18 Ιουνίου 2008

La La La I love this Chocoland!

...Λίγο μετά την ήττα από την Σουηδία και λίγο πρίν την ήττα από τη Ρωσία, ήρθε η πολυπόθητη επίσκεψη στην σοκολατοχώρα (=Ελβετία) για να ανανεωθεί το ενδιαφέρον μας γύρω από το Euro 2008.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως...κάτσε να τσιμπήσω και λίγο σοκολατίτσα για να πάρω ενέργεια!

Λίγο μετά το Πάσχα κι ενω μνημονεύουμε ακόμα τη Βαρκελώνη αποφασίζει η αγάπη να πάρει μέρος σε ενα διαγωνισμό γνωστής μάρκας λιπαντικών
(castrα έχτιζα, castrα γκρέμιζες άδική μου αγάπη...μα τι ευρηματικό!) όπου ζητούσε να συντάξει ο κάθε συμμετέχοντας την ιδανική 11αδα για το Euro 2008 με σκοπό την συμμετοχή του σε μια κλήρωση για ενα από τα δεν ξέρω κι εγω πόσα κληρώθηκαν VIP εισητήρια για το Euro 2008. Ποδοσφαιρόφιλη η αγάπη αφιερώνει μερικές ώρες μπροστά στο πιτσι με excelόφυλλα ορθάνοιχτα, χαρτάκια με ονόματα και πιθανότητες και την αφεντιά μου να μουρμουράει ότι ολα αυτά είναι μπούρδες με τη βεβαιότητα κλασσικής γυναίκας που ξέρει τα παντα και έχει άποψη για ακόμα περισσότερα.

Περνούν οι μέρες, εχω ξεχάσει τον διαγωνισμό, το Euro, εχω χάσει τα αυγά και τα πασχάλια γιατί στη δουλειά γίνεται κόλαση και γενικά η ζωή μας κυλάει ήρεμα και ομορφα όταν ενα απόγιομα γυρίζει η αγάπη από τη δουλειά και σαν γιούφτικο σκεπάρνι μου ανακοινώνει ότι μια κυρία Δενθυμάμαιτοονομάτης τον πήρε τηλέφωνο από την λιπαντικοεταιρεία και του είπε ότι κέρδισε ενα (1) VIP πακέτο για Ελβετία που περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων και εισιτήριο για τον αγώνα Ολλανδία-Γαλλία στις 13/6/2008. Πανηγύρια και χαρές, γιούπι και ζήτω με κάποια εγκράτεια διότι μπορεί και να μας δουλεύουν σκεφτόταν η αγάπη...Το δικό μου το τσερβέλο όμως, μετά την πρώτη χαρά προσγειώθηκε στην γυναικουλίστικη πραγματικότητα του ενός (1) πακέτου VIP! Τι πάει να πεί 1? Δηλαδή, μόνος του θα πάει στην Ελβετία όπου κυκλοφορούν αυτές οι γκαμηλόξανθες με τα γαλάζια μάτια και τον κώλο που αγγίζει τον ουρανό? Βάλε και όλο το λαό που θα μαζωχτεί εκεί να πανηγυρίσει και για τους υπόλοιπους αγώνες...Ιταλίδες, Γαλλίδες, Ολλανδές...
(λες και μόνο γυναίκες βλέπουν μπάλα και οι άντρες κάνουν κοπανέλι σπίτι!!! αει μαρή χαζή!). Παρόλα αυτά, κιουρία εγω. Το έπαιξα λίγο "πάλι έμεινα στην απ'εξω αλλά τι να κάνουμε, να περάσεις καλά αγάπη και να μου φέρεις σοκολατίτσες μη σου σπάσω το κεφάλι γλυκέ μου!" και έβρασα στο ζουμί μου μέχρι που μαλάκωσα.
Οι μέρες περνούσαν, το πακέτο το περιμέναμε να έρθει με το κουριέρι και ως εκ θαύματος χτυπάει το τηλέφωνο και να σου πάλι η κυρία Δενθυμάμαιτοονομάτης να μας πει ότι τελικά το πακέτο είναι για δυο (2) άτομα!!!!!!!!!!!!!!!!! Πανηγύρια και χαρές και πάλι σε συνδυασμό με ευχαριστίες πρός τα θεία και με την ανακούφιση τύπου "αει να χαθείς ξανθό Ελβετιδοτσουλάκι"!!! Βέβαια, κιουρία γαρ, πρέπει να ομολογήσω ότι δεν αποδέχτηκα την πρόταση αμέσως. Οχι αγάπη μου...αν θέλεις να πας με κάποιον φίλο σου το καταλαβαίνω (ελαφριά κλίση του κεφαλιού, βλέμμα με κατανόηση και ελαφριά μελαγχολία, βαθύς αναστεναγμός τρένου που φεύγει...) Δεν θέλεις? Σίγουρα? Καλά λοιπόν...I do! εεε θα έρθω θέλω να πω! :)

Κι έτσι η αγάπη και η αφεντιά μου βρεθήκαμε στη σοκολατοχώρα να μας έχουν βασιλιάδες απλά και μόνο επειδή η 11αδα πήρε καλή βαθμολογία και ο Ερμής δεν ήταν ανάδρομος και η Αφροδίτη τα σιαξε με τον Πλούτωνα στον έβδομο ουρανό επάνω! (Οχι, ακόμα δεν εχω καταλάβει τους όρους του διαγωνισμού, τι θές τώρα?)

Το πόσο ωραία περάσαμε ειλικρινά δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια οπότε ελπίζω ενα πολύ μικρό μέρος από τις 187 φωτογραφίες να είναι ενδεικτικό. Πρίν τις φωτογραφίες όμως να δηλώσω τα εξης...

  • Οι Ελληνάρες είμαστε παντού και το σουβλάκι κυριαρχεί! Δεν λέω, καλό το prezzel και τα περιέργα ζυμαροειδή τους αλλά αν δεν φας πίτα γύρο με ελληνική σημαιούλα και μπακλαβαδάκι για γλυκό παρέα με τον Καρπετόπουλο και τον Τσώχο κάτω από μια τέντα με άλλους 6 Έλληνες καρντάσια στη μέση της Ζυρίχης κι ενω εξω ρίχνει καρεκλοπόδαρα...ε δεν έχεις δoκιμάσει τίποτα ακόμα! :) Που λέει ο λόγος!
  • Δεν υπάρχουν σκουπίδια στην πόλη αυτή...απλά! Ο σκουπιδιάρικος χαμός αποβραδύς χανόταν με το πρώτο φως της μέρας όπου ολα λαμποκοπούσαν και λειτουργούσαν...ρολόϊ!
  • Είναι ακριβή πόλη της οποίας δεν έχουμε και πολλά να ζηλέψουμε ιδίως σε θέματα μόδας. Τα καταστήματα Zara είναι τα πιο καλόγουστα που έχουν. Παρόλα αυτά είδα μια τσάντα που ερωτεύτηκα αλλά η τιμή της έκανε την καρδιά μου να ραγίσει. (1.500 φράγκα και χωρούσε μόνο ενα κλειδί και τα πλήκτρα του κινητού!!!! Ασταδιάλα καλές!)
  • Οι Ελβετοί είναι ήρεμοι ανθρωποι, ευγενικοί, ειλικρινά χαμογελαστοί και μας πάνε εμάς τους Έλληνες ακριβώς επειδή είμαστε πιο φασαριόζοι και πιο εξω καρδιά!
  • Η ελβετική σοκολάτα απλά δεν υπάρχει...μάλλον υπάρχει κ ευχαριστώ τον καλό Θεούλη που την ανακάλυψα από την πρώτη κιόλας μέρα!
  • Ζήλεψα το πράσσινο στη χώρα αυτή και απογοητεύτηκα όταν την ώρα που προσγειωνόμασταν στο Ελ.Βενιζελ. είδα ολο αυτό το τσιμέντο που έχει γεμίσει την Αθήνα μας.
...

Ο ναός της σοκολάτας!


Επι το έργο! (Αν παρατηρήσετε στα δεξιά θα δείτε μια βρύση από σοκολάτα γάλακτος κάτω από την οποία δυστυχώς δεν με άφησαν να κάτσω ενα λεπτάκι...τσ τσ!)


Ορισμένα κτίρια είναι παραμυθένια...άπλωσε την κοτσίδα να ανέβω ενα πράγμα!


Φραπεδιά uber alles!


Για το γραφείο, το σπίτι, την εξοχή...το λαμέ κορσεδάκι του Ροσελιέ πολύ το εγουστάρησα!


Στο δρόμο πρός Βέρνη για να παρακολουθήσουμε τον αγώνα...πολύ πράσσινο σε λέω!!!


Εμείς είμασταν με τους Ολλανδούς και οι Ολλανδοί ήταν στον πλανήτη Πορτοκαλί! Ολε!


Και ο μικρός "Ολλανδέζα" ήταν εκεί!


Και με το νούμερο 9 για την Ολλανδία...Ruud Van Nystelroy!!!!!


Τσαχπινιά στον αγωνιστικό χώρο! Που είσαι Τάκη Ζαχαράτε να χαρείς!


4-1 ήταν αυτό, χειροκροτάτε τα παλλικάρια!


Η θέα από το δωμάτιο λίγες ώρες πρινα να φύγουμε...προλαβαίνω να κρυφτώ κάτω από το κρεβάτι να μείνω λίγο ακόμα?


Αναρωτιέμαι τι απέγιναν ολες αυτές οι σοκολάτες...


Άντε και στα επόμενα να είμαστε καλά!!!

17 σχόλια:

Ταχυδρόμος! είπε...

Ζηλεύω ζηλεύω ζηλεύω!!

One Happy Dot είπε...

Να σε δώκω και σένα τσικουλάτα να νιώσεις καλύτερα?? Τελικά με κείνον τον μπασκετικό αγώνα τι έγινε? Σκιάχτηκες καλέ μου ΕΛΤΑτζη? :)

mahler76 είπε...

XAXAXAXAXAXAXAX, ok πέθανα στα γέλια με την περιγραφή εκεί ειδικά εκεί που δίχνεις κατανόηση που δεν θα πάς, και εκεί που λές καλά πάρε κανά φίλο σου...χαχαχαχαχα.
Όσο για τις σοκολάτες, γιαμ, γιαμ, γιαμ

One Happy Dot είπε...

and the Oscar goes to...me!!!! :)

Spy είπε...

Καλά, από κατανόηση άλλο τίποτα... (η δικιά μου γιατί δεν μου τα λέει αυτά και θέλει να έρχεται παντού μαζί μου, τσιμ[π]ούρι μου έχει γίνει);
Το ταξιδάκι πρέπει να ήταν τέλειο, η περιγραφή σου ήταν σίγουρα, θα πάρουμε το Euro (εμείς οι Ολλανδοί) και παρεπιπτόντως ΟΛΟΙ προσέξαμε σε προηγούμενο post, ότι μου έχεις φυλάξει τζικουλάτα. Δε θέλω αηδίες τύπου: την έφαγε ο Manu, άν αργήσω 1-2 εβδομάδες να έρθω.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΨΥΓΕΙΑ!!!

mahler76 είπε...

@Spy
Υπάρχουν ψυγεία αλλά υπάρχω κι εγώ. Μόλις τελειώσω την δικιά μου θα κάνω καταδρομική στο σπίτι της One happy dot και θα πάρω και τις υπόλοιπες...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Δε μπορείς να φανταστείς γλυκιά μου πόσο δένει η σοκολάτα με το κοντοσούβλι! Πάρτες όλες και έλα να το επιβεβαιώσεις! Άσε τα λιγούρια να τρέχουν τα σάλια τους!

One Happy Dot είπε...

@Spy (or..the flying dutch!) Οι σοκολάτες είναι εδω και περιμένουν τον πρώτο που θα τις διεκδικήσει. Δεν λέω, για σας τις πήραμε αλλά τον διαβάζω κάπως απειλητικό τον Mahler..Πιο συγκεκριμένα μιλάμε για μια απλή των 100gr. με το γκοφρετοπουράκι filling και μια των 300gr. με φουντούκι. Run Spy run!!!!

@Mahler...Run Κι εσυ καταδρομέα μου!!!!

@Οφις...είδατε κύριε φιδούμπα μου? Άκουσαν σοκολάτες και αμέσως έτρεξε το σαλάκι! Καλοψημένο το τσιτσι έτσι? Έφτασααααααααααα!!!

naya είπε...

Εγω παλι δεν ξετρελαθηκα με τις σοκολατες τους!Κατι πιτσες ειχα φαει με ωμα χταποδια επανω αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια..!Δεν ειχα ανακαλυψει βλεπεις τα σουβλακια τους..!

One Happy Dot είπε...

@Naya...πιτσες με χταποδια??? Το ήξερες και παρόλα αυτά το δοκίμασες??? U brave girl! ;)

Ανώνυμος είπε...

α...τι τέλεια που πέρασε η τελίτσα μου!!!!
Μπραβο! Μπραβο!
Λοιπόν τα κόμεντς τωρα:
1.Χαζούλα μου!
Αν ήθελε να στα φορέσει,έχει κατι μουνιά στην Αθήνα..σιγα μην έτρεχε σαν το μαλάκα στο Σβιτσερλαντ
2.Το Κορσεδάκι είναι Ζενιάλ και απο δίπλα η ζαρτιέρα που φοράει ο άλλος "Κουκλας" είναι κατι το αλλόυτερο!
3.Περιμένω σοκολάτα γουρουνα!
νιαχ νιαχ νιαχ!
4.Αγαπω Ολλανδια!Τελος!
Αυτα!

One Happy Dot είπε...

Θειτσάκι μου γλυκό!
1. Είμαι η καψερή η ξανθιά λόγω ανταύγειας! Και μη μου βάζεις ιδέες περί "αιδοίων" Αθηναϊκών γιατί αααααα! ;)
2.Το μαγαζάκι εκείνο είχε γεικότερα κάτι...το αλλόυτερο!!!
3.Δώσε στοιχεία για την αποστολή σοκολάτας και...μια ιδέα πως θα φτάσει σε στερεά μορφή και οχι να την πιείς με καλαμάκι?!
4.Κι εγω αγαπώ Ολλανδία! Απλά!

και..5. Πολύ Happy η Happy Dot που είσαι happy haute cuisine executive! :D

Hfaistiwnas είπε...

Κυρία τελεία (και παύλα) δεν πιστεύω να τα διαβάζει όλα αυτά το έτερον ήμισυ; λολ θα σε αποπέμψει! λολ! Τελικά δεν είναι μούφα αυτοί οι διαγωνισμοί ε; Παραπονεμένη δεν έμεινες τελικά! Σου έμειναν σοκολάτες; Αν είναι να σε επισκεφθώ όταν έρθω..! Σοκολάτα απο τον τόπο της και ας είναι και σοκολατάκι που λένε και οι παλιοί ημών πρόγονοι! Όσο για τον αγώνα.. δεν με ανθουσιάζει το γεγονός.. παρά μόνο η τουριστυκή πλευρά του θέματος! Οι φωτό καταπληκτικές! Τέτοια βρύση που θα βρούμε; Επίσης τι δουλειά είχε ο μικρός Ολλανδέζα στο γήπεδο? Τόσα τουλιποχώραφα, εκεί βρήκε να εγκατασταθεί; χιχιχι!
Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Αχ, αυτό τον ανεκπλήρωτο έρωτα με μια τσάντα τον έχω ζήσει κι εγώ. Στη Ν.Υόρκη με μια Salvatore Ferragamo των $4000 !

Οσο για τις σοκολάτες, ξέρω ότι τα λές για να ζηλέψουμε κι έτσι κρατάω την ψυχραιμία μου...

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να σου πώ. Κι εγώ με τους Ολλανδούς είμαι! ΖΗΤΩ!

One Happy Dot είπε...

@Hfaistiwnas...Πολυαγαπημένο μου! Ο έταιρος ήμισυς δεν χρειάζεται να διαβάσει καθώς τα ακούει και σπίτι από πρώτο χέρι! :) Το άθλημα κ μένα δεν με ενθουσίαζε μέχρι που το είδα από κοντά και ενθουσιάστηκα. Άλλο πράγμα να βλέπει τόσα άτομα να κυνηγάνε μια μπάλα στο γυαλί και άλλο από κοντινή απόσταση όπου οσο να το πείς έχεις το περιθώριο να "θαυμάσεις" την ανατομία των 22! :)
Η συγκεκριμένη βρύση είναι Must και ψάχνω υδραυλικό σχετικό με το θέμα! Όποιος μπορεί να βοηθήσει παρακαλώ όπως επικοινωνήσει μέσω του βλογίου! Μετά θα κάνουμε παρτυ και είστε όλοι καλεσμένοι κάτω από τη βρύση! Όσο για τον μικρό Ολλανδέζα, είναι μορφή, απλά! :)Καλημέρες νοσταλγικές...σνιφ!

@Sakafiora...Ακόμα τρως τα κοτσίδια σου από τη ζήλεια χρυσή μου?? Κουρούπα έμεινες! Ζήτω οι Ολλανδοί και οι τσάντες Ferragamo των $4000!!!!

Hfaistiwnas είπε...

Την ανατομία ;)
λολ!
Ελπίζω να βρεις γρήγορα υδραυλικό!!!