23 Ιουλίου 2008

To the rescue of 1 :) .


Το να δουλεύεις στα 150 μέτρα, περίπου, από το σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει τα καλά και τα κακά του.

Π.χ.
  • Στις πανυγηρικές διακοπές της ΔΕΗ άντε να μείναμε κανένα μισάωρο συνολικά χωρίς ρεύμα (Αυτό είναι καλό γιατί δεν άρχισαν οι μουρμούρες "γιατί δεν δούλεψε το UPS" και "τι θα γίνει τώρα" και "ποιός θα κάτσει παραπάνω" και...μπαμπά θα μου τα φουσκώσεις μπαμπά θα μου τα φουσκώσεις? Από την άλλη είναι κακό γιατί...απλά συνεχίσαμε τη δουλειά μας!)
  • Έχουμε μόνιμη παρέα την άγρυπνη Ελληνική Αστυνομία να μας "προσέχει" (αυτό εννοείται πως είναι κακό γιατί αν μπαίνεις κάθε μέρα στο δακτύλιο, ανεξάρτητα με το αν κυκλοφορείς ή οχι, καταλήγεις στο στόμα του λύκου και στα πλαίσια του στόχου που έχουν τα παλλικάρια για να πιάσουν το bonus του καλοκαιριού έχουν γίνει αρκετά "ανοιχτομάτηδες" και γράφουν αβέρτα!!)
  • Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους ειδικούς φρουρούς ντυμένους με πολιτικά ρούχα και γυαλιά Rayban Aviator που είναι στημένοι κάτω από το σπίτι του "προκλητικού" αυτού ανθρώπου με Audi A3 διακριτικά παρκαρισμένα σε ολο το μήκος του δρόμου.
Η παρουσία των τελευταίων είναι που κάνει τη ζωή μας σχετικά δύσκολη τους τελευταίους μήνες που ο Πρόεδρος έχει πρωινές "δουλειές" και λείπει συχνά από το σπίτι. Διότι, τα αστροπελέκια που σουλατσάρουν κάθε μέρα κάτω από το σπίτι του messie le president την έχουν δει πολύ 007 (και να του έμοιαζαν πάει στο καλό αλλά που τέτοια τύχη!) και ταλαιπωρούν τους διερχόμενους οδηγούς καθώς και τους απλούς πεζούς. Και πες ότι το να σταματήσεις την κυκλοφορία για να φύγει ο Πρόεδρος με τη συνοδεία του το έχουμε συνηθίσει, το βλέπουμε συχνά, γίνεται ένας σχετικός φραμπαλάς, κουσκουσάρουμε εμείς οι κοινοί θνητοί και περνάει η ώρα!
Το να σταματάς τον πεζό που έτυχε να περνάει από το πεζοδρόμιο της πολυκατοικίας του Προέδρου την ωρα που ο καλός αυτός ανθρωπάκος κατεβαίνει για να πάει να κόψει την κορδέλα σε ακόμα ενα ίδρυμα που ενας Θεός ξέρει για ποιό λόγο το έφτιαξαν, έχει λογική?

Σήμερα το πρωί, κι ενω τη συγκεκριμένη διαδρομή την εχω κάνει άπειρες φορές ολα αυτά τα χρόνια και έχουμε αποκτήσει μια οπτική οικειότητα με τα παλλικάρια, έκανα το λάθος να περάσω στο απέναντι πεζοδρόμιο και να αγγίξω τον περιβάλλοντα χώρο της "ιερής πολυκατοικίας".
Δεν ξέρω γιατί...δεν ξέρω τι μου ήρθε. Φαντάζομαι όταν κάνεις την ίδια διαδρομή κάαααααθε μέρα, έρχεται κάποια στιγμή που τα πόδια σου επαναστατούν και κάνουν το δικό τους. Έτσι τα δικά μου πόδια σήμερα αποφάσισαν να περπατήσουν απέναντι για αλλαγή.
Είχα ηδη βγάλει τα ακουστικά και τα τακτοποιούσα στην τσάντα μου (τα έκανα κουβάρι και τα έριξα μέσα με το MP3 να παίζει ακόμα και τελείωσε και η μπαταρία...άσχετο!) με πλησιάζει μια "ντουλαπίτσα" από τις γνωστές και χωρίς να βγάλει το γυαλί (αγένεια σου λεω!) ακολουθεί ο εξής σουρεαλιστικός διάλογος (όπου Νt: ntoulapas, D: Dot)

Nt: θα πρέπει να σας ζητήσω να περιμένετε
D: Ορίστε?
Nt: Πρέπει να περιμένετε να περάσει ο Κύριος Πρόεδρος και μετά να συνεχίσετε
D: Α! Ναι, μάλιστα συγγνώμη (λίγο ψαρωμένη το ομολογώ)
Nt: Παρακαλώ. Κάντε στην άκρη μόνο αν μπορείτε
(σημείωση: είμαι ηδη στον τοίχο και δεξιά είναι η είσοδος της πολυκατοικίας, αριστερά μια τσιμεντένια κακόγουστη γλάστρα)
D: Μα είμαι στην άκρη...μη γίνω και ενα με τη γλάστρα (συμπαθητικό γελάκι που κάποτε έπιανε αλλά τώρα μάλλον έχει χάσει την παλιά του δόξα καταραμένα -αντα! άσχετο!)
Nt: Οσο πιο συνεργάσιμη είστε τόσο το καλύτερο
D: (oh my God this is so CSI cool!!!!) Για ποιόν? (εδω πρέπει να ομολογήσω ότι μίλησα μέσα από τα δόντια μου και δεν είχα σκοπό να το ακούσει ο ntoulapas αλλά το βιονικό του αυτί το τσάκωσε!)
Nt: (με βλέμμα που σκοτώνει...κουνούπι) Για όλους και κυρίως για να συνεχίσετε την πορεία σας το συντομότερο δυνατό...(συνακτικά στέκει τώρα αυτό?)

[Στο μεταξύ κανείς δεν του δίνει σημασία που είναι έτσι Brutal γιατί 1. ίσως είναι έτσι πάντα αλλά δεν δαγκώνει, 2.ήμουν πιο ψηλή και τον είχα (!!!), 3. μόλις είχε κατέβει ο Πρόεδρος.]

...κι εκείνη τη στιγμή, the President comes to the rescue of Happy Dot!!!!!!! Στο εξής, όπου P: The President (οσκαρικό το βλέπω το post Και ποιόν θα πρωτοευχαριστήσω! Μαμά, μπαμπά, αγάπη...)

P: (Απορημένα) Καλημέρα (Συννεφάκι πάνω από το κεφάλι του:Εσυ πάλι ποιά είσαι?)(πρώτα σε μένα και μετά στον ntoulapa Να σκάσει να πλαντάξει!)
D: Καλημέρα σας (με μια ανάσα μη προλάβει και μιλήσει ο αχώνευτος!)
Nt: Καλημέρα κύριε Πρόεδρε
P: Πηγαίνουμε?
Nt: Είμαστε έτοιμοι. Περάστε παρακαλώ
P:Καλημέρα σας (Δεύτερη, ntoulapa λύσσα τώρα!)
D: Στο καλό να πάτε (Ok ok ok δεν ήταν και τόσο ευρηματικό αλλά μου έχει κολήσει σαν έκφραση και τη λέω παντού!)

Σε χρόνο dt 4 αμάξια και μια μηχανή έχουν ξεκινήσει, η ξανθιά τροχονόμα ανοίγει χώρο (εδω ασματακι τύπου "κάνε πέρα να περάσω κάνε πέρα να διαβώ" θα μπορούσε να ντύσει μουσικά τη σκηνή) και ο ntoulapas κοιτάει πρός το μέρος μου με το ίδιο ανέκφραστο ύφος των Rayban αλλά βάζω στοίχημα ότι στο κεφάλι του το αλα Schwarzenegger I'll be back έκοβε βόλτες!

Σε 2 λεπτά ήμουν στο γραφείο και δούλευα πυρετωδώς (ναι ναι με πυρετό...με χαλάει η δουλειά τελικά!) ενω περιμένω την επόμενη φορά που ο αρχηγός θα ξεμυτίσει για να εχω ακομα ενα "τρυφερό" ενσταντανε με τον all time classic...ntoulapa!

(Αυλαία, φώτα, χειροκρότημα!)

25 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

ooooooooo
Τι μέρα και αυτή ε;
Γεμάτη συναντήσεις!
Πρώτα ο ντουλάπα, μετά ο πρόεδρος!!
Συγχαρητήρια για τις γνωριμίες σου!
Το ήθελε το χαστουκάκι του ο τύπος!!!

Καλησπέρα!!!

ΥΓ "θα μου τα φουσκώσεις" τι εννοείς;; Ποιά;;

Naf είπε...

Α!!!Γνώρισες τον θείο μου;;δεν είναι γλυκίτατος;;:Ρ

mahler76 είπε...

Θα γίνω κλισέ για αδερφή, αλλά, ΕΙΣΑΙ ΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!

@Naf
Κι ε΄συ δεν πάς πίσω!!! ρε είσαστε τρελοκομεία και τα 2.

Ανώνυμος είπε...

την επόμενη φορά δε λένε "στο καλό" αλλά "καλό βόλι". Εμένα αυτό μου χει κολήσει και το λέω σε όλους.

Spy είπε...

Mα καλά!
Σου μίλησε O ΠPOEΔPOΣ κι εσύ το μόνο που του είπες ήταν "στο καλό να πάτε";;;
Δηλαδή αν μεθαύριο κάτσετε στο ίδιο καφέ με την Madonna θα της μιλάς για τον καιρό;

Grande απογοήτευση...
(ούτε ένα αυτόγραφο; μια φωτό;)

Leviathan είπε...

xaxa poli kalo!!!!!!!!fovero...a kai me ti Madonna ego 8a pao gia kafe...:)am pos

Όναρ είπε...

Κανονικά θα έπρεπε να αρχίσεις να τσιρίζεις, να μαλλιοτραβιέσαι με τον Ντουλάπα και να του κάνεις μήνυση καθώς θα τον σέρνεις στο τμήμα όλη μέρα..δε θα πήγαινες και στη δουλειά..Καλησπέρες κομμουνιστικές..

mirelen είπε...

Μπράβο. Νιώθω πολύ περήφανη για σένα. Την επόμενη φορά βγάλε και φωτογραφία να τη βάλεις στο γραφείο σου σε κορνίζα σαν τη Ντένη Μαρκορά!

Ανώνυμος είπε...

Αί μωρη!
Εισαι θεα αγάπη μου! εισαι θεα!
καλα ρε μαλάκα και δεν είπες τιποτα στο τηλεφωνο?
Στο sms?
Στο MsN?
Η εγινε μετα αυτο?

ProFyLaKtiKo είπε...

Τι ωραίες ιστορίες από τη δουλειά :)
Κανόνισε να γίνεις Μόνικα.....

Όλα αυτά μου θυμίζουν τους τροχονόμους στην Κατεχάκη το πρωί που κλείνουν τη μεσογείων (δημιουργούντας ουρές χιλιομέτρων) και αφήνουν το ρεύμα της κατεχάκη προς κέντρο για να περάσει ο εκάστοτε υπουργός... [[στο δρόμο για τη δικιά μου δουλειά]]

Equilibrium είπε...

Δεν άντεξα, δεν άντεξα... θα σε αναλάβω ταχύρρυθμα γαλλικά σα μού 'ρθεις...

Τί να τις θες τις ταπεινές μπλογκοσυναντήσεις μετά από αυτή τη grande συνάντηση με τον Monsieur le President!

φιλίιιιιι! :)

PN είπε...

"Στο καλό να πάτε;"...

Πως δεν του είπες του ανθρώπου "Γεια σου ρε μόρτη!! Τι χαμπάρια!!"

Χαχαχα...έλα πρόβα και την επόμενη φορά πιο ευρηματική και με την Ντουλάπα, αλλά και τον Πρόεδρο!!!

Ανώνυμος είπε...

αχ μου έφτιαξες τη μέρα! χαχανίζω non-stop!
όσο για το "στο καλό να πάτε"... ήταν το αποκορύφωμα! όντως, ήταν κομματάκι κουλό, αλλά δείχνει τι γλυκός και απλός άνθρωπος είσαι :)
αν κολλούσες, μετά το "στο καλό να πάτε" κι ένα "... μίστερ πρέζιντεντ" θα το'χες το όσκαρ στο τσεπάκι σου!

One Happy Dot είπε...

Καλημέρα!!!!! Που να δεί ο ntoulapas & o mister President τι σουξεδάκι είχαμε! Λοιπόν...

@Ηfaistiwnas...δεν μπορώ να πω, είδα κόσμο και κοσμάκη και οχι ότι να'ναι έτσι? Χαστούκι εγω? Ποτέ! Είμαι κιουρία...μόνο με το γάντι...το μάλλινο...του σκι! :) (θα μου τα φουσκώσεις τα....μπρατσάκια βρε!)

Naf...εξαιρετικός είναι αλλά ανάμεσα στις 2 καλημέρες μου έκανε παράπονα που τον έχεις ξεχάσει και βλέπω εκείνο το οικόπεδο στην Καλαμάτα να το παίρνει κανένα "άλλο" ανιψούδι! Για το νου σου!

@Mahler...θα γίνω κλισέ για str8 αλλά...ευχαριστώ χρυσό μου και ανταποδίδω! (Μη με καλοπιάνεις να σου γνωρίσω τον ntoulapa γιατί δεν σε χαραμίζω εγω για τα μούτρα του!) :)

@Sakafiora...καλό βόλι ε? Να το δοκιμάσω κοπελιά γιατί οχι? Άλλωστε εκεί που πάει κάθε μέρα, μια τέτοια ευχή του ταιριάζει οσο να πείς!

Γ.Π. είπε...

Καλημέρα!!! Απλά απολαυστική!! (άκου oh my God this is so CSI cool!!!!)

mahler76 είπε...

τον ντουλάπα τον έχω γνωρίσει όταν πρόπερσί βγαίναμε με τον Πρόεδρο από το Μέγαρο Μουσικής που είχαμε παρακολουθήσει μια εκδήλωση με απαγορευμένες από τους Ναζί μουσικές, και εγώ όντας στην κοσμάρα μου περπάταγα στέλνοντας μήνυμα στο κινητό και με κράτησε ο ντουλάπας να μην βρεθώ στο δρόμο του Προέδρου.
Επίσης, μου έκανε μαγκιές ντουλάπας ΜΑΤατζής πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο, επειδή έβγαζα φωτογραφίες από το σπίτι μεγαλοαπατεώνα, μεγαλοεπιχειρηματία ήθελα να πώ, που ήταν στην ύλη για μια εργασία ιστορίας αρχιτεκτονικής. Οπότε μην ανησυχείς, το έχω με τις ντουλάπες περί τον Πρόεδρο.

One Happy Dot είπε...

@Spy...έρχεται η Madonna? (εκτός τόπου!) και θα θέλει να κάτσει για καφέ για μαζί μου? (εκτός χρόνου!) Σιγά μη της λέω για τον καιρό! Θα της περιγράψω την ταλαιπωρία για να πάρουμε τα παλιοεισητήρια για την παλιοσυναυλία της και μετά με ενα αγέρωχο "σταδιάλα καμπάλα" θα χτυπήσω τα τακούνια από τα flat σανδάλια μου στο πεζοδρόμιο και θα αποχωρήσω! (εεε....τι λές κι εσυ?) :)

@Leviathan...μαζί θα πάμε ώστε μετά το ως ανω "σταδιάλα καμπάλα" να τρέχουμε παρέα! ;)

@Όναρ...ο ntoulapas είχε τόσο μαλλί ισα ισα για να έχει λόγο να αγοράζει σαμπουάν οπότε το μαλλιοτράβηγμα ήταν δύκολο! Αυτό με το τσίριγμα δεν το σκέφτηκα εγκαίρως...έτσι όμως ο κυρ Πρόεδρας δεν θα είχε ακούσει και το φοβερό μου "στο καλό να πάτε" που είμαι σίγουρη του έφτιαξε τη μέρα! Καλημέρες περήφανες κατορθώματος!

@Mirelen...Σαν να το βλέπω μπροστά μου...Τοίχος σαλονιού με grande κορνίζα και στην φωτογραφία τα δυο μας και από κάτω αφ(χ)ιέρωση...To the one and only Dot...love ze President! Θα σκύλιαζε ο ntoulapas που δεν τον έχει ούτε σε φωτογραφία διαβατηρίου! :)

One Happy Dot είπε...

@Θεία...το πρωί έγινε αλλά είχαμε "άλλα" να κουβεντιάζουμε στο τηλέφωνο και ακόμα πιο "άλλα" στο msn! (δουλειά δεν κάναμε χθές!)
Στο φύλαγα για έκπληξη να είσαι περήφανη για το ανιψούδι σου και να το πείς και στη θεία Ευρύκλεια να σκάσει από τη ζήλεια της που τον κοζάρει τον Πρόεδρα! :)

@Profylaktiko....me? Monika? Να σκεφτώ λίγο...Βιβλία, φωτογραφίες, glamour...λες? Μπα...είναι που δεν εχω μπλέ φόρεμα με λεκέ ρε γμτ! :)
[Περνάς από Κατεχάκη για να πας στη δουλειά σου? Τυχερούλη κι εσυ! ]

@Equilibrium...Monsieur le President! Έχεις τόσο δίκιο! Παρακαλώ να με διορθώνετε διότι Πρόεδρος είναι αυτός δεν λέει να το κατακρεουργώ έτσι! [ήθελα και γαλλικά τρομάρα μου! :D]

vk...να ξεκινήσουμε μαθήματα παρακαλώ! Αν και μάλλον έχουμε καιρό μπροστά μας καθώς σήμερα περνούσα πάλι (έτοιμη για "αγάπες") και έβαζαν κουκούλες στα Audi οπότε μάλλον από Σεπτέμβριο ο νέος κύκλος επεισοδίων! Με τα σχολεία κι εγω!

One Happy Dot είπε...

@Brokensemaphore..."κουλή" είμαι οχι απλή! :) αχ ναι, ενας υπόνομος και ενα άσπρο φουστάνι μου έλειπε και ήμουν ίδια η Merilyn! Ίδια όμως! Πάει το Oscar, τσάμπα και ο λόγος που ετοιμάσα! :P

@Καημός...αλήθεια το σκέφτηκα και με έπιασαν τα γέλια και τα πήρε ακόμα πιο πολύ το ντουλαπάκι! :)

@Mahler...είσαι grande! Είσαι ενα βήμα πιο μπροστά από όλους! Respect! The end! :) :)

ethanandthecity είπε...

Look on the bright side. Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο πιθανότητα να πέσετε ποτέ θύματα διάρρηξης!

One Happy Dot είπε...

@Ethanandthecity...
έχεις δίκιο, εκτός και αν μας την πέσουν στο διάστημα από σήμερα μέχρι και τέλη Αυγούστου γιατί από οσο είδα φάσκιωσαν τα αμάξια και μάλλον έφυγαν για διακοπές οικογενειακώς...αχ να δω ntoulapa @ la playa και τι στον κόσμο! :)

L' Aesthete Soleil είπε...

Έτσι, έτσι! Με πυγμή ενάντια σε κάθε ντουλάπα που πίσω από τα ray ban το παίζει superman. Αν δεν τα φορούσε, δε θα ήταν έτσι, πίστεψέ με. Τα γυαλιά προσθέτουν γόητρο + μυστήριο= κύρος.

One Happy Dot είπε...

@L' Aesthéte Soleil...
Και να πείς ότι του πήγαιναν τα γυαλιά πάει στο καλό! Μάλλον τους τα δινουν με την πρόσληψη στα πλαίσια του "γόητρο + μυστήριο= κύρος" που πολύ σωστά είπες! (τώρα που το σκέφτομαι...γόητρο δεν είχε, μυστήριο άλυτο δεν τον έλεγες αρα το κύρος ακόμα το ψάχνει το παιδί! Φτου φτου μην τον ματιάσω κιόλας και φύγει για καμία CIA και δεν τον δω από Σεπτέμβριο και πως θα βγάλουμε τη σεζόν?!) :)

wilma είπε...

Έχω ρε παιδί μου μια απορία: η έλλειψη ευγένιας (βέβαια εδώ μιλάμε σχεδόν για έλλειψη άρθρωσης) είναι μέρος της matcho εικόνας των ντουλαποτυπων?
Δε λέω να αρχίσει το λακριντί μαζί μου, αλλά με τους συγκεκριμένους ανθρώπους νομίζω πάντα ότι μιλώ με στόκους.

One Happy Dot είπε...

@Wilma...δεν πιστεύω ότι είναι στόκοι. Απλά νομίζουν ότι το κουστουμάκι,τα γυαλιά και φυσικά "η φύση της εργασίας τους" είναι αρκετά για να μας ψαρώσει και να μην βγάλουμε κιχ! Τελικά τώρα που το σκέφτομαι...ίσως είναι λίγο μπετόβλακες! :) Καλησπέρες οικοδομικά ασταθείς!