25 Νοεμβρίου 2008

Ψίχουλα!


Αυτές τις μέρες έχει γεμίσει ψίχουλα το σπίτι μας...τρυπώνουν μέσα από την τηλεόραση και μας κάνουν ενα σαλόνι χάλια.

Ψίχουλο 1ο: Η υπόθεση με την ευγενέστατη κυρία Πάνια και τον αξιότιμο κύριο Καρβέλα οι οποίοι ενω είχαν ολόκληρη την Ασφάλεια Αττικής στο κατόπι τους (μαζί με τα σκυλιά, τα γατιά και τα λοιπά κατοικίδια της Ελληνικής Αστυνομίας) γιατί έτρεχαν πιο γρήγορα και από τον Superman όταν τρέχει να σώσει το καναρινάκι της Λοϊς που πιάστηκε στη μπουγάδα, υποστηρίζουν ότι δεν πήγαιναν με πάνω από 50 χλμ. την ώρα. Καλό ε? Ακόμα καλύτερη δε, είναι η δικαιολογία που προέβαλαν οι φίλτατοι συνάδελφοι του ευτυχούς ζεύγους κος. Λευτέρης-το'πε το'πε ο παπαγάλος-Πανταζής και κα. Αρβανιτίδη (σύζυγος Πασχάλη-αυτό το μήνα test DNA κάναμε?) και η οποία αφορά στη "συνήθεια" ορισμένων καλλιτεχνών να ακούν δυνατά μουσική την ωρα που οδηγούν με αποτέλεσμα να μην προσέχουν και να μην έχουν επαφή με τον εξω κόσμο! Επομένως αν τύχει και βρεθώ στο διάβα τους και με "πάρουν" μαζί μέχρι το επόμενο φανάρι όπου αν θέλουν και μπορούν θα σταματήσουν να μην το πάρω προσωπικά...θα ακούν κανένα καλό τσουξεδάκι τα παιδιά!

Ψίχουλο 2ο: Το περιβόητο βίντεο το οποίο σε εξαιρετική ανάλυση αναδεικνύει τη φωτογένεια δικηγόρου να ζητά χρήματα προκειμένου να αποσύρει την αγωγή των κατοίκων της Ραιδεστού για την υπόθεση της ανταλλαγής οικοπέδων με τη μονή Βατοπαιδίου. Το εκπληκτικότερο όλων είναι ότι τελείως μα τελείως συμπτωματικά ο δικηγόρος είναι συγχρόνως σύντροφος έταιρης δικηγόρου η οποία μάλιστα τυχαίνει να είναι και δικηγόρος των οικογενειών που διεκδικούσαν οικόπεδα στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, τα οποία παραχωρήθηκαν τελικά στη Μονή Βατοπαιδίου!!!! Σαφέστατα ο πρώτος δικηγόρος αρνήθηκε τα πάντα και υποστήριξε ότι έκανε την διαπραγμάτευση προκειμένου να κερδίσει χρόνο και πως απειλούνταν η ζωή του μετά το δικαστικό αγώνα που ξεκίνησε η σύντροφός του. Αλλά και η σύντροφος υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα. Πιο συγκεκριμένα, τη στιγμή εκείνη η σύντροφος μούλιαζε στη χλωρίνη τις κάλτσες του προκομένου της που είχαν γαριάσει και μιλούσε με τη μάνα της στο τηλέφωνο για μια συνταγή για πολίτικα σουντζουκάκια!
Τα συμπεράσματα είναι 1. ότι ο κόσμος είναι πολύ μικρός και όλοι μια οικογένεια είμαστε βρε αδερφέ, 2. ότι οσο και αν λέμε ότι ο κόσμος προχωράει και εξελίσσεται και ζούμε την εποχή του dvd και του blue ray, εμείς εξακολουθούμε να δημιουργούμε ιστορίες γύρω από το προϊστορικό "video"! Decadance...

Ψίχουλο Νο.3,4,5...: Τελικά χώρισε ή δεν χώρισε η Αλιμπέρτη από τον Παρθένη? Θα κάνει 4ο παιδί η Μενεγάκη ή θα τον ψήσει τον Λάτσιο? Βρήκε γκόμενο η Θεοδωρίδου ή τσάμπα τραγουδάει και τα πίνει? Τα βρήκε ο Τσαλίκης με τη Γερμανού ή θα χαλάσει η κουμπαριά και θα ξαναζήσουμε τις γαμήλιες σκηνές απείρου κάλου(ς) με τον κουμπάρο-β'επιλογή?

Και υπάρχουν και άλλα ψίχουλα, χωμένα στις χαραμάδες, κάτω από τον καναπέ, πίσω από την κουρτίνα...ψίχουλα που τραβάνε την προσοχή μου ώστε να μην ασχοληθώ με τα πιο σοβαρά. Με την οικονομική κρίση που κλείνει επιχειρήσεις, κάνει τους φτωχούς φτωχώτερους, μικραίνει το καλάθι της νοικοκυράς, αδειάζει τα ντουλάπια. Το πλαφόν στις τράπεζες σταματάει και όσοι έχουν προεισπράξει επιταγές πελατών οι οποίοι "έσκασαν" και δεν κάλυψαν τις υποχρεώσεις τους τώρα καλούνται να πληρώσουν τα προεισπραχθέντα.

Και αυτό, λέγεται πως είναι ακόμα η αρχή.

Το 2009 αναμένεται να είναι δύσκολο για τους περισσότερους, υποφερτό για τους λίγους και με μικρές ζημιές για τους ηδη φυλακισμένους ή εκείνους που το χέρι του νόμου δεν είναι αρκετά μακρύ για να πιάσει. Αν και τώρα που το σκέφτομαι και οι φυλακισμένοι πορεύονται με το πνεύμα των καιρών και το έχουν ρίξει στις απεργίες πείνας διεκδικώντας ευνοϊκότερους όρους διαβίωσης μέσα στο σωφρωνιστικά ιδρύματα.
Για ποιά διαβίωση μιλάνε...?
Εδω στα νοσοκομεία των ελεύθερων πολιορκημένων Ελλήνων οι ελλείψεις σε υλικά πρώτης ανάγκης, όπως γάζες, γάντια, ακόμη και οινόπνευμα είναι τόσο τραγικές που σε λίγο θα αδειάσουμε και το φαρμακείο που έχουμε σπίτι μας να τους δανείσουμε! Κι επειδή Murphy είναι αυτός και νόμους εφαρμόσιμους "θέσπισε" σαν να μην έφταναν ολα εμφανίζονται και οι προμηθευτές ορθοπαιδικού υλικού και πραγματοποιούν κατασχέσεις από το ΚΑΤ και τον Ευαγγελισμό. Κοινώς καλό είναι να εχω το νου μου...δεν είναι εποχή για ατυχήματα που λέει και η Αση Μπίλιου!

Και τώρα που τα είπα και ξεθύμανα παω να πάρω μια στιγμή σκούπα και φαράσι γιατί θα γεμίσουμε μυρμήγκια...τέλος και το ψωμί. Με 1.30€ ποιός να το πάρει θα μου πείς?!


23 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

χαχαχα αυτά δεν είναι ψίχουλα, φέτες ολόκληρες είναι!
Τώρα που είπες Μενεγάκη άκουσες τι έπαθε με το τζάκι της;;; χαχαχαχα!
Ακόμη να ηρεμήσω!!!!

One Happy Dot είπε...

@Hfaistiwnas...
φέτες του τοστ μάλιστα! το φρέσκο μας βγαίνει πιο ακριβό! Δεν άκουσα τι έπαθε το Λενάκι με το τζάκι...μη μου πεις ότι της λερώθηκε γιατί πολυ θα στεναχωρηθώ! :P

Γ.Π. είπε...

one happy dot is going back to basics!
Viva la revolution!

b|a|s|n\i/a είπε...

θα παραμείνω ρομαντικός ;)
http://www.youtube.com/watch?v=dOY-1s6gk5c

jacki είπε...

Πολλά ψίχουλα...ψυχούλα μου. Έχουμε και άλλα σε μορφή ριάλιτι.. ευτυχώς δεν παρακολουθώ πολύ τηλεόραση.. Θα είχε ψηθεί ο εγκέφαλος μου.
Πολλά φιλιά κοριτσάκι.

Hfaistiwnas είπε...

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για το τραγουδάκι στης θείας!!! Να σαι καλά κοπελιά! Εύχομαι τα καλύτερα!!!

Το Λενάκι πήγε να ανάψει το τζάκι αλλά ξέχασε να το ανοίξει (συνήθως κλείνουν εσωτερικά για να μην μπαίνουν ζούφια και αέρας όταν είναι σβησμένο) οπότε και καπνίστηκε όλο το σπίτι!!!!

Μεθυσμένη Καρδιά είπε...

Ποιοι φυλακισμένοι?Τι συγκρίνεις τώρα?Εδώ η Πάνια το είπε καθαρά οτι η πράξη της ήταν αντιστασιακή,και ένιωσε όπως και αυτοί που έδωσαν την ζωή τους στο Πολυτεχνείο.Και μετά απο αυτην την αγωνίστρια μου παραθέτεις του φυλακισμένους?

Άλλωστε αυτοί αν συνεχίσουν την απεργία πείνας θα πεθάνουν απο λιμοκτονία,θα βολέψει και την κυβέρνηση γιατί θα έχει λιγότερους να συντηρεί.Άλλωστε ποιός θα τους στηρίξει στον αγώνα τους?Εμείς?

Ο υπογράφων :
"Ένας απογοητευμένος νέος"

Pink_Fish είπε...

Mικρά-μικρά ψίχουλα που όμως ασχημαίνουν τη ζωή μας. Η θλιβερή τηλεόραση, οι ακόμα πιο θλιβεροί stars (?), η οικονομική κρίση, τα απαράδεκτα νοσοκομεία. Πόσο πια να τα σπρώχνουμε κάτω από το χαλί?

mahler76 είπε...

Πάλι καλά που δεν βλέπω τηλεόραση.

'Οσο για τα σοβαρά που αναφέρεις, αυτά ήταν σίγουρο πως κάποια στιγμή θα μας χτυπήσουν την πόρτα.

Καλημέρα και υπομονή για όλους μας.

One Happy Dot είπε...

@Καημός...
ε-viva καλύτερα! Με ενα ποτηράκι ολα φαίνοντια λίγο πιο γκρί! :)

@b|a|s|n\i/a...
Εύστοχα ρομαντικός θα έλεγα! Τι έχεις πάθει εσυ? :P

@jacki...
μα κι εγω χωρίς να παρακολουθώ τηλεόραση "πατάω" τα ψίχουλα! Φαντάσου να έβλεπα δηλαδή...φούρνος το σπίτι και οχι από τη ζέστη!

One Happy Dot είπε...

@Hfaistiwnas...
να είναι πάντα καλά! Η θεία έκανε ολη τη δουλειά, εγω απλώς πρότεινα ενα τραγουδάκι! Να τα χαρείς και εννοείται ότι περιμένουμε φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη συνταγή! Οσο για το Λενάκι...ας μου εξηγήσει κάποιος για ποιό λόγο με ενδιαφέρει τι έπαθε με το τζάκι της!!!! :)

@Μεθυσμένη καρδιά...
Είπε και τέτοιες θεωρίες η Πάνια? Μήπως να την καθιερώσουμε ως εθνική ευεργέτισσα? Οσο για τους φυλακισμένους, αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση με τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μια μετά την άλλη, νομίζω ότι απλά θα έχουμε το κλασικό φαινόμενο της ανακύκλωσης stock...φύγε εσυ ελα εσυ! :)

@Pink_Fish...
Μα αυτό είναι το θέμα...ότι σπρώχνουμε κάτω από το χαλί και έρχεται μια εποχή που σηκώνουμε τα χαλιά και από κάτω γίνεται χαμός!

@Mahler...
Γίνεται να μην απαντήσω όταν μου χτυπάνε την πόρτα? Δεν μπορώ, είμαι στο λουτρό που έλεγε και ο παππούς μου! :)

Ανώνυμος είπε...

Μην τρως ψωμί ρε,
φάε παντεσπάνι!

Dorothy είπε...

Είχα ετοιμάσει μακροσκελές comment-γροθιά στην πολιτικο/οικονομικο/κοινωνική ντεκαντανς, αλλά έμαθα τα νέα για την Ελενίτσα και ταράχθηκα και δεν μπορώ να πληκτρολογήσω. Χάλια θα έγιναν οι κουρτίνες της από το φούμο...Pauvre Helene!

Hfaistiwnas είπε...

χεχεχε ούτε εμένα με ενδιέφερε αλλά είχε γέλιο όπως το έλεγε! Με το αφελές ύφος!!!

Όταν την φτιάξω θα σας πω!!!

One Happy Dot είπε...

@τα παπούτσια της Dorothy...
κι εγω πολύ στεναχωρέθηκα! Ελπίζω να βρεθεί κανένας καλός άνθρωπος να της πει για τις χάρες του Vanish OXI Action ώστε να το πεί στην Φιλιππινέζα της να το χρησιμοποιήσει να σώσει την κουρτίνα! Σκοτούρες που έχει ο κόσμος όμως...

@Hfaistiwnas...
όταν τη φτιάξεις θα μας στείλεις μη σου πω! :P

gregory είπε...

μη τα καθαρισης ακομα εχουμε οχι ψιχουλα...αλλα πολλα σκουπιδια ....
αι σιχτιρ...ρεμουλιμεντα...

ProFyLaKtiKo είπε...

κοίταξε να δεις κοπελιά, έχει και ο κόσμος τα προβλήματά του... έτσι είναι αυτά.... αλί σε μας δηλαδή...

One Happy Dot είπε...

@gregory...
εχω ηδη κανονίσει συνεργείο! Μην ανησυχείς όμως...ολο και κάτι θα εμφανιστεί ξανά! Δεν χάνονται τα ψίχουλα...

@Profylaktiko...
νταξ' ρε παλλικαράκι μια κουβέντα κάναμε έτσι να δείξουμε ότι έχουμε και ενα 'πίπεδο! :P (πολύ Brutal είμαστε και οι 2 όμως...!)

b|a|s|n\i/a είπε...

τι έπαθα; να ανησυχώ;

PN είπε...

Κάπου εδώ καταλαβαίνω ότι φέτος δεν βλέπω τηλεόραση. Τι είναι όλα αυτά που μου περιγράφετε δεσποινίς Dot; Καλά εκτός από αυτό με την Πάνια και τον Καρβέλα που με έχουν πρήξει οι γύρω;

Ψίχουλα δεν λέει τίποτα. Και ξέρεις, είναι εκείνα τα μουχλιασμένα. Όχι τα φρέσκα τα λαχταριστά. Άστα να πάνε.

Πάντα ρε γαμώτο ο άνθρωπος έχει την τάση να μπερδεύει το ουσιώδες με το επουσιώδες. Και εγώ το κάνω, μην βγάλω και την ουρά μου απ' έξω!!!

Καλό συμμάζεμα τώρα πάντως!!!

One Happy Dot είπε...

@vk in athens...
Αν ρωτήσεις τα μαθητούδια σου ολο και κάποιο κουτσομπολιό θα έχουν να σου πουν γύρω από το κοινωνικοπολιτικό (τι) γίγνεσθαι! Πολύ σωστό αυτό που είπες...μπερδεύουμε το ουσιώδες με το επουσιώδες και άντε μετά να σκουπίσουμε τα σπασμένα! Θα βάλω ηλεκτρική μήπως και...που δεν...αλλά λέμε τώρα!

Όναρ είπε...

Kαλά όλα αυτά αλλά το Βατοπέδι γράφεται με έψιλον ή με άλφα γιώτα..; Τί λες Κυρία Νουτέλα..; Καλησπέρες σοκολατένιες σ΄ένα κόσμο όλο ψίχουλα..

One Happy Dot είπε...

@μαθητριούλα Όναρ...
Το εχω δει γραμμένο και με τους 2 τρόπους αλλά...έχει σημασία? Στον ίδιο παρανομαστή και το έψιλον και το άλφα γιώτα! Καλημέρες ομόηχες κι όμως διαφορετικές!