5 Νοεμβρίου 2008

I cook! Yes I'm telling you!


Η οικονομική κρίση κάνει τα μεγάλα νοικοκυριά να μικραίνουν και τα μικρά να εξαφανίζονται.
Ο O-bam-a εξελέγη και, αν δεν τον φάνε μπαμπέσικα, μια νεα εποχή πρόκειται να ξεκινήσει για το U.S.A και τον υπόλοιπο πλανήτη ένθεν και εντεύθεν.
Ο Κούγιας πάλι είναι πρώτη μούρη στην ενημερωτική φυλλάδα Frapuccino γιατί χαστούκισε τη φίλη της πρώην του μέρα μεσημέρι στο Κολωνάκι κι εκείνη αντεπιτέθηκε με ενα ποτήρι ολόφρεσκο νερό που της είχαν φέρει από το πρωί.
Οι πανελλαδικές απεργίες και κινητοποιήσεις συνεχίζονται, φωτεινή απόδειξη ότι τίποτα δεν λειτουργεί ρολοϊ και ουδείς σοβαρός λόγος ανησυχίας υφίσταται.

Τι κάνω για να αντιμετωπίσω τα προαναφερθέντα με υπομονή και θετική σκέψη? Μαγειρεύω ενα νοστιμότατο πιάτο που αποτελείται από
πέννες, κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μικρά κομματάκια, μανιτάρια, πιπεριές και πάπρικα!

Δεν θέλω εκφράσεις αποδοκιμασίας. Δεν θέλω ηχητικά εφε τύπου "ωχ", "αμάν", "Θεέ μου βάλε το χέρι σου" και λοιπά μπανάλ σχόλια.

Θα μου πεις εδω ο κόσμος καίγεται κι εσυ μας μιλάς για συνταγες? Ε ναι λοιπόν! Γιατί κάτι πρέπει να βάλουμε στο ρημάδι το στομαχάκι μας ώστε να πάψει να κάνει ήχους όπως "γκκρρρρββββλλλλοοοομπ!!!!" και γινόμαστε αφορμή να μας κοιτάνε οι άλλοι περίεργα!
(λες και το δικό τους το στομάχι είναι ήσυχο, άντε μην αρχίσω τώρα!)

Τα υλικά για 3 μερίδες
(εσυ, ο άλλος και ο τρίτος) είναι τα ακόλουθα:

-3 μεγαλούτσικα φιλέτα κοτόπουλο πλυμμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
-1 κόκκινη πιπεριά, 1 κίτρινη αχλαδιά
(με προσέχεις ή τσάμπα μιλάω????) πιπεριά λοιπόν κομμένες σε κυβάκια (εντάξει το κυβάκι δεν είναι το μοναδικό γεωμετρικό σχήμα που αναγνωρίζει η σύγχρονη κουζίνα οπότε κόψτα σε ότι σχήμα σου βγεί αρκεί να είναι μικρά!)
-1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια
(αν το μανιτάρι είναι άγριο δώστου μια κατακούτελα να ταβλιαστεί!) και στραγγισμένα από το υγρό τους
-1 κονσέρβα ντοματάκια σε κομμάτια με το χυμό τους
(η mamma Dot μου το λέει κον κασε, εγω το βρίσκω πρόστυχο και κοκκινίζω)
-1 κρεμμύδι & 1 σκόρδο χτυπημένα στο multi με μια μικρή χούφτα νερό
(δική σου χούφτα μη με αναγκάσεις να έρθω να μετρήσω με τη δική μου γιατί θα μείνεις χωρίς φαϊ)
-2 κουταλιές της σούπας λάδι
(αγνό παρθένο που πάει από το μαύρο ξημέρωμα ο ειδικός και ξυπνάει τις γιαγιάδες...τέτοιο!)
-1 κύβο μυρωδικών Knorr
(να και η διαφήμιση!)
-1 κουταλιά της σούπας γλυκειά πάπρικα
(την καταλαβαίνεις γιατί σου κάνει γούτσι γούτσι!)
-φρέσκο πιπέρι (οσο αντέχεις)
-αλάτι χοντρό
(οσο σου επιτρέπει η πίεση)
-1 πακέτο πέννες
(με ρίγες...penne riggati που λέει το κουτί. Αν είναι και integralli το κάνεις λίγο πιο υγιεινό και χτυπάς μια πάστα μετά χωρίς τύψεις!)

Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή:

Παίρνεις το Multiκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνεις με τον αέρα του τσεφ στο τηγάνι μαζί με τον κύβο μυρωδικών και τις 2 κουταλιές λάδι ώστε να τσιγαριστούν.
Όταν τσιρίξουν προσθέτεις τα μανιτάρια, τα ανακατεύεις και τα αφήνεις για λίγα λεπτά
(μην καρβουνιάσουν καλέ!) Ότι υγρά δείς πρώτον μην βάλεις με το νου σου διάφορα πονηρά και σταματήσεις το μαγείρεμα και δεύτερον τα διατηρείς αλλιώς θα σου καεί το φαϊ και θα παραγγείλεις L'artigiano και θα σε κοροϊδεύει η γειτονιά που τα έχεις με τον ντελιβερά!
Εν συνεχεία, ρίχνεις τα κοτοπουλοκομματάκια και ανακατεύεις ώστε να πάρουν μυρωδιά από τα υπόλοιπα και να αρχίσουν σιγά σιγά να ασπρίζουν. Αν μετά από ώρα μαυρίσουν σημαίνει ότι έπιασες το κους κους στο τηλέφωνο και πάει το φαϊ. Αν πάλι μετά από λιγότερη ώρα έχουν απλά ροδίσει και μυρίζει ωραία η κουζίνα σου
(και οι γειτόνισσες κάνουν το σταυρό τους και κρέμονται από τα διπλανά μπαλκόνια) τότε είσαι σε καλό δρόμο και είναι ώρα να ρίξεις την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύεις ξανά και χαμηλώνεις τη φωτιά γιατί τι σοϊ ενεργειακή κλάση Α την πήρες την κουζίνα αν πρόκειται συνέχεια να την έχεις στο 3? Από οικολογική συνείδηση 0 έτσι?
Προσθέτεις ολα τα κομματάκια πιπεριάς και μετά από 1-2 λεπτά τη ντομάτα. Ξανά μανά ανακάτεμα και κλείνεις το καπάκι ώστε να μην χάνεται η θερμότητα. Επειδή όπως θα παρατηρήσεις
(αν τα κάνεις ολα σωστά και δεν τρως ήδη pizza ανοικοκύρευτο πλάσμα!) σιγά σιγά τα υγρά απορροφούνται, καλό είναι να ανακατεύεις συχνά μη σου κολλήσει στον πάτο το φαϊ και γελάει μαζί σου κάθε πικραμμένος...και κάθε πεινασμένος από τους άλλους 2 που έχεις τάξει γεύμα!
Όταν περάσουν 5 λεπτά περίπου από την ώρα που θα ρίξεις τη ντομάτα μπορείς να δοκιμάσεις ώστε να δείς κατά πόσο είναι έτοιμο το κοτόπουλο, κατά πόσο έχει βράσει η ντομάτα αλλιώς να πάρεις τηλέφωνο τον ντελιβερά! Λογικα, στα 10-12 λεπτά το γεύμα είναι έτοιμο οπότε το κατεβάζεις από τη φωτιά και το αφήνεις στην άκρη να ηρεμήσει μετά από τόσο ανακάτεμα!
Τελειώσαμε? Ασε κάτω το πιρούνι μαρή έχεις και τις πέννες! Τσακώνεις μια κατσαρολίτσα και γεμίζεις νεράκι
(ζεστό κατά προτίμηση ώστε να βράσει πιο γρήγορα γιατί σε βλέπω και ανυπόμονη) μέχρι τη μέση. Το βάζεις στο μάτι και το αφήνεις να φτάσει στο σημείο βρασμού (οχι ουδεμία σχέση έχει με το σημείο G μην σκανδαλίζεσαι, μαγειρεύουμε εδω!!).
Όταν μπουρμπουληθριάσει το νερό ρίχνεις λίγο αλάτι και τις πέννες. Στο κουτί λέει ότι χρειάζεται 10 λεπτά να βράσουν και να είναι al dente αλλά στην πραγματικότητα χρειάζονται περίπου 12 λεπτά. Δοκιμάζεις και όπου σ'αρέσει σταματάς! Όταν με το καλό βράσουν και τα ζυμαρικά, τα σουρώνεις και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνεις το κοτόπουλο και ότι άλλο σε φώτισε ο Θεός κι έριξες μέσα πρίν. Ανακατεύεις καλά ώστε να πάει παντού η τσαλτσούλα, σερβίρεις σε μεγάλο πιάτο, τρίβεις και λίγη παρμεζάνα, μου ανοίγεις την πόρτα γιατί τόση ωρα βαράω το κουδούνι αλλά είχες τον απορροφητήρα και...επιτέλους τρώμε!

Αυτή τη συνταγή την αφιερώνω με εξαιρετικό amour στη θεία Ντόννα που πολύ αγαπώ και ας την κατσαδιάζω πυκνά συχνά!

Καλή όρεξη και τα λέμε από Δευτέρας εφόσον από αύριο το βράδυ θα βρισκόμαστε εις τα κρητσικά εδάφη και θα απολαμβάνουμε το εορταστικό τραπέζι γάμου και βάφτισης στο οποίο τυγχάνουμε καλεσμένοι και για το οποίο ανυπομονούμε! Όπως μπορεί να παρατηρήσει το έμπειρο μάτι του βλόγερ δίνω ιδιαίτερη σημασία στο τραπέζι που ακολουθεί και οχι στο μυστήριο που προηγείται... :)

Φιλί γλυκό!

21 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

ιιιι ευτυχώς που έφαγα! Το μαγείρεμα είναι και ωραίος τρόπος να καταπολεμήσεις το άγχος.. χμμμ!!!
Καλά να περάσετε στα κρητικά εδάφη!!!

b|a|s|n\i/a είπε...

καλά να περάσετε!! και μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου την νουτελοδόση. για επιδόρπιο.

b|a|s|n\i/a είπε...

καλά να περάσετε!! και μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου την νουτελοδόση. για επιδόρπιο.

SDRyche είπε...

Μα τώρα πως την έχεις δει; Αμάν έκανα να στεγνώσω το λαπτοπάκι μου από τα χθεσινά σαλάκια που τρέχανε και τώρα έχω πάλι σκούπισμα από την αρχή. Τουλάχιστον δεν έπεσε πάλι το ζάχαρο! :p
Πολύ καλά να περάσετε στα κρητ(σ)ικά εδάφη (εσύ το έβαλες το σίγμα, όχι εγώ) και προσοχή με τα τακούνια!!!
Την πεινασμένη καλησπέρα μου!

Γ.Π. είπε...

Ήμαρτον χριστιανή μου! Σταμάτα! Κουζουλάθηκες, ήντα κάμεις; Μια με τσι νουτέλες και μια με τσι π(ου)λακίδες βάλθηκες να μας λιγουρέψεις! Και μετά μας λες οτι πας και στην Κρήτη και καταλαβαίνουμε σε τι γαστριμαργικό όργιο θα παρευρεθείς!
Θα μου φέρεις μια φέτα χωριάτικο ψωμί (φέτα από καρβέλι,ε!) με ζεστή στάκα από πάνω;;;;;

mahler76 είπε...

Από την μία το γλυκό, από την άλλη το κοτοπουλάκι. Με έχεις καταστρέψει. Καλά να περάσεις κούκλα.

ProFyLaKtiKo είπε...

κάτι τέτοια ποστ μου θυμίζουν πόσο άχρηστος είμαι στην κουζίνα. ευτυχώς είμαι χρήσιμος σε άλλα δωμάτια :p

καλό ταξίδι στα πάτρια :)

mahler76 είπε...

@ProFyLaKtiKo
τώρα φταίω εγώ να τα κάνω πουτάνα εδώ μέσα? χαχαχα

ProFyLaKtiKo είπε...

@mahler76 : μην πω κάτι δηλαδή εδώ μέσα, αμέσως να το μπουρδελέψεις το βλόγκι της κοπέλας... πάντως ενοούσα το γραφείο :p

jacki είπε...

Ελπίζω να ισχύει η συνταγή :)
Καλά μ αρέσει η ιδέα.
Έλεγα κι εγώ να βάλω μια συνταγή. Θα δείξει...
Πολλά φιλιά. Καλά να περάσεις στην Κρήτη.

PN είπε...

Γιατί βρε κουκίδα μου να νοιαχτείς για το μυστήριο; Ο γάμος σου είναι; Ελπίζω να μην παντρευτείς και δεν μας πεις; Θα σιάξω το τσουλούφι και θα είμαι πρώτη μούρη!!!!!

Η συνταγή ήταν πολύ επικοιδομητική, αλλά ως γνωστόν επειδή μαγειρεύω με τρέλα έχω να σου προτείνω πολλές παραλλαγές και εναλλακτικές. Άσε που έχω δυσανεξία στην πιπεριά!!!!

Καλά να περάσεις στην Κρήτη που είναι πανέμορφη. Ελπίζω μόνο να μην δεις τον επίτιμο!!!!! Και Mahler μην μιλήσεις....επειδή δεν πάω τον επίτιμο, δεν πάει να πει ότι είμαι ΠΑΣΟΚΟΣ...normal άνθρωπος ειμαι μάλλον!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να εκφράσω την απογοήτευσή μου για όλους τους μακαρονάδες που έχουν γεμίσει τη μπλογκόσφαιρα και να προσφέρω την υποστήριξή μου στους όμοιούς μου ρυζάδες που είμαστε η ταπεινή μειοψηφία η οποία στο τέλος θα θριαμβεύσει νικηφόρα!

Στα μακαρονοειδή καλό είναι να βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο νεράκι πριν βράσει. Επίσης το αλάτι χρειάζεται να είναι πολύ, δείτε τι γράφει στη συσκευασία και βάλτε το όλο χωρίς φόβο και πάθος.

Και επιτέλους φάτε και λίγο ρύζι που είναι νοστιμότερο!

*Νινέτα* είπε...

Πω,πω....Μου άνοιξε η όρεξη..

Το πληκτρολόγιο κάνει πλάτσα-πλούτσα από τα σάλια..

Σε καλό σου μεσημεριάτικα :)))

Ανώνυμος είπε...

ante se sygxwrw gia xarh toy Nyktarh :P

One Happy Dot είπε...

@Hfaistiwnas...
Ευχαριστούμε πολύ καλό μου! Εκεί να δείς πόσο stress free ζούνε με τέτοια κουζίνα που έχουν! Μήπως να μετακομίσω τελικά να μην εχω και άγχος? ;)

@b|a|s|n\i/a...
Μα για ποιά με πέρασες? Εχω ηδη το ανάλογο budget για choco shopping στο αεροδρόμιο ώστε να κάνω λίγο αποτοξίνωση από τη Nutella! Γιατί νομίζεις θα παω 2 ώρες νωρίτερα για ΠΤΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ?? :P

@sdryche...
εχω πάρει και flat παπουτσάκι μαζί γιατί κάτι το φαγητό κάτι οι κρητικοί χοροί με βλέπω να ταβλιάζομαι με το που θα προσγειωθούμε στο Ελ.Βενιζελ. Τα φιλιά μου χορτασμένα, για την ώρα!

One Happy Dot είπε...

@Καημός...
να σου φέρω! Αλλά μέχρι να στη δώσω θα παγώσει, θα το θεωρήσω αμαρτία και θα την φαω. Αλλά θα στην εχω φέρει! :) φιλί φιλί!

@Mahler...
Thank u!!!! Και σταμάτα να πειράζεις το profylaktiko μας!

@Profylaktiko...
Από την άλλη να σε κάνουμε χρήσιμο στην κουζίνα και να αχρηστέψεις στα άλλα δωμάτια (δεν προσδιορίζω το χώρο γιατί θα λυσσιάξει ο Mahler) τι να το κάνεις? άσε θα μαγειρεύουμε εμείς για σένα κι εσυ...κάνε αυτό που ξέρεις να κάνεις καλύτερα!

@Mahler & Profylaktiko...
Λίγο επίπεδο καλέ μας διαβάζουν και μικρά παιδιά (για τον vk λεω!)

Hfaistiwnas είπε...

απαπα η μετακόμιση ακόμη ποιό αγχωτική! Εκεί καλά είσαι!

One Happy Dot είπε...

@jacki...
Αν και προέκυψε τυχαία, δεν ήταν κληροδότημα από γιαγιά σε μαμά κ.οκ. ισχύει και είναι νοστιμότατη! Τα φιλιά μου από την Κρήτη (όπου δεν εχω παει ακόμα αλλά αν ήμουν θα στα έστελνα ούτως ή άλλως!)

@vk in athens...
Μα ένας λόγος που έκανα τη συγκεκριμένη ανάρτηση (εκτός από το να σας τρέξουν τα σάλια και να μη νοιώθω μόνη!) ήταν για μου δώσετε και άλλες ιδέες! Άλλωστε όπως είπα και την Jacki πιο πάνω η συγκεκριμένη συνταγή...απλά προέκυψε! Περιμένω τα καλύτερα από σένα λοιπόν και...τα υπόλοιπα τα αφήνω ασχολίαστα γιατί ολο και κάποιος Mahler θα βρεθεί να τα κάνει εδω ρημαδιό! Σε φιλώ γλυκά!

p.s. υπάρχει περίπτωση να ήταν ο δικός μου γάμος και να μη γινόταν 1. στον Πόρο και 2. με το sleek τσουλούφι σου πρώτη μούρη στις φωτογραφίες?????

@sakafiora...
Τρώς ρύζι τρώω μακαρόνια. Είσαι της Μερέντας είμαι της Nutellas. Μετά από τη λακωνική αυτή ανάλυση νομίζω ότι πρέπει να συγκατοικήσουμε! Άντε και το πρωί θα τρώμε Νύκταρης με τον καφέ...αλλά θα τα έχουμε μοιρασμένα γιατί σε φοβάμαι κιόλας!

@Nineta...
Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να σας είχα προειδοποιήσει ώστε να είχατε ντύσει με λίγο πλαστικούλι τα μηχανήματα...φαϊ vs. τεχνολογία σημειώσατε 1! :) τα φιλιά μου!

One Happy Dot είπε...

@Hfaistiwnas...
Έχεις δίκιο! Δεν παω πουθενά! Μήπως δεν έχουμε κι εμείς εδω εξαιρετική κουζίνα? Και μπάνιο...και σαλόνι...μούρλια! Φιλιά πολλά και καλό σκ να έχουμε! Νηστικοί να μην μείνουμε και ολα τα άλλα βολεύονται!

Leviathan είπε...

aaaa 8elo kai ego kotopoulaki!!!!!!!!! :) filia!!

One Happy Dot είπε...

@leviathan...
αχ τώρα που το λες...κι εγω! :) καλημερούδια!