15 Ιανουαρίου 2009

Home, sweet home!

Το σπίτι μας μεγάλο δεν είναι. Καινούριο δεν το λες (κουβαλάει 30 χρονάκια στην πλάτη του και...του φαίνεται σε κάθε δυνατή ευκαρία!) η ηχομόνωση δεν είναι το φόρτε του (φτερνίζεται ο γείτονας και του λέμε "γείτσες" ενα πράγμα) ενω το μπαλκόνι μας θα μπορούσε να αποτελεί "δείγμα" για το μπαλκόνι που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει αλλά...δεν έχει.
Παρόλα αυτά και άλλα τόσα, δεν παύει να είναι το σπίτι "μας" στο οποίο έχουμε βάλει χρήματα, προσωπικό γούστο (και οι 2 μας οπότε οι "γωνιές" του σπιτιού είναι πολύ χαρακτηριστικές της προσωπικότητας του καθενός και δίνουν εναν αέρα "αλλά ντι άλλων" στο τσαρδί μας) και υπομονή...μέχρι να το συνηθίσουμε και να μας συνηθίσει.
Καλλιτεχνική πινελιά οι δυο γάτοι μας οι οποίοι είναι πλεόν αναπόσπαστο κομμάτι του φτωχικού μας και φυσικά έχουν μαρκάρει πολυθρόνες και άλλα σημεία με αποτέλεσμα αν π.χ. καθίσεις στην πολυθρόνα δίπλα στο καλοριφέρ ο κύριος Quillo απλά θα σε αγνοήσει και θα καθίσει επάνω σου γιατί...εκεί είναι η θέση του. Για όσους δε έχουν αλεργία στις τριχωτές μας μπάλλες υπάρχει πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο και είμαστε σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση.

Το καλύτερο βέβαια όλων είναι το γεγονός ότι όσοι επιλέγουν να έρχονται σπίτι μας, ξέρουν καλά ότι φαγητό μπορεί να μην έχουμε να λιγδώσει το αντεράκι τους αλλά...γλυκό θα υπάρχει σίγουρα! Για το λόγο αυτό και επειδή οι φίλοι είναι για να γνωρίζουν τις καλές αδυναμίες και να τις ενισχύουν, αυτή τη στιγμή στο σπίτι μας έχουμε...




  • 1/2 από μια Cadburrys caramel που ήρθε από την Αγγλία και τιμήθηκε δεόντως από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε κοντά μας. Δεν ήρθε μισή...έμεινε μισή!
  • 1 ολόκληρη Milka 400 gr. strawberry που ήρθε από την Αυστρία και θυμίζει Lila Pause όταν ήταν ακόμα στις αρχές της και πρίν την πλαστικοποιήσουν.
  • 3 υπέροχες σοκολάτες Milka Luflee οι οποίες αποτελούν την επιτομή της ελαφριάς σοκολάτας καθώς η σύνθεσή τους είναι τέτοια που σε κάθε μπουκιά αισθάνεσαι σαν να σκάνε φουσκάλες σοκολάτας στο στόμα σου. Τρώγονται εύκολα και σε ποσότητα ενω η αμαρτία του γλυκού είναι αμελής!
  • 1 Nestle με φουντούκια επίσης 400 gr. την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ως όπλο προστασίας ενάντια σε όποιον προσπαθήσει να την πάρει εφόσον το κάθε κομμάτι της αντιστοιχεί, σε περιεκτικότητα κακάο, σε μια μικρή σοκολάτα οπότε η πυκνότητά της είναι ανάλογη! Η συγκεκριμένη σοκολατίτσα μας ήρθε από τα Παρίσια!
  • 1 βάζο 400 gr. από μια λευκή κρέμα (βλέποντας τη φωτογραφία, μπροστά αριστερά) που είναι κάτι ανάμεσα σε κρέμα βανίλια του Γιώτη και ρευστή λευκή σοκολάτα και τρώγεται με το κουτάλι χωρίς ίχνος τύψεων. Συνοδεύεται δε -και αυτό είναι η προσωπική μου επιλογή- από έταιρο βάζο 400 gr. (δεξιά στη φωτογραφία!) με χειροποίητη κρέμα σοκολάτας που θυμίζει πάρα πολύ την καλή μας Nutellitsa ενω σε μυρωδιά απλά δεν υπάρχει αυτό το γλυκό! Τα βάζα ηρθαν επίσης από τους Παρίσιους νήσους!
Το τσαντικό στο backround είναι μέρος της συσκευασίας των Luflee και στο εξής θα κυκολοφορώ με αυτό γιατί αποφάσισα ότι μου πάει και το παω!

Στο σημείο αυτό θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι το ρεπορτάζ δεν είναι διαφημιστικό και στην πραγματικότα όποιος μας επισκεφτεί θα έχει να επιλέξει μεταξύ γαλλικού καφέ, νες και φραπέος ενω τρατάρουμε και βασιλόπιτα που δεν μου πέτυχε (λίψο άψητη τη λες και δεν καταλαβαίνω γιατί εφόν βύθισα το μαχαιράκι και βγήκε καθαρό!) και προσπαθούμε να την "σπρώξουμε" με τρόπο! Εννοείται ότι τα προαναφερθέντα γλυκά θα απομακρυνθούν εκ της οικίας μέχρι νεοτέρας...ή θα σκάψω στο πάτωμα και θα τα κρύψω σε ξύλινο σεντούκι το οποίο θα ανακαλύψουν τα εγγόνια μου μετά θάνατον!

Για εσάς που πήγατε στα εξωτερικά και μας θυμηθήκατε, ενα ευχαριστώ είναι λίγο. Οχι γιατί φέρατε 3 κιλά από το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου μου (μας...απλά προσπαθώ να ξεχάσω ότι ΠΡΕΠΕΙ να τις μοιραστώ!) αλλά γιατί μας θυμηθήκατε...και αυτό, σε μια χρονική στιγμή που οι περισσότεροι απλά ξεχνάμε, λέει πολλά!

29 σχόλια:

jacki είπε...

Σου 'ρχομαι.... Πλάκα κάνεις.. Κινητό περίπτερο είστε :)

xipasmenos είπε...

Εγώ γιατί δεν έχω έρθει σπίτι σου ακόμα?

Η αλήθεια είναι οτι όποιος πάει έξω είναι υποχρεωμένος να φέρνει σοκολατίτσα...ακόμα θυμάμε το κιλό που φερες από ελβετία που το χα κάτω απο αιρκοντίσιον για να είναι θερμοκρασία δωματίου (ελβετικού δωματίου το δικο μου ήταν 45 βαθμούς)

Επιφυλάσομαι....

One Happy Dot είπε...

@jacki...
Σε περιμένουμε! Μόνο φέρε κανένα γλυκάκι ή κανένα κουραμπιεδάκι αν σας έχει μείνει κάτι γιατί εμείς όπως βλέπεις...τα έχουμε απλά για το ντεκόρ! Πλαστικά είναι! :)

@Xipasmenos...
Εσυ θα έρθεις, σύντομα ελπίζω, καθώς έχουμε και ενα "ντους" να κανονίσουμε! Θα σου εχω και κρουασανάκι...από το καλό! :)

b|a|s|n\i/a είπε...

αν οι γωνιές του σπιτιού είναι πολύ χαρακτηριστικές της προσωπικότητας του καθενός, η δική σου φαντάζομαι θα είναι η αποθέωση της γλυκύτητας. σωστά;

apos είπε...

καλορίζικος ο νέος σπίτης!
το τσαντικό ομολογώ ότι δεν το πρόσεξα, γιατί ο μάτης είχε καρφωθεί στο πρώτο πλάνο της φωτό, χε χε

island είπε...

Με τόσα γλυκά που είδα παραλίγο να πάθω ζάχαρο. Δεν τρώω και καθόλου γλυκά και καταλαβαίνετε. Θα ασχοληθώ πλέον με τις τριχωτές μπάλλες που αγαπάω.

Καλώς σας βρήκα

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω λείπει μια σοκολάτα...

Θέλεις να μας πεις κάτι για αυτό?

One Happy Dot είπε...

@b|a|s|n\i/a...
Αποθέωση δεν το λες γιατί και ο "συγκάτοικος" καλός είναι μωρέ αλλά...λίγο ζάχαρο το παθαίνεις αμα μείνεις πολύ! :)

@apos...
Παρανόησις! (μάλλον είστε επηρρεασμένος από τον καταιγισμό email για έναν ρημαδοκαφέ!)Δεν είμαστε νεοι στο σπίτι ούτε το σπίτι είναι καινούριο για εμάς...οι σοκολάτες όμως που είδατε είναι το νεο μας απόκτημα! Τώρα κάντε λίγο τη μουσούδα πιο πέρα γιατί μας γεμίσατε σάλια και χθές σφουγγάρισα η νοικοκυρά! :D

@island...
...
...
...
καλώς ήρθατε! Βγάλτε το μπουφανάκι σας, ξαπλώστε αναπαυτικά, πάρτε και μια από τις τριχωτές μπάλλες αγκαλιά (ο ένας είναι λίγο πιο χοντρός οπότε προσέξτε λίγο τη μέση σας) αδειάστε το μυαλό σας από οποιαδήποτε αρνητική σκέψη και πείτε μας...ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ "Δεν τρώω και καθόλου γλυκά και καταλαβαίνετε"???? Ότι και να είναι να ξέρετε ότι θα σταθώ στο πλευρό σας...μαζί θα το ξεπεράσουμε! (weird bloggers...) :) και πάλι καλώς ήρθατε!

@ΜΕΜΑΚΗΣ...
Αν σου βάλουμε μια χάρτινη σακούλα στο κεφάλι την ωρα που δείχνεις με το δάχτυλο να δεις ποιόν θα μου θυμίζεις, ποιόν θα μου θυμίζεις! Η χαμένη σοκολάτα, αφού βρέθηκε (δεν θέλεις να ξέρεις που) πήρε το δρόμο για τα γραφεία στο Γέρακα, πρός τέρψην των συναδέλφων. Αυτά εγω δεν τα καταλαβαίνω αλλά ποιός με ακούει? Μόνο η φιλενάδα μου...αμήν!

Ανώνυμος είπε...

den to pistevo! ego gia esena agoraza tis nestle, oxi gia na taxidepsoun pros ton exotiko Geraka. aisxos kai ntropi! na tous dioxoume kai na pame se mia gonitsa na ta fame mones mas (moni sou ennoo, ego apla tha se koito!)

One Happy Dot είπε...

@Io...
Το ξέρω μικρό μου mizzampli! Και ομολογώ δημόσια ότι δεν καταλαβαίνω αυτή τη φολοσοφία του "μοιράζομαι τις σοκολάτες με πέραν του ενός ατόμων" αλλά τι να κάνω...υπομονή μέχρι να ξεθυμώσει το θυμωμένο αυγό! :)

Dorothy είπε...

Μου ξύπνησες αναμνήσεις από κάτι σο-κολασμένες σοκολάτες που έφερνε ο δάσκαλος των Γερμανικών από την Deutschland. Οσο για το τσαντικό, για μένα τουλάχιστον, το logo Milka είναι πολυτιμότερο και απο το logo του Louis.

Όναρ είπε...

Όχι βρε Πευκο-β μου, η δική της γωνιά θα είναι ψηλή, ξανθιά και άχαρη..αυτός είναι ο μόνος τρόπος αντίστασης στις λιχουδιές - αμαρτίες..Εξάλλου, μία Dot (με ή χωρίς σοκό) είναι ΠΑΝΤΑ μία γλύκα..κι ας μην την έχω δει ακόμα..γ α μ ώ τ ο..Καλησπέρες απελπισμένες..

xipasmenos είπε...

agaph to ntouzaki meta to londino giati ema8a oti exei ena 2orofo magazi gemato hello kitty!!!

opote katalabaineis...!!!!

PN είπε...

Τώρα εγώ που δεν είμαι και κανένας τρελός φαν της σοκολάτας...τι να πω; Φαίνονται ωραία πάντως. Επίσης χαίρομαι που κάποιες έμειναν μισές. Συγνώμη για να ξέρω...εγώ έφερε ή δεν έφερα σοκολάτα από το Λονδίνο; Για τον κύριο Dot δηλαδή!! Μην καρφωθούμε κιόλας!!

Του ντουζάκι πότε θα το κάνουμε; Τι είπαμες; Δεμένος κύριος Naf στην καρέκλα και λούσιμο με glitter! Καλά το θυμάμαι;

mahler76 είπε...

καλές και οι σοκολάτες, άλλα οι δυο 20άκιλες τριχωτές μπάλες που ονομάζετε γάτες, είναι όλα τα λεφτά. Α, και ο διάδρομος γυμναστικής άλλα οκ δεν θα σχολιάσω τίποτα περί αυτού...
Καλημέραααα

Ανώνυμος είπε...

tin polithrona ston diadromo xehasate!!episis pros enimerosi sas exei prostethei kineziko fanari apisteutou kallous. euxaristo!

Naf είπε...

Έρχομαι για την Milka Strawberry....μην φύγετε!!!

ProFyLaKtiKo είπε...

αχ αχ αχ. λιγώθηκα πρωί πρωί ο χριστιανός. πάω γρήγορα στο κυλικείο να πάρω ότι σοκολατένιο έχει.

επίσης μου ήρθε ιδέα. να έρθουμε ένα ΣΚ σπίτι σου, πολλά άτομα, να κλειστούμε και να τρώμε γλυκά μέχρι να πεθάνει ο πρώτος. μετά θα βγούμε αναγκαστικά έξω.

Γ.Π. είπε...

Γλύκα(!) μου καλημέρα!!!
Σπιτάκι, γατοι, σοκολατίτσες, κάποιος έχει πολύ ανάγκη αυτό το ...χουχουλιάρικο Σαββατοκύριακο...
Φιλιά τελίτσα μου!

One Happy Dot είπε...

@τα παπούτσια της Dorothy...
Για το δάσκαλο και μόνο αξίζει να φρεσκάρω τα γερμανικά μου! Οσο για το logo...Louis καλός αλλά δεν τρώγεται οπότε τι να συγκρίνουμε?!

@Όναρ...
Η δική μου γωνιά είναι πάντα πασαλημένη κι έχει χαρτάκια από το "έγκλημα" σκορπισμένα ολούθε! Καλησπέρες ανοικοκύρευτες!

@Xipasmenos...
Μια χάρη μόνο να ζητήσω...όταν είσαι μέσα στο Hello Kitty mansion να με πάρεις ενα τηλέφωνο να ρουφήξω λίγο glitter!!

One Happy Dot είπε...

@VK in Athens...
ok τελευταίες οδηγίες....εσυ πήγες Λονδίνο και έφερες και σοκολάτα. Η αλήθεια είναι ότι το "χρατς χρουτς" από τη σοκολάτα που είχε απομείνει στη σακουλίτσα ενω έδειχνα με καμάρι τον Eyeore δημιούργησε υποψίες ότι υπήρχε και συνέχεια! Θα γράψω σχετική επιστολή στην Cadburrys για αλλαγή των συσκευασιών A.S.A.P. Οσο για τη σχέση σου με τη σοκολάτα, να ξέρεις ότι κάθε φορά που το θυμάμαι ταράζομαι! Μαζί με τον Island θα σας κουράρω!

@Mahler...
Ημουν τόσο σίγουρη ότι για κάθε λεπτομέρεια του σπιτιού που δεν ανέφερα θα βρισκόταν κάποιος κουτσομπόλης να πεί το κατι τις του! Σε πληροφορώ λοιπόν ότι για καλόγερο πηγαίναμε αλλά τους είχαν τελειώσει και αναγκαστικά πήραμε τον διάδρομο! Κουτσομπόλη! :)

@Ιο...
Το φανάρι είναι τόσο καταπλήκτικ που δεν μπορώ καν να εξηγήσω! Η πολυθρόνα στο διάδρομο εξυπηρετεί το pedicure των γατιών! Κουτσομπόλα κι εσυ! :P

One Happy Dot είπε...

@Naf...
Αργήσατε! Η Milka strawberry ζητά την κατανόησή σας αλλά είχε ραντεβού με το στομάχι μου και δεν ήθελε να αργήσει!

@ProFylaktiko...
Αν και με τρομάζει η φαντασία σου, με ενθουσιάζει η ιδέα ενός σοκολατένιου σκ! Ο τελευταίος να μην ξεχάσει και εξτρα δόση Zirtec για τον Mahler γιατί Ok καλό το φαρμακείο μας αλλά ολόκληρο σκ δεν θα τη βγάλει καθαρή!

@Καημός...
Αν βρέχει κιόλας θα είναι το καλύτερό μου! Ως και σίδερο είμαι διατεθημένη να κάνω αρκεί να μείνω μεσα και να χουχουλιάσουμε! Καλό σκ να έχεις πολυαγαπημένε!

thamnos είπε...

Είχα καταλάβει την μανία σου με την σοκολάτα αλλά τώρα εμπέδωσα το μέγεθος της!!
Υπόσχομαι λοιπόν να σου φτιάξω (μόνο για σένα) ένα mood κέϊκ σοκολάτας, αν δεν το ξέρεις θα το λατρέψεις. σλουρπ

One Happy Dot είπε...

@Thamnos...
Στο περίπου θυμάμαι πού μένετε αλλά αν μου δώσεις και λίγο πιο συγκεκριμένες οδηγίες σε καμιά ωρίτσα θα είμαι εκεί! Δεν το ξέρω το συγκεκριμένο cake αλλά πολύ θέλω να το μάθω! Και να ξαναπούμε τα εντός της παρενθέσεως...Μόνο για μένα! Merci! :)

maika είπε...

..να σκάνε στο στόμα σου φούσκες σοκολάτας...αμαν! πόσο πιο κόλαση μπορεί να γίνει η κόλαση...!!
ευτυχώς που έχω κρυμένες κάτι σοκοφρέτες κι έτσι τη βγάζω τη νύχτα...και δε θα ψάχνω το σπίτι σου... (και λέω κρυμμένες γιατί τα παιδιά μου δεν αφήνουν ήσυχες τις σοκολάτες μου και τους τις κρύβω για να μην τις φάνε και τους χαλάσουν και τα δόντια...)
αχ!αυτές οι Luflee..
τις έφαγες όλες?
;0))

Ανώνυμος είπε...

Κανονισε γουρουνα να τις καταβροχθισεις ολες και να ερθω κατω με την ετερη θεια και να μην εχει να φαω σοκολατα.
θα γινει του γαμοσπιτου το καγκελο!
και του Μαλερ επισης!
Καλημερες φρικαρισμενές!

Hfaistiwnas είπε...

Να η ωραία διάθεση!
Ουάου! Βρε λιγώθηκα! Δεν με πειράζει να έχει και μόνο γλυκά το σπίτι! Εγώ θα ερχόμουν!
Την επόμενη που θα κατέβω να το κανονίσουμε!

One Happy Dot είπε...

@Maika...
Τα δόντια των παιδιών σκέφτεσαι ή τις νυστερινές λιγούρες της μαμάς???? Είμαι οριακά στο να τις τελειώσω! Να μην χαλάσουν κιόλας!

@Θεία...
ΙΟΝ Αμυγδάλου, ΙΟΝ γάλακτος κλπ ντόπια προϊόντα! Τα ξενόφερτα εγκαταλείπουν σιγά σιγά!

@Hfaistiwnas...
Για να σε δω λοιπόν...την επόμενη φορά θα σε τρατάρουμε γλυκό στα μέρη μας!

Ανώνυμος είπε...

Εμ, ξέχασα να σου πω, είχα φέρει 3 κούτες σοκολάτες βουλγάρικες αλλά τόσο καιρό που έχω να σε δω τις έφαγα :P