9 Μαρτίου 2009

Slourp!


Μετά από παρότρυνση του παπουτσωμένου γάτου της βλόγιας κοινότητας, επισκέφθηκα το ιστιοκαλύβι του Ανήλικου με την εύλογη ανησυχία ότι μπορεί και να με μαζέψει ο δικαστής για παρενόχληση...Ο σκοπός όμως ήταν ιερός και ιδού οι φωτογραφίες που το αποδεικνύουν...

Γιορτή της σοκολάτας στην Ιταλία! 16 πόλεις γιόρτασαν ενα ολόκληρο σ/κ την ύπαρξη αυτού σου θεσπέσιου γλυκού και οι δρόμοι γέμισαν μυρωδιές από εκείνες στις οποίες προσωπικά δεν μπορώ να αντισταθώ. Οι περισσότεροι γνωρίζετε την κατάστασή μου...

Σε διάφορα σχέδια και μεγέθη,
Βλέπω τις φωτογραφίες και με πιάνει μέθη!

Bitter, γάλακτος και υγείας
Θα ήθελα από όλες, δεν είναι σημασίας

Κλειδιά, γρανάζια και βιδάκια
Ποιός πάει πια Praktiker για αλενάκια?

Και σε ρωτάω...είναι δυνατόν να γιορτάζουμε τη μέρα της γυναίκας, του παιδιού, της αζαλέας του γείτονα και του τσαγιού και να μην έχουμε τη γιορτή της σοκολάτας?!

Από σήμερα λοιπόν, 9 Μαρτίου και κάθε χρόνο τέτοια μέρα, θα γιορτάζουμε όλοι μαζί τη μέρα της Σοκολάτας! Βάλε υπενθύμιση στο κινητό σου, γράψτο με φλούο μαρκαδόρο στο ημερολόγιό σου, δέσε κόκκινη κλωστή στο δάχτυλό σου! Θα τρώμε σοκολάτες μέχρι να σκάσουμε ενω θα αγοράζουμε σοκολάτες σε φίλους και γνωστούς ώστε να τους βάλουμε στο εορταστικό πνεύμα. Εννοείται δε ότι δεν θα υπάρχει περιορισμός στη μορφή, την ποσότητα κατανάλωσης και το είδος της σοκολάτας ενω οι θερμίδες θα παραγράφονται με την προσκόμιση του περιτυλίγματος. Τέλος, το νερό στο συντριβάνι του Συντάγματος, θα αντικατασταθεί ειδικά για τη συγκεκριμένη μέρα από ρευστή σοκολάτα κι έτσι θα μπορεί ο κάθε επισκέπτης να πηγαίνει με την κουπίτσα ή το δίλιτρο παγουρίνο του και να πίνει (με δωρεάν επαναγεμίσματα!)

Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν οι γείτονες Ιταλοί! Viva la chocolata!!!

32 σχόλια:

jacki είπε...

Πω πω γέμισε το στόμα μου σάλια.. Αχ αχ υπέροχο.. Γλυκιά περιπλάνηση στους δρόμους της Ιταλίας.
Να είσαι καλά που μας ξεσήκωσες τώρα..

Γ.Π. είπε...

Εγώ στη θέση θα έβγαζα εισητηριάκι για Βέλγιο ή Ελβετία που το θέμα σοκολάτα το παίρνουν πιο σοβαρά. Σκέψου ότι στην Ελβετιά πριν λίγα χρόνια έκαναν δημοψήφισμα για να αλλάξουν λίγο τη γεύση της παραδοσιακής τους σοκολάτας!
Πάντως αυτού του είδους ο γαστρονομικός τουρισμός είναι από τα καλυτερά μου!

b|a|s|n\i/a είπε...

χαχαχα! δεν θα το πιστέψεις! (όχι, οχι να το πιστέψεις!) μόλις πήρα μια σοκολάτα υγείας παυλίδη. και είπα να κάνω μια βόλτα (μασουλώντας) και γέμισα ακόμα περισσότερο σοκολάτα! :)) δεν το ήξερες νωρίτερα;; να πήγαινες τριήμερο εκεί! βίβα σοκολάτα! φιλιάααααα πολλά! σοκολατένια!

Spy είπε...

Λιποθυμάω...


...


...

Hfaistiwnas είπε...

χαχα δηλαδή θα κάνουμε νηστεία μετά τα Χριστούγεννα και θα ξεσκάμε στις 9/3! χαχα! Δεν με χαλάει!!!

mahler76 είπε...

το ήξερα πως θα το εκτιμήσεις!!! ήθελα να μαι μπροστά να σε βλέπω καθώς φόρτωνε η σελίδα. Σλούρπ και γιάμ και λέω του χρόνου και κάθε χρόνο στις 9 Μαρτίου να μαζευτούμε σπίτι σου να γιορτάσουμε την σοκολάτα μέχρι να πέσουμε ξεροί από υπεργλυκαιμία χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

ένα μουστολούκουμο τσάκισα πριν λίγο και τώρα με βλέπω να τσακίζω όλο το κουτί μετά από αυτό το ποστ!

PN είπε...

Xμμμ...παρότι όχι ιδιαίτερα τρελός fan αρχίζουν και εμένα να τρέχουν τα σάλια. Γιατί μπορεί να μην έχω αδυναμία στη μαύρη, αλλά στη λευκή σοκολάτα του δίνω και καταλαβαίνει!! Κρατήστε μου λοιπόν μια θέση για του χρόνου και μην ακουμπήσει κανένας τις λευκές!!

One Happy Dot είπε...

@jacki...
Μα ναι! Δεν είναι μόνο η σοκολάτα, είναι ο συνδυασμός Ιταλία και σοκολάτα. Κυρίως όμως είναι η σοκολάτα...Δηλαδή μεταξύ μιας γιορτής της σοκολάτας στο Σύνταγμα και ενα ταξίδι χωρίς καθόλου σοκολάτα στην Ιταλία...χμ...οκ δεν θέλεις να ξέρεις τι προτιμώ!

@Καημος...
Μωρέ καλά το λεω ότι γεννήθηκα σε λάθος μέρος και λάθος μεταβολισμό!!!! :)

@b|a|s|n\i/a...
Μα αν το ήξερα θα είχα δικές μου φωτογραφίες να σας δείξω! Η Dot στο συντριβάνι σοκολάτας, η Dot πάνω στο βουνό της Πραλίνας, η Dot ενω την σούρνουν με το ζόρι εξω από το χώρο των εκδηλώσεων γιατί απειλούσε τους υπόλοιπους επισκέπτες! Αχ, μεγαλεία θα ζούσαμε...

One Happy Dot είπε...

@Spy...
Αχ οχι σας παρακαλώ και μόλις έκανα παρκέ! Τουλάχιστον πάρτε ενα μαξιλαράκι πρίν πέσετε! Ευχαριστώ!

@Hfaistiwnas...
Μ'αρέσει που είσαι οργανωτικός και προγραμματίζεις τα γεύματά σου! Εύγε!

@mahler76...
Καλά οση ωρα φόρτωνε η σελίδα εγω ξεφόρτωνα σάλιο στο γραφείο μπροστά! Λοιπόν θα ξεκινήσουμε με την γεννεθλιάτικη τούρτα για φέτος η οποία θα είναι super και από του χρόνου, σπίτι μας για τα επετειακά!

One Happy Dot είπε...

@chichipiru...
Παρακαλώ όπως παραχωρήσεις περαιτέρω πληροφορίες σε σχέση με το μουστολούκουμο το οποίο δεν γνωρίζω αλλά πολύ θα χαρώ να εχω την τιμή! Ευχαριστώ και καλή συνέχεια με το κουτί! :)

@VK in Athens...
Δεσμέυομαι προσωπικά να σου φυλάξω τις λευκές αρκεί να μην έχουν πραλίνα στο εσωτερικό τους. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειστεί να μαλλιοτραβηχτούμε (δεν θα το ήθελα αλλά...) και ο καλύτερος να κερδίσει!

PN είπε...

Kαλά...σαν κύριος θα σας τις παραχωρήσω (αν και μου αρέσει η πραλίνα). Να εξηγούμαστε όμως...όχι όλες...άσε μου και μια με πραλίνα για τη λιγούρα!! Είμαι ολιγαρκής!! Εντάξει καμάρι μου;

One Happy Dot είπε...

@VK in Athens...
I do!!! Θα σε δώκω μια πραλίνα θα με κάνεις ενα κοκκινιστό να φάει ο άνθρωπας! Τέλεια!

mirelen είπε...

Είναι τόσο όμορφες που λυπάσαι να τις χαλάσεις και να τις φας!

Ανώνυμος είπε...

diafwnw me to thema tou syntrivaniou sto syntagma.
anti gia posimh sokolata, nomizw oti tou paei kalytera na ginei fonti :P

naya είπε...

Μ'αρεσει(ς)!
Σοκολατα ή θανατος!

maika είπε...

ε,ρε μανούλες μου γλέντια που θα κάνουμε!!! όλη μέρα σοκολάτες,σοκολατίνες,σοκολατάκια και βουτιές στο σοκολατένιο σιντριβάνι στο Σύνταγμα!! πωπω!!! κόλαση!!!!
και λέω και σε μεγάλες οθόνες,στημένες παντού να παίζεται η ταινία le chocolat!!
σοκολάτες και λιγο Τζόνι Ντεπ δεν νομίζω να μας πειράξει..?!
Ζήτω η 9η Μαρτίου λοιπόν!!!
τέλεια ιδέα!!! τέλεια!!
;0)))

ΦΟΥΛΗ είπε...

Καλός σας βρήκα,η πόρτα ήταν ανοιχτή και μπήκα.Τι μου κάνεις βρε κορίτσι; έχω φαΐ τα ντουλαπια ,(μου την άναψες με τη σοκολάτα)και δεν βρίσκω τίποτα.Βρε αμάν λίγο μέλι,μαρμελάδα,ούτε λουκούμι Συριανό θα κάνω ντου στη ζάχαρη,ντροπή σου..
καλό βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Απ' το λίγο που σε γνωρίζω, καταλαβαίνω ότι εδώ δεν πρόκειται απλώς για έναν έρωτα μεγάλο. Εδώ έχουμε Choco-mania απ' τις λίγες

Ανώνυμος είπε...

το κουτί το καθαρίσαμε...σήμερα έμαθα κι εγώ ότι πρόκεται περί Βολιότικης σπεσιαλιτέ... που να με χτυπούσες με 10 κιλά νουτέλα στο κεφάλι..θα ορκιζόμουν ότι πρόκειται για απλό λουκούμι! χιχιχ!

Ανώνυμος είπε...

το κουτί το καθαρίσαμε...σήμερα έμαθα κι εγώ ότι πρόκεται περί Βολιότικης σπεσιαλιτέ... που να με χτυπούσες με 10 κιλά νουτέλα στο κεφάλι..θα ορκιζόμουν ότι πρόκειται για απλό λουκούμι! χιχιχ!

Ανώνυμος είπε...

ωχ θεε μου...

Mairouli είπε...

Η καλύτερη δικαιολογία για να απολαύσουμε το απαγορευμένο για ακόμη μία φορά...!

Dorothy είπε...

Αυτό λέγεται Παράδεισος... Να υποθέσω ότι στις 9 Μαρτιου όλοι οι εθισμένοι στη σοκολάτα θα μετακινούνται δωρεάν με τα ΜΜΜ? ("Ημερα της γυναίκας" style) :p

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

twra ti les? e?
eixa kati mines na faw sokolata.
me eixan sto rehab
kai otan vrika mia troupa kai ksefiga piga kai pira tessereis laxtaristes laxtaristes sokolates me tin dikaiologia tis dokimis "Ma thelw apla na dw ti geysi exei i ygeias -mastixa"!!!
Twra eimai pali sto idrima kai den me vlepw na vgainw...

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

asxeto
ti sou exw?
kristin hersh
Throwing Muses -The Real Ramona (1991)
http://rapidshare.com/files/202838427/TM-TRRflac.part1.rar
http://rapidshare.com/files/202959909/TM-TRRflac.part2.rar

One Happy Dot είπε...

@Mirelen...
Ποιός λυπάται? Εγω δεν λυπάμαι! Αν δεν τις φαω θα λιώσουν και τότε πως θα έχουν εξυπηρετήσει το λόγο για τον οποίο ήρθαν στη γη με αυτή τη μορφή και οχι ως...σαλιγκάρι?!

@sakafiora...
Λοιπόν θα φτιάξουμε μια οσοιθέλουνσυμμετέχουν-μελή επιτροπή για να διευκρινήσουμε εγακίρως αυτές τις λεπτομέριες έτσι ώστε όταν θα έρθει η ωρα να είμαστε πανέτοιμοι! Εσυ θα είσαι ταμείας...θα μας πληρώνεις να αγοράζουμε σοκολάτες και να τις τρώμε!

@naya...
Έχουμε και Moto κυρίες και κύριοι!!! Σοκολάτα ή θάνατος! Ευχαριστούμε Naya!!! :)

One Happy Dot είπε...

@maika...
Και η maika στην επιτροπή οργάνωσης!!! Αυτή η ιδέα με τον Johnny Depp δίνει στην ημέρα μια άλλη αξία! Πιο...slourp!!!

@ΦΟΥΛΗ...
Καλώς μας ήρθες!!! Συνήθως κερνάμε φοντανάκι τους επισκέπτες αλλά μιας και έχεις ξεμείνει από τα βασικά θα σε κεράσω αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=rdTpA0luD2U
έτσι να γλυκαθείς!

@decor...
Και σκέψου ότι δεν έχεις δει πώς γυρίζει το μάτι μου όταν βλέπω σοκολάτα από κοντά και δη όταν την τρώω! Αρκεί να σου πω ότι η όποια έννοια της δημοκρατίας, τη συγκεκριμένη στιγμή, απλώς εξαφανίζεται από τα εγκεφαλικά μου κύτταρα! :)

One Happy Dot είπε...

@chichipiru...
Ε οχι και να πάρω 10 κιλά Nutella και να σε χτυπήσω κατακέφαλα! Δεν αξίζει ούτε στη Nutella τέτοια τύχη ούτε στο κεφαλάκι σου! :)

@Aunt Donna...
Ξέρω ξέρω...σώπασε και ας απολαύσουμε παρέα το έθιμο...

@Mairouli...
Απαγερευμένο? Από πότε??? Απαπαπαπαπα μακριά από εμάς τέτοιες καταπιέσεις!! :)

One Happy Dot είπε...

@τα παπούτσια της Dorothy...
Αν μπορούμε να μετακινηθούμε μετά από τόση σοκολατοφαγία τότε χαλάλι μας το εισητήριο! :P

@Ο ψεύτικος Πέτρος...
Ψιτ εσυ...που μας γράφεις από το γραφείο του γιατρού σου όπου έχεις μπει στη ζούλα...που στο καλό ανακάλυψες την υγείας με μαστίχα? Τη δίνουν στο ίδρυμα σε κλινικές περιπτώσεις? Μήπως να εισαχθώ για λίγο? έχετε κατάλογο και από τα υπόλοιπα προϊόντα?

@Ο ψεύτικος Πέτρος...
Σ'αγαπώ! Γιατί να το κρύψω άλλωστε??!!! Ευχαριστώ τα μάλα και σε κερνάω ενα σοκολατάκι με γέμιση πραλίνας φουντουκιού με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος και κροκάν φουντουκιού! Θα περάσεις καιρό ακόμα στο ίδρυμα..pauvre Peter!

ΑΝΝΑ είπε...

Κανονικά έπρεπε να απαγορευτεί η ανάρτηση των συγκεκριμένων φωτογραφιών. Βραδιάτικα τι πάθαμε. Αφού η λύσα για τη σοκολάτα είναι γνωστή, που να τρέχουμε για γλυκό???

One Happy Dot είπε...

@BOUBOU...
Καλέ φάτε μάτια ψάρια!!!!!