9 Μαΐου 2012

(δεν) Χάρηκα για τη γνωριμία...



Είναι που ορισμένες φορές απλά δεν προσπαθούμε να μάθουμε τον άλλον. Από φόβο, από βαρεμάρα, από εκείνη την βεβαιότητα οτι τον/την ξέρουμε, ποιός ξέρει. Και ο χρόνος περνάει, και ο άλλος/άλλη αλλάζει κι εμείς νομίζουμε οτι ξέρουμε τα πάντα και στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε απολύτως τίποτα. Και περπατάμε με ανοιχτά τα μάτια αλλά τόσο μα τόσο τυφλοί που είναι να απορείς πώς δεν σκοντάφτουμε σε κάθε δεύτερο βήμα μας. Και όλες μας οι αποφάσεις στηρίζονται πάνω σε φαντασίες και εικασίες και λανθασμένους υπολογισμούς. Ναι αλλά όταν αντί του συν πατάς το πλην πώς περιμένεις να προσθέσεις? Κι όταν διαιρείς αντί να πολλαπλασιάζεις πώς περιμένεις να μην μείνεις μόνος στο τέλος? Και τελικά τι είναι πιο δύσκολο...να μάθω εγω εσένα κι εσυ εμένα ή να ξαναγνωρίσουμε τους εαυτούς μας? Γιατί εσένα σίγουρα θα χαρώ να σε (ξανα)γνωρίσω. Εμένα όμως...?

11 σχόλια:

Tommy είπε...

Επειδή δεν άντεξα να μην πω τη γνώμη μου....

α) αφού λες "ξανά" άρα ήδη ξέρεις τον εαυτό σου, άρα συγκαταλέγεσαι στα συνειδητοποιημένα άτομα

βου) αν καταφέρεις και (ξανά)γνωρίσεις εσένα... σου βγάζω το καπέλο....

:-) Φιλιά...

DaisyCrazy είπε...

να προσθέσω ότι δεν πρέπει να κάνουμε υποθέσεις για τους άλλους και να τις πιστεύουμε ως αληθινές. καλύτερα να ρωτάμε και να μαθαίνουμε - αν ενδιαφερόμαστε πραγματικά - τον άμεσα ενδιαφερόμενο κι όχι τον περίγυρο. γιατί από το ενδιαφέρον προχωράμε στο κουτσομπλιό

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Συμφωνώ με Daisy.Για μένα έχουν ακουστεί κατά καιρούς τέρατα και δεν ισχύει ούτε το 1/10.Δυστυχώς όμως υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν αυτούς που τους είπαν παπαριές και ποτέ δεν ήρθαν να ρωτήσουν εμένα ίσως επειδή βολεύονται στο μυαλό τους να με έχουν έτσι.Σε ορισμένες περιπτώσεις καλό είναι να μην γνωρίζεις τον άλλον.

Petites Musiques De Mon Coeur είπε...

ε ναι, δεν άντεξα, ένα ποστ, δύο ποστ, τρία με αναλύσεις και αν, ή, πώς, όταν, πότε, θα πω τη γνώμη μου, ήτοι οτι το υπεραναλύεις καλό μου το όλο πράγμα και έτσι δεν μπορεί να αναπτυχθεί γιατί κατσιάζει. στοπ και απλά ζήσε το και όπου πάει. τα φιλιά μου!

Μιχάλης K. είπε...

μπορεί να είμαι εκτός θέματος αλλα το post μου θύμισε αυτο:

http://www.youtube.com/watch?v=4Z2Fhyjc4EE

ασωτος γιος είπε...

η τρελονταιζη με καλυψε απολυτα
και το εχω ζησει αυτο

Όναρ είπε...

Πόσες ερωτήσεις μέσα σε μία παράγραφο..! Γράψε άλλη μία με τις απαντήσεις..! Σε φιλώ..

One Happy Dot είπε...

@Tommy...

Συγγνώμη κύριε, ποιός είστε? Και ποιά είμαι εγω που μου βγάζετε το καπέλο?
http://www.greektube.org/content/view/118559/2/

@DaisyCrazy...

Προσωπικά, κάθε φορά που εχω κάνει μια ερώτηση είναι από πραγματικό ενδιαφέρον και μόνο. Οι απαντήσεις που παίρνω βέβαια δεν ξέρω αν είναι αληθινές ή αν είναι απλά...απαντήσεις. Κι εκεί είναι που αρχίζω τις υποθέσεις και τις εικασίες και η φαντασία μου βγάζει φτερά και χάνω τη μπάλα...

@Μάγισσα Κίρκη...

Ακόμα κι όταν ο άλλος αξίζει πραγματικά να τον ξέρεις...?

One Happy Dot είπε...

@Petites Musiques De Mon Coeur...

Η υπερανάλυση λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά για την ωρα. Όταν δεν βγάζει κάπου απλά θα σταματήσω την ανάλυση και θα συνεχίσω με τη Nutella...επι του παρόντος Nucrema! ;)

@Μιχάλης Κ. ...

Ε οχι και ακτός θέματος αυτό το κομμάτι. Μετράω ως το 10 και περιμένω...

@ασωτος γιος...

Ελάτε λοιπόν στο παρεάκι μας κι εσείς...!

@Όναρ...

Πόσο ασυνάρτητη θα είναι αυτή η παράγραφος να δεις...! :) Κι εγω σε φιλώ...!

Kος Μηδενικός είπε...

Η Κοντή είναι και σοφή, λόγω ύψους πρώτα από όλα...αλλά μην επαναλαμβανόμαστε! Μανίτσα μου, η υπερανάλυση δεν είναι γι'αυτά. Να υπεραναλύσουμε αν θες με τι συνδυασμούς θα φάμε τη Nutella, αλλά όχι τα της ενδοσκόπησης μας!

Λοιπόν, έχω να σου προτείνω κάτι που κανονικά δεν πρέπει, γιατί δεν μπερδεύουμε ποτέ δυο απολαύσεις, αλλά οι κατάσταση είναι κρίσιμη. Πάρε ένα 10άκιλο Νουτέλα και λούσου εσύ, ο άλλος που θες να (ξανά)γνωρίσεις...μη σου πω λούσε και τη θεία Φυστικούλα. Μετά πήγαινε τη θεία στο άλλο δωμάτιο και ανακάλυψε σε διάφορους συνδυασμούς ό,τι θέλεις!!

Να σου πω εγώ...εκεί να δεις ανακάλυψη...

One Happy Dot είπε...

@Zero Point...

Καλέ σας παρακαλώ (δεν) θα'θελα...! :) :)