12 Ιανουαρίου 2009

But life still goes on...

Πόσες φορές υπάρχουν πράγματα που θέλουμε να πούμε αλλά το αποφεύγουμε, μάλλον συνειδητά, απλά και μόνο για να μην στεναχωρήσουμε/ενοχλήσουμε εκείνους που θα μας δανείσουν για λίγο τα αυτιά και την προσοχή τους.
Ίσως πάλι δεν μιλάμε προκειμένου να μην ακούσουμε τον εαυτό μας να θίγει θέματα ιδιαζόντως ειδεχθή που τραγουδούσε και ο Μαχαιρίτσας, σε έναν Τιτανικό που ολοένα και βυθιζόταν. Αλήθειες που σκεπάζονται από συνειδητά ψέμματα ή ψέμματα που κρύβουν αλήθειες των οποίων η αξια και το μέγεθος δύσκολα μπορεί να οριστεί.
Όποιος και αν είναι ο λόγος, η αιτία και η αφορμή, σημασία έχει ότι κρατάμε το στόμα μας κλειστό και επιτρέπουμε στο μυαλό μας να γεμίζει με όμορφες ζωγραφιές και εικόνες λιγότερο στενάχωρες. Δίχως δεύτερη σκέψη επιλέγουμε αυτόματα την άλλη οψη του νομίσματος.
Πόσο διαρκεί όμως αυτή η πλάνη?
Πόσο μπορούμε να κρατάμε τα αυτιά μας κλειστά και να τραγουδάμε δυνατά αλλάζοντας τους στίχους όπως μας βολεύουν και αντικαθιστώντας τις λέξεις με ενα διαρκές "λαλαλαλαλαλαλαλα"?
Και τελικά πόσο καλό μας κάνει αυτό?
Για κάθε αύριο που ξημερώνει υπάρχει ενα χθές που το στοιχειώνει. Οσο πιο πολλές εκκρεμότητες έχουμε με το παρελθόν μας, τόσα περισσότερα χρωστούμενα μαζεύονται και πού να πρωτοδώσεις?
Και η μοναξιά που επιλέγουμε για να κρυφτούμε δεν είναι πάντα ο καλύτερος σύντροφος.
Γι'αυτο σου λεω...ελα να τα π(ι)ούμε...θα (σου) π(ι)ω, θα (μου) π(ι)είς και στο τέλος θα πάμε σπίτι μας. Εκεί που θα μας περιμένει η αλήθεια ή το ψέμμα, η άσχημη εικόνα μιας δυσσάρεστης ανάμνησης. Κι εμείς, καθώς θα τα έχουμε π(ι)εί θα της δώσουμε μια στα μούτρα και θα ψιθυρίσουμε μια μελωδία που ίσως να πηγαίνει κάπως έτσι...


22 σχόλια:

Γ.Π. είπε...

Το μόνο κακό με το να τα κρατάς μέσα σου είναι οτι κάποια στιγμη που θα τα βγάλεις (γιατί θα τα βγάλεις είναι αναπόφευκτο) δεν θα μπορέσεις να συγκρατήσεις την έκρηξη και θα ακουστούν πολλά, βαριά και μαζεμένα. Όχι άδικα, όχι ψέματα αλλά καμια φορά η πολύ αλήθεια είναι δύσπεπτη...!

Μίλα χριστιανή μου! Μην τα καταπίνεις! Τί είναι,.... Nutella?

mahler76 είπε...

αχ αυριο στο καφεδάκι θα έχουμε να πούμε πολλά.

One Happy Dot είπε...

:)
Δεν είμαι εγω που δεν μιλάω...άλλοι είναι που κάνουν προσπάθειες να μην σκέφτονται! Αλλά τώρα που το είπες...για στάσου να πάρω μια κουτάλα να τσιμπήσω λίγο που εχω μια λιγούρα! :)

One Happy Dot είπε...

@mahler...
και να πούμε και να π(ι)ούμε! Μου λείψατε σκατούλια!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΡΗΞΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ...

b|a|s|n\i/a είπε...

πού 'σαι βρε παιδί μου και περιμένω με το ποτήρι στο χέρι; γεια μας!

gregory είπε...

Καλη μου εχουμε παψη να μιλαμε ,και να ακουμε..μιλαμε μονη μας πλεον..
ειναι το μυνημα των καιρων....και οταν κουβεντιαζουμε ασχολουμαστε με κουτσομπολια...γιναμε απαθης,μοναχικοι,και χασαμε τον χρωμα του ηχου....φταιη και αυτο το μαραφετι,εδω που τα λεμε.και ειδικα στα νεα παιδια...πολυ ανησηχητικο αυτο...

Όναρ είπε...

Είναι δυνατόν..; Πάλι κάνετε συνάντηση χωρίς εμένα..; ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ..Καληνύχτες πολυφωνικές..

mahler76 είπε...

@Όναρ
Γιατί υπάρχει περίπτωση να μπορείς? Αφού κάποιος την έχει γκαντεμιάσει αυτή την συνεύρεση.

fpboy είπε...

Καλησπέρα!
Συμφωνώ και εγώ με τον ''καημό''.
Δύσκολο να τα κρατάς μέσα σου.

Dorothy είπε...

Πεθαίνω για Queen! Ο John Deacon μια χαρά τα καταφέρνει ως Αγγλίδα θείτσα-γεροντοκόρη. Το'χει! :p

PN είπε...

Συγνώμη, αλλά αύριο ισχύει; Εμένα ποτέ θα με ενημερώσει κάποιος για το κλείσιμο της συνάντησης κορυφής; Έλεος...εξαφανίστηκα λίγο από το blogόσφαιρα και με πετάξατε έξω (νιαρ, νιαρ...αφήστε με να γκρινιάξω...το έχω ανάγκη!!)!!!!

One Happy Dot είπε...

@JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS...
Δεν θα σωθούμε καλέ! Θα πάμε άκλαφτοι και θα μας θυμούνται ως τους γκρινιάρηδες της υπόθεσης! :) (αν αυτό ΔΕΝ είναι θετικός τρόπος σκέψης τότε δεν ξέρω ποιός είναι!)

@b|a|s|n\i/a ...
Εδω! Μήπως τα έτσουξες λίγο παραπάνω και δνε με βλέπεις? Υγεία και μακροημέρευση πολυαγαπημένε!

@gregory ...
Ας μιλήσουμε λοιπόν! Ας ακουστούμε μα πάνω από ολα, ας ακούσουμε! Καλημέρες φωναχτές που φτάνουν ως την Πάτρα σου! :)

One Happy Dot είπε...

@Όναρ...
Μπορείς? Δεν μπορείς? Μα δεν είπαμε ότι (δεν) θα βρεθούμε? Καλημέρες αποπροσανατολισμού!

@Mahler...
Ευχαριστώ βοηθέ ξωτικέ που απαντάς πρίν από μένα και για μένα!

@fpboy...
Ο καημός μας είναι ενας σοφός επαναστάτης οπότε καλά κάνεις και συμφωνείς μαζί του! Αν και δεν είναι τόσο εύκολο να τα κρατάς μέσα σου, το να τα πείς ώρες ώρες αποδεικνύεται πιο δύσκολο! Αλλά εμείς δεν μασάμε...στο εξής θα μιλάμε! :)

@τα παπούτσια της Dorothy...
Αναστήθηκες μικρή αλκοολικιά? :) Κάπως έτσι βγαίνει το όνομα τελικά! Οσο για Queen...διαχρονικά υπέροχοι!

@VK in Athens...
Βεβαίως και θα βρεθούμε! Ακόμα να καταλάβεις ότι ολο αυτό το post αποτελεί πρόσκληση να βγούμε και να τα π(ι)ούμε? Νιαρ νιαρ όπως ο γατούλης του Mahler? Γκρίνιαξε καλέ...κάνει καλό!

Naf είπε...

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα και πολλά...μπορεί να φταίει η ώρα...ο καφές που δεν έχω πιεί...το iq ραδικιού...whateva!

PN είπε...

Κάτι κατάλαβα, αλλά είπα να μην είμαι ψωνάρα και νομίζω ότι είμαι το κέντρο του κόσμου. Χαχαχαχαχα!!! Dotάκι έχεις απόλυτο δίκιο. Θα τα πούμε από κοντά γιατί αυτή η συνάντηση κορυφής θα είανι η πρώτη του έτους. Πρέπει να κάνουμε καλό ποδαρικό!!!! Φιλιά!!

@Naf: Εσύ μαρή έγγυος γυναίκα...τι δεν καταλαβαίνεις; Κοίτα να ρεγουλάρουμε τους καφέδες. Θα βγει η μπέμπα μέσα στην τσίτα! Τσαγάκια και χαμομήλια και πολλές σοκολάτες να πίνεις. Να βγει γλυκιά σαν τη μαμά, τον μπαμπά και τη νονά. Τώρα που το σκέφτομαι ότι και να πίνεις είναι καταδικασμένη να βγει γλυκιά....Φιλιά πολλά!!!

One Happy Dot είπε...

@Naf...
Αν στις 10.55 μιας συνηθισμένης ημέρας νυστάζεις ακόμα και πίνεις καφέ για να ξυπνήσεις σκέψου τι θα γίνει σε μερικούς μήνες που ούτε καφέ θα μπορείς να πίνεις (ούτε τώρα κανονικά πρέπει να πίνεις....grrrrr!) και εως τις 10.55 θα έχεις ξυπνήσει τόσες πολλές φορές από το βράδυ που θα είσαι ηδη out of order! Χμ...τώρα νομίζω ότι σου έδωσα κουράγιο...εεεε???? φφφφφφφανταστική mom to be?!

@VK in Athens...
με τον Mahler (αν τελικά μας τιμήσει με την παρουσία του) συνάντηση βουνοκορφής θα έχουμε!

ProFyLaKtiKo είπε...

όχι πια καημοί, όχι πια δάκρυα.

johnsons baby shampoo..

μη με παρεξηγείτε απλά υπάρχει κέφι.

One Happy Dot είπε...

@ProFylaktiko...
Εφη με Κέφι και ποιός να σε παρεξηγήσει τώρα που σε πλάνεψε κι εσένα ο κανακάρης τση Βήνους? Φιλί!

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

Paw na grapsw ena sovaro sxolio kai vlepw ta dika sas kai autokanivalizeste!
Ma den ua afisoume pote ayto to tralala?
Einai i katara town anthrwpwn me xioumor ayti!!!
Apropo sou irthe to tsek apo tin Nutela gia tin diafimisi?

One Happy Dot είπε...

@Ο ψεύτικος Πέτρος...
Δεν αυτοκανιβαλιζόμαστε (πού σου ήρθε αυτή η λέξη καλέ? Too long!) απλά αυτοσαρκαζόμαστε! Οσο για το τσεκ...ήταν ιδιωτική πρωτοβουλία και είμαι περήφανη γι'αυτό! :)

Hfaistiwnas είπε...

Είναι και ανάγκη Ντοτ μου, να πετάμε ότι μας στενοχωρεί, ξέρεις που είναι το πρόβλημα, όταν φτάνουμε στα όριά μας.. δυστυχώς..