16 Νοεμβρίου 2011

ArtziMpourtzi and Merry Christmas...

Νομίζω οτι πρέπει να μπω σε Mood Χριστουγέννων. 
Τώρα θα μου πεις πώς είναι δυνατόν να πρέπει να μπω σε mood Χριστουγέννων εφόσον μέχρι πρότινος η είσοδός μου στην εν λόγω διάθεση (αμάν με τα εγγλεζιανά σου κοπελιά!) ξεκινούσε από το Σεπτέμβρη και χρειαζόταν η παρέμβαση της πυροσβεστικής ώστε να με κατεβάσουν από το χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με το "χρυσό-κιτσ-αγγελάκι-που-κρατάει-αστεράκι-και-κοιτάει-το-ταβάνι-με-ύφος-δώσε-και-σε-μένα-μπάρμπα"! 
Παρόλα αυτά, φέτος, ο στολισμός του δέντρου φαντάζει στο μυαλό μου σαν αναγκαίο κακό, οι γιορτές ουδόλως με απασχολούν και το μόνο που σκέφτομαι να κάνω έτσι άμεσα είναι να πάρω κανα δυο κιλά μελομακαρονοκουραμπιέδες από το φούρνο ώστε να αντικαταστήσω τη Nutella με κάτι πιο επίκαιρο...και προσωρινό! 
Την ίδια στιγμή όμως, το μέσα μου παλεύει με το ακόμα πιο μέσα μου (το εξω μου κρυώνει και παλεύει να μπει μέσα αλλά έτσι όπως βλέπει την κατάσταση ανάβει τσιγάρο και κοιτάει από το παράθυρο) μου τη δίνω που είμαι σε αυτή τη διάθεση και ο σανταμπίλης Χόλυ Σπιριτ παλεύει να βγει από τη ναφθαλίνη στην οποία των εχω καταχωνιάσει και δικδικεί τη θέση του στο Hall of Fame των ημερών. Μέχρι που σκέφτηκα να παω από τα Jumbo να πάρω ενα μικρό κάτι ώστε να μου χαρίσουν μια δεκάδα ρολόγια από εκείνα που διαφημίζουν στο ραδιόφωνο να μετράω τους καημούς και τους ανεσταγμούς....ωπα, λάθος...αυτό είναι Bithikotsis που έλεγε και μια τουρίστρια φέτος στην Πλάκα και προσπαθούσε ο ταβερνιάρης να τη μάθει να τονίζει σωστά. Λες και ξέρει τι είναι ο τόνος. Οχι το ψάρι. Αυτό το ξέρει. Tuna fish σου λέει. 
Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. 
Το θέμα μας είναι οτι ενω είχα ορκιστεί να μην αφήσω την γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο Μανώλης κατάσταση να με επηρεάσει, τελικά ήρθε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς και μαράθηκα κι εγω. Έγινα ίδια με εκείνους τους Αντι Χολυ Σπιριτ Μερυ Κριστμας του γιου Νοτ που ανέκαθεν αντιπαθούσα. Κοινώς...χάνω την ελπίδα μου επιστήμονα. Κι αν χάσω την ελπίδα μου τότε το μόνο που θα μου απομείνει είναι 4 σειρές φωτάκια, 23874651 στολίδια και καμια ιδέα τι στο καλό να τα κάνω. Αρα, η ανάγκη μου για ενα ελπιδοφόρο come back είναι επιτακτική. Είναι αναγκαία. Είναι...είναι η τελευταία μου ελπίδα επιστήμονα. Κι αφού στα είπα ενα χεράκι κι εσυ, φυσικά, δεν κατάλαβες τίποτα αλλά όπως κάθε φορά κουνάς το κεφάλι καταφατικά και χαμογελάς συγκαταβατικά, ήρθε η ωρα να ακούσουμε παρέα το κλασσικότερο ασματάκι των Χριστουγέννων και να κυλιστούμε παρέα στο χιόνι εδω στην Ασκληπιού και μετά, με την κόκκινη κούπα του Nescafe στο χέρι να καβαλήσουμε το αλόγατο και να κάνουμε το γύρο του θριάμβου στη χιονισμένη πλατεία Συντάγματος...Εμπρός Ντάσερ, Ντάνσερ, Πράσνερ, Βίξεν, Κόμετ, Κιούμπιτ, Ντόνερ και Μπλίτζεν. Κι εσυ Ρούντολφ, φύσα τη μύτη σου και πάτα Play.
Αυτά!



6 σχόλια:

Tommy είπε...

Λοιπόν... αγαπημένη Ντοτ....

Πρέπει να σου πω οτι η διάθεση είναι κάτι που είναι και έξω μας και μέσα μας. Είναι το ίδιο πράγμα. Σκεψου το... ότι γίνεται έξω σου μπαίνει και μέσα σου, αλλά και το αντίθετο...

Εσύ τώρα είσαι σε μία φάση που δεν θέλεις το έξω να μπει μέσα. Αρνείσαι πεισματικά και δεν λέει... Λέω εγώ λοιπόν ο άπειρος, οτι καλά θα κάνεις να γίνεις πιο δεκτική στις μέρες, με ότι αυτές κουβαλάνε (ακόμα και αν έχουν 7,5 εκατομμύρια θερμίδες).... και βάλε λίγο Κρισμας Σπίριτ μέσα σου.

Καλό θα κάνει... κακό δε θα κάνει.

Και να πεις στον επιστήμονα οτι δεν τα ξέρεις όλα.

φιλιά... (αν και μακρυά, πάντα κοντά)

Hfaistiwnas είπε...

Ούτε εγώ έχω μπει ακόμη.. γιατί φέτος μας τα έπρηξαν παραπάνω από τις άλλες χρονιές..
Θα μπούμε όμως!!! Τραγουδάκι πολυακουσμένο αλλά πάντα επίκαιρο!! χαχαχα!

Petites Musiques De Mon Coeur είπε...

αυτά με τα στολίδια και όλα τα χριστουγεννιάτικα είναι πολύ ψεύτικα.
αυτά με τις κρίσεις, τις μελαγχολίες, τα εσωτερικά μας και τις αναζητήσεις μας είναι πολύ αληθινά.
Η αλήθεια των χριστουγέννων είναι κάπου στη μέση.


ΥΓ καλως ήρθες στον κόσμο των ενηλίκων ντοτ!

mahler76 είπε...

μαρή τι δουλειά έχεις εσύ στην Ασκληπιού? εκεί θα είμαι σήμερα με τον αδερφό Toymaker που κάνει σήμερα εκπομπή στο ραδιόφωνο. Όχι Whanm δεν έχει το μενού κοπελιά, έχουμε επίπεδο χαχαχα.
Φιλούμπες τεράστιες.

DaisyCrazy είπε...

είμαι απ'αυτούς που αντιπαθείς γιατί αντιπαθώ τα Χριστούγεννα, τα φωτάκια, τη μανία για ψώνια κι όλα τα πρέπει των γιορτών.
αγαπώ λίγα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και περίεργως αυτό που έβαλες είναι το all time favourite μου. φέτος πρώτη φορά το ακούω από δω και χαμογελώ :)
φιλάκια!!

One Happy Dot είπε...

@Tommy...

Εντάξει. Ίσως να έχεις δίκιο. Ίσως είπα μη χαίρεσαι. Πήρα λίγα μελομακάρονα για το καλό. Πέρασα και από μια βιτρίνα με λαμπάκια και δεν έφτυσα στον κόρφο μου. Κάνω προσπάθεια οπότε τώρα είναι που χρειάζομαι τους καλούς μου φίλους να με στηρίξουν και να μου φέρουν καμία καλή πιτούλα που θα σιάξει η μανούλα τους με τα χεράκια της...εεεεε???? φφφφφανταστικές μου φίλε???!!!!!!
Φιλί!

@Petites Musiques De Mon Coeur...

Αυτό με τα στολίδια και τα χριστουγεννιάτικα έχει υπάρξει κάτι πολύ αληθινό και ελπιδοφόρο για μένα εδω και χρόνια. Αυτό με τις κρίσεις και τις μελαγχολίες και τις αναζητήσεις είναι κάτι πολύ ξένο σε μένα. Η αλήθεια μου είναι κάπου στη μέση.
Αν ο κόσμος σας είναι έτσι, τότε λεω να σας αφήσω τα μελομακάρονα κι εγω να πάρω σιγά σιγά το παλτουδάκι μου και να πηγαίνω πρός την έξοδο...

@Mahler76...

Δεν είναι ο Γιωργάκης ο Michael επίπεδο????? Μόνο η Κολέτσα????? Με έσιαξες μεσημεριάτικα!!!!!
Ασκληπιού είναι η εργασία και η χαρά! Γιούπι!

@DaisyCrazy...

Ελα να Χριστουγεννιαστούμε ντάρλινγκ! Τσάκω ενα ταρανδάκι, βάλε και το τραγουδάκι στη διαπασών μη και σώσουμε το Χολυ Σπιριτ έστω για φέτος. Του χρόνου (δεν) βλέπουμε! Φιλί!