25 Ιουνίου 2008

The shadow of the wind by Carlos Ruiz Zafon


Το μοναδικό βιβλίο που εχω διαβάσει 2 φορές, μια στα αγγλικά και μια στα ελληνικά και νομίζω ότι θα υπάρξει και τρίτη...στα ισπανικά? Θι...που λέει ο λόγος βρε !

Επίσης είναι το μοναδικο βιβλίο του οποίου δεν διάβασα το τέλος όπως κάνω συνήθως και για το οποίο με κρίνουν γνωστοί και φίλοι (αφού ποτέ δεν αποκαλύπτω το τέλος, εσάς τι σας νοιάζει και χτυπιέστε πάνω από το κεφάλι μου???) :)

Κατά τη γνώμη μου είναι από τα πιο ωραία μυθιστορήματα που έχουν πέσει στα χέρια μου...έτσι για να μην είμαι απόλυτη και πω ότι είναι από τα πιο ωραία μυθιστορήματα που έχουν γραφτεί!
Κι επειδή ψάχνοντας για άσχετα βρίσκεις τα πλέον σχετικά, ανακάλυψα μόλις χθές ότι ο Carlos Ruiz Zafon, συγγραφέας του εν λόγω βιβλίου, έχει συνθέσει μουσική, σε πιάνο κυρίως, για κάθε κεφάλαιο ξεχωριστά και ο συνδυαμός των 2 είναι μαγικός.

Και για να το τραβήξω λίγο παραπέρα, αν επισκεφτεί κανείς και τη Βαρκελώνη όπου και διαδραματίζονται τα γεγονότα, νομίζω ότι εύκολα θα νιώσει ότι γίνεται μέρος της ιστορίας και ψάχνει με τον Daniel Sempere τη λύση του...των μυστηρίων. Αν πάλι η Βαρκελώνη είναι ακόμα ανάμεσα στους μελλοντικούς προορισμούς πολλών, όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει μια e-βόλτα στα μέρη από τα οποία μας περνάει ο συγγραφέας με ενα απλό κλικ.

Αν κάποιος θέλει πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο (αν και καλύτερα απλά να το διαβάσει χωρίς πολλή σκέψη και φιλοσοφία) μπορεί να χώσει τη μύτη του εδω. Για τη μουσική το Link είναι εδω...

Για όποιον το πάρει απόφαση...njoy! :)

25 σχόλια:

Spy είπε...

Tο βιβλίο "τα σπάει" όπως λέμε και στο χωριό μου (Άουγκσμπουργκ Γερμανίας παρακαλώ). Συναρπαστική και κινηματογραφική πλοκή, ονειρικοί ήρωες, εικόνες βγαλμένες από παραμύθι που το ζεις. Έχω διαβάσει άπειρα βιβλία, μα άπειρα λέμε. E, αυτό είναι από τα καλύτερα των τελευταίων εεε... εχμ... πολλών ετών!
Όποιος δεν ταυτιστεί (ή τουλάχιστον θελήσει να ταυτιστεί) με τον Daniel Sempere, εμένα να έρθει να με φτύσει (άμα με βρεί).

Aνεπιφύλακτα διαβάστε το.

One Happy Dot είπε...

Να τον ακούτε τον Spy γιατί οσο και να μου κάνει εντύπωση που το παραδέχομαι...είναι σοφός! (Πρέπει να μου έριξαν κάτι στα δημητριακά σήμερα, δεν εξηγείται αλλιώς!)

Naf είπε...

αμα εσένα το χωριό σου είναι το Άουγκσμπουργκ Γερμανίας επειδή εκείσ σου άλλαξε καμιά 10αριά πάνες η μάνα σου εμένα το χωριό μου είναι το London και έμενα στην αυλή του Backingham, δίπλα απο το σπιτάκι του δεξιού φύλακα με το γούνινο καπέλο

One Happy Dot είπε...

Μιλάτε ακόμα? Με το φύλακα εννοώ! Αν ναι για ρώτα τον, το καπελάκι μέσα στο κατακαλόκαιρο δεν τον ενοχλούσε??? Επίσης, αν πρόκειται να ξετυλίξετε το γενεαλογικό σας δέντρο εδω πες μου να πάρω και κανένα φυστικάκι να το παρακολουθήσω! :)

naya είπε...

'Νταξει με πεισατε..θα του ριξω μια ματια..!

Spy είπε...

Kυρία Dot μου διακρίνω μίαν επιθετικότητα από την φίλη σας Naf προς το άτομό μου. Eμπάθεια να την πω; Δεν ξέρω; Aπό που κι ως που ξέρει ΠOΣEΣ ακριβώς πάνες μου άλλαξε η μάνα μου; Eκεί ήταν; Kι άμα εγώ χεζόμουν πιο συχνά; (μπαρδόν)
Nα την συμμαζέψετε λιγάκι σας παρακαλώ διότι θα προβώ στις δέουσες ενέργειες.

Mετά τιμής.



(4.5 ευρώ)



(η τιμή ντε...)

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@dot, γλυκειά μου μην αφήσεις το "βλόγι" σου να κυλιστεί στα πνευματικά απόνερα κάποιων λαιφταλάδων του χώρου! Κράτα τον πήχυ ψηλά. Σε λίγο θα περνάνε απο κάτω!Θα το πάρω. Διαβάζεται τριήμερο στο Ναύπλιο;

One Happy Dot είπε...

@Naya...και 2 ματιές μη σου πω! Αξίζει τον κόπο!

@Spy...Tι να πω τώρα εγω? Διαβάζει και ο μπαμπάς! Πάντως στην περίπτωση που όντως είναι σε θέση να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό "πανών" σας, τότε μάλλον μας δουλεύει όλους ψιλό γαζί σε σχέση με την ηλικία της...συμπεριλαμβανομένου κι εσάς αγαπητέ! Ανέβασε λίγο την τιμή τσιφουτή! :)

@Οφις...το βλόγι αυτό έχει ως moto το κλασσικό "κάθε καρυδιάς καρύδι" κι εγω δεν μπορώ παρά να σέβομαι όλα τα καρύδια...είτε αυτά (μας) τα σπάνε είτε οχι! :) Το βιβλίο είναι ότι πρέπει για 3ήμερο...πάλι 3ήμερο???? :) Καλά να περάσετε και περιμένω εντυπώσεις από Ναύπλιο και βιβλίο!

Hfaistiwnas είπε...

Δεν διαβάζεις το τέλος; Πρώτη φορά το ακούω αυτό.. και εκπλήσσομαι! Μα είναι μισό αν δεν διαβάσεις το τέλος!!!

Leviathan είπε...

kai ego 8a to anazitiso!!kalispera!!!

One Happy Dot είπε...

@Ηφαιστίωνας...Πάντα διαβάζω το τέλος! Ακόμα και σε Μικυ Μαους!!!! Αυτό ήταν το πρώτο βιβλίο που ξέφυγα από τις παλιές μου συνήθειες!!!!! Θα επανέλθω με το επόμενο! :)

@Leviathan...Για τις καθημερινές πρίν το ΣΚ νομίζω ότι θα το ευχαριστηθείς! :) Τα φιλιά μου!

Unknown είπε...

Έχεις σκεφτεί φιλινάδα οτι σου αρέσει τόσο αυτό το βιβλίο ακριβώς γιατί κρατήθηκες και δεν διάβασες το τέλος - από την αρχή, όπως κάνεις πάντα; Όχι οτι αμφισβητώ την κρίση σου (και μερικών άλλων), αλλά δεν μπορεί... θα παίζει κι αυτό τον ρόλο του! Μήπως να το καθιερώσεις;;; (αυτήν την ανωμαλία δεν μπόρεσα ποτέ να την καταλάβω 25 χρόνια τώρα)
Σύντομα θα έχω κι εγώ άποψη επί του βιβλίου! Τhanx! xxx

One Happy Dot είπε...

@Angeliki...έγινες μπλε! Γιατί έγινες μπλέ???
Αυτό το βιβλίο μ'αρέσει για τους λόγους που είπε ο Spy (με τον οποίον παραδόξως συμφωνώ τον τελευταίο καιρό και πρέπει να το αλλάξω!!!) και για όλους όσους θα ανακαλύψεις κι εσυ διαβάζοντάς το! Το ότι δεν διάβασα το τέλος δεν έχει να κάνει...πόσες φορές βλέπουμε P.B. κι ενω ξέρω τι θα γίνει εχω αγωνία? ε?ε?ε? :) Καλή ανάγνωση και μην ξεχάσεις να πάρεις τηλ. για τα εισητήρια!!!!! :)

Dr_MAD είπε...

Βιβλίο για τη θάλασσα... χμ χμ χμ. Εχω αγοράσει ήδη 3 που δεν έχω προλάβει να αγγίξω plus αυτό του συνblogger που το έχουν προτείνει 1000+1 άτομα εδώ μέσα. ξανα-χμμμ.

Προς το παρόν πάρε το παίγνιο που μου ήρθε πάσα από το μαλεράκο σου. Είδες πώς παίζεται, οπότε μην εξηγώ! Περιμένω να δω ένα άσμα Φοίβου :-P

One Happy Dot είπε...

Δόχτωρ...είναι πολύ καλό βιβλίο αλλά με 3 ηδη stand by τι να σας πω. Ξεκινήστε αγάλι αγάλι!!!! Όσο για το παιχνίδι, είδα την πρόσκληση και θα συμμετάσχω πάραυτα αλλά...Φοίβο??? Τέτοια πτώση επιπέδου? Θα σας την κάνω τη χάρη...Θα δημιουργήσω! ;)

Ανώνυμος είπε...

Θα κάνω ενα respect @spy
Και θα τσεκάρω τιμη να το πάρω..χμ sounds goooooddd

One Happy Dot είπε...

@Auntie Donna...Spy είναι μόνο respect θείτσα μου!!!! Και ναι είναι πολύ καλό βιβλίο οπότε να το πάρεις. Αν δεν προλάβεις λόγω δυλειάς ή δεν το βρείς να μου πείς να στο στείλω!!!! Avec amour και τα λοιπά και τα λοιπά..το ανηψούδι σου!

Spy είπε...

Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια δια την άποψίν μου!!! Aλήθεια.

@aggeliki: Tί εννοείς "25 χρόνια τώρα"; Δεν την ξέρεις 30;;;...

One Happy Dot είπε...

Spy...κάνω τεράστιες προσπάθειες να κρατήσω το λόγο μου και να μην απαξιώσω το βλόγι σας με συνταγές της Λωξάντρας αλλά νομίζω ότι σας τρώει ο απαυτός σας τελικά!!! ;)
Παρακαλούμε!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Ρε παιδιά η angeliki,είναι η...γνωστή Αγγελική;

One Happy Dot είπε...

Mes oui! (Και κάπως έτσι δημιουργούνται οι εντυπώσεις και τα κουτσομπολιά!) :)

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

mais oui,διά το ακριβές, όπως και monsieur (κύριος)και όχι messie!
Επεσες σε γαλλομαθή, τι να κάνουμε!
Επί του θέματος: Όταν προτείνεις βιβλία απαραιτήτως θα αναφέρεις εκδοτικό οίκο! Τόσο στα βιβλιοπωλεία όσο και στο διαδίκτυο αυτό το στοιχείο είναι απαραίτητο.Και στη φωτό σου δε διαβάζεται ο οίκος!

Unknown είπε...

Tις καλησπέρες μου ξανά...
Καταρχήν δεν ξέρω γιατί έγινα μπλε. Βλόγι δεν έχω, τι να σας πω... Μια φορά είπα κι εγώ να σχολιάσω μιας που θα το πάρω το βιβλίο & το χούι της φιλενάδας δεν το έχω χωνέψει!
Την οποία φιλενάς την γνωρίζω από τα πέντε μου που ψιλοθυμάμαι τον εαυτό μου! Αν υπονοεί κάποιος οτι είμαστε 35, θα σκοτωθούμε γιατί μου πατάει τον κάλο! (θυμήστε μου την ηλικία σας κύριε spy)
Και ναι είμαι η Αγγελική "η γνωστή"!!! VIP ενα πράγμα!!!
Τα σέβη μου!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για το βιβλίο θα το διαβάσω το Σαβαβτοκύριακο.

One Happy Dot είπε...

Καλό μου φιδάκι, εκδόσεις Λιβάνη "η σκιά του ανέμου" και pardon για την ταλαιπωρία!

Angeliki...μην ψωνίζεσαι παιδάκι μου με τη μια!!! Άκου VIP!!!! :)

Vasilis...παρακαλώ και αναμένω εντυπώσεις over dinner! :)