2 Δεκεμβρίου 2008

Ordinary day



Dolores O'Riordan - Ordinary Day



Κάτι τέτοια πρωινά σαν το σημερινό πραγματικά αισθάνομαι τυχερή και χαζοχαρούμενα ευτυχισμένη...
Ότι κι αν με απασχολεί έχει λύση, ότι πάει στραβά ελπίζω ότι θα ισιώσει, ότι είναι μαύρο μπορεί να γίνει γκρί αν οχι άσπρο. Τα προβλήματα μπορεί να μην εξαφανίζονται ως δια μαγείας αλλά συνειδητοποιώ ότι δεν στέκομαι μπροστά στο "τέρας" με άδεια χέρια. Εχω εσένα...να σε αγαπάω, να σε φροντίζω, να σε νοιάζομαι, να σε εκνευρίζω και να σε καλοπιάνω. Μεγαλώνω μαζί σου και γίνομαι το καλύτερο που μπορώ.
Εχω την οικογένειά μου η οποία μπορεί να έχει ενα σωρό μικρά και μεγάλα προβλήματα αλλά αν μη τι άλλο είμαστε όλοι εδω. Ότι έχουμε να πούμε το λέμε κατάματα, ότι είναι να νιώσουμε το νιώθουμε στο παρόν και οχι μεταχρονολογημένα κοιτάζοντας φωτογραφίες και σκαλίζοντας αναμνήσεις που πονάνε.
Εχω τους φίλους μου που γίνονται φίλοι μας. Ορισμένοι πιο παλιοί, αξίες διαχρονικές και σταθερές στη ζωή μου που γίνεται ζωή μας και άλλοι που ήρθαν πρόσφατα να προστεθούν στην παρέα μας και εύχομαι πως ήρθαν για να μείνουν.
Εχω στιγμές να αναπολώ και εικόνες να χαζεύω φυλαγμένες στο άλμπουμ του μυαλού μου.
Άλλες φέρνουν δάκρυα, άλλες ζωγραφίζουν χαμόγελα.
Όπως χθές...που μαζευτήκαμε από το πουθενά στο σπίτι και η θεία μας μαγείρευε με ποδιά λουλουδάτη και ξαφνικά έπεσε η ασφάλεια στο ρολόι της ΔΕΗ! Και μείναμε στα σκοτάδια να ψάχνουμε με κεριά να βρούμε ο ένας τον άλλον και να σκοντάφτουμε στα γατιά που απολάμβαναν το ρομαντικό σκηνικό και έλιωναν στο πάτωμα και τις πολυθρόνες . Και περιμέναμε κι εκείνους που δεν ξέραμε σίγουρα αλλά θέλαμε να έρθουν. Και η ΔΕΗ θα ερχόταν σε 2 ώρες και το φαγητό δεν είχε γίνει. Και τελικά μαγειρέψαμε στο γκάζι μέσα στα σκοτάδια με τρελό γέλιο και το σπίτι μοσχοβολούσε. Και ήρθαν όλοι και κανείς δεν νοιάστηκε που δεν υπήρχε φως. Μοναδική μας ανησυχία το 1.5 κιλό παγωτό που έλιωνε στην κατάψυξη και η αλεργία σου στις γάτες. Τελικά το φάγαμε όλο γιατί είναι αμαρτία να μένει αλλά μέσα στο μαύρο σκοτάδι ποιός μέτρησε θερμίδες? Και με μια ασπιρίνη αν μη τι άλλο επέζησες! :) Και ήρθε η ΔΕΗ, μαζί ήρθε και το φως και συνεχίσαμε σαν να μην είχε λείψει τίποτα.
Και ολο αυτό δεν έχει αρχή και τέλος αλλά είναι μέρος της ημέρας μας, της πραγματικότητας που βαφτίζω "ζωή μας" και με την οποία πορεύομαι. Και αν ήταν να αλλάξω κάτι θα έκανα τα ίδια ξανά. Γιατί αυτή είμαι και αν δεν σου αρέσω τότε απλά δεν με έχεις γνωρίσει καλά! Και είμαι εδω να σου απλώσω το χέρι και να (ξανα)συστηθούμε. Είμαι η Dot και μ'αρέσει η Nutella! Σειρά σου...

36 σχόλια:

Όναρ είπε...

Πιστεύεις πραγματικά ότι μετά από αυτό το ποστ θα σας αφήσω να συναντηθείτε ξανά δίχως εμένα..; Καλά, πώς τόλμησες..κι εσύ κι ο αχαΐρευτος ο Οπεράκιας..πες μου πως..Καλησπέρες που πεθαίνουν απ΄τη ζήλεια..και φυσικά κάνουν πλάκα γιατί (ως γνωστόν) ακόμα ΔΕ θέλουν ΛΕΜΕ να σε δουν..

One Happy Dot είπε...

@Όναρ...
Αχ και σε σκέφτηκα χθές! Πως τα έχουμε καταφέρει έτσι να είναι πότε η μια πότε η άλλη αλλά ποτέ και οι δυο μας! Το χθεσινό όμως κυριολεκτικά κανονίστηκε στο πόδι και την τελευταία στιγμή! Κι αν θέλεις να μάθεις ΔΕΝ θέλω εξίσου να σε δω! Αντε πια...! Καλησπέρες (καθόλου) ενοχλημένες! :)

xipasmenos είπε...

Μπράβο σας!!! Ωραίοι τρόποι!!!!

Μπράβο...
ΟΧΙ ΜΠΡΑΒΟ!!!

Θείτσα και mahler....και ένα τηλέφωνο δε πήρες!!!

Οχι μπράβο......δεν θα σε πετύχω; Θα σου πάρω τη Νουτέλα απο το χέρι!!!

One Happy Dot είπε...

@Xipasmenos...
εσυ δεν ήσουν που δεν μπορούσες Δευτέρα?????????????? Γκρινιάρη! Άλλωστε κανονίστηκε τελευταία στιγμή! Αλλά αν μαζέψουμε αρκετές υπογραφές μπορούμε να φέρουμε τη θεία εδω να μας μαγειρεύει κάθε μέρα! (καλά σε χρόνο dt το τι έκανε δεν μπορώ να σου εξηγήσω...και χωρίς ρεύμα!) Τώρα άφησε ήσυχα ήσυχα τη Nutella κάτω και κανείς δεν θα πάθει τίποτα... :)

Γ.Π. είπε...

Λοιπόν εσείς καλοπερνάτε!!!
Τυχεράκιδες!!!!! ; ))

b|a|s|n\i/a είπε...

αν υποψιαστώώώώ ότι φάγατε και το νουτελοτσικέικ....και μεις ούτε μια μπουκιάααααααααααα.....

mahler76 είπε...

Περάσαμε ΥΠΕΡΟΧΑ. οκ εμένα με πέθανε η αλλεργία μου άλλα κουμπώθηκα και οκ.
Και το φαγητό σούπερ. Και ο Κωστής καλός και ήσυχος (με σένα μαρή πως έμπλεξε?). Και είχαμε και τρελή ατμόσφαιρα με τα κεριά και φάγαμε τρελό παγωτό!!!!

Είσαστε άψογοι οικοδεσπότες, ΘΕΙΑ τα σπάς στην κουζίνα (καλά και σε άλλα δωμάτια έχω ακούσει lol).

Φιλιά πολλά!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι η θεία και μαγείρευα εχθές σε μια σκοτεινή κουζίνα με ασπρη ποδια με λουλουδάκια κόκκινα και οι γατοι μπερδευοντουσαν στα πόδια μου.Δεν είχαμε ρευμα στο σπίτι και ναι μαγειρεψα σε μεγαλο πετραγκαζ για καμπινγκ
Και τους έφτιαξα και ναι φαγαμε ρατατουιλ λαχανικων και λαχανοσαλάτα, καροτοσαλάτα, κολοκυθοκεφτέδες,μανιτάρια κρασάτα..που ναχα και ρευμα
Μαλερ και ΤΟΥ ευχαριστω που ηρθατε να σας δω
Τελίτσα μου απλα ΦΙΛΙ ΝΟΥΤΕΛΕΝΙΟ!

@Ξιπακι
μωρο μου δεν εχω το τηλεφωνο σου...
και οταν σε ψαξα μου πανε οτι δεν βολευοσουνα :-(
@onar
αναθερθηκες πολάκις εχθες ναι έχει δικιο η μικρή! :-)

Εις το επανιδειν με περισσότερα μπλοκγανίψια
Ρευμα?
Στα αρχιδια μας θα παρουμε γκαζι απο μαμα Ντοτ
[νεφιουμπελ σορυ για αυτα που ακουσες]

Leviathan είπε...

ade 8elo kai ego..teleia ta pernate!!kai i Dolores 8ea!!!!filia!

gregory είπε...

πως μου αρεση ο τροπος που με αγαπας...[το τραγουδι το λεει ]
εκει με πειγες τοτε που με ανα πιασημο του χεριου της...ημουνα βασιλιας ..σε ευχαρισρω που με ταξιδεψες...

PN είπε...

Εγώ που ήμουν; Ααααα ναι είχα ιδιαίτερο και μετά πήγα Booze. Καλά πέρασα και εγώ, δεν λέω!!! Χαχαχαχα!!!!

Λοιπόν, μιας που συστηνόμαστε. Πάμε πάλι. Με λένε VK (in Athens...μην ξεχνιόμαστε) και είμαι καλά. Ααααααα και πεθαίνω για σεκέρ παρέ από τον Χατζή. Να το ξέρετε....άνοιξε υποκατάστημα στο Σύνταγμα!!!! Χαχαχαχαχα!!!!

Άντε πρέπει να σου μαγειρέψω και εγώ. Ελπίζω να μην πέσει το ρεύμα!!!

jacki είπε...

Περάσατε σούπερ λοιπόν. Ωραίο και το λιωμένο παγωτό. Με λίγη λιωμένη σοκολάτα που να κάνειαυτή την υπέροχη κρούστα όταν παγώνει.. τέλειο.
Ας ξανασυστηθούμε. Είμαι η jacki και είμαι καλά. Έχω να πιω αλκοολ δύο μέρες. ε το κρασί που έπινα χθες μετράει;
Καλημέρα.

apos είπε...

Δεν ξέρω αν το τραγούδι βοήθησε να γίνει αυτό το κείμενο ακόμα πιο ωραίο ή ήταν έτσι κι αλλιώς...
Νομίζω ότι ήταν έτσι κι αλλιώς.
Αλλά και το τραγούδι είναι ΘΕΙΚΟ.
Καλή σου μέρα, τυχερή dot.
Πάντα έτσι.

Naf είπε...

συμφωνώ με xip (σκεφτόμαστε επίσης να κάνουμε και μια πορεία προς την Αμ. Πρεσβεία για το θέμα)...
εμεις στο πηγάδι κατουρήσαμε και δεν μας καλέσατε;;;;;;ΕΕΕΕΕ;;;;και δεν εχουμε και αλεργία στις γάτες...μόνο μεγάλη όρεξη έχουμε..κατα τα άλλα όλα καλα!

Naf είπε...

Συγμώμη αλλα μόλις το είδα....
ΑΝΟΙΞΕ ΧΑΤΖΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
VK I NEED INFO!!!ΠΕΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΧΑΤΖΗΗΗ!!!
πότε θα πάμε;;;;λοιπόν περιμένω...τοκ τοκ τοκ (χτυπάει τα δάχτυλα στο γραφείο..)

PN είπε...

@Naf: ΚΑΙ ΝΑΙ....ΑΝΟΙΞΕ ΧΑΤΖΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΖΟΥΣΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΝΕΟΝ.....ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

Πότε οργανώνουμε εκδρομή; Λέγε μέρα και ώρα. Μόνο να μην έχω φάει και 4 μέρες πριν....μην πάει τσάμπα η δίαιτα!!!! Χαχαχαχαχα!!!!

ProFyLaKtiKo είπε...

και εμένα γιατί δε καλέσατε; εγώ δεν αξίζω λίγο φαγητάκι από γκάζι; ε;

συντάσσομαι με το xipasmeno και θα σας κατατροπώσουμε!

πέρα από αυτά, το κείμενό σου (οι πρώτες παράγραφοι) με γέμισε με αισιοδοξία :)

One Happy Dot είπε...

@Καημός...
Καλοπερνάμε και καλοτρώμε! Γι'αυτό την επόμενη φορά θα ενημερωθείς προκειμένου να έρθεις να καλοπεράσουμε παρέα! Ναι? Ναι!

@b|a|s|n\i/a...
Καλέ! Δεν είπαμε Nutellocheesecake στην αποκαθήλωση? Μέχρι τότε σκέτο cheesecake! Και εννοείται ότι ηδη ενα κομμάτι έχει το (επεξηγημένο πλέον) όνομά σου επάνω!

@Mahler...
όταν λες έμπλεξε τι ακριβώς εννοείς? ΕΕΕΕΕΕ???? Και που την είδες την ηρεμία? Το σκοτάδι βέβαια λειτουργεί παραπλανητικά τώρα που το σκέφτομαι αλλά για κάτσε να τον δείς και λίγο καλύτερα στο φως θα δείς τι ύπουλη μουχρίτσα που είναι!! Την επόμενη φορά θα είμαστε και πιο πολλοί οπότε η θεία θα μαγειρεύει μέχρι δευτέρας παρουσίας! :)

mahler76 είπε...

καλέ μια χαρά ήρεμα και τέλεια περάσαμε. Λοιπόν την επόμενη φορά με Naf, Xipakio και Καποτάκο για να μαγειρεύει η Θεία κάνα 2 μέρες.

One Happy Dot είπε...

@Θεία Μαμαλάκης...
Ήταν χαρά μας που σε είχαμε σπίτι μας και λίγδωσε το αντεράκι μας! Σε αγαπάμε ταμάλα, ολα σου τα ανιψούδια!

@Leviathan...
Δεν παραπονιόμαστε! Αλλά κι εσυ καλά τα πάς!!!! :)

@Gregory...
Ευχαρίστηση δική μου και ηθικός αυτουργός η Dolores! :) Καλή συνέχεια...

One Happy Dot είπε...

@vk in athens...
Μια χαρά σε βρίσκω και σένα! Όπως είπα, κανονίστηκε τελευταία στιγμή και πραγματικά σου λεω αν μπορούσα θα σας είχα καλέσει όλους! Λίγο στριμωγμένα βέβαια αλλά, η καλή καρδιά μετράει! Οσο για το Χατζή...το ξέρω ηδη και σκοπεύω να τον επισκεφτώ σήμερις για τα καλορίζικα! :)

@jacki...
Το κρασάκι κάνει καλό στην καρδιά οπότε το αντιμετωπίζουμε σαν φάρμακο! Παω να ονειρευτώ εκείνη τη σοκολάτα που κάνει κρούστα όταν παγώνει...τι μου έκανες μεσημεριάτικα! :) φιλί γλυκό και πασαλειμένο!

@apos...
Ιδιαίτερη χαρά για μένα να μου αφήνεις σχόλιο! Εχω ακούσει τόσα καλά λόγια για σένα που πραγματικά χαίρομαι πολύ που σου μιλάω έστω κι έτσι! Το τραγούδι είναι μοναδικό και αυτές τις ημέρες το ακούω τόσο πολύ που ακόμα και όταν δεν το ακούω οι στίχοι χορεύουν στο κεφάλι μου! :) Καλησπέρες θερμού καλωσορίσματος!

One Happy Dot είπε...

@Naf+vk in athens...
Θα παω σήμερα να δοκιμάσω μη και δεν είναι καλό (τι πιθανότητες έχει???) και θα σας πω! Αν είναι όντως καλό τότε μπορούμε να κανονίσουμε ενα 3ήμερο εορταστικών εκδηλώσεων με αντίσκηνο απ'εξω! Όσοι είναι σύμφωνοι να σηκώσουν το κουτάλι τους!

@Profylaktiko...
οχιιιιιιιι!!!! Μη μου νιώθεις έτσι γιατί αλήθεια θα στεναχωρηθώ! Υπόσχομαι εν όψει Χριστουγέννων να γίνει εκ νέου μάζωξη με θεία και θα είσαι εκεί! Πρώτη μούρη στο ντοτόσπιτο! :)

PN είπε...

@One Happy Dot: Σηκώνω ΚΟΥΤΑΛΕΣ!!!!!! Φέρε μου καμάρι μου ένα σεκέρ παρέ που τελειώνω 6 το μάθημα...χαχαχχαχαχα!!!!

One Happy Dot είπε...

6 ε? για πες μου που είναι το μάθημα...!

PN είπε...

KΕΝΤΡΟ ΚΕΝΤΡΟ....ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

One Happy Dot είπε...

μη γελάς! μετά το γραφειο θα περάσω από Χατζή να πάρω γλυκά για το σπίτι που έχουμε ενα τραπέζι (να έχουν να φάνε κάτι οι άνθρωποι γιατί εγω και το μαγείρεμα έχουμε τσακωθεί για κάτι χρωστούμενα!) οπότε μπορώ να σου φέρω...ε?ε?Ε?

PN είπε...

Όχι βρε....δεν χρειάζεται!!! Να πας να πας και να μου πεις εντυπώσεις!!

One Happy Dot είπε...

α έτσι? Πέραν που το κάναμε chat εδω μέσα και θα μας τα χώσει ο κύριος Spy αρνείσαι και την πρότασή μου! ΟΚ! Κατάλαβα! Θα κρατήσω την ανάσα μου μέχρι που να σκάσω! :P

PN είπε...

Chat το κάναμε....Yeahhhh!!!! Xχαχαχα!!!!

Δεν την αρνούμαι βρε, αλλά θα πάμε άλλη φορά με ηρεμία και κυρίως ώρααααααα!!!!

Φιλάκια ζουπηχτά!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά σε ποιόν τα πουλάς αυτά? Ξέρουμε ότι εσύ κατέβασες το γενικό της ΔΕΗ!!!!!!!!!
Αν δε σε ξεμπρόστιαζα θά 'σκαγα!

One Happy Dot είπε...

@vk in athens...
καλά λοιπόν! Θα το λάβω ως υπόσχεση αυτό!

@Sakafiora...
Είσαι καλά? Με την προσμονή του φαγητού και τη μυρωδιά να μου γαργαλάει τα ρουθούνια θα τον έφερνα σηκωτό τον ΔΕΗατζή!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά ακούγονται (και είναι) υπέροχα. Το πιο υπέροχο όμως, ή πιο... σωστά το υπεροχότερο, είναι το πόσο πολύ εκτιμάς εσύ, η τελείτσα, τέτοιες μέρες, τέτοιες βραδιές και τέτοιες μέρες. Τα απλά, τα καθημερινά, τα ordinary, που γίνονται extraordinary και μας φτιάχνουν τη βδομάδα! Εύγε μικρή μου!

Naf είπε...

ΤΟΚ ΤΟΚ
ΕΙΝΑΙ 10 Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΕΙΣ ΕΚΜΕΚ ΜΑΡΗ;;;;
τι;έπρεπε να στο πώ δηλαδη;;;Δεν το σκέφτηκες μόνη σου να φέρεις κάτι στην ΕΓΚΥΟ φίλη σου;;;ΑΙΣΧΟΣ...για άλλη μια φορά!

xipasmenos είπε...

Nai to 3erw oti h3eres oti de mporousa deytera!!

alla den 8a hmoun to idio cute paraponiariko xipaki pou agapas??

eee??
ee?
e?

pes 8a hmoun?

oxi bebaia!!!

One Happy Dot είπε...

@brokensemaphore...
ακριβώς έτσι είναι...ordinary ΠΟυ γίνεται extraordinary και σε κάνει να εκτιμάς τα απλά, τα καθημερινά...καλημέρες γλυκό παιδί!

@Naf...
Ασε φιλενάδα γιατί οργίασα χθές με τα σιροπιαστά! Κανονίζουμε χατζη-κατάσταση με vk οπότε θα ενημερωθείς! :) Για το bebe ρε γαμώτο!

@Xipasmenos...
Το πολύ κακό με σένα είναι ότι....είσαι πάντα cute και δεν εχω πολλά περιθώρια αντιδράσεων! Αντε! :)

Leviathan είπε...

mia xara kai ego naiiii!!!!! filia! :) kalo sou mesimeri!!