3 Ιουνίου 2008

Θείτσα...Γύρισα!!!!

Άνδρος: χωρίς λόγια...

Όρμος Ζόργκος



Πίσω Γυάλια


Η θέα από το δωμάτιο


Αθήνα...με λόγια!

...και μετά από ενα σαββατοκύριακο μοναδικό, επιστρέφουμε στα πάτρια εδάφη και τα νεύρα μας αρχίζουν να περνάνε τις γνωστές δοκιμασίες...

Ξημερώνει ο καλός Θεός τη μέρα του και ο πλακάς που θα φτιάξει το μπάνιο μας (το οποίο σύμφωνα με την γειτόνισσα είναι η αιτία που ο τοίχος της έχει βγάλει υγρασία...whatever!) έχει ηδη αργήσει 40 λεπτά. Κάποια στιγμή καταφτάνει και μου αποκαλύπτει το δασύτριχο στέρνο του με το καλημέρα σας και με μια φραπεδιά με 2 ζάχαρη 1 καφέ και λίγο γαλατάκι μανίτσα! Μανίτσα? Moi? Έγινεεεεεεεεεεε! Στα καπάκια φτάνει mama Dot να επιβλέψει την κατάσταση και να κράξει τον πλακά αν τύχει και σηκώσει σκόνη με το μηχανάκι του ωστε να μπορέσω κι εγω να πάω στην ευχή του Θεού. Τη στιγμή που παω να κλείσω την πόρτα τρώει φλασιά η mama Dot και θυμάται ότι η κόρη της είναι ανύπαντρη ακόμα και το πετάει στον αέρα σαν κονφετί τις Απόκριες! Γιούπι! Μητέρα, από ποιά πλευρά ξυπνήσατε τούτο το ηλιόλουστο πουρνό? Και εν πάσει περιπτώσει...Καλημέρα σας με αγάπη!

Σπέυδω να αγοράσω σκούπες και σφουγγαρίστρες διότι ο πλακάς έχει κάνει το σπίτι τοπίο στην Ομίχλη και οι ηδη υπάρχουσες (σκούπες και σφουγγαρίστρες) έχουν πνεύσει τα ολίσθια! Στο σκουποσφουγγαριστρομαγαζί μπαίνει μια μαυροφορούσα που μας κερνάει κουλουράκια αμυγδάλου "από μνημόσυνο" όπως μας λέει. Δεν την ξέρω, δεν με ξέρει και εχω μείνει να την κοιτάω με το κλασσικό αγελαδίσιο/ζωντανό γιαούρτι βλέμμα! Πάνω στη βλακεία μου της πετάω "και στα δικά σας" για να το διορθώσω σε χρόνο ντόντο που τρέχει ανέμελα με το "να ζήσετε να τον/τη θυμάστε". Με κοιτάει με συμπάθεια και φέυγει. Ακόμα δεν ξέρω ποιανού/νής τη μνήμη μακάρισα με το αμυγδαλωτό κουλουράκι.

Στο μετρό ο διπλανός μου με βλέπει με μια σακουλίτσα Hondos Center-Υπέρχο ταξίδι ομορφιάς και θυμάται την πρωήν του που έκανε καταθέσεις κάθε μέρα στο "ναό" και μετά τον άφησε ταπί και διόλου ψύχραιμο. Περαστικά σας. Κατεβαίνω στο σταθμό μαζί με μια κοπέλα από εκείνες που τις βλέπεις και τα βάζεις με τα "θεία" για τις διακρίσεις που κάνει όταν δίνει κάλη και...κάλο. Διότι η κοπελιά ήτο κούκλα κυριολεκτικά αλλά βγαίνοντας στους Αμπελόκηπους έψαχνε το Σύνταγμα. Τελικά υπάρχουν και μελαχρινές χαζούλες οπότε θα ανασάνω με ανακούφιση.

Κατά τα άλλα...life is f%^&*ing good! :)



p.s.1 Θείτσα σήμερα λεω να κάνω σουφλεδάκι με τυριά..από εκείνα που τα βλέπουμε στις φωτογραφίες φουσκωμένα σα μπαλόνι αλλά το δικό μας καταλήγει Flat λες και το πέρασε οδοστροτήρας...καμία συμβουλή πρός ναυτιλομένους? ματς μουτς!
p.s.2 Ακόμα δεν έχω αξιωθεί να πάρω γυαλιά ηλίου και κινδυνεύω να αποκτήσω πάμπολες ρυτίδες έκφρασης και όπως είμαι και ανύπαντρη...να δω ποιός θα με πάρει! :) Mama Dot...j'adore!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

λοιπόν γράφε:
a.Την μαρέγκα θα τη φτιάξεις αρκετά σφιχτή.
b.Την οποία θα ενσωματώσεις στο μίγμα με κοφτές κινήσεις για να μυ φύγει ο αέρας.Ουτος ή άλλος αυτός κάνει όλη την πουτανιά,καθότι ο αέρας όταν ζεσταίνεται έχει ανωδικές τάσεις και έτσι φουσκώνει
c.Το βάζουμε στο φούρνο χωρίς να χτυπήσουμε τη φόρμα (μη φύγει ο αέρας)
d.Δεν ανοιγουμε και κλέινουμε το φούρνο 100 φορές.

One Happy Dot είπε...

Thanks theitsa!!!!! Θα σε πω τα νεα αύριο! Αυτό με το φούρνο το ξέρω αλλά πάντα...101 φορές μη σου πω! ;)

xipasmenos είπε...

Καλά και άμα πετύχει θα κάτσω να με χτενίσεις!!!

Καλώς μας ήρθες πάλι πίσω....

Naf είπε...

Κάλά αμα πετύχει 8α κάτσω να με ταϊσεις...


as if...
χιχιχι

One Happy Dot είπε...

@Naf & Xip...καλά αμα πετύχει θα παρακαλάτε να σας κάτσω και να σας φτιάξω...τσουφλεδάκι βεβαίως βεβαίως! Και χωρίστρα σε κάνω αμα θέλεις αγοράκι! αααα τσσσσσσσ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

tha arxisw ta paterhma meshmeriatikw
mila me kale sto msn, allaksa pc kai xathike h contact list (pws to milaw to amerikaniko)

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ aunt donna: Τις μπαταρίες που τις παίρνει για το ανεμιστηράκι;
"ΟΦΙΣ"

Ανώνυμος είπε...

@ofis
Από πίσω...

Όναρ είπε...

Αν έχεις πάει ΣΚ στην Άνδρο δε σε πτοεί ούτε η mama Dot, ούτε ο πλακάς..Καλό κουράγιο και εύχομαι να ξεμπέρδεψες..Καλημέρες από την παραλία (και καλά)..

One Happy Dot είπε...

πλιτς σκάει το κυματάκι και να'σου η Όναρ!
Καλή μου! Ναι πήγα σ/κ στην Άνδρο και ναι δεν με πτοεί τίποτα...απλά είναι απορίας άξιο το ότι ακόμα δεν γυρίσαμε και θέλουμε να φύγουμε οπότε μουρμουράω για να εγκλιματιστώ!

Καλημέρες με διάθεση...παραλίας! :)

Leviathan είπε...

popo iperoxi i Andros!!!!!!8elo kai egoooo!!!!filia polla!!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@aunt donna:Με τη φάτσα που έχεις(στη φωτογραφία) το φαντάστηκα!!!
"ΟΦΙΣ"

One Happy Dot είπε...

@Lev...είναι τόσο δίπλα (μας) και τόσο όμορφα που αξίζει τον κόπο να αποδράσεις ενα σ/κ! Καλή η Θεσ/νίκη αλλά και ένα νησάκι δεν μας χαλάει εεε??? ;)

@Ofis...παρακαλώ να προσέχετε τα λόγια σας απέναντι στη θεία. Πρόκειται για σεβαστό πρόσωπο της βλογιακής κινότητας και εξαιρετική μαγείρισσα οπότε να δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό ως πολιτισμένοι άνθρωποι που είαμστε!Merci! :)