11 Μαΐου 2011

Εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση.
11 χρόνια τώρα.
Ήρθα κοριτσάκι και εχω γίνει κοντζαμάν γαϊδάρα!
Στενοί μου συνεργάτες: Μπαμπάς και αδελφός.

Ξεκινάω από μια μεγάλη παραδοχή. Δεν είμαι τέλεια και ουδέποτε εχω ισχυριστεί το αντίθετο.
Εχω άπειρα στραβά (για τα οποία θα μιλήσουμε κάποια άλλη φορά καθώς τώρα δεν είναι αυτό το θέμα μας και εν πάσει περιπτώσει δεν υπάρχει μεγαλύτερη αρετή από το να είναι σε θέση κανείς να αναγνωρίζει οτι έχει στραβά...επομένως εξ'ορισμού είμαι και γαμώ τα παιδιά!) τα οποία πολλές φορές δεν κάνω καν τον κόπο να διορθώσω. Ιδίως όταν εχω/έχουμε μπόλικη δουλειά και την ίδια στιγμή ο Μέρφυς και οι νόμοι του συνουσιάζονται αυτοβούλως και όλοι μαζί, τότε μπορώ να γίνω ιδιαίτερα σπαστική.

Το μόνο που με σώζει και δεν εχω φαει μέχρι τώρα της χρονιάς μου είναι πως εχω μια σχετική αίσθηση του χιούμορ και (ότ)αν αγχώνομαι/θυμώνω/στεναχωριέμαι δεν το δείχνω. Μπορεί να σκαω μέσα μου αλλά το εξω μου χαμογελάει και αστειεύεται με ολους και με ολα. Θα μου πεις, κοπελιά αυτό μεσομακροπρόθεσμα θα σε αδηγήσει σε ενα εξαιρετικό καναπεδάκι από δερματίνη να εξηγείς σε ενα μυωψ κύριο πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια κι αν κοιμάσαι μπρούμυτα ή ανάσκελα αλλά...έτσι είμαι και καμιά φορά βγαίνει και σε καλό. Τις υπόλοιπες φορές που δεν εντάσσονται στην «καμιά φορά» μην τις συζητάς καν!

Όπως και να έχει, αυτή η χαζοχαρουμενιά είναι και αυτό που με ξεχωρίζει από τους «συνεργάτες» μπαμπά και αδελφό οι οποίοι όταν έχουν τα κέφια τους είναι ολα ζάχαρη αλλά όταν είναι στις μαύρες τους την έχουμε κάτσει. Δεν τους μιλάμε, δεν τους κοιτάμε περίεργα ή με μια υποψία περίεργου βλέμματος, δεν διαφωνούμε μαζί τους έστω κι αν εξω έχει πέσει η μαύρη νύχτα κι εκείνοι επιμένουν να λένε καλημέρα, δεν διασταυρωνόμαστε κι αν τύχει να διασταυρωθούμε κάνουμε στην άκρη να περάσουν καθώς έτσι σκυμένοι όπως περπατάνε μας παίρνουν παραμάζωμα μέχρι να βρουν καρέκλα να κάτσουν ή τοίχο να ξαποστάσουν.

Θα μου πεις κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και αντιδράει διαφορετικά. Αλίμονο αν σε αυτό το γραφείο είμασταν ολοι χαζοχαρούμενοι λες και πέσαμε σε καμιά μαρμίτα με Holland’s best quality!! Παρόλα αυτά, θεωρώ οτι το να αφήνουμε τα προσωπικά μας (βλ. Καυγάς με σύζυγο/φιλενάδα, αμάξι/μηχανάκι χάλασε, φίλος/φίλη μας έθιξε ή υποψιαστήκαμε οτι μας έθιξε και η υποψία και μόνο στάθηκε αρκετή ώστε να μπει στη μαύρη λίστα κι εμείς ως γνήσια εγωιστικά θύματα τα βάζουμε με θεούς και δαίμονες και υποψιαζόμαστε τους πάντες και τα πάντα και δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας...) να επηρεάζουν τη συμεπριφορά μας στον εργασιακό χώρο όπου σημειωτέον υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι με προβλήματα, έννοιες, ανησυχίες, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν έχουν τη δική μας την όρεξη βρε αδερφέ, δεν είναι επαγγελματικά ορθό!

Ουφ...τώρα που τα είπα και έτσι λίγο στάνιαρα παω να κοιτάξω στον καθρέφτη του μπάνιου ολη αυτή την τελειότητα που έχει στριμωχτεί πάνω μου και αφού με φτύσω μη με ματιάξω θα τσιμπήσω και κάτι γιατί κάπου διάβασα οτι ο αυτοθαυμασμός λειτουργεί λιποδιαλυτικά..επομένως σήμερα παίζει και να εξαϋλωθώ!

10 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

χαχαχα είσαι τρελή!!!!
Τι τους κάνεις των ανθρώπων!!!! χεχεχε! Ο καθένας δεν ξέρεις πως του αρέσει να ξεσπα.. είναι θέμα προσωπικό.. χεχεχεχε! Κοίτα να προσέχεις μην σου ρθει καμία κάποια στιγμή!!!

DaisyCrazy είπε...

εμ τι εγωισμός βρε ντοτάκι μου! δώσε και λίγη τελειότητα στον αδελφό και λιγή στον πατέρα. τι την κρατάς όλη για σένα; :Ρ

πέρα απ'την πλάκα δίκιο έχεις είναι σπαστικό να κουβαλά ο άλλος τα προσωπικά του στη δουλειά. και εσένα είναι συγγενείς σου δεν μπορείς να μην τους ανεχτείς έτσι κι αλλιώς κι αν πεις και κάτι παραπάνω δε θα γίνει κάτι.

για σκέψου κι εμάς που δε δουλευουμε σε οικ. επιχ. και έχουμε τα μούτρα του αφεντικού γιατί δεν του έκατσε η γυναίκα του π.χ.! μέγα σπάσιμο να σου τη λένε για να ξεσπάσουν τα νεύρα τους που δεν προκάλεσες εσύ!

και τώρα που τα είπα πάω να φτύσω τον εαυτό μου για να μην τα ακούσω αύριο :)))))))

φιλιά ντοτάκι!

Petites Musiques De Mon Coeur είπε...

ναι βρε παιδί μου αλλά και το επάγγελμα θέλει πολύ απο το "εγώ" του καθενός μας για να γίνει σωστά. οπότε δες το και ως προτέρημα το να είναι λοξός κάποιος (συμπεριλαμβανομένων μου πρωτίστως και σου σιγά που θα την γλίτωνες)...

Ανώνυμος είπε...

εγω σαγαπάω όπως και αν είσαι και δεν με νοιάζει πως είσαι γιατί αν ήσουν τέλεια δεν θα ήσουν εσύ.
Δεν κατάλαβα τι έγραψα γιατί είναι και τα νεύρα μου κρόσσια. Εσύ ελπίζω να κατάλαβες ε?
Και στην τελική άστους να πάνε να γαμηθούνε... :-Ρ

mahler76 είπε...

δύσκολη μέρα στο γραφείο να υποθέσω :)

Petites Musiques De Mon Coeur είπε...

ποιοι ρε θεία να πανε να γαμηθούνε; ο μπαμπάς και ο μπρο;
χαχαχαχα.
έγραψες πάλι. τα φιλιά μου!

One Happy Dot είπε...

@Hfaistiwnas...

Χμ...νομίζω οτι θα ήταν πιο σοφό να προσέχουν εκείνοι καθώς εγω εχω και ορμόνες και αν ταραχτούν...την κάτσανε!!! :)

@DaisyCrazy...

Αυτό που διαπιστώνω είναι οτι τελικά, οικογενειακή ή μη επιχείρηση, τα μούτρα και η πόζα του άλλου έχουν τις ίδιες αρνητικές συνέπειες. Η διαφορά είναι οτι στη δική μου περίπτωση μπορώ πιο εύκολα να πω μια κουβέντα παραπάνω ή να υψώσω τον τόνο της φωνής μου περισσότερο από οτι αν ήμουν σε μια εξαρτημένη εργασία. Εκεί έχεις δίκιο...
Σε πτύνω εκ του μακρόθεν και ελπίζω να πιάσει κ να μη σε ματιάξει κανείς!!! :) Φιλί!

@petites musiques de mon coeur...

Αμε...αρκεί το "εγω" του καθενός να μην επισκιάζει τα "εγω" των υπολοίπων και τους κάνει τα νεύρα τσατάλια. Διότι τότε το "εγω" το δικό μου σηκώνει εκείνη την ξανάστροφη που λέγαμε και όποιος είναι μπροστά...μεγειά του! :)

One Happy Dot είπε...

@Aunt Donna...

Φεύγω σε λίγο και σε παίρνω τηλέφωνο...χάλια τα νεύρα σου θεία, χά λι α!

@mahler76...

ήταν πράγματι...αλλά σήμερα ήταν καλύτερα! Αύριο...για να δούμε!

@petites musiques de mon coeur...

Μη δεις βρισιά και δεν μπεις να σχολιάσεις...τσ τσ τσ!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ-ΥΓΕΙΑ- ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΜΑΛΟΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΗΜΕΡΑ!!!

One Happy Dot είπε...

@JK O SKPOUTZAKOS...

Αν και Πέμπτη σήμερα, το μόνο που με σώζει από την παράνοια είναι οτι αύριο σύμφωνα με τα ημερολόγια είναι Παρασκευή και γιορτάζουν οι Λυδίες...το τελευταίο μπορείς απλά να το θεωρήσεις σύμπτωση καθώς δεν με αφορά, απλώς το διάβασα και είπα να μοιραστώ την πληροφορία! :)