31 Μαρτίου 2009

Shut up!

Πόση είναι η διαστροφή και πόση είναι η χαρά στο να λες κουβέντες που ξέρεις με σιγουριά ότι θα πονέσουν? Κι ολα με το γνωστό περιτύλιγμα "για το καλό σου"? Ασε θα το φαω εδω!
Πού είναι η αλήθεια και πού είναι το ψέμα στις κουβέντες που λέγονται τελικά και αποκλειστικά για να πονέσουν και οχι για να προστατεύσουν?
Πόση είναι η απαιτούμενη υπομονή και αντοχή ώστε να αποδεχτεί κανείς την ειρωνία στο βλέμμα, τις κούφιες λέξεις και την αδιαφορία που χαρακτηρίζει ορισμένους ανθρώπους που έχουν μάθει να φωνάζουν, οχι όμως να μιλάνε...έχουν μάθει να παίζουν αλλά δεν τους παίζει κανείς...έχουν επίγνωση μιας πραγματικότητας που ουδείς αναγνωρίζει ως αληθινή...

Κι αντί να εκμεταλλευτούν τις ευεργετικές ιδιότητες της σιωπής...εκείνοι εξακολουθούν να μιλάνε!
Αυτό "φίλε" μου είναι θράσσος. Και το θράσσος είναι μια μορφή παράλογου θάρρους.
Κι όμως ποτέ δεν ξεχνάω πώς κρύβεσαι κάθε φορά που πρέπει να φανείς...πώς φαίνεσαι κάθε φορά μόνο εκεί που θέλεις...πώς τα λόγια σου δεν έχουν ουσία γιατί η ουσία σου ξεφεύγει οσο κι αν την κυνηγάς.
Αυτό που δεν έχεις καταλάβει όμως είναι πως θέλει θάρρος για να αντιμετωπίσεις τα τέρατα κι εσυ...εσυ είπαμε, είσαι απλά θρασσύς και η ιστορία έχει χορτάσει το είδος σου.
Οπότε κάνε μου τη χάρη και απλά...σκάσε!



Αφιερωμένο σε έναν "καλό" συνάδελφο ο οποίος μπορεί να μη μου μάθει τίποτα απολύτως αλλά σε τελική ανάλυση...ποιός του ζήτησε να το παίξει δάσκαλος?!

28 σχόλια:

PN είπε...

Νεύρα, νεύρα, νεύρα...και για να νευριάσεις την Dot, νομίζω ότι θέλει μεγάλο ταλέντο! Μακριά από εμάς. Εμείς αγαπάμε Dot με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά. Έλα βρε εδώ να σε αγκαλιάσω και να σου δώσω ένα ζουπηχτό φιλί και χέσε όλους τους βλάκες που μας κάνουν τα νεύρα τσατάλια!!!

Spy είπε...

Να 'ρθω κι εγώ μαζί με τον αποπάνω;

One Happy Dot είπε...

@vk in Athens...
Dot σε γούτσι γούτσι mood ρουφάει μύτη από το κλάμα (γιατί καλό το χώσιμο αλλά τι είδους ψάρια θα είμασταν αν δεν ρίχναμε και λίγο δάκρυ κορόμηλο?) και βουτάει vk για καφέ και κους κους που πολύ της έχει λείψει!!!

@Spy...
Να έρθετε...κερνάμε σήμερα!!!!!!!

Io είπε...

poios einai autos na ertho na ton plakoso sto xilo? ai sixtir!enough!
i konti :-)

Ανώνυμος είπε...

*σηκώνει μανίκια, στρώνει φρύδι με σαλιωμένο δάχτυλο, βήχει δυνατά για να τραβήξει την προσοχή, στρίβει το ανύπαρκτο μουστάκι, χτυπάει το χέρι στο τραπέζι και φωνάζει*
ΠΟΙΟΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΤΣΑ ΜΟΥ ΓΑΜΩΤΟ;;;;;

Γ.Π. είπε...

Θα σου πω κάτι που διάβασα στο blog του Σωκράτη (ξεκόλα δεν υπάρχει μπλογκ του Socrates αλλά πως να κερδίσω το ενδιαφέρον σου τόσο τσατίλα που σου δωσε ο τύπος;;;;)

"Μια μέρα εκεί που ο Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη , συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του.

Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε , πριν του πει τι είχε ακούσει , να του κάνει το τεστ της "τριπλής διύλισης".

- "Τριπλή διύλιση" ρώτησε με απορία...

- Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες για το μαθητή μου θα ήθελα να κάτσουμε για ένα λεπτό να φιλτράρουμε αυτό που θέλεις να μου πεις.

- Το πρώτο φίλτρο είναι αυτό της αλήθειας. Είσαι λοιπόν εντελώς σίγουρος ότι αυτό που πρόκειται να μου πεις είναι αλήθεια;

- Ε... όχι ακριβώς, απλά το άκουσα όμως και...

- Μάλιστα άρα δεν έχεις ιδέα αν αυτό που θέλεις να μου πεις είναι αλήθεια ή ψέματα.

- Ας δοκιμάσουμε τώρα το δεύτερο φίλτρο αυτό της καλοσύνης. Αυτό που πρόκειται να μου πεις για τον μαθητή μου είναι κάτι καλό;

- Καλό; Όχι το αντίθετο μάλλον...

- Άρα, συνέχισε ο Σωκράτης θέλεις να πεις κάτι κακό για τον μαθητή μου αν και δεν είσαι καθόλου σίγουρος ότι είναι αλήθεια.

Ο τύπος έσκυψε το κεφάλι από ντροπή και αμηχανία.

- Παρόλα αυτά συνέχισε ο Σωκράτης μπορεί ακόμα να περάσεις το τεστ γιατί υπάρχει και το τρίτο φίλτρο. Το φίλτρο της χρησιμότητας. Είναι αυτό που θέλεις να μου πεις για τον μαθητή μου κάτι που μπορεί να μου φανεί χρήσιμο σε κάτι;

- Όχι δεν νομίζω...

- Άρα λοιπόν αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό , ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω;

Ο τύπος έφυγε ντροπιασμένος , έχοντας πάρει ένα καλό μάθημα..."

Lilith είπε...

Έχουμε ακούσει "για το καλό μας"... και τι δεν έχουμε ακούσει!
Μόνο καλό δεν μας έκαναν ποτέ.
Μάλλον το μόνο στο οποίο εξυπηρετούν, είναι στο να νιώσει ο "δάσκαλος" καλά όταν θα σου "τη λέει" έστω και έμμεσα.
Για το καλό σου πάντα!
Καλώς σε βρήκα happy dot :).

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΗΝ ΑΝΙΨΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΓΑΜΗΣΩ ΤΑ ΡΑΜΜΑΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΠΙΣΩ ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΦΑΓΑ!

Ένδειξη ζωής είπε...

Mη μου στεναχωριέσαι, μάτια μου!
Μαλάκες υπάρχουν παντού!!!
Η καλύτερη στάση είναι να τον έχεις στην γείωση...σε στυλ "σιγά να μην σου δώσω σημασία παλιο@@ ..."
Καταλαβαίνω πόσο άσχημα ένιωσες, απλά προσπάθησε να χαλαρώσεις γιατί πραγματικά δεν αξίζει!!!Αύριο ξημερώνει νέα μέρα και όλα θα είναι καλύτερα!
Φιλάκια πολλά!

b|a|s|n\i/a είπε...

χαμογελάς. πλατιά. βουτάς και μία νουτέλα. αρχίζεις να τρως με κουτάλα σούπας. συνεχίζεις να του χαμογελάς. ο λεκές που έπεσε στο πουκάμισό του, στο παντελόνι του, τα παπούτσια του από την νουτέλα ήταν τυχαίος. έχε και καμία τομπλερόν σε κάνα συρτάρι (αυτές δεν είναι με το σκληρό πακέτο;)
χαμογελάς;;; 62 θα φέρουμε. και 10 κουτιά. όσα θες. να γλυκαθείς. και να μην δίνεις σημασία σε ανώφελους και δη κενούς ανθρώπους...
σοκολατίτσα;

mahler76 είπε...

πότε θα μάθεις να δέχεσαι αδιαμαρτύρητα κριτική για την "μαγειρική" σου?

jacki είπε...

Με τη σειρά μου (μου επιτρέπεις έτσι;) να πάρω το κείμενό σου ατόφιο και να το αφιερώσω σε έναν δικό μου συνάδελφο.. Τελικά παντού υπάρχει ένας συνάδελφος μύθος..
Υπομονή κοπέλα μου.

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

Καλα εκαμες και τα πες και ξαλαφρωσες λυγεροκορμη τελιτσα. Κανε άλλο ένα ποστ και βρισε πιο αγρια. Όπως εκεινο που ειχα κανει εγω.
http://petrosfaux.blogspot.com/2009/02/blog-post_26.html

Αμα δεν πιασει να σε δωκω προσκλησουλα για την Vivienne την Westwood για να γελασει και λίγο το χειλακι σου(κωμωδια θα είναι ναι,εγω για να γελασω θα παω)

ProFyLaKtiKo είπε...

oh my god! dot is mad! γρήγορα τη νουτέλα!

Όναρ είπε...

Κάτι έχει αυτή η σκόνη και μας κάνει ευέξαπτους και όχι μόνο..μην ανησυχείς γλυκιά (Νου)Τελίτσα θα περάσει..εξάλλου εσένα πάντα όλα σου περνάνε..αφού είσαι η Miss Θετικότητα..Καλησπέρες που συμπονούν, συμφωνούν και αγαπούν..

One Happy Dot είπε...

@Io...
Είναι ψηλός. Θα σου βάλω σκαμπό. Να φοράς αθλητικά μη γλυστρίσεις!
Η λίγο ψηλότερη!

@brokensemaphore...
Αχ αυτό το σαλιωμένο φρύδι με πέθανε στη σκέψη και μόνο!!!! Μετά τον "άγριο των Εξαρχείων" έρχεται η wild Kika to the rescue!!!! Ευχαριστώ γλυκό μου!!!

@Καημός...
Σοφό!!! Σοφότατο και κατά μια έννοια το χρησιμοποίησα σήμερα!!! Σε ευχαριστώ που μου θύμησες τι έχει πραγματικά αξία σε ότι ακούω καθημερινά... :)

One Happy Dot είπε...

@Lilith...
Καλώς την! Πάρε το παγωτίνι που κερνάμε στους νέους πλήν ευπρόσδεκτους επισκέπτες και βολέψου. Οι δάσκαλοι είναι καλοί όταν σου δίνουν μια πληροφορία και μετά σε αφήνουν να την επεξεργαστείς και να την κάνεις κομμάτι σου.Ο συγκεκριμένος, το μόνο που θέλει είναι να κατεβάζει τα γυαλιά, να σε κοιτάει με το πιο επικριτικό βλέμμα του κόσμου και να βουτάει το χάρακα για την τιμωρία! Καλώς μας βρήκες και καλώς όρισες!

@Θειάκι...
Αν τον δεις εσυ θα καταλάβεις...απλά!

@Ένδειξη ζωής...
Είναι ηδη καλύτερη η μέρα! Εξακολουθεί να είναι ο ίδιος άνθρωπος που ήταν και χθές αλλά από την άλλη...κι εγω είμαι αυτή που είμαι και ότι δεν ανέχομαι δεν είμαι υποχρεωμένη να το ανεχτώ...ποτέ!

One Happy Dot είπε...

@b|a|s|n\i/a...
Αχ ναι θα πάρω λίγη, έτσι για το καλό και για να μην σας προσβάλω! Αλλιώς εγω σοκολάτα απαπαπαπαπαπαπ!!
Έχεις απόλυτο δίκιο...τι σημασία να δώσεις στο κενό? Αλλά τη Nutella μου δεν τη χαραμίζω...ούτε μια κουταλιά! :)

@mahler76...
χαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχα!!!!

Είσαι Θεός!

Αρκεί να σου πω ότι είμαι οριακά στο να του μαγειρέψω, μήπως και σκιαχτεί και μαζευτεί λίγο! Φαντάσου...

@jacki...
Βγάλτο και φωτοτυπία αν θέλεις και στείλτου το συστημένο, με αγάπη και...για το καλό του!

One Happy Dot είπε...

@Ο ψεύτικος Πέτρος...
Πώς μου είχε ξεφύγει αυτό το ποστ χείμμαρος??? Μάλλν τα είπα πολύ εξευγενισμένα γιατί οσο σε διάβαζα έπιασα τις χούφτες μου να ιδρώνουν και μια αδιόρατη αίσθηση χαράς ήρθε και κατσικώθηκε στο κεφάλι μου!!!!
Οσο για την πρόσκληση...που την βρήκες και τι θα χρειαστεί για να βρω κι εγω? Λέγεεεεεεε!!!!!

@ProFyLaKtiKo...
Πρώτη κίνηση με το που γύρισα σπίτι χθές!!! Την δεύτερη δεν στη λεω γιατί θα ξεσηκώσουμε το γηραιό γατί! :P

@Όναρ...
Θα περάσει...μη σου πω πέρασε. Και θα ξανάρθει και θα ξαναπεράσει. Καλησπέρες επιστροφής και επανάληψης γιατί...απλά έτσι είναι! Και φιλί...γιατί έτσι θέλω!

Leviathan είπε...

ipomoni..alla poso pia na adexeis....kati tetoioi psofane gia sfaliares...kalo mina eipa? den eipa..e kalo mina! :)

Ανώνυμος είπε...

hahaha
μέχρι να διαβάσω το τέλος, είχα πιστέψει ότι τα λές για μένα που σου έκανα ένα καλοκάγαθο αστειάκι... ότι θα πάω Νέα Υόρκη για ψώνια :P
ΧESTOYS OLOYS!

ΦΟΥΛΗ είπε...

Καλησπέρα κορίτσι μου.
Μη δίνεις σημασία στο μ....α, ο γιατρός είπε να του λέτε ναι ,και το χάπι από μακριά.
Καλό μήνα.

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

Telika tin en logw synadelfo pou anefera tin steilame gia psixofarmaka kai iremise...pros to paron
Oso gia Vivienne, o kollitos mou tha doulepsei mazi me tous stylistes tis backstage kai eimaste kavatzwmenoi. To kako einai oti i geroVivienne frikarei me tis photografikes kai den tha exoume yliko...
kalimeraaaaaaaaaaaaa

{.πavλος.} είπε...

........................................................
..................................
naaa... peta tou merikes apo tis telitses mou...sou dinw apo aytes pou exoun extra reinforcement...na tou meinei kanenan karoumpalo toulaxiston tou kakou...misa pragmata den kanoume emeis...lol...

filakia kai agkalitsa sokolatenia
[ax se gemisa me sokolata pantou...sorry :p mmmm...yiam yiam]

One Happy Dot είπε...

@Leviathan...
Καλό μήνα και σε σένα! Τελικά νομίζω ότι ολα είναι θέμα κατάλληλου χειρισμού και...του πόσο βαθειά είναι κανείς διατεθημένος να βάλει το χέρι στην τσέπη! Την επόμενη φορά όμως αυτό το θέμα... :)

@sakafiora...
Α είσαι τελείως στη στρουμφοχώρα έτσι??? Θα τα βάλω εγω μαζί σου τώρα που θα φύγεις και θα χρειαστείς κάποιον να σου κρατάει το....ψυγείο? Jamais!

@ΦΟΥΛΗ...
Μόνο που κοστίζει το ρημαδοχάπι του!!! Κοντά ή μακριά... :)

One Happy Dot είπε...

@.πavλοs. ...
Οι τελίτσες σου μαζί με κάτι παρενθέσεις χρωστούμενες από το παρελθόν βρήκαν ηδη το στόχο τους!!! Over & out!

@Ο ψεύτικος Πέτρος...
Θέλεις να με βάλεις στην τσάντα σου? Θα είμαι ήσυχη και καλή και ότι φαω δεν θα το πετάξω στο πάτωμα! Θα τραβάω χωρίς φλας και υπόσχομαι να μην γελάσω ούτε στιγμή! ε? θες?

Eleni Dafnidi είπε...

Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν καμία συνείδηση της ιδιαίτερης ασυλίας ηλιθίου της οποίας χαίρουν. Πρόταση μου είναι να τον αφήσεις στον δικό του ευτυχισμένο κόσμο. Αν τον βγάλεις από κει τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα...

One Happy Dot είπε...

@Eleni Dafnidi...
Υποκλίνομαι στη "συνείδηση ιδιαίτερης ασυλίας ηλιθίας της οποίας χαίρουν" και ακολουθώ τη συμβουλή σου...I will let him be in his own little world since..its ok they know him there!
:P