9 Ιουνίου 2009

Άλλος είπε το "ναι" άλλος το πληρώνει!

Αυτό το καλοκαίρι θα κάνουμε διακοπές στους γάμους και τις βαφτίσεις φίλων.

Θα βάλουμε τα καλά μας, θα πάρουμε τα δώρα μας
(μια ωραιότατη φοντανιέρα!) και αφού εγκριθεί το δάνειο φύγαμε!
Ποιό δάνειο?
Το δάνειο που θα χρειαστούμε έτσι ωστε να μπορέσουμε να δώσουμε το παρόν (και το δώρον!) σε όλα εκείνα τα ευχάριστα πλήν εκτός Αθηνών events στα οποία είμαστε καλεσμένοι για να μοιραστούμε τη χαρά των χαρούμενων που χαίρονται που παντρεύονται/βαφτίζουν και θα είμαστε όλοι μαζί εκεί...να χαρούμε παρέα!

Διότι είναι ωραία αυτά τα εκτός Αθηνών γεγονότα που αποτελούν και αφορμή για Mini διακοπές αλλά όταν πλακώνουν ολα μαζί σε κάνουν να απορείς...που θα βρω τόσα λεφτά η μαύρη
(η ταμ ταμ ταμ!)?
Κι εδω φυσικά ακούγεται από τη μια η σοβαρή φωνή της λογικής που λέει να φερθείς επιλεκτικά και να πας εκεί που μπορείς/σε παίρνει/πρέπει να πας αφήνοντας στην άκρη τα υπόλοιπα.
Την ίδια στιγμή όμως, ο άλλος εαυτός (
εκείνος που χρωστάει ακόμα και στο μικρό του ξαδερφάκι του οποίου το χαρτζιλίκι προερχόμενο από παπούδες, γιαγιάδες, κάλαντα και γιορτογεννέθλια γεμίζει τις τρύπες της ζωής -κεφαλοτύρι που τόσο όμορφα έχεις σιάξει!) σου φωνάζει πόσο σουπερντούπερ θα είναι ενα σ/κ στο νησί, πόσο θα λείψεις στα παιδιά αν δεν πας (γιατί η ξαδέρφη του μπατζανάκη της γυναίκας του κουμπάρου είναι κολητάρι τρελό και ισα που θα ακυρώσει το γαμοβαφτίσι a.k.a. γάμος & βαφτίσι αν δεν είσαι εσυ εκεί!) και έχεις αρχίσει ηδη να ψάχνεις για εισητήρια, ξενοδοχείο, τι θα βάλεις, τι θα πάρεις μαζί και αν μπορείς να κολήσεις μια μέρα παραπάνω άδεια αφου θα πας που θα πας να το φχχχχχαριστηθείς!
Εννοείται δε ότι φτάνοντας στο νησί μπαίνεις απευθείας σε mood διακοπών και χαλάς αβέρτα
(και κουβέρτα μη σου πω) ενω το μόνο παρήγορο θέμα για το οποίο δεν θα χρειαστεί να "αγχωθείς" το Σαββάτο είναι το που και τι θας φας...να είναι καλά το catering του γάμου! Στον οποίο γάμο παραλίγο να ξεχάσεις να πας όντας αραχτός σε μια παραλία κάνοντας πίτσι πίτσι με τον Τσίλυ (ρεπόρτερ γνωστού ενημερωτικού καναλιού που μπαστακώνεται σε ενα συγκεκριμένο νησί-κόλαση κάθε καλοκαίρι και ζει από τα κοντινά σε γλουτούς και νεανίες που ξελαρυγγιάζονται φωνάζοντας το όνομα του νησιού....μήπως και κάποιος έχει ξεχαστεί, τράβηξε για Χιο και βρέθηκε Μυτιλήνη!) αλλά ας όψεται οι γουργουριστάν ήχοι που βγάζει το στομάχι σου στο οποίο είχες υποσχεθεί γαρίδες κοκτέηλ και τούρτα γάμου!

Και θα έρθει ο Αύγουστος κοπελιά που περίμενες από το προηγούμενο καλοκαίρι και θα σε βρεί με άδειες τσέπες, να κάνεις αέρα με τα τούλια από τις μπομπονιέρες που με περισσή επιμέλεια μάζευες τόσο καιρό ενω τα κουφέτα θα αποτελούν βασικό
(μη σου πω και το μόνο) στοιχείο της μεσογειακής δίαιτας που θα ακολουθείς με θεαματικά αποτελέσματα!

Τι να πω...να ζήσετε, να ευτυχήσετε και στα δικά μας οι λεύτερες να δούμε χαρά σε κάποιο νησί του Ειρηνικού στο οποίο θα πάμε με το "εχω και κότερο, πάμε μια βόλτα" και όποιος διευκολύνεται έρχεται...ούτε ο γαμπρός δεν θα παρευρίσκεται οπότε να θυμηθώ να μην του κρατήσω θέση στο τραπέζι!

Ουφ...ζέστη!



Me like...u like? Let's both like!

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί εγώ πάντα μένω θεατής τέτοιων καταστάσεων-αντιδράσεων;
Κάθε καλοκαίρι, όλο και κάποιον φίλο ή γνωστό θα ακούσω να παραπονιέται επειδή έχει να πάει σε 50 γάμους και 30 βαφτίσεις.
Αντιθέτως, εγώ, το πολύ - πολύ να χρειαστεί να παρευρεθώ σε έναν-δυο γάμους τον χρόνο.
Μήπως τελικά έχω φίλες γεροντοκόρες και φίλους αμετανόητους εργένηδες;
Μήπως ο κύκλος μου είναι πολύ περιορισμένος;
Τι πρέπει δηλαδή να κάνω για να γευτώ κι εγώ γαρίδες κοκτέηλ και τουρτίτσα λαχταριστή;
Να παντρευτώ εγώ;
Ε, γιατρέ μου;

Γ.Π. είπε...

Τραβάτε με κι ας κλαίω...

ΦΟΥΛΗ είπε...

Κανε υπομονή και θα έρθεις στα βαφτίσια του γιου της ΠΑΝΑΓΙΩΤΌΠΟΥΛΟΥ αυτής της ψωνάρας, που έλεγε ότι Ελλάδα είναι μόνο η Μύκονος, που έκανε καλέ το γάμο της εκεί ....Ναι δεν θα γίνει η βάφτιση στα κανάρια νησια γιατί έχει μεγάλο κάλεσμα,ουφ, τα πα, λοιπόν θα περάσεις σούπερ, και γαρίδες και αστακούς και όλα τα καλά ......
Καλό βράδυ, βαρέθηκα.....

xipasmenos είπε...

Μπορεί ο λεγάμενος να μην έρθει στο γάμο του στο νησί του ειρηνικού, αλλά εγώ θα ρθω!!! Και θα πάμε και 1 βδομάδα πριν να σου κάνω και μπάτσελορ!!

jacki είπε...

Αυτό είναι που λένε.. γαμοτουρισμός.. Και εννοώ του γάμου.. μην πάει αλλού το μυαλό σου :)
Καλημέρα και καλά ταξίδια ανά τον κόσμο :)

b|a|s|n\i/a είπε...

εσύ πότε θα γίνεις νύφη;;;;; :))

Ανώνυμος είπε...

να παιρνουμε ιδεες λεγεται αυτο αιντεεεεεεε :-)
και πουσαι νουτελλλααααα????
βρηκα τροπο για να σας καλεσω να ερθετε να με δειτε χιχιχιχιχιχ :-)

One Happy Dot είπε...

@brokensemaphore...
Καλέ! Κράτα αποθέματα γιατί όταν με το καλό παντρευτώ εγω θα το κάψουμε! Κι αν σε πιάνει και αναρωτιέσαι να λες στον εαυτό σου οτι περιμένεις το γάμο της dot! :)

@Subtitle...
Τώρα δηλαδή εσυ έτσι θα μας σχολιάζεις? Χμ..θα μου πάρει λίγο να το συνηθίσω να ξέρεις! ΑΝ και μόνο εσυ τα χώνεις έτσι διακριτικά και συνέχεια οπότε....τίποτα δεν έχει αλλάξει στην πραγματικότητα! :)

@ΦΟΥΛΗ...
Τα είπες και ξαλάφρωσες!!! :) Και να σκεφτείς ότι καθόλου δεν μου αρέσουν οι γαρίδες κοκτέηλ, ούτε τα στρείδια, τα μύδια και λοιπά οστρακοειδή! Για την τούρτα παω...!

One Happy Dot είπε...

@xipasmenos...
yes yes yes pretty pretty pleassssse!! Πάμε να κάνουμε ενα Bachelor και παίρνουμε μαζί και το πνευματικό παιδί μαζί με τη μαμά (χωρίς το μπαμπά!) να κάνουμε coconut party!!!! I do Λοιπόν!

@jacki...
Όπου γάμος και χαρά...εμείς θα είμαστε εκεί! Τέλος!

@b|a|s|n\i/a...
Βαλτός είσαι??? :)

@Aunt Donna...
Αν έχεις σκοπό να παντευτείς να σου πω απλά οτι για φέτος κλείσαμε!

ProFyLaKtiKo είπε...

βλέπω ότι βρίσκεσαι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από μένα, οπότε θα σου δώσω τα λεφτά του ερκοντίσιου να πας σε κανένα νησάκι να φας ένα παγωτό στην παραλία παρακολουθώντας το ηλιοβασίλεμα....! αχ τι ωραία που τα είπα πάλι

Ioanna είπε...

kale gamous akouo kai mia anisixia tin niotho... mipos sxediazetai tipota piso apo tin plati mou? ego giati den xero kati? ego tha prosklitho? Mpires tha exei? (guinness parakalo kalitera) :-P

One Happy Dot είπε...

@Ioanna...
Ναι καλε! Σχεδιάζουμε γάμο και βάφτιση μαζί! Θα παντρέψουμε τα γατιά σε κοσμοπολίτικο νησί και μετά θα τα βαφτίσουμε Θανάση και Μάκη υπο τους ήχους λατιν μουσικής! Με τόσες Guiness δεν θα σου κάνει τίποτα εντύπωση!

One Happy Dot είπε...

@Profylaktiko...
ααααα οχι! Σας παρακαλώ δεν θα'θελα! Το ερκοντίσιο ερκοντίσιο και τα βαφτίσα...βαφτίσα! Δεν θα πληρώσεις εσυ τα γ@%^&8κα των άλλων! Αμ πως! :)

Ανώνυμος είπε...

Μαρσύ? γιατί δεν κάνεις το γάμο σου στη Γουαδελούπη που έχω λυσσάξει να πάω? Αντε! Το τερπνόν μετά του ωφελίμου!

One Happy Dot είπε...

@sakafiora...
Μαρσυ δεν το είχα σκεφτεί! Μη σου πω να πάρω κι έναν γουαδελουπιανό να γίνουμε σοϊ να έρχεσαι σπίτι όποτε θέλεις και να μας βλέπεις! Εγω, ο γουαδελουπιανός και τα γουαδελουπιανάκια! Όποιο σ'αρέσει το παίρνεις μαζί κιόλας!

Hfaistiwnas είπε...

Αφήστε το φαγητό μέχρι τότε και φάτε κατευθείαν στο γάμο βρε.. θα κάνετε και σιλουέτα και οικονομία για να περάσετε καλά.. 2 ΣΕ 1!!!!!

Αυτά τα πολύ καλοκαιρνά ιβέντ δεν τα μπορώ.. βράζει ο τόπος και εσύ μου θες νυφικό και κουστούμι;;;;

Χάθηκε να πας με βερμούδα και πουκάμισο γαμπριάτικο!!!

Unknown είπε...

αχ πόσο σε νιώθω! το ίδιο σκέφτομαι κι εγώ! πού θα πάω φέτος διακοπές μετά από τόσους γάμους και τόσα δώρα;; όσο δε σκέφτομαι τον Σεπτέμβρη που έρχονται και τα βαφτίσια...μέχρι τα Χριστούγεννα θα ξεχρεώνω το...γαμο-δάνειο που θα χρειαστώ!

Unknown είπε...

Ωραία ωραία, γαμοτουρισμός. Μοναδική περίπτωση, συστήνεται ανεπιφύλακτα μόνο με κολλητούς-ες. Ωραίο blog!