24 Φεβρουαρίου 2009

Ημερολόγιο κατα(του)στρώματος!


Απαπαπαπα μεγαλεία το dot-o-σπιτο!!!
Καινούριες ταπισερί (το πλέξιμο πάει με τα γαλλικά...το πλέξιμο το'χω, παω για τα γαλλικά!)
Super dooper wow τζιτζιμπρίτζια διακοσμητικούλια
Στραφταλίζουσα φωτογραφία με το ονοματάκι μου μέσα στο Glitter και την τσαχπινιά
Ρολογάκι να μην ρωτάω δεξιά και αριστερά τι ώρα είναι, και φτάνω πάντα καθυστερημένη
Μusiqueούλα για τις δύσκολες ώρες (η οποία παίζει κατ'επιλογήν και οχι ντε και καλά ζμπαραλιάζοντας τα νεύρα του αναγνωστικού κοινού!)
Fortune cookie που σου λέει και τη φιλοσοφία της ημέρας και μασουλάς και κάτι που είσαι με άδειο στομάχι από το πρωί και φυσικά...
Kάτι από Prison Break, καθώς οι αδυναμίες μπορεί να περιοριστούν αλλά ποτέ δεν θα εξαφανιστούν δια παντός!

Μα ο κύριος κουμπαροSpy έκανε θαύματα! Ευχαριστώ πολύ (ακόμα μια φορά!) που περιποιηθήκατε το φτωχικό μου! Είστε ο Tai του Extreme Makeover-The home edition και είμαι μια πτωχή πλήν τίμια κουκίδα της οποίας τη ζωή τώρα ξεκινάει!

Και στα πλαίσια αυτού του ξεκινήματος, αποφάσισα την Κυριακή που μας πέρασε να ακολουθήσω τους φιλοσοφημένους bloggers και καλούς φίλους Xipasmeno & Sakafiora (Xip σε καλοπιάνω γιατί θα πας στα ξωτερικά κι εκεί έχουν λέει ωραίες σοκολάτες...Sakafiora σε καλοπιάνω γιατί θα σου αδειάσω το ντουλάπι!) στο Bar4 όπου έγινε συνάντηση των μελών του Bookcrossing Greece! Για να μην αρχίσω να περιγράφω τη σημασία του Bookcrossing μπορεί όποιος επιθυμεί να ακολουθήσει το Link και να πάει στο φατσοβιβλίο όπου θα ενημερωθεί σχετικά. Αυτό που πρέπει να πω και θα το πω
(θα το πω ντε...μη με πιέζεις...μπαααα κάτι μυστήριοι αθρώποι!) είναι ότι πρόκειται για πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα η οποία συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερο κόσμο ενω δίνει μια διαφορετική αξία στα βιβλία που είτε έχουμε διαβάσει και απλά κάθονται στη βιβλιοθήκη μας περιμένοντας πότε (δεν) θα ξαναδιαβαστούν, είτε δεν τα διαβάσαμε ποτέ και το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Αρχικά δυσκολεύτηκα να επιλέξω τα βιβλία εκείνα που θα ήμουν διατεθημένη να αποχωριστώ δια παντός καθώς ακόμα κι εκείνα που δεν εχω συμπαθήσει από την πρώτη σελίδα τους δίνω μια ευκαιρία να τα συμπαθήσω κάποια άλλη χρονική στιγμή! Παρόλα αυτά, η ιδέα ότι ενα βιβλίο που μπορεί εγω να εχω "καταδικάσει" σε ισόβιο καθισιό στο ράφι, ενδεχομένως να το απολαύσει κάποιος πιο "πενυματώδης" από την αφεντιά μου ο οποίος με τη σειρά του είτε θα το πετάξει (θα του σπάσω τα πόδια), είτε θα το απολαύσει (καλός κύριος άγνωστος!) είτε απλά θα το χαρίσει σε κάποιον άλλον (καλός κύριος άγνωστος αν και ολίγον τζαμπατζής!) μου περιορίσε τις αμφιβολίες!
Ο κόσμος ήταν αρκετός και οσο περνούσε η ωρα γινόμασταν ολοένα και περισσότεροι με αποτέλεσμα 2 ταπεράκια με τρούφες και ακόμα ενα σοκολατένιο γλυκό να εξαφανιστούν πρίν προλάβω να τα τιμήσω δεόντως (=να φαω δεύτερο και να βάλω και κάτι στην τσάντα να πάρω στο σπίτι αν έρθει ένας καλεσμένος να εχω να τον κεράσω χειροποίητο γλυκό!) Την επομενη φορά θα παω προετοιμασμένη κατάλληλα. Βιβλία, ταπερ, μια πετσετούλα και μαχαιροπίρουνα. Διότι ως γνωστόν, νηστικό αρκούδι δεν χορεύει οπότε άντε να το πείσεις να διαβάσει!

P.S. Πρός κάθε ενδιαφερόμενο που λύσσαξε και με γλωσσόφαγε για τις μαγειρικές μου (αν)ικανότητες και το γεγονός ότι προσπάθησα να "αντικαταστήσω" το φαγητό με ενα εισητηριάκι (το οποίο από χαρτί γαρ ανακυκλώνεται κιόλας!!!!) να πω ότι την Παρασκευή αφού προμηθεύτηκα τα "μαγικά χαρτάκια" βρέθηκα φαρδιά πλατιά στη μέση του δρόμου έχοντας δεχτεί επίθεση από μια πλάκα που εξείχε στο πεζοδρόμιο! Οι σχετικές ανακρίσεις έχουν ηδη δρομολογηθεί ενώ ο γκαντέμης θα κρεμαστεί ανάποδα στο τέρμα της αντίπαλης ομάδας μήπως και πλησιάσει κανείς εκ των παικτών κι έτσι μπεί και κανένα γκολάκι! Ευχαριστώ!

34 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα!
Έτσι λοιπόν Ντοτάκι! Ναι, είχα διαβάσει και παλιότερα στην ιστοσελίδα τους στο νετ τι κάνουν, εδώ δεν γίνεται κάτι τέτοιο πάντως..

Είσαι θεά στο μαγείρεμα, τα λάθη συγχωρούνται!!!

Hfaistiwnas είπε...

Ααα και το νέο λουκ δεν θα βαρεθώ να το λέω, είσαι ένα από τα καλύτερα μπλόγκ που έχω δει σε θέμα ταπετσαρίας!!

xipasmenos είπε...

Μωρη Ναφ ξεπέτα κανα παιδι ακομα να το βαφτισω μπας και δω και γω τεχνη στο μπλογκ μου!!!!

Τέλειο το template(ταπετσαρία χαζή) τέλειος όπως πάντα ο spy!!!!!

Ευχαριστώ για το καλόπιασμα θα ανταμοιθφεί.....(ανορθόγραφα το γραψα αλλά βαριέμαι να διορθώνω αλλά δεν βαριέμαι να γράψω όλο αυτο για να δικαιολογήσω το ορθογραφικό γιατί απλά δεν πάμε ποτε πίσω μονο μπρος)

Γ.Π. είπε...

Καλησπέρα dotακι μου! Καλά κάνεις και είσαι χαρούμενη για τη ταπισερί είναι υπέροχη. Για τα βιβλία δεν ξέρω αλλά για το πεζοδρόμιο μπορούμε να κοιμόμαστε πλέον ήσυχοι αφού ...έσπασε ο διάολος το ποδάρι του!

Naf είπε...

@xip
κάτσε τώρα τελειώνω με το 1ο (παιδί) και θα σε φωνάξω ε;

Όναρ είπε...

Εγώ αγάπη μου ΕΔΕ θα διατάξω για πάρτη σου..Καλησπέρες σοβαρές..

b|a|s|n\i/a είπε...

δάκτυλο μερέντας οσμίζομαι δια την μουλωχτή επίθεση της πλάκας. όλα καλά;
τον θαυμασμό μας (και πάλι) για την έξτρα περιποίηση της νέας ταπισερί. μήπως υπάρχει και κάνα εφέ να στάζει σοκολάτα;

Spy είπε...

@ xip:
Εσείς αγαπητέ μου δεν χρειάζεστε τέχνη στο μπλογκ σας. Λοβοτομή χρειάζεστε...

Spy είπε...

(Βέβαια με ελάχιστα ευρώ όλα τα σφάζουμε όλα τα μαχαιρώνουμε)...

Dorothy είπε...

Το φορτσουν κούκι σου μου τα είπε μια χαρά! Εχω σκεφτεί το bookcrossing, για να αποσυμφορήσω λίγο τη βιβλιοθήκη (και την αποθήκη και το πατάρι...) αλλά πολύ φοβάμαι ότι τη στιγμή του αποχωρισμού θα συγκινηθώ. (Εχει και τρούφες είπες?) Καλό βράδυ :)

jacki είπε...

Σούπερ ντούπερ τα ψιψινοκοκοκόψαρωτικά σου στολίδια..
Ντοτ μου άσε τους άλλους να σε κατηγορούν.. Κανένας μουσακάς δε συγκρίνεται με το ανακυκλώσιμο χαρτάκι που πήρες :)
Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ! με μενα μιλαγε στο τηλεφωνο την ωρα που την είδε πατάκι δρόμου!
Θεια: "ελα καλέ για πες"
Ντοτ: σκτουπ μπαμ μπουμ ΩΧΧΧΧΧΧ
Θεια: Μωρη ζείς?
Ντοτ: Κλείνω θεία μολις έπεσα, θα σου τηλεφωνησω μετα γειά!

PN είπε...

Να μαι και εγώ! Κουκλί το έχεις κάνει το τσαρδί σου. Ώστε έβαλε και το χέρι του ο master του είδους Κύριος Spy; Χμμμ...μια χαρά!

Εγώ που είμαι λίγο τρελός με τα βιβλία μου...δεν ξέρω για το bookcrossing...θα είναι σαν να μου σφάζεις την καρδιά!! Θες να με εκδικηθείς; Να ένας καλός τρόπος!! Χεχεχε!!

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

zalistika...
toses allages?
oute i kivernisi!!!
ftou kaka, pou tous thimithika?
thes kai bar4...
ts ts ts...
kalimeraaaaaaaaaaaaaaa

Ανώνυμος είπε...

san na xero poios einai o gkantemis.....hehehehe.
amore tin epomeni fora tha ertho kai ego sto 4. oxi pou se estisa auti ti fora. ego vivlia den dino. eimai tsiggouna mexri to kokkalo. ante na fero ena to poli. pou to exo diplo (!). an theleis tha fero kaloudia gia mam, ante kai to podilataki mou na gelaei oli i athina.

One Happy Dot είπε...

@Hfaistiwnas...
Είμαι θεα στο μαγείρεμα?? Αχ αν το λέμε αυτό καθημερινά να δείς που θα το πάρω και πάνω μου στο τέλος! :)
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια σχετικά με το Look του βλογίου αλλά αυτά ανήκουν δικαιωματικά στον δημιουργό κουμπαροSpy!

@xipasmenos...
Συμφωνώ απόλυτα με τη φιλοσοφία σου! Να πηγαίνουμε μπροστά, να αγοράζουμε σοκολάτες και να τις προσφέρουμε απλόχερα στους φίλους μας! Εύγε!

@Καημός...
ΑΠΑΠΑΠΑΠΑ κακίες!!! Ούτε ο Mahler τόσο δηλητήριο!!! τσ τσ τσ! Ο διάολος πάντως μια χαρά αναρώνει και θα επανέλθει...δημήτριος! :P

One Happy Dot είπε...

@Naf...
Ναι μαρσύ φώναξέ τον να είμαστε πολλοί να κάνουμε φραμπαλά!

@Όναρ...
Θα εκτιμηθεί δεόντως! Εχω και μάρτυρα έναν κύριο "μεταφορές μετακομίσεις μουσαμάδες" ο οποίος "έτρεξε" να βοηθήσει! (τι να σου πω...ακόμα έρχεται!) Φιλί παραπονιάρικο!

@b|a|s|n\i/a...
Αχ ολο ιδέες μου βάζεις και να δω πώς θα το πω στον κύριο Spy ώστε να μη γίνει και μέσα στις σοκολάτες το καλύβι μου και δεν εχω και Villeda!

One Happy Dot είπε...

@Spy...
Από τη στιγμή που μου "περιποιηθήκατε" το ιστιοτσαρδί μου ολο για λεφτά μιλάμε και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τίποτα...κ εν πάσει περιπτώσει τιμολόγια κόβετε?

@τα παπούτσια της Dorothy...
Μη σου πω ότι είναι μια τρούφα για κάθε βιβλίο...μη σου πω ότι τσακώνουμε το ταπερ και μην τον είδατε τον Παναή!

@jacki...
Μεταξύ μας...εγω σήμερα θα προτιμήσω τον home made μουσακά (σε αλλουνού το home βέβαια γιατί στο δικό μας που να δούμε τέτοια προκοπή!) :P

One Happy Dot είπε...

@Aunt Donna...
Έτσι ακριβώς έγινε...Μόνο που μετα κυνηγούσα και τα πορτοκάλια μου στο δρόμο! Αμε!

@VK in Athens...
Εμ αν δεν είχε βάλει το χεράκι του ο ειδικός εδω θα είμαστανα να μιλάμε? Σπίτι μου θα ήμουν και θα μνημόνευα το χαμένο μου blog! Οσο για τα βιβλία...μπορείς να έρθεις και να μη φέρεις από την πρώτη φορά. Στο μεταξύ θα σου πάρουμε δώρο και μερικά που δεν θα σου αρέσουν (επίτηδες εννοείται!) και να δεις τι καλά που θα τα δώσεις!

@Ο ψεύτικος Πέτρος...
α οχι! Έχει ενα fondue σοκολάτας το Bar4 άλλο να σου λεω και άλλο να το τρως! Τυχαία νομίζεις πήγα...για τα "βιβλία" βεβαίως βεβαίως!

@Ιο...
Εσένα σε πήρε ο ύπνος οπότε δεν δικαιούσαι να σχολιάζεις μέχρι νεοτέρας! Υπναρού! :)

Γ.Π. είπε...

Άσχετο, μήπως πήγες σήμερα το μεσημέρι σούπερ μάρκετ;

One Happy Dot είπε...

@Καημός...
Στα πλαίσια του συγκεκριμένου Post, εσένα δε σου μιλάω! :P

Γ.Π. είπε...

Ναι αλλά σοβαρά τώρα, μήπως πήγες;;;;

One Happy Dot είπε...

@Καημός...
Γενικά σε κάποιο super market λες ή ειδικά σε κάποιο που στεγάζεται κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας π.χ.?
Δεδομένου ότι δεν εχω βγεί από το γραφείο ακόμα...δεν εχω πάει ούτε ως το περίπτερο! Τιιιιιιιι θέλεις και ρωτάς εσυ? Για καλό δεν μπορεί να είναι! :P

Γ.Π. είπε...

Απλά μπήκα σε ένα σουπερ μάρκετ σήμερα κόντά στη λεωφόρο και ήταν μια πολύ όμορφη κοπέλα (από αυτό θα μπερδεύτηκα) γύρω στο 1.90, ημίτρελη που είχε στο καλάθι της δυό μεγάλες συσκευασίες Nutella!!!!!!!
Και δεν κάνω πλάκα!
Και λέω: Ρε θες...

Αλλά μετά θυμήθηκα ότι έτσι κι αλλιώς δε μου μιλάς...

(και σκέφτηκα ότι αν τελικά δεν είσαι εσύ και της έριχνα κανένα...:"Dotaki, τι γίνεται;" και μου γύριζε καμία ξανάστροφη ούτε ο ...Νεόδμητος δεν θα μπορούσε να με σώσει...)

Γ.Π. είπε...

Άσχετο, γιατί όλα αυτά τα γράφουμε σε αυτό το ποστ και όχι στο τελευταίο σου;

(θεία πρόνοια γιατί εκείνο έχει τουλάχιστον κάποιο σοβαρό θέμα και κάποιο επίπεδο ενω αυτό... είναι ταμάμ!)

One Happy Dot είπε...

@Καημός...
ε ναι λοιπόν εγω ήμουν!!! Πολύ όμορφη δεν είπες? E ποιά άλλη θα μπορούσε να είναι??? (σε αυτό το σημείο είναι που ψωνίζομαι άνευ λόγου και αιτίας και με φτύνω μη με ματιάξω και ξανασκοντάψω!) Είπες και ημίτρελλη αλλά το προσπερνάω γιατί είμαι και κιουρία! Btw, δεν ήταν 2 οι Nutelles...είχα και άλλες 4 στο ταμείο (για το 3ήμερο, καταλαβαίνεις!) να με περιμένουν απλά δεν μπορούσα να τις σηκώσω η αψηλή (τελικά κυκλοφορούμε και είμαστε και πολλές!)
Κρίμας που δεν μου μίλησες...θα σε αγνούσα τόσο επιδεικτικά όταν θα θυμόμουν εκείνο το γλυκό "έσπασε ο διάολος το ποδάρι του"!!!! Grrrr!!!!!
(απαπαπαπα ντροπή να κοιτάς κοπελίτσες στο super market!!!! Θυμήσου τι έχουμε πεί για τα ψάρια!) :)

Γ.Π. είπε...

Ψάρωσα τώρα....

One Happy Dot είπε...

@Καημός...
Και τώρα επιστρέφουμε σε κείνο το σημείο που εγω δεν σου μιλάω στα πλαίσια του συγκεκριμένου ποστ-ίου!

Γ.Π. είπε...

Που θα πάει, 14 μέρες είναι θα περάσει κι η ρεβάνς...
Και μετά..

One Happy Dot είπε...

@Καημός...
Και μετά ποιός σας πιάνει ε? Βάστα γερά το διαρκείας μη τύχει και σου ξαναχρειαστεί! Αχ ξέχασα...αυτά κρατάνε ενα χρόνο καλέ κι εσείς το 2010 ξανα θα δείτε άσπρη μέρα! Πόσο να "διαρκέσει" πια! Κρίμα...

Γ.Π. είπε...

Τώρα εσύ εκεί δουλεύειςςςςςς;;; (πόσο πιο κακός πια μπορώ να γίνω...)

One Happy Dot είπε...

@Καημός...
Κι εγω απορώ...
Νομίζω όμως ότι πραγματικά (σε) δουλεύω λιγότερο από οσο θα μπορούσα. Είναι που (δεν) σου μιλάω, γι'αυτό! ;P

mahler76 είπε...

το πεζοδρόμιο πήρε εκδίκηση για εμάς. Όσο για το μπουκ κρόσινγκ γιατί μαρή δεν με πήρες μαζί σου?

One Happy Dot είπε...

@Mahler76...
Αφού (υποτίθεται ότι) διαβάζεις!!!!!! Την επόμενη φορά όμως θα σε πάρουμε μαζί και θα σε περάσω από το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο από όπου και θα σε ρίξω τελείως τυχαία! Μαζί με τον Καημό γιατί είστε και οι δυο χαζοί! (μεγαλειώδης και ώριμη αντιμετώπιση των καταστάσεων!) :)