23 Σεπτεμβρίου 2009

Αφ(χ)ιερωμένο...



...σε οσα ξεχνάω και θέλω να θυμηθώ.
Πάω με το νου πίσω σε πάρτυ που ξεκινούσαν στις 18.30 και τελείωναν στις 23.00 (στα τσακίρ κέφια και με τους γονείς και κηδεμόνες να περιμένουν εξω από το σπίτι!), με υποψήφια ζευγαράκια να περιμένουν τους Europe για να κάνουν ενα βήμα (το πρώτο βήμα!), με ρούχα που τότε ήταν η τελευταία λέξη της μόδας και τώρα δεν θα μπορούσες να αρθρώσεις λέξη αν τα έβλεπες (κι όμως το μέλλον της μόδας παρουσιάζει παρελθοντικές και παρελθούσες τάσεις...κοίτα που θα ξεθάψουμε και τις βάτες σε λίγο!), με την αφεντιά μου παντα πιο ψηλή από κάθε υποψήφιο "μοναμούρ" να παρακαλάει να τελειώσει το μαρτύριο των "μπλουζ" οσο το δυνατόν πιο ανώδυνα (μα είναι ωραίο τώρα να πιάνω εγω αυχένα με άνεση κι εκείνος να σκύβει "διακριτικά" για να βρεί τη μέση?? Κάπως έτσι δημιουργούνται τα παιδικά τραύματα!), με λόγια που κρύβονταν πίσω από ενα χέρι για να μην ακουστούν την ίδια στιγμή που οι μάτιες έπαιζαν στα φανερά και όποιος ήθελε να πιάσει το "μήνυμα" το έπιανε (και χωρίς κινητό, το νου σου!)
...

Αφ(χ)ιερωμένο λοιπόν σε όσους καταλαβαίνουν τι θέλω να πω χωρίς να χρειάζεται να το πω γιατί τότε θα κάνω ενα ποστ σεντόνι από τα παλιά και περιμένει και η αγάπη σπίτι! :)

28 σχόλια:

Unknown είπε...

να θυμηθούμε ελεεινά παπουτσάκια; μουσικές; ρούχα; φωνές από γονείς γιατί το 11.30 δεν τηρήθηκε ποτέ; τις ατέλειωτες ώρες στα τηλέφωνα που τις πας;; με πήγες πίσω...αλλά γιατί;; τι παραλθοντολαγνεία σε έπιασε μικρή μου ντοτ;

Unknown είπε...

και πρωτιά έτσι; αυτό δεν ξανάγινε!

ΦΟΥΛΗ είπε...

Όμορφα χρόνια, βιαζόμασταν να μεγαλώσουμε !!! και τι καταλάβαμε;;

Hfaistiwnas είπε...

Δεν μπορώ να πω ότι είχα και πολλά τέτοια παρελθοντικά πάρτυ στη ζωή μου..
ένα δυο αν ήταν και αυτά με το άγχος του τι θα κάνουμε.. :)
Ωραίες αναμνήσεις όμως..

Slevin Kelevra είπε...

Ανήκουμε μάλλον στην ίδια γενιά γιατί μόλις με πήγατε πολλά χρονάκια πίσω.Νομίζω οτι κατάλαβα τι θέλετε να πείτε.

Μια ερώτηση μόνο:
Υπήρχε κόσμος που έκανε το πρώτο βήμα με τους Europe και δεν περίμενε το "Total eclipse of the heart" της Bonnie Tyler?

Μωρέ μπράβο...

:))

Ioanna είπε...

ts ts ts kei meta les gia mena. den xaraktirizo tipota giati tha prepei na xrisimopoiiso vromolexeis pou xereis oti katholou den einai tou tipou mou. :P

b|a|s|n\i/a είπε...

την ίδια απορία! μα με europe; σε τι πάρτι πήγαινες; ούτε καν με air supply;

jacki είπε...

Δε μπορώ να σε νιώσω.. γιατί εγώ δεν είχα ποτέ το θέμα με το ύψος μου..
Όσο για το ντύσιμο.. Δε θέλω να βλέπω τις τότε φωτογραφίες μου..

Ένδειξη ζωής είπε...

Οι φίλοι μου γελάνε με την γνωστή μου ατάκα: " Έχω μεγαλώσει υπό τη συνθήκη 10:30 σ΄το σπίτι, 11 παρα είκοσι πέντα της πουτάνας ..."
Άλλα χρόνια πραγματικά ... Τι βάτες, τι πουκάμισα με λαχούρ σχέδια. Παράσημα, αλυσίδες...
Νοσταλγική διάθεση πρωί πρωί.
Να έχεις μια όμορφη μέρα.
Σε φιλώ

Γ.Π. είπε...

Πρώτα "keep walking..."
Μετά "Καθώς μεγαλώνω..."
Τώρα αφιέρωμα στα 80s που "όλοι αγαπάμε"...

Θέλεις κάτι να μας πεις κοπελιάαααα...;.;;;;;;;

mirelen είπε...

Βρε μην προδίδεις την ηλικία σου!!!!

One Happy Dot είπε...

@Chichipiru...
παρελθοντολαγνεία? Μα τι λέξη είναι αυτή? Πόσο χρονών είσαι? :)
έτσι το άκουσα το πρωί το ασματάκι και σκέφτηκα ενα πάρτυ που είχε κάνει η συμμαθήτριά μου η Ηρώ κι εγω ήμουν μέσα στη στεναχώρια γιατί ο Δημήτρης ήταν πιο κοντός από μένα και είχα μάθει από την Αμαλία που το της το είχε πει η Ειρήνη οτι δεν θα μου ζητούσε να χορέψουμεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!
:) Το ξεπέρασα όμως!!!! :)

@Chichipiru x2...
Κερδίζεις extra κουταλιά νουτελίτσας! hoooray!

@ΦΟΥΛΗ...
Κατάλάβαμε τι καλά που ήταν τότε και ελπίζουμε οτι τα δικά μας τα βλαστάρια (όταν με το καλό έρθουν!) θα ζήσουν, έστω στο μισό, οσο ξέγνοιαστα οσο είμασταν εμείς!

One Happy Dot είπε...

@Hfaistiwnas...
Τελικά κάτι βρίσκαμε να κάνουμε όμως και ολη την επόμενη εβδομάδα το συζητούσαμε και το αναλύαμε και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι κρυβόταν πίσω από το λουκανικοπιτάκι που μας έδωσε ο Παναγιώτης από το πίσω θρανίο! Πρόστυχε Παναγιώτη!

@Kelevra...
Κοιτά να δεις που είχα στο μυαλό μου το Carrie και ξέχασα τα πιο βασικά! Αχ αυτή η Bonnie είχε στοιχειώσει τα κασσετόφωαν του σπιτού και δώστου αχ και βαχ! Ζητώ ταπεινά συγγνώμη φίλτατε και ευχαριστώ για τη διόρθωση! ;)

@Ioanna...
Τώρα που έβγαλες το γύψο από το χέρι δεν πας να βάλεις και λίγο στο βρωμόστομά σου? Γραία!! :P

One Happy Dot είπε...

@b|a|s|n\i/a...
Καλέ οι air supply ήρθαν πιο μετά...Goodbye και κλάάάάάμα η ψηλή ακόμα κι αν δεν έφευγε κανείς! Προκαταβολικά μήπως και! :)

@jacki...
Τελικά αυτό το ύψος με κυνηγάει ακόμα και στα ρούχα...το παντελονάκι έφτανε στον αστράγαλο μετά βίας και ολο προσπαθούσα να κρύβομαι στις φωτογραφίες ή να κάθομαι! Για φούστα ούτε να το συζητήσω...η maxi ήταν Mini και η mini ήταν άστα να πάνε!

@Ένδειξη ζωής...
Στο δικό μας το σπίτι δεν γινόταν τίποτα καθώς το ακαδημαϊκό τέταρτο το είχα μάθει από το δημοτικό. Παρόλα αυτά όταν είσαι τετ α τετ με τον Δημητράκη-επιτέλους-κι εκείνη τη στιγμή φτάνει η μαμά του και η μαμά σου παρέα και σας κοιτάνε με απορία λες και αναλύετε τις θεωρίες του σύμπαντος τότε ολη η μαγεία χάνεται και ξαναγίνεστε η ψηλή και ο Δημητράκης και "αχ τι γλυκό!"...μπλιαχ!

One Happy Dot είπε...

@Subtitle...
Ναι! Οτι μεγαλώνετε κι εγω παραμένω νεω και ωραία κι ότι ολα αυτά που παραθέτω μου τα είπανε και δεν τα εχω ζήσει πρώτο χέρι γιατί μόλις έμαθα ότι δεν είμαι του '78 αλλά του '87 και τόσο καιρό ζούσα σε ενα παράλληλο σύμπαν που με ήθελε 30αρα σε κρίση ηλικίας! Go figure!

@Mirelen...
Παρακαλώ δείτε προηγούμενη απάντηση...εγω τώρα ζω την πρώτη νιότη και σκέφτομαι αν θα παω στη δεύτερη πρίν την αλλαγή του αιώνα! :)

Unknown είπε...

του '78 και εσείς;; να σας επιπλήξω τότε αγαπητή γιατί μάλλον στα Νέα Ελληνικά πρέπει να είχατε πολλές απουσίες! :P

One Happy Dot είπε...

@Chichipiru...
Εαν αναφέρεστε στην "παρελθοντολαγνεία" τότε πρέπει να σας πω οτι αν και είναι μια λέξη που δεν θα μου ερχόνταν στο μυαλό, παρόλα αυτά την έννοια τη γνωρίζω καλά καθώς, όπως λέει και μια καλή μου φίλη, "η εμμονή που εχω με ότι έγινε ξεπερνάει και τη λαχτάρα μου για οσα πρόκειται να γίνουν"! Σοφή! ΑΝ πρόκειται για οτιδήποτε άλλο παρακαλώ ανεχτείτε με και να με διορθώνετε συστηματικά!! :)

Unknown είπε...

κάτι μου θυμίζει αυτό που λέει η φίλη σας...μήπως είστε και Ζυγός στο ζώδιο; όσο για την ανοχή.. εγώ ήρθα στο νουτελόσπιτο! οικειοθελώς το ορκίζομαι! :)

One Happy Dot είπε...

@Chichipiru...
Ιχθύες με ωροσκόπο Καρκίνο! Βράστα Χαράλαμπε που λέει και ο father Dot! Άνγτε να κεράσω κι ενα κομμάτι από μια τεράστια Milka biscuit & choco swing, που τυχαίνει να εχω στο γραφείο μου, για την οικειοθελή σας διάθεση! :) :) :)

Unknown είπε...

χμμμμμ! με παχαίνετε! κι επειδή το γυρίσαμε σε chat..δεν περιμένω απάντηση.. θα αφήσω και κανένα άλλο να σχολιάσει! :)

DaisyCrazy είπε...

xaxaxa γιατί να έχει παιδικό τραύμα το μοναμουρ; απλά έμαθε στο μέλλον να μην στοχεύει πιο ψηλά από ότι μπορεί να φτάσει :)

εγώ θυμήθηκα τότε που όταν σου άρεσε κάποιος έστελνες τη φίλη σου ή εκεινος έστελνε το φίλο του να σε ψαρέψει. πραγματικά πιστεύω χωρίς κινητά ήταν καλύτερα σ’αυτές τις ηλικίες. αναγκαζόσουν να βγεις από τη φυσική ντροπαλότητα αυτής της φάσης και να προσεγγίσεις άτομα που δε θα προσέγγιζες κανονικά.

Kος Μηδενικός είπε...

Με Europe; Εμείς με Scorpions κάναμε τις βρωμοδουλειές μας! Χμμμ...τώρα τις κάνουμε και άνευ μουσικής. Χριστέ μου αλλοτριωθήκαμε!!!

Ioanna είπε...

asxeto alla auti i sokolata portokali pou mou eferes itan g****i :)

One Happy Dot είπε...

@Dorothea...
αχ τι μου θύμησες τώρα...μια φορά είπα κι εγω να πάω αυτοπροσώπως και οχι δι'αντιπροσώπου και γύρισα σπίτι με μια ωραιότατη χυλόπιτα! Το έριξα στα σουβλάκια και συνήλθα σχετικά γρήγορα! :)

@Zero Point...
Ανευ μουσικής? Δηλαδή ούτε μια Αλέξια, μια Απόλυτη στα χειρότερα?! Απαπαπαπα έχασε τη μαγεία του κι αυτό!

@Ioanna...
i know petit! I know!

Ανώνυμος είπε...

Αχχχ εσείς τους Europe περιμένατε;;; Ήσασταν προχώ! Εμείς πάλι μόνο με τους λαμπάντα το ξεκουνούσαμε από τον καναπέ!!! Είχα και την ανάλογη φουστίτσα παρακαλώ!

Νομίζω ότι καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις... και γιατί θα ήθελες να το ξαναζήσεις!

Ανώνυμος είπε...

εγω δεν καταλαβα χριστο ομως απο το ποστ?
μα καλα τοσο ηλιθια ειμαι?
[μαλερ μην απαντησεις θα χεστουμε!]
Ντοτ.....πες....ελα πες....πες....
τι δεν καταλαβα μαρη?

Lucretia είπε...

Και εγώ ήμουν φαν των Europe.Για την ενδυμασία μην το συζητήσουμε καλύτερα.Βλέπω κάτι παλιες φωτογραφίες και μου σηκώνεται η τρίχα.

One Happy Dot είπε...

@brokensemaphore...
Γιου μιν φουστίτσα κλαρωτή με φλούο χρωματάκι και με μήκος που (δεν) έφτανε ως το γοφό? Απαπαπαπαπαπα ντροπή!!!! :)

@Θεία...
Δεν πειράζει θεία...μιαν άλλη φορά, μιαν άλλη χρονια! Και μην προκαλλείς τον Mahler γιατί θα τα κάνει πάλι ρημαδιό...τι παιδί!

@συννεφάκι...
Υπερβολές! Απλά είμασταν λίγο πιο...εξεζητημένα μοντέρνοι! Αχ ακόμα θυμάμαι εκείνο το τζην με τις πιέτες που είχε ραμμένη μια σκατοπεταλούδα που άφηνε glitter ολούθε με αποτέλεσμα μια ολόκληρη βραδιά να την περάσω όρθια σαν σκοπός εξω από τα μέγαρα του Τέως!