3 Σεπτεμβρίου 2008

Ε(υ)φορία!


Όταν η εφορία στέλνει πρόσκληση με τη λέξη "επείγον" τέλη Αυγούστου μόνο κρύος ιδρώτας μπορεί να σε πιάσει κι ας σκάει ο τζίτζικας έξωθεν και ολούθεν!
Δηλώνω νόμιμος και φορολογούμενος πολίτης (αν και οχι νομίμως φορολογούμενος αφού κάθε χρόνο η προίκα μου συρρικνώνεται με τα Ε1, Ε9 και οσα ακόμα γράμματα της αλφαβήτου πληρώνουμε) οπότε η συγκεκριμένη πρόσκληση μου κίνησε την περίεργεια.

Τι να θέλει το κράτος από την dot?

Πήρα τηλέφωνο αρχές της εβδομάδος την κυρία Μπουρμπουληθράκη η οποία πολύ βαρεμένα με ενημέρωσε για τη φύση του προβλήματος. Μου ζήτησε να της παω κάποιες δηλώσεις άμεσα και μου έκλεισε χαριτωμένα το τηλέφωνο.

Σήμερα το πρωί λοιπόν ασκώθηκα, πλύθηκα, ντύθηκα, χτενίστηκα (κοινώς ότι κάνω κάθε πουρνό) και φόρεσα το πιο καλό μου ύφος ασορτί με χαμόγελο (οχι αυτό δεν το κάνω κάθε μέρα εκτός αν πρόκειται για αργία!) και πήγα στην αγαπημένη μου ΔΟΥ!

Το κτίριο...ω θεοί πρόκειται για ενα αρχιτεκτονικό αριστούργημα στις αποχρώσεις του γκρί, με τους τοίχους να ξεφλουδίζουν αργά, σχεδόν ηδονικά θα έλεγα. Τα πατώματα φέρουν λεκέδες ποικίλλων αποχρώσεων ενω ο φωτισμός, αυτός ο φθοριούχος που σου τρυπάει τον αμφιβληστροειδή, χαιδεύει γλυκά όλες τις επιφάνειες. Τα γραφεία, τοποθετημένα επιμελώς ατημέλητα από την εποχή που ανακαλύφθηκε η χρήση του ξύλου ως έπιπλο, φιλοξενούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές από την εποχή των παγετώνων που βγάζουν έναν ήχο σαν να αργοπεθαίνει ενα τζιτζίκι. Να και το καλοκαίρι στον χώρο εργασίας!
Οι καρέκλες των εργαζομένων είναι ανατομικές σε αποχρώσεις του "ότι χρώμα είναι τα οπίσθια εκείνου που κάθεται πάνω μου τις περισσότερες ώρες" με την πλάτη σε ημικλινή θεση ώστε να ξεκουράζονται οι εργαζόμενοι από μόχθο τον οποίο καταβάλλουν καθημερινά.

Θαμπωμένη από τον περιβαλλοντα χώρο μπήκα μέσα με βήματα διστακτικά αναζητώντας την κυρία Μπουρμπουληθράκη. Ίσως αν αναζητούσα τα παιδια από την Πάτρα να είχα καλύτερη τύχη. Από το ισόγειο στον 3ο από εκεί στον 5ο για να καταλήξω στον 4ο όπου και την βρήκα!

Ήταν χωμένη σε ενα γραφείο το οποίο μοιραζόταν με άλλη μια σκληρά εργαζόμενη κυρία η οποία πληκτρολογούσε με το ενα χέρι και με το άλλο ετρωγε ενα μπουγατσάκι σκορπίζοντας ζάχαρη άχνη ολούθε. Η δική μου κυρία όμως...κυρία! Μιλούσε στο τηλέφωνο για συνταγή χορτόπιτας με τέτοια προσήλωση που άρχισαν να μου τρέχουν τα σάλια. Την περίμενα να βγάλει την πίτα από το φούρνο και της συστήθηκα. Της έδωσα τα χαρτιά μου και την περίμενα να ανακαλύψει μέσα σε ενα πάκο από έγγραφα ισα με το μποϊ μου την "επείγουσα υπόθεσή μου".

Αφού με ρώτησε κανα δυο φορές τι την εχω τη δηλούσα και της υπενθύμισα οτι εγω είμαι η δηλούσα με κοίταξε με συμπάθεια σαν να επρόκειτο να μου ανακοινώσει ότι έχασα τη συμμετοχή μου στο X-FACTOR από τη Ρούλα Βροχοπούλου. Τελικά με πήρε σχεδόν από το χέρι να με πάει σε ενα άλλο PC πιο γρήγορο γιατί το δικό της παρα ήταν αργό και θα κολούσαμε με τις ώρες. Η Κατεχάκη των bandwidth! Μα τι εξοικείωση με την τεχνολογία είναι αυτή? Πήγαμε στο άλλο pc και αφού καθήσαμε ωραία ωραία ξεκίνησε να πληκτρολογεί, να φουσκώνει, να ξεφουσκώνει, να τρώει το τσουλούφι της (που είσαι vk Να δείς συμπεριφορά στο τσουλούφι!) και να απορεί...

Με ρωτάει, της απαντάω...σιωπή...τσίκι τσίκι φτου (η διπλανή τρώει κάτι ηλιόσπορους που την κέρασε ο παραδιπλανός την ώρα που περίεγραφε ενα οικοπεδάκι που έχει στην Άρτα και φέτος έβγαλε κάτι ντομάτες να μετα συγχωρήσεως! Εργασιακός οργασμός!)...με ξαναρωτάει, της ξαναπαντάω αλλά δεν την καλύπτω.

Τηλέφωνο στο Λογιστή.

Όση ώρα κουσκουσάρουνε οι 2 τους βλέπω ενα δίσκο με μπουγατσάκια να περιφέρεται και από πίσω η διπλανή της κυρίας Μπουρμπουληθράκη να κερνάει τους συνεργάτες της. Αν αυτό δεν είναι υγιής εργασιάκη συμπεριφορά τότε δεν ξέρω πως αλλιώς να το χαρακτηρίσω. Συγκινούμαι αλλά δεν αφήνω το δάκρυ να κυλήσει.

Στο μεταξύ η δική μου κυρία έχει κλείσει το τηλέφωνο και παρακολουθεί που ονειροπολώ...Μου ανακοινώνει ότι δυστυχώς κάτι ανεξήγητο (αν δω Mulder & Scally να μπουκάρουν με την υπόθεσή μου ως άλλο X-File απλά θα τυπώσω αυτόγραφα!) έχει συμβεί με την δήλωση της επιχειρηματικής αμοιβής της προηγούμενης χρήσης και θα πρέπει να πάει ο λογιστής από εκεί ώστε να λυθεί το θέμα άμεσα προκειμένου να μην χρειαστεί να πληρώσουμε πρόστιμο.
Όλο αυτό το είπε με μια ανάσα και ακούστηκε τόσο "professional" που αναρωτήθηκα πόσες φορές ακόμα το είχε επαναλάβει την ίδια μέρα. Το μάτι μου έπεσε σε μερικές κόλλες Α3 που είχε μπροστά της με ονόματα - ανάμεσα στα οποία και το δικό μου φιγουράριζε κούκλα!- επιβεβαίωσα την υποψία μου για πολλοστή επανάληψη της ίδιας ατάκας σε μια μέρα και ηρέμησα...οχι δεν είχε πάθει κάτι αυτή η συμπαθής κυρία. Ήταν καθαρά ενστικτώδης αντίδραση. Και φραπέ να ήθελε να παραγγείλει πάλι τα ίδια θα έλεγε!

Κράτησε τα στοιχεία του λογιστή μας, με καθησύχασε ότι ολα λύνονται (και πολλοί δένονται και τους πάνε σηκωτους μέσα αλλά δεν είπαμε τίποτα για αυτό!) και πάλι να μην ανησυχώ! Λίγο ακόμα και θα με φιλούσε στο κούτελο πρίν να φύγω.

Βολεύτηκε στην αναπαυτική καρέκλα της η οποία έκανε ενα ήχο τύπου "μηηηηηηηηηηηηηηη βάζεις όλο σου το βάρος επάνω μου μαρηηηηηη" και σήκωσε το ακουστικό να τηλεφωνήσει....ok this was my que to leave!

Βγήκα εξω από το κτίριο της ΔΟΥ με τον αέρα να μου παίρνει τα μαλλιά (αέρα? σήμερα? whatever!) και τη σιγουριά ότι είμαστε ακόμα στην αρχή και σύντομα θα τα ξαναπούμε...

A bien tot madame Bourboulithrakis!

19 σχόλια:

gregory είπε...

οχι δεν αντεξα..στα γραφτα σου ...αναγνωσηζω τον..τσιφορο...που σε βασταγε στο κειμενο οτι και να εργαφε ..και συναιχεια γελαγες...να τα εγραφες ολλα ελληνικα θα εισουν...ιδιος...να μας γραφης καθε μερα ...εισαι απιθανη..μπραβο...

jacki είπε...

Χαχαχαχαχα αν δε γέλασα. Καλά μου έχει συμβεί στη ΔΟΥ αλλά δε θα μπορούσα με τίποτα να μεταφέρω με αυτό τον τρόπο. Χαχαχαχαχαχαχα. Κορυφή, κορυφή.

Hfaistiwnas είπε...

Δηλαδή οι καρέκλες παίρνουν το χρώμα του πισινού που τις φοράει;;; χαχαχαχα! Καλό!!!! Μπράβο κοπελιά! χιχιχιχι!
Ε βρε θα είχαν ελεύθερο χρόνο στη ΔΟΥ και είπαν να καλέσουν κόσμο να περάσει η ώρα! λολ!
Φιλιά!!!!

mahler76 είπε...

Πως μπορείς να βρίσκεις την ποίηση μέσα σε κάθε τι μικρό και καθημερινό???

ProFyLaKtiKo είπε...

αχ. να σε πάρω μαζί μου; γιατί και εμένα υποψιάζομαι πως σύντομα θα με καλέσει η εφορία... έχει να μου κάνει μια επιστροφή που αρνείται να την κάνει...

θα σε πάρω να καθαρίσεις.... οκ?

wilma είπε...

ε τώρα περιττό να σου πω ότι περιμένω τη συνέχεια.

Απορία: τα συγκρατείς όλα αυτά για να τα περιγράψεις? πρέπει να γελάς ακόμη και μόνη σου με την οπτική που έχεις :)

ethanandthecity είπε...

ahahahahahahahahahaha έλιωσα!

ethanandthecity είπε...

ahahahahahahahahahaha έλιωσα!

Spy είπε...

Nα αφήσετε την κα Mπουρμπουληθράκη ήσυχη!
Eίναι σκληρά εργαζόμενη και επιτελεί κοινωνικό έργο.
(επίσης είναι το βύσμα μου στην Eφορία)

Kοντά τα χέρια σας!
(από τα μπουγατσοπιτάκια...)

Ανώνυμος είπε...

Μη δείς άνθρωπο να τρώει, σκάς από τη ζήλεια σου !

L' Aesthete Soleil είπε...

Πέ - θα - να! Όχι τίποτα άλλο, αλλά είμαι και στη δουλειά και γελάω σαν ηλίθιος. Όλα αυτά τα τραγελαφικά μου συνέβησαν και εμένα στο Ι.Κ.Α. και τα περιγράφω ενδελεχώς στην ανάρτηση "Ίδρυμα Κοινωνικής Απαξίωσης". Φιλιά και καλές αντοχές!

SDRyche είπε...

Και μόνο για το γέλιο που μου προσφέρατε είμαι διατεθειμένος να σας φέρνω τσιγάρα στο κελί που θα σας χώσουν! Γιατί αυτοί μπορεί να κάναν λάθος, αλλά εσείς θα το πληρώσετε!
Κι αν δεν καπνίζετε, κανένα πρόβλημα. Ο φούρνος μου έχει και μπουγατσοπιτάκια!

Καλώς σε βρήκα!

One Happy Dot είπε...

@Gregory...
Είδες τι κάνει μια επίσκεψη στη ΔΟΥ? Δίνει τροφή για αναρτήσεις και γέλια...πολλά πολλά γέλια! Να'σαι καλά φίλε μου! :)

@Jacki...
Μήπως δεν ήταν η ίδια ΔΟΥ? Γιατί η δική μας πρόσφέρει άφθονο γέλιο στην τιμή ενός Ε1! Να μας προτιμάτε! ;)

@Hfaistiwnas...
Είδες πόσο μπροστά είναι? Και οσο για ελεύθερο χρόνο, μου φάνηκε πως έχουν μπόλικο! Νομίζω πως αύριο θα τους περάσω για ενα καφεδάκι και κους κους!

One Happy Dot είπε...

@Mahler...
Μικρό και καθημερινό η επίσκεψη στην ε(υ)φορία? Τσ τσ τσ θα σε μαλώσω και θα σε πάρω την επόμενη φορά μαζί για να δεις τι εστί βερύκοκο! (κουλή έκφραση αλλά Me like!) Φιλί ζουπηχτό!

@@Profylaktiko...
Εσύ κι εγω στην εφορία ΣΟΥ? χεχεχε αυτό πολύ θα ήθελα να το ζήσω! Πές μου μέρα, ώρα και ΔΟΥ και θα είμαι εκεί με κάμερα σε on line σύνδεση με Mahler να κάνουμε ενα ποστάκι μούρλια!

@Wilma...
Η συνέχεια με τον λογιστή! Αν αποτύχει κι εκείνος να βρεί άκρη τότε θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα και η dot θα φορέσει τα ριγέ! (και δεν μου παέι η ρίγα γμτ γιατί με ψηλώνει κι άλλο!)
Οσο για το πως τα γράφω...μπορώ να σου πω πως ότι διάβασες ήταν σχεδόν ότι σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή...τόσο χαλαρή ήταν η διάθεση ολων μας! Αχ....δημόσιο j'adore! :)

mirelen είπε...

Η dot πρέπει να πληρώσει, να μη φοροδιαφεύγει και την πληρώσουμε εμείς μετά!

One Happy Dot είπε...

@ethan...
Με αγάπη από την dot και τη ΔΟΥ της! Χαρα μας να σας κάνουμε να γελάτε, να λιώνετε, να πέφτετε κάτω από τα γέλια! :) (διπλό το σχολιάκι αρα όντως γέλασες πολύ!)

@Spy...
Έχετε βίσμα της κυρία Μπουρμπουληθράκη? Αν και σε πολύμπριζο μου έκανε σας πιστεύω και την αφήνω στην ησυχία της...και στη δουλειά της...και στα μπουγατσοπιτάκια και την χορτόπιτά της (καλά αν την κάνει έτσι μερακλίδικα οσο τα έλεγε στο τηλέφωνο ισα που θα της ζητήσω τη συνταγή την επόμενη φορά!)

@Sakafiora...
μωρέ εχει χάρη που δεν μου αρέσει πολύ η μπουγατσόπιτα αλλιώς θα είχα πάρει ενα μεζέ...και δυο μη σου πω....και την πιατέλα ολόκληρη εν ανάγκη και θα με κυνηγούσαν τώρα για χρέη πρός το κράτος και μια πιατέλα από εκείνες που έδιναν δώρο με δυο πακετάκια Λουμίδη! (αμ τι νόμισες δεν το πρόσεξα??

One Happy Dot είπε...

@L' Aesthéte Soleil...
χαχαχα τη θυμάμαι εκείνη την ανάρτηση! Μοναδικές στιγμές sponsored by ΙΚΑ & ΔΟΥ με το all time classic Moto "αγαπάς την Ελλάδα, απόδειξη"!

@SDRyche
Καλώς τη θετική ενέργεια! Λοιπόν, επειδή δεν καπνίζω και τα μπουγατσοπιτακια δεν είναι και το αγαπημένο μου θα εκτιμούσα πολύ μερικά κιβώτια σοκολάτας ΙΟΝ!
Αν τελικά με πάνε "μέσα" θα σας στείλω μια λίστα αγορών από το εξής mail account: onehappydot@koridalosfacilities.org (orgio το μέρος!)
Παρακαλώ να μην με αγνοήσετε καθώς θα είμαι στα πρόθυρα στερητικού συνδρόμου! Ευχαριστώ και σας ξαναματακαλωσορίζω!

@Mirelen...
Πόσα τετραγωνικά είπαμε ότι είναι το σπιτάκι σας μανταμίτσα μου??? Για να πάρω μαζί και το μέτρο όταν θα μας καλέσετε για φαγητό μήπως και σας έχει ξεφύγει κανένας όροφος! (Τελικά θα γίνω executive assistant της madame Bourboulithrakis Και μαζί θα κατακτήσουμε τον κόσμο ως άλλοι Pinky & Brain!)

Όναρ είπε...

Κοιτά, εγώ που εξ επαγγέλματος κάθε μέρα "θηριοδαμάζω" εφοριακούς, σου λέω ότι πέρασες πολύ καλά και η μανδάμ φέρθηκε άψογα..να λες κι ευχαριστώ..Καλησπέρες στα σίγουρα ευφοριακές..

One Happy Dot είπε...

@Όναρ...
Ευχαριστώ! (κυρία Μπουρμπουληθράκη η Όναρ μου είπε να το πω και αν τελικά δεν βρούμε άκρη θα την πάρω αλα μπρατσέτα και θα έρθουμε να σας θηριοδαμάσει....εεεε...να τα βρούμε εννοώ!) ε? φφφφφφφφανταστική μου Όναρ?
Καλησπέρες καλωπιάσματος!