τιμολόγια και λοιπά, βγάζω τη βάρκα, την φουσκώνω και την πετάω με χάρη στην Ιποκκράτους. Καθώς ξεκινάω να κάνω κουπί αμέριμνη και με χάρη καπετάνισσας παρατηρώ ότι η ερημιά στους δρόμους σε συνδυασμό με τους κεραυνούς που σκάνε κατά διαστήματα δημιουργούν ενα κινηματογραφικό σκηνικό, κάτι ανάμεσα σε Independence Day και "μάνα είναι η τελευταία μέρα μου στον πλανήτη και δεν εχω μαζέψει την μπουγάδα"!

Τα παπούτσια μου είναι μούσκεμα, τα πόδια μου πλατσουρίζουν μέσα στα μούσκεμα παπούτσια παράγοντας ευχάριστους ήχους τύπου "πλατς", τα κοτσίδια μου στάζουν και γενικότερα η όλη μου εικόνα θυμίζει...άνθρωπο χωρίς ομπρέλα! Παρόλα αυτα συνεχίζω το χαριτωμένο μου περπάτημα λαχταρώντας την κρεατόπιτα που γνωρίζω εκ των προτέρων ότι θα έχει σιάξει η mamma Dot με τα χεράκια της (σε ελέυθερη μετάφραση no cooking today! yay!)

Κι εκεί που η βροχή συνεχίζει κι εγω κάνω πατιναζ στο πεζοδρόμιο πιάνει το βιονικό μου αυτί θόρυβο βαθύ, μακρινό που καντοζυγώνει και ιδιαίτερα ανησυχητικό. Βγάζω κουκούλα και κάνω να γυρίσω το κεφάλι μου πρός τα πίσω. Μα τους 1000 κάστορες!!!! Περί τα 10 άτομα κατευθύνονται πρός τα πάνω μου κρατώντας πανό με βήμα γοργό! Δεν είναι κάτι προσωπικό...οοοχι! Απλά τους κυνηγάνε τα ΜΑΤ! Αισθάνομαι τα μάτια μου να γουρλώνουν (πώς έκανεο Rogger Rabbit όταν έβλεπε την πρόστυχη κουνελίτσα Jessica...? κάπως έτσι χωρίς τις καρδούλες!) και ενστικτωδώς στρίβω στο πρώτο στενό που βρίσκω! Η ομάδα των βαρβάρων περνάει από μπροστά μου με βήμα ταχύ για να προϋπαντήσει τα ΜΑΤ την επόμενη στιγμή. Βλέπεις οι πίσω είχαν δώσει σήμα στους μπροστά και το ραντεβού έκλεισε για το Α.Τ. της Καλλιδρομίου! Τσα! Οι βάρβαροι σκορπίζουν δεξιά και αριστερά ενω για λίγο τους κυνηγάνε και τα όργανα (σε πλήρη σύσταση με μπουζουκάκι, κιθαρίτσα κι εναν ευσωμούλη στα ντραμς!). Πιάνουν κανα δυο ενω οι υπόλοιποι τρέχουν και όπου φύγει φύγει. Σε λίγο το θέμα θεωρείται λήξαν.

Βγάζω κεφάλι από τη γωνία...αν εξαιρέσεις τα οργανάκια που έχουν κάνει μια ανθρώπινη αλυσίδα κατά μήκος της Ιπποκράτους, ο μόνος πεζός...είμαι εγω! :) Ξεκινάω να περπατάω στο πεζοδρόμιο, βγάζω την κουκούλα μη θυμίζω αναρχοαυτόνομο και μετράω ασπίδες...γαμώ την μυωπία μου και την βροχή ολα είναι θολά. Ας πούμε ότι είναι 10... Καθώς περνάω από δίπλα τους ενας αστυνομικός που στέκεται στην είσοδο μιας πολυκατοικίας με ρωτάει αν αυτό που κρατάω είναι πανό. Τον κοιτάω με βλέμμα τόσο ηλίθιο που το καταλαβαίνω. Ξεδιπλώνω αυτό που κρατάω...μια πανινη τιρκουάζ τσάντα με την hello kitty!!!!!

-Τσάντα είναι...(Αρ γιου σο βλάκας?)
-... πήγαινε! ( Αϊ αμ σο βλάκας!)

Συνεχίζω να περπατάω ολίγον τι "φοβισμένη" αλλά λίγα μέτρα πιο κάτω με πιάνει νευρικό γέλιο σκεπτόμενη τίτλο κεντρικού δελτίου ειδήσεων STAR : Η αναρχική Kitty!

Λίγο πρίν φτάσω Πανεπιστημίου συναντάω ακόμα μια ομάδα αστυνομικών εξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τα οποία πρόσφατα χρωματίστηκαν καλαίσθητα από έταιρη καλλιτεχνίζουσα ομάδα αναρχικών. Ξεδιπλώνω τη hello kitty μην τύχει και με συλλάβουν στο τέλος και με σούρνουνε σιδεροδέσμια στο τμήμα και περπατάω με το κεφάλι ψηλά! Δεν θα με σκιάξετε εσείς!

Με τα πολλά φτάνω Σταδίου να πάρω το λεωφορείο. Παίρνω και μια σοκολατίτσα την οποία θεωρώ ότι δικαιούμαι μετά από την ταραχή που πέρασα. Μπαίνω στο μπασάκι και αρχίζω να γράφω το σημερινό Post σε ενα λογαριασμό της Eurobank (παντού αυτή η τράπεζα!)
Κι εκεί που λεω ok σωθήκαμε και σήμερα, τα φώτα στο μπασάκι σβήνουν και μένουμε στη μέση του δρόμου. Συνεχίζω να γράφω μέσα στα μαύρα σκοτάδια λες και είμαι στο κρυφό σχολειό. Με πολλά σταμάτα-ξεκίνα τελικά το μπασάκι κατεβαίνει με χειρόφρενο τη λεωφόρο Συγγρού καθώς όπως άκουσα που μιλούσε ο οδηγός στο κινητό "ανάβει το κουμπί του ΕMS" (τώρα που το σκέφτομαι ίσως να αλλάζει η σειρά των γραμμάτων...αλλά έχουμε E & M & S!!!) που σημαίνει ότι δεν πρέπει να σταματάμε πουθενά, να διατηρούμε συγκεκριμένη ταχύτητα και στην ανηφόρα να κάνουμε το σταυρό μας!

Όλοι κατεβαίνουν και στο λεωφορείο απομένει ο τρελός της Νέας Σμύρνης (χαρακτηριστική φιγούρα που μπαινοβγαίνει σε ολα τα λεωφορεία, κάνει ενα σαματά ανάλογα με τα τρέχοντα γεγονότα των ημερών και κατεβαίνει στην επόμενη στάση!) ο ντραϊβερ κι εγω!! (όπου γάμος και χαρά...)
Λυπάμαι να αφήσω τον αδηγό μόνο του ο οποίος καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να φτάσει μέχρι την πλατεία της Νέας Σμύρνης όπου έχει δώσει ραντεβού με το συνεργείο της ΕΘΕΛ.

Όταν επιτέλους κατεβαίνω, μετά από 15 λεπτά "στάσης" σε μια ανηφόρα που μας έπαιρνε πρός τα πίσω ενω τα φρένα δεν έπιαναν, αισθάνομαι την ανάγκη να φιλήσω το ιερό πεζοδρόμιο που πατάω ενω απορώ...μήπως τελικά ο Θεός έχει τη μορφή κάποιου πρώην γκόμενου ο οποίος αρέσκεται στο να με ταλαιπρωρεί? :)

30 σχόλια:

Naf είπε...

η κάτοχος πάνινης γκρί τσάντα με ροζ Hello Kitty....ρωτάει την κάτοχο πάνινης τιρκουάζ τσάντας με Hello Kitty: ΜΗΠΩΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΠΙΤΙ;;;

άντε πουλάκι μου και σε έχουμε άγχος κάθε χρόνο!

One Happy Dot είπε...

@naf...
OXI! Απλά του χρόνου θα ανταλλάξουμε τσάντες! Ροζ ε? Yamie!!!!

xipasmenos είπε...

Και γω όταν είδα αυτή τη τσάντα να την κρατάς νόμιζα οτι είχες μολότοφ μέσα!!!!

Της Ναφ θυμίζει πιο πολύ να έχει μέσα S&M προιόντα μέσα!!!

Pink_Fish είπε...

Χε χε χε…σε φαντάζομαι λοιπόν αγαπητή κουκίδα στο Τμήμα Ομονοίας, και ο αστυνομικός υπηρεσίας να σου λέει: «Δείξε μου παιδί μου το πανο σου». Κι εσύ να ξετυλίγεις τη τσάντα με τη Hello Kitty. Χα χα χα ! Όλα τα λεφτά η σκηνή

Ανώνυμος είπε...

Μόνο χτες πιάσαν οι κατάρες που σου ρίχνω κάθε απόγευμα που φεύγεις πριν απο μένα?
Πάντως μια συνάδελφός μου σε έχει ξεπεράσει. Ερχεται με τσάντα Μπομπ Σφουγγαράκης.

Ανώνυμος είπε...

Ω ρε μάνα μου... και να είχες τσάντα με τον Τσε... που είναι και της μόδας! (μη χε...) Θα σου φέρναμε νουτέλες και ΙΟΝ στα κρατητήρια!
Τι να λέμε βέβαια... γι' αυτούς τους σο βλάκες και τσάντα με τον μπάτμαν να είχες θα θεωρούνταν ύποπτη... εδώ έχουν πόσο καιρό που ανακρίνουν τη ζαρντινιέρα του κύπριου φοιτητή και το κορδόνι που λύθηκε από τη φόρμα του μετανάστη!

jacki είπε...

Χαχ πολύ γέλασα. Μα καλά εσύ έχεις μυωπία αυτός είδε την κίττυ για πανό; Είσαι αγωνίστρια και σε παραδέχομαι. Πω πω πολύ γελάω με τα κείμενά σου..
Να είσαι καλά.

naya είπε...

Aστα αυτα!Μαζι με τους αλλους που τρεχανε ησουν!!Κ η χελοου κιττυ ειναι για ξεκαρφωμα!!
Σε ειδα!!!

Γ.Π. είπε...

Παράτα τα τιμολόγια και τους ισολογισμούς! Χαραμίζεσαι! Έχεις την μοναδική ικανότητα να κάνεις το πιο δραματικό να ακούγεται σκέτη απόλαυση!!!
Να είσαι καλά!!!!

Hfaistiwnas είπε...

πωπω, μα τι πέρασες και εσύ! Σοκολάτα να λύσει και το άγχος χαχαχα!
Τα φοβάμαι κάτι τέτοια.. να φας και κάνα ξύλο από εκεί που δεν το περιμένεις...

mahler76 είπε...

ο Θεός είναι γυναίκα γιαυτό τα παθαίνεις αυτά.

mirelen είπε...

Άντε βρε κουτό μη στεναχωριέσαι και θα σου φέρναμε σοκολατίτσες στο κρατητήριο!!

b|a|s|n\i/a είπε...

τουλάχιστον πήγες σπίτι με λεωφορείο! κάτι άλλοι έρμοι περπατούσανε, και περπατούσανε, και περπατούσανε μέσα στην βροχή, μέχρι και από μετρό.
να έχεις πάντα μια νουτέλα μαζί σου. να ψεκάζεις τον κάθε κίνδυνο ;)

One Happy Dot είπε...

@xipaki...
Δεν είμαστε πολύ φοβιστικές??? Μετά τη 17 Νοέμβρη έρχεται η συμμορία των 2 με σήμα τη γάτα! :P

@pink_fish...
και ολα αυτά με βλέμμα ένοχο σαν πραγματικά να κρατάω πανό...My God!

@Sakafiora...
αχ και σε μελετούσα! το ήξερα ότι εσυ ήσουν υπεύθυνη για τις αναποδιές μου! Θα σου κάνω μήνυση την άλλη φορά για πρόκληση σωματικών βλαβών από κακό μάτι!

Unknown είπε...

πρόσφατα και ενώ πήγαινα με ταξί στο σπίτι μου, ο ταρίφας κάνει μια στάση για να πάρει 2 παιδιά που πηγαίναν προς την ίδια κατεύθυνση. Δεν περνάει μισό λεπτό και αρχίζουμε εγώ με τον οδηγό να βήχουμε μανιασμένα ενώ δάκρυα άρχισαν να κυλούν από τα μάτια χωρίς λόγο (όχι δεν πέρασε δίπλα μας ο Wentworth Miller). Τελικά όπως απεδείχθη οι δύο συνεπιβάτες μπήκαν στο ταξί σκαστοί από διπλανή πορεία φέροντας μια ωραιότατη εσάνς δακρυγόνων. Από τότε εγώ και οι πορείες μακριά και καθόλου αγαπημένοι :-D

One Happy Dot είπε...

@brokensemaphore...
η ζαρντινιέρα εμφάνισε ύποπτα δάκο και το κορδόνι λύθηκε από μόνο του χωρίς να ζητήσει άδεια από τη φόρμα...λίγο το έχεις εσυ αυτό? Μην τα ισοπεδώνουμε ολα! :)

@jacki...
την Kitty την είδε όταν ξεδίπλωσα την τσάντα και η αλήθεια είναι ότι είχε ενα βλέμμα...αχ τα όργανά μας, είναι τόσο προστατευτικά που το παρακάνουν ώρες ώρες! (στιουπιντς!)

@Καημός...
λίγο περισσότερο θάρρος και την επόμενη φορά θα εχω και φωτογραφικά ντοκουμέντα! Όπως λέει και μια φίλη μου είναι κρίμα να το αφήνω στη φαντασία του αναγνωστη όταν η πραγματικότητα είναι τόσο γελοία! (μήπως λέει και μένα γελοία...θα την ρωτήσω και αν το εννοεί θα τη δείρω...απλά!)

One Happy Dot είπε...

@naya...
κι εσυ πώς ακριβώς με είδες? μήπως είσαι ταραχοποιό στοιχείο? μήπως ολα αυτά περί νηπιαγωγείου κρύβουν κατά βάθος...μια γιάφκα????? Μισό να τα βρώ με τον αστυνόμο Μπέκα που κρύβω μέσα μου και θα σου κάνω ενα σενάριο...κούκλα!

@Hfaistiwnas...
κάθε χρόνο τα ίδια καλό μου! Ε που θα πάει κάποια στιγμή θα τις αρπάξω κι εγω και θα βγω παράθυρο στα νεα του Star να κάνω καταγγελία! Σοβαρό το γεγονός σοβαρό και το κανάλι! :)

@Mahler...
Σοφή κουβέντα είπες τώρα εσυ και αλλάζεις τη θεωρία μιας ζωής! Σε επιστρατεύω να βρούμε παρέα ποιά είναι η κακούργα και της ξηλώσουμε ολα τα ντεπιές! Θα σε ανταμοίψω πλουσιοπάροχα!

mahler76 είπε...

με nuttelles?

One Happy Dot είπε...

@mirelen...
αν το θέτεις έτσι μισό λεπτό να πεταχτώ ως τη ΓΑΔΑ να κάνω ενα σαματά και σου στέλνω με sms το νούμερο του κελιού! Προτιμώ τις ΙΟΝ και η Nutella Καλύτερα σε μικρό βάζο να την κρύβω πιο εύκολα! Merci!

@b|a|s|n\i/a ...
αχ τι τράβηξες κι εσυ ο έρμος! Καλή η ιδεά με το ψέκασμα αλλά ως φαίνεται θα εχω ξεμείνει από πυρομαχικά πρίν καν βγω από το σπίτι μου!

@ethan...
μα δεν ήταν να είχε μπεί ο Wentworth? Εκείνος και με essence δακρυγόνου πάλι κούκλος θα ήταν...ή εστω σε ρόλο σε οργάνου! :P

One Happy Dot είπε...

@Mahler...
KAI με Nutella!

Dorothy είπε...

Καλά, πόσο μεγάλη είναι αυτή η τσάντα, που περνιέται και για -διπλωμένο, έστω!- πανό?!? Σαν το σακούλι του Αη-Βασίλη?
Πολύ όμορφο το blog σου, με τράβηξε η Nutella και ήρθα!

ProFyLaKtiKo είπε...

αχχχχχχ, ήταν καλός τουλάχιστον ο μπατσούκος? μήπως να του έδινες το τηλέφωνό μου εκείνη τη στιγμή? μα καλά, εμάς δε μας σκέφτεσαι καθόλου? πάλι καλά που δεν του δωσες σοκολάτα...

σε φιλώ γλυκά

Όναρ είπε...

Καλέ, αυτή δεν ήταν εθνική επέτειος αλλά ντοτική περιπέτειος..Καλησπέρες (αν)αρχικές..

One Happy Dot είπε...

@Τα παπούτσια της Dorothy...
Δεν νομίζω καν ότι πρόσεξε το μέγεθος το όργανο! Είδε απλά πανί και στο μυαλουδάκι του πανί ίσον πανό! Οσο για τη Nutella είναι όντως τραβηχτομαγευτική! Καλώς ήρθες και...μεγειά το νεο σου σπίτι! :)

@Profylaktiko...
Μωρέ μικρουλάκι ήταν και αμύστακο...παιδαρέλι για ντάντεμα τι να το κάνεις? (χμ...τώρα που το σκέφτομαι κάτι θα έβρισκες να οτυ κάνεις αλλά δεν το θίγω γιατί θα πεταχτεί ο Mahler και θα το κάνει εδω ρημαδιό!)

@Όναρ...
Κανονικότατα! Κάθε χρόνο το γιορτάζω και κατεβαίνω στους δρόμους μόνη και τα σπάω! Καλημέρες (αναρχο)αυτονομες!

mahler76 είπε...

@One happy dot
ΑΧΑ!!!! Αυτό περίμενα να διαβάσω.
Τώρα να το ανοίξω, όχι πές μου να το ανοίξω?
Έχε χάρη που έχω να πάω και στο Μουσείο της Ακρόπολης σήμερα και θέλω να είμαι σεμνός.

ProFyLaKtiKo είπε...

@1). τελευταία έχω μία έφεση στα παιδαρέλια...

mahler76 είπε...

@ProFyLaKtiKo
στα ποδαρέλια όμως είχες πάντα ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ProFyLaKtiKo είπε...

στους τένοντες μόνο! άντε τώρα, σταμάτα το trash και άσε με να δουλέψω! έχω και ορθοδοντικό το απόγευμα :( :( :(

mahler76 είπε...

@ProFyLaKtiKo
καλά και ποιός σου είπε να απαντήσεις? κάνε δουλειά σου. Αχου το τρελό αγόρι.

One Happy Dot είπε...

Mahler!!!!!! Η Ακρόπολη σε μάρανε καλέ! Μια κουβέντα πήγαμε να κάνουμε σαν άνθρωποι και αμέσως το έκανες το θαύμα σου!!!! Τσώπα καλό μου Profylaktiko και όλα καλά θα πάνε με τον ορθοδοντικό (ο οποίος btw είναι καλός ή μας είναι αδιάφορος?) :P