12 Νοεμβρίου 2008

Bring over the xmas spirit!!!!


Χθές μπήκα στο super market… ομολουγουμένως είχε περάσει καιρός από την τελευταία φορά που επισκέφτηκα το εν λόγω οίκημα αλλά δεν είναι λόγος να με ψαρώσουν έτσι!


Πώς?


Με χριστουγεννιάτικα στολίδια ολούθε!


Με τραγουδάκια που καταλήγουν σε "φα-λα-λα-λα" και κορδελίτσες στα ράφια.

Με ενα επιβλητικότατο χάρτινο τζάκι να κρέμεται πάνω από τη σκάλα στο εσωτερικό του οποίου σειρές από κόκκινα φωτάκια περιμένουν να μπούν στην πρίζα και να ανάψει η φωτιά. Εντάξει αυτό το τελευταίο λίγο κιτσάτο το λες αλλά ποιά είμαι εγω να χαρακτηρίσω το ντεκόρ? Μια απλή πλήν τίμια καταναλώτρια!

Αλλά βρε πουλί μου...ακόμα δεν βγάλαμε τα κοντομάνικα και μου φέρνεις σοκολατένιους Αγιοβασίληδες? Ακόμα δεν βάλαμε τα μαγιώ στη ναφθαλίνη και μου βάζεις Wham? Πάλι με το George-δεν ξαναπάω σε δημόσια τουαλέτα-Michael θα υποδεχτούμε το νεο έτος να μου το θυμηθείς. Ούτε το "τρίγωνα κάλαντα" τέτοιο σουξέ!


Και απορώ η κορασίδα...πως να μη μας φαίνεται ότι περνάει γρήγορα ο χρόνος αφού εμείς οι ίδιοι βιαζόμαστε να τον...στείλουμε?!


Τα Χριστούγεννα ξεκινάμε να τα γιορτάζουμε από τα τέλη Σεπτέμβρη, τις απόκριες τις θυμόμαστε με το τέλος των Χριστουγέννων και γεμίζουμε τα εποχιακά μαγαζιά με τις φάτσες του πολιτικού και κοινωνικού γίγνεσθαι (που θα πάει θα βγεί και η Μπεζαντάκου σε μάσκα να τραγουδάει τραλαλά και τραλαλώ!) ενω το Πασχαλινό λαγουδάκι περι τα τέλη Φλεβάρη κάνει το πρώτο του χοπ!


Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή και έξοδα να κάνουμε.


Γιατί και χριστουγεννιάτικο σοκολατένιο Santa Clause πήρα και τον έφαγα κιόλας.

Και βόλτα στο μαγαζί με τα χριστουγεννιάτικα έκανα και σημείωσα και ορισμένα "απαραίτητα" για το φετινό στολισμό (απαραίτητα=glitter, φτερά και πούπουλα, κορδέλες, αστεράκια φεγγαράκια και όοοοολοι οι πλανήτες σε διάταξη μήπως και κοροϊδέψουμε τον Ανάδρομο, κεράκια σε διάφορα σχεδιάκια και φυσικά...φουσκωτός kitsch Άγιος Βασίλης ο οποίος μέχρι να έρθουν τα Χριστούγεννα θα έχει ξεφουσκώσει και θα είναι σαν να έκανε τη δίαιτα του στροναύτη σε 2 μέρες!)

Και τα χριστουγεννιάτικα cd έψαξα στο σπίτι αλλά δεν βρήκα ώστε να μπούμε οικογενειακώς σε xmas mood και να τραγουδάμε το μικρό τυμπανιστή στα ρώσικα, οπότε το σκέφτομαι να παω να πάρω εκείνη την εξαιρετική συλλογή της Καιτούλας (της Γαρμπή καλέ...που παντρεύτηκε εκείνο το παλλικάρι που το ενα του μάτι βλέπει εδω και το άλλο είναι σε απευθείας σύνδεση με τον πλανήτη Άρη και έκαναν ενα παιδάκι που είναι μέσα στην τρελή χαρά και μοιάζει του μπαμπά του πιο πολύ από ότι μοιάζει στη μαμά, σε σημείο που σε κάνει να απορείς που ήταν η Καιτούλα το βράδυ της σύλληψης...κατάλαβες ποιά Καιτούλα ναι?) να μάθουν και τα γατιά το πολιτισμικό back round των ελληνικών χριστουγέννων με τον Rudolf το ελαφάκι που είναι τόσο ζωηρό!


Κοινώς πιάνω τον εαυτό μου καθόλα έτοιμο να παω κόντρα στο ρεύμα των καιρών και των ραδιόφωνων που μιλάνε για παγκόσμια οικονομική κρίση και να προβώ σε χριστουγεννιάτικο καταναλωτικό όργιο άχρηστων πραγμάτων!


Και ολα αυτά...ενα μήνα πρίν!


Καλή χρονιά να έχουμε και ευτυχισμένος ο Νέος Πάσχας! Επίσης... Πατρινό καρναβάλι για πάντα!

25 σχόλια:

Γ.Π. είπε...

ho ho ho! Merry Christmas!
Μαμά σέλω τάραντο!!!!

One Happy Dot είπε...

@Καημός...
Να ρωτήσεις το μπαμπά σου και αν σου πει ναι θα σου πάρω αλλιώς δεν θέλω να ακούσω κιχ! Τι ακούω...???
:) (να ξέρεις ότι ποτέ δεν θα σου μιλούσα έτσι, είναι μόνο για τις ανάγκες του ρόλου!) :)

PN είπε...

Xαχαχαχα...είσαι τρελή και μου αρέσει αυτό. Το αστείο με τον Άη Βασίλη τον φουσκωτό είναι όλα τα λεφτά!!! Μα δεν είναι τελείως κίτς;;;;

Άντε σε λίγες μέρες έχουμε και δέντρο να στολίσουμε στο σπίτι ενός καλού φίλου. Θα φέρει και στολίδια από την Ιταλία άραγε;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ο επίσημος εορτασμός των Χριστουγέννων αρχίζει την 1η Νοεμβρίου και λείγει την 15 Ιανουαρίου (κάτι σα τη Σαρακοστή μόνο που κρατάει 75 μέρες και τρώς ό,τι θέλεις), δε φταίμε εμείς που μερικοί δε μπορείτε να το χωνέψετε ακόμα!

Φέρτε μου τούλιιιιιιιι για το Χριστούληηηηηηηηηηηη... αθάνατη Καίτη Γαρμπή, ούτε η Εφη Θώδη δε μπορεί να το ξεπεράσει αυτό.

Ε-Ε-ΕΡΧΟΝΤΑΙ (ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ)

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα!!!
Να σου πως την αλήθεια, εγώ δεν είδα ακόμη τίποτα! Αλλά οκ όλα τα περιμένω, πως θα βγάλουν λεφτά άλωστε;;;;

b|a|s|n\i/a είπε...

μου θύμισες να πάρω καινούργιο μαγιό. και πέδιλα. και ομπρέλα. και μπρατσάκια. όχι βρε μπρατσάκια. έμαθα πέρσι.

Spy είπε...

Και Καλά Σαράντα επίσης...

naya είπε...

Το μαγιο μου πρεπει να το βαλω στη ναφθαλινη dot??
Oσο για τα υπολοιπα..τι να πω?Ηδη απο 15 οκτωβριου ειδα δεντρο στολισμενο...δεν παμε καλα!
Τι θα ντυθουμε στο καρναβαλι????

gregory είπε...

ενα σκεφτηκα πραγματικα .μηπως πρεπη να μαζευτουμε να κανουμε,και
καμια συγκεντρωση του γκρουπ 40....

jacki είπε...

Αααα θέλω κι εγώ Άη Βασίλη φέτος.. Αλήθεια ήμουν καλό παιδί..

maika είπε...

να τα πω??
γκλιν γκλιν γκλίν!!!
πάρε και κουραμπιέδες!!
αλλά μην πάρεις μελομακάρονα
ε,μην το παρακάνεις κιόλας...
πήρα κι εγώ..
όχι κουραμπιέδες..
πήρα ένα χωριό με σπιτάκια,χιόνια,ανθρωπάκια,δρομάκια και φαναράκια πάνω σ΄ένα λόφο που έχει και διακόπτη και τον πατάς και ακούς μουσική Χριστουγεννιάτικη...
κι επειδή το σιντι με τα διάφορα Κάλαντα δε θυμάμαι που το έχω βάλει,λέω να ακούσω αυτό με τα αποκριάτικα της Δόμνας Σαμίου που έχει και βρισιές και με κάνει και γελάω... Πειράζει?
;0)))

xipasmenos είπε...

Δεν σε φοβάμαι, είμαι σίγουρος οτι χρειαζεσαι όλα αυτά τα άχρηστα πράγματα!!!!

ProFyLaKtiKo είπε...

η αλήθεια είναι πως πιστεύω θα μπορούσες να κάνεις διαφήμιση για σοκολατένια χριστουγεννιάτικα πράγματα και θα έκανες και μεγάλη επιτυχία!

λέτε φέτος να έρθει ο άγιος βασίλης?

mahler76 είπε...

έφαγες το χριστουγεννιάτικο Άγιο Βασίλη!!! Δεν έχεις το θεό σου.

*Νινέτα* είπε...

1.Πεθαίνω για τα Χριστούγεννα..
Ωραία ρουχαλάκια,δώρα,οι φίλοι
μαζεύονται πάλι εδώ..Μην αρχίσω
να λέω για μελομακάρονα και
σιροπιαστά......

2.Ο γιός της Καίτης είναι
ίδιο με τον Μόγλη.Ίδιο όμως.
Τρομάρα μου..

3.Ένα πράγμα σιχαίνομαι στα
Χριστούγεννα.Τον Σαντιγκαϊ.
Ξέρεις,το παιδάκι-κλώνο του
Ευαγγελάτου.Με ταράζει το
σιχαμένο.

Ανώνυμος είπε...

θελω να με πατε στην Αιγυπτο [οχι στην Τουρκια η στα εμιρατα γιατι ειμαι επικινδυνος]
η τελοσπαντων καπου που να:
ΜΗΝ εχει φωτακια
ΜΗΝ εχει Χριστουγεννα
ΜΗΝ εχει γλυκες
στο λεω αν τη βγαλω καθαρη φετος και δεν με βρειτε κρεμασμενο στο υπόγειο
δεν προκειται ποτε να παθω τιποτα!
Χριστουγεννα και μαλακιες...

kat. είπε...

α. και του χρόνου!

One Happy Dot είπε...

@vk in athens...
λες να φέρει Nutelles και να κάνετε το δέντρο των ονείρων μου? Μπορώ να έρθω κι εγω στην περίπτωση αυτή? Θα είμαι ήσυχη...

@sakafiora...
ήμουν τόσο μα τόσο σίγουρη ότι θα γνώριζες τα σχετικά άσματα της εν λόγω συλλογής!!!! Μετά τα μελομακάρονα που έφαγα σήμερα ίσως να μου αρέσει αυτός ο παρατεταμένος εορτασμός!!!

@Hfaistiwnas...
Εσυ τώρα βλέπεις πεταλουδίτσες πράσσινες κίτρινες και κόκκινες!!!! :) :) φτου φτου φτου!

One Happy Dot είπε...

@b|a|s|n\i/a...
μην ξεχάσεις αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50, σερπατίνες και μια σόδα αν τελικά το κοκορετσάκι μας κάτσει βαρύ! Σε θέλω full έτοιμο! :P

@spy...
και στα δικά μας οι λεύτερες? (να μην ξεχνιόμαστε...) ;)

@naya...
αν κρίνω από το σημερινό ήλιο το πρωί ίσως να μην το βάλουμε ακόμα στην άκρη το μπανιερό μας! Τελευταία φορά είχα ντυθεί zoo look zoo lala! My god...

One Happy Dot είπε...

@gregory...
γκρουπ 40? Σαν να λέμε club 22?

@jacki...
εσυ και αν ήσουν καλό παιδί φέτος! Special size σου αξίζει και ολη η ομάδα των ξωτικών!!! :)

@maika...
Δόμνα Σαμίου? Μισό να ρωτήσω την ειδική λαϊκόβια Sakafiora επι τούτου! Οσο για τα γλυκά...μελομακάρονα και κουραμπιέδες πάνε μαζί, σείς δηλαδή πώς τα χωρίζετε? Αμαρτία είναι! Μεγειές το "φωτεινός αγκαλίτσας" σπιτάκι σας! Αν πέσει η τάση του ρεύματοε ξέρουμε ποιός θα ευθύνεται! :P

One Happy Dot είπε...

@xipasmenos...
αχα! εσυ τώρα κάνεις αντεπίθεση με τα ίδια όπλα έτσι? Καλάααααα...μαζί θα πάμε για το xmas shopping και να δείς τι έχει να γίνει!

@profylaktiko...
μα κάθε χρόνο έρχεται ο άγιος...δεν είναι ο άγιος? Τότε ποιός μου τρώει τα cookies μην του πω τίποτα για τον τάρανδό του μέσα? (πάντα σε xmas mood η dot!)

@mahler...
και το Πάσχα τρώω το πασχαλινό κουνέλι! Τον υπόλοιπο χρόνο όμως τρώω απλά λίγη Νutella για να ξεπλυθούν οι αμαρτίες μου!

One Happy Dot είπε...

@nineta...
έτσι το λένε αυτό το παιδάκι? Στάσου να κάνω ενα memo στον Ηρώδη ότι κάτι ξέχασε! Γι'αυτό σου λεω...bring over the xmas spirit!!!!

@kat. ...
και στα δικά σας! :)

@θεία...
Αν δεν σεβόμουν τα χρόνια σου θα σου έλεγα τίποτα για το θείο αλλά εχε χάρη! Xmas rockssssss!!!!! :P

Όναρ είπε...

Δώσε κορίτσι μου..δώσε και χώσε..χρήμα στην αγορά..μπας και βγούμε απ' την κρίση..Dot-ζεις-εσύ μας οδηγείς..Καλησπέρες συνθηματικές..

Pink_Fish είπε...

λοιπόν...τα Χριστούγεννα μ' αρέσει να τρώω αυτό το ωραίο Γερμανικό κεικ το στόλεν. Μ' αρέσει να βγαίνω βόλτα και να χαζεύω τα στολισμένα σπίτια. Να μπαίνω στα μαγαζιά,ακόμα κι όταν δεν έχω μια. Χάπι Κριστμας εβριμπάντι :)

One Happy Dot είπε...

@Οναρ...
Δίνω καλή μου δίνω! Αλλά στο τέλος θα με λούσει η κρίση και εκεί να δείς που δεν θα βρεθεί κανείς να δώκει σε μένα! Καλημέρες ζητιανεμένες... :)

@pink_fish...
εντ α χαπυ νιου γιαρ χοχοχοχοχο!!!!!! :*