18 Μαΐου 2009

Children


Σαν ποδήλατο...

Δεν το ξεχνάς, για λίγο προσπαθείς να ισορροπήσεις και κάνεις ατσούμπαλες στριβοτιμονιές δεξιά και αριστερά, γελάς και φοβάσαι την ίδια στιγμή ενω ο δρόμος υπομένει και περιμένει...
Και τελικά δεν αργείς να θυμηθείς τον τρόπο, να ευχαριστηθείς τη διαδρομή, να συνεχίσεις να κάνεις πεντάλ, να αφήνεις δρόμο πίσω, να βρίσκεις δρόμο μπροστά...

Πέρασε καιρός από την τελευταία φορά που έγραψα ή που σκέφτηκα να γράψω κάτι, που διάβασα οσα όλοι εσείς έχετε γράψει, νιώσει σκεφτεί, δει...

Δεν ήταν διάλειμμα λόγω φόρτου εργασίας, δεν ήταν ερωτική απογοήτευση, δεν ήταν απώλεια έμπνευσης ούτε αποχή από την καθημερινότητα. Ήταν η ίδια η καθημερινότητα που άλλαξε μια φορά μέσα σε ενα μήνα και ξανα άλλαξε μέσα στον ίδιο μήνα χωρίς πολλά περιθώρια να συνειδητοποιήσουμε τις... αλλαγές.

Στην αρχή μάθαμε ότι μετά από 8 μήνες, εκτός από τα γατιά, θα είχαμε και νεο συγκάτοικο στο σπιτικό μας!
Πάγωσα, χάρηκα, αγχώθηκα, τρόμαξα...απ'ολα και πολύ! Χρησιμοποιώ πρώτο ενικό γιατί εκείνος που "ανέχεται" εμένα και τις αλλαγές μου ήταν ξεκάθαρος από την αρχή...one happy mr.dot! Απλό δεν είναι?

Από την άλλη εγω χανόμουν σε ενα ροζ σύννεφο την ίδια στιγμή που φοβίες, ανησυχίες, λογικά και παράλογα "σενάρια" χόρευαν μέσα στο κεφάλι μου σαν τρελλά! Κάθε μέρα ήταν και διαφορετική. Πότε πιο ροζ, πότε πιο γκρί και ώρες ώρες τόσο μαύρη που απορούσα με τον ίδιο μου τον εαυτό. Κι εκείνος πάντα εκεί να υπομένει, να χαίρεται μόνος του και για τους δυο μας και να προσπαθεί να με βγάλει από το αδιέξοδο στο οποίο έσπρωχνα, ώρες ώρες, με μανία τον εαυτό μου.

Μέχρι που, μετά από μια καθυστέρηση 10 ημερών, είδαμε τον "συγκάτοικο".
Είδαμε τα λίγα χιλιοστά μιας κουκίδας και ακούσαμε τα ακόμα λιγότερα χιλιοστά μιας καρδιάς να χτυπάνε δυνατά. Η χαρά επανήλθε, αυτή τη φορά για να μείνει. Οι πρωινές αναγούλες έγιναν μέρος της καθημερινότητας, η γνωστή αδυναμία για τη σοκολάτα αντικαταστάθηκε από μια μανία για....σαλάμι άερος (??????) και οι διαφωνίες για το τι μέλλι γεννέσθαι από εδω και στο εξής έβαζαν τη δική τους πινελιά στο έργο που ξεκινούσε και φαινόταν ότι θα διαρκούσε για καιρό.

Κι όμως, εκείνα που φαίνονται δεν είναι πάντα μέρος της πραγματικής εικόνας που θα δούμε στο τέλος.

Κάναμε ενα ταξίδι που μας χρωστούσαμε. Δώρο για τη γιορτή μου να ρίξω ενα νόμισμα στη Fontana di Trevi έτσι ώστε να επιστρέψουμε μια μέρα και πάλι στην αιώνια πόλη...Αιώνια αντιδραστική κι εγω δεν έριξα το νόμισμα, απλά το ευχήθηκα κι έψαξα για μια κοντινή gellateria.
Κι εκεί είναι που οι δυνάμεις του σύμπαντος λειτούργησαν συνωμοτικά. Επιστρέψαμε από τη Ρώμη και στον υπέρηχο είδαμε την κουκίδα στη θέση της αλλά εκείνο που την προηγούμενη φορά ακουγόταν τόσο δυνατά που το είχα μπερδέψει με τη δική μου καρδιά, πια δεν ακουγόταν.
Η γιατρός το αποκάλεσε "παλίνδρομη κύηση". Τίποτα που κάναμε, τίποτα που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει και δεν κάναμε. Εμείς, μετά το πρώτο σοκ, το αποκαλέσαμε "έτσι ήταν να γίνει..." και αφού πήραμε κουράγιο ο ένας από τη ματιά του άλλου μπήκαμε στη διαδικασία "απομάκρυνσης του ξένου οργανισμού".
Φοβερό δεν είναι το πως αλλάζουν οι ρόλοι από τη μια στιγμή στην άλλη? Η κουκίδα έγινε ξένος οργανισμός. Οι αναγούλες σταμάτησαν και η Milka πήρε και πάλι τη θέση της ανάμεσα στις αγαπημένες μου τροφές αφήνοντας τον κύριο ΝΙΚΑ στο βάθος του ψυγείου.


Και τότε ήρθε η ανακούφιση. Εκεί που περιμένεις ότι θα ξεσπάσεις, θα κλάψεις, θα φωνάξεις το μόνο που νιώθεις είναι...ηρεμία. Έχεις ανάγκη από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, ενα συγκεκριμένο άγγιγμα, μια συγκεκριμένη αγκαλιά, ενα οικείο χαμόγελο που να επιβεβαιώσει ότι ολα θα πάνε καλά.

Και η ζωή απλά συνεχίζεται...Γιατί έτσι γίνεται, γιατί έτσι πρέπει και σε τελική ανάλυση γιατί έτσι θέλουμε!!

Το κομμάτι είναι αφιερωμένο με ιδιαίτερη αγάπη σε εκείνους που είναι, περιμένουν, θέλουν, νιώθουν ή έχουν ξεχάσει πως να είναι...παιδιά!


MusicPlaylist
MySpace Playlist at MixPod.com


34 σχόλια:

b|a|s|n\i/a είπε...

αυτή η ανάγκη. του ενός συγκεκριμένου ανθρώπου. της μίας συγκεκριμένης αγκαλιάς. του ενός συγκεκριμένου βλέμματος. του ενός συγκεκριμένου χαμόγελου. ολόψυχα να είναι πάντα ικανοποιημένη. και πλήρης. και ολοκληρωμένη. και ξέρεις κάτι; τίποτα δεν μοιάζει τυχαίο. τελικά. όλα έχουν το νόημά τους. τον ρόλο τους. τον προσδιορισμό τους. και είναι αυτά τα συγκεκριμένα. αυτές τις φορές. που μας κάνουν να νοιώθουμε την μεγαλύτερη ασφάλεια. του κόσμου όλου.
να συνεχίζεις. να νοιώθεις παιδί. το πιο γλυκό του κόσμου όλου.

PN είπε...

Εμένα με χαροποιεί ότι είσαι καλά. Ότι είσαι με τον άνθρωπό σου και ότι μαζί θα τα αντέξετε όλα...και θα τα προσπαθήσετε όλα. Είσαι τυχερή και το ξέρεις.

Στο έχω πει...μου βγάζεις μια ηρεμία...όταν είμαι δίπλα σου νιώθω ήρεμα και γι' αυτό σε αγαπάω πραγματικά και νιώθω τυχερός που σε γνώρισα.

Να 'σαι καλά χαρούμενη κουκκίδα μου!

Unknown είπε...

με υγεία! αυτό έχω να πω! για εσένα και το σύντροφό σου! όλα θα έρθουν...όλα θα γίνουν...μπορεί να μην ήταν η ώρα του. χαίρομαι που σε διαβάζω δυνατή και αυτό μετράει πιο πολύ! :)

ΦΟΥΛΗ είπε...

Εύχομαι,αυτός ο συγκεκριμένος άνθρωπος,η συγκεκριμένη αγκαλιά,το
συγκεκριμένο βλέμμα χαμόγελο,δάκρυ
να σε συντροφεύει πάντα στη ζωή σου,και μαζί παλεύονται όλα....
((((( καλό σου βράδυ και καλώς μας ήρθες )))))

{.πavλος.} είπε...

telitsa...8aymazw ton tropo pou to antimetopizeis...ey8eia mprosta koitas...o tropos pou mas ta eksistoreis ola einai toso esy...monadikos...sou eyxome pragmatika mesa apo thn psyxh mou na eisai panta kala kai na ksereis oti apo thn stigmh pou exeis konta sou an8rwpous pou se agapoun ola ta alla 8a ginoun thn katallhlh stigmh...filia polla.

thamnos είπε...

Πέτα ψηλά, Κοίτα από ψηλά, κουκίδες θα δεις.
Μην σου επιτρέψεις να σταματήσεις να τις βλέπεις!

Να είστε καλά και ενωμένοι!

naya είπε...

Και βεβαια η ζωη συνεχιζεται ντοτακι και βεβαια ολα θα πανε καλα!Μπορουν να κανουν κ αλλιως???
Φιλια πολλα

jacki είπε...

Να σου κάνω μια αγκαλιά;
Ξέρω ότι δεν είναι η δικιά μου αυτή που έχεις ανάγκη.. Αλλά το έχω εγώ.

Ένδειξη ζωής είπε...

Δοκιμασίες της ζωής είναι γλυκό μου κοριτσάκι...Σημασία έχει πως είσαι γερή κι έχεις τον άνθρωπό σου δίπλα σου να σε στηρίζει.
Σου εύχομαι τα καλύτερα από δω και στο εξής!
Σε φιλώ

mirelen είπε...

Με έκανες να βουρκώσω όχι από λύπη αλλά από πραγματική χαρά που είσαι τόσο δυνατή και αισιόδοξη. Είσαι τόσο αληθινή και τώρα σε νιώθω πιο κοντά μου.

Naf είπε...

αγαπημένοι να είστε εσείς και όλα αντιμετωπίζονται και φυσικά τα καλύτερα έρχονται...

Dorothy είπε...

Όλα θα πάνε καλά και καλύτερα από καλά! Φιλιά και νουτέλλες :)

mahler76 είπε...

όταν θα έρθει η ώρα θα γεμίσετε κουκιδίτσες πολλές και τρελιάρες και θα τις αγαπάτε και θα γίνετε 2 υπέροχοι γονείς. Φιλάκιααα μικρά μου.

Ioanna είπε...

ego epeidi se efaga stin mapa kai malista exo apofasisei oti tha to kano auto gia to ipoloipo tis zois mou giati gia enan periergo logo mou aresei, exo na diloso oti exeis ton kalitero sintrofo tou kosmou ever kai ton exeis giati sou axizei fisika, giati etsi einai auta ta pragmata kai ola ta alla tha erthoun, tha figoun, tha petaxoun, tha meinoun, tha allaxoun, tha pnigoun, tha zisoun, tha anthisoun. autos tha einai panta ekei kai esi to idio. auti einai i xara mou kai auti einai i euxi mou. s' agapo an kai eisai provlimatiki kai den tha eprepe :-P

Ανώνυμος είπε...

eyxaristw poly gia thn afierwsh mias ki eimai kai hlikiaka kai pneymatika paidi, kserw panta na gelw, xaropa ta dyo mou mpoutia ta xtypw klp klp

Γ.Π. είπε...

Θα είχα στεναχωρηθεί πολύ περισσότερο αλλά από σεβασμό στο τρόπο που του αντιμετώπισεις αλλά και στο τρόπο που το είπες σε όλους εμάς, δεν μπορώ παρά να σε φιλήσω γλυκά και να σου ευχηθώ από εδώ και πέρα όλες οι χαρές που περιμένεις να έρθουν και να στρογγυλοκαθίσουν πάνω σου! Μμμμμμούτς!

One Happy Dot είπε...

@b|a|s|n\i/a...
τίποτα δεν είναι τυχαίο...τίποτα δεν έρχεται αν δεν το προσκαλέσεις με κάποιο τρόπο! :) Συνωμοσίες του σύμπαντος σου λέει μετά!

@VK in Athens...
Γράφομαι με δυο "κ"? Μα δεν το ήξερα σου λεω! :P
Εμείς έχουμε τον τρόπο μας να επικοινωνούμε έστω κι αν σε στήνω στα ραντεβού μας! Ερνεστάκο...the pleasure was and is all mine!

@Chichipiru...
Είμαι έτοιμη για ανελέητο shopping! Αφού δεν θα τα φάμε σε κούνιες, ας τα φάμε σε κιούτικα πραγματάκια για το τσαρδί μας και οχι μόνο!

One Happy Dot είπε...

@ΦΟΥΛΗ...
Κι εγω αυτό εύχομαι καλή μου...και γι'αυτό παλεύουμε παρέα με τα δαιμόνια μας! Καλώς σας βρήκα όλους...μου λείψατε!

@.πavλοs. ...
Τελίτσα μου, ξέρω οτι ολα θα πάνε καλά! Και ο τρόπος που τα "εξιστορώ" είναι ο τρόπος που τα νιώσαμε και ο τρόπος που αποφασίσαμε να προχωρήσουμε...παρέα! Φιλί γλυκό!

@thamnos...
Μόνο ψηλά θα είμαστε...μόνο από ψηλά έχει θεα κι έχουμε σκοπό να την χαρούμε οσο δεν πάει! :)

One Happy Dot είπε...

@naya...
Φυσικά και δεν γίνεται να πάνε αλλιώς! Στο χέρι τους είναι?

@jacki...
Καμία αγκαλιά δεν πάει χαμένη όταν είναι με αγάπη πασπαλισμένη! :)

@Ένδειξη ζωής...
Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου! Ολα καλά από εδω και στο εξής και με τέτοιο άνθρωπο δίπλα μου μόνο θετικά σκέφτομαι!

One Happy Dot είπε...

@Mirelen...
Κοριτσάκι, ότι χρειαστείς θα είμαι κοντά σου! Άντε να ξεκινήσουμε να ψάχνουμε για κολλέγια σιγά σιγά! :)

@Naf...
έεεετσι έεεεετσι! Το καλύτερο μας το φυλάς εσυ βέβαια οπότε το νου σου!

@τα παπούτσια της Dorothy...
Νουτέλες είπες? Χμ...Γιαμ! Και πόσο μου είχαν λείψει οι γλυκές μου!

One Happy Dot είπε...

@mahler76...
Εκεί να σε δω! Νεα Σμύρνη θα είναι ο πιο εξωτικός προορισμός σου! Να ξεχάσεις τις Θεσαλλονίκες και τα συναφή!!!! Φιλί γλυκό μου και θα τα πούμε απο κοντά!

@Ioanna...
Animals!!! Zoo!!!! Ουστ!!! Το νου σου κακομοίρα μου να ανθίζουν αυτά κι εσυ να είσαι για ποδήλατο!!! Και δεν έχεις και τσουλούφι να σε αρπάξω!!!! Πάλι το Μεμάκι θα τρέχει! Φιλί ζουπηχτό!

@sakafiora...
Μαρ' τι καλά που το έραψες στα μέτρα σου το κουστουμάκι! Εύγε! Άντε να πιείς το τήλιο σου τώρα!!! :P

@Καημός...
Τις περιμένω! Κι αν δεν θέλουν να έρθουν θα τις πιάσω από το τσουλούφι και θα τις τραβήξω με το ζόρι! Δημοκρατικά και όμορφα!
Missed u... ;)

Margo είπε...

Όλα θα πάνε καλά στο τέλος.. συμβαίνει πολύ συχνά, όμως όταν το ζούμε είναι μοναδικό πριν καλά καλά γίνει η κουκκίδα γραμμή. Καλά κάνεις και το μοιράζεσαι και να φιλάτε όπως μπορείτε τη δική σας σχέση που είναι και η βάση. Όλα θα πάνε καλά να το θυμάσαι!

Όναρ είπε...

Γλυκιά μου (Νου)Τελίτσα, όλα στη ζωή είναι κάποιες φορές τόσο άσχημα κι εσύ τα κάνεις τόσο όμορφα..έχεις μεγάλο ταλέντο σου λέω..Καλησπέρες που σε σκέφτονται..

Dory είπε...

Καλή μου Dot,
Είσαι απίστευτο πλασματάκι! Από τους πιο ήρεμους και αισιόδοξους ανθρώπους που γνωρίζω. Λυπάμαι γι' αυτό που συνέβη, είναι από αυτά που ακούμε πια συχνα, δεν ξέρω γιατί...
Σκέφτομαι όμως ότι η κουκιδίτσα που θα έρθει - όταν θα είναι η ώρα της να έρθει - θα είναι πολύ πολύ τυχερή για τη μαμά-dot της.
Χαίρομαι πολύ που σε γνώρισα.

Ανώνυμος είπε...

Ωραια...









εκλαψα...








τελειωσαμε τωρα?

ProFyLaKtiKo είπε...

awwwwwww. είχα καιρό να διαβάσω ποστ που στην αρχή με χαροποίησε, μετά με λύπησε, τελικά όμως μου άφησε κάτι το ελπιδοφόρο. ξέρεις γιατί ε; εσύ το εκπέμπεις! διότι εσύ είσαι πιο παιδί απόλους μας, αλλά μπορείς και να τα αντιμετωπίσεις ΟΛΑ, έτσι απλά με παιδικότητα...!

θα είσαι πάντα καλά, το ξέρεις φαντάζομαι.... φιλάκι!

και διά να ευθυμήσουμε λίγο, στη ρώμη, είχα πάρει ένα καταπληκτικό παγωτό που ξεχυνόταν δεξιά και αριστερά από το χωνάκι και έπρεπε να το φας γρήγορα. ήταν κοντά στη πιάτσα ντι σπάνια. έπρεπε να στο συστήσω. φυσικά είχε και γεύση νουτέλα

One Happy Dot είπε...

@Margo...
Αυτό ακριβώς κάνουμε...φυλάμε και φιλάμε τη βάση και η συνέχεια θα έρθει όταν και όπως πρέπει! Όλα καλά (θα) πάνε! Σε φιλώ γλυκά και...εύχομαι να είσαι καλά!

@Όναρ...
Αν είναι στο χέρι μας να κάνουμε τα άσχημα έστω να φαίνονται όμορφα τότε...γιατί οχι? Άργησες αλλά επέστρεψες κι εσυ κοριτσάκι! Καλησπέρες που ψιθυρίζουν "ολα καλα?"

@Dory...
Καλό μου ψαράκι, όταν έρθει με το καλό θα είναι τυχερή γιατί θα λουστεί με αγάπη και οτι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σου! Χαίρομαι πολύ που πέρασες από το σπιτικό μου...καλοκαίριασε και κερνάμε υποβρύχιο και νεράκι παγωμένο!

One Happy Dot είπε...

@Θειάκι...
κακώς! Δεν σου είπα ότι ολα είναι καλά? Άντε που μου γέρασες και σε έπιασαν οι ευαισθησίες σου! Μην ξεχάσεις το χάπι για την πίεση πρίν πας στο τζέημ! :P

@ProFyLaKtiKo...
Ελπίζω να είμαστε πάντα όλοι καλά και ο καθένας να έχει αυτό που πραγματικά επιθυμεί κι ελπίζει...κι αν μεγαλώνουμε ποιός μας εμποδίζει να μένουμε κάπου μέσα μας παιδιά? Κανείς σου λεω!!!
Αχ έφαγα κι εγω ένα τέτοιο πράγμα που ξεχύλιζε κι έγινα μαντάρα αλλά δεν θυμάμαι καθόλου σε ποιά πιάτσα κοντά ήταν...έχασα τόσο τον προσανατολισμό μου που αν δεν είχα έναν άνθρωπο να με τραβάει έπρεπε να πετάω χωνάκια στο δρόμο για να θυμάμαι πως να γυρίσω πίσω!

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

Den exw sxolio gia ayto to post pera apo enan aperanto thavmasmo gia sena
kalimera

One Happy Dot είπε...

@Ο ψεύτικος Πέτρος...
Καλησπέρα καλέ μου...είναι που δεν ποτέ δεν ένιωσα ότι είμαι μόνη μου...στην πραγματικότητα αυτό είναι άξιο θαυμασμού! Σε φιλώ πολύ γλυκά!

Ανώνυμος είπε...

Μου έλειψες. Πολύ.
Όλα θα πάνε καλά.

One Happy Dot είπε...

@brokensemaphore...
Ολα (θα) πάνε καλά!
Κι εμένα...ελπίζω πως είσαι καλά!!!
Φιλί μακρινό μα πάντα γλυκό!

Hfaistiwnas είπε...

Γειά σου Ντοτάκι μου!
Έχω καιρό να σε δω και άρχισα να καλύπτω τα χαμένα, να είσαι καλά εσύ και ο μίστερ Ντοτ και όλα θα γίνουν..
:)

One Happy Dot είπε...

@Hfaistiwnas...
έτσι είναι καλό μου...ολα θα γίνουν, δεν μπορούν να κάνουν και διαφορετικά! :) Καλώς σε βρήκα και πάλι!