11 Φεβρουαρίου 2009

(μ)Πλέξαμε τα μπούτια μας...


Και τώρα που η καλή μας Jacki επέστρεψε και ο σκοπός επετεύχθη είναι ωρα να μοιραστώ μαζί σας το παράπονό μου...

Θυμάστε που θα ξεκινούσα πλέξιμο?
Ναι? (Δεν θέλω κοροϊδίες, δεν θέλω χλευασμούς και κρυφά γελάκια γιατί θα σας πάρω στο κυνήγι με τις βελόνες μου νο.4 και θα σας κάνω σουρωτήρι!!! Τι γλυκό!)
Λοιπόν ξεκίνησα το Σαββάτο που μας πέρασε με το πρώτο μάθημα. Αφού δέθηκα σα σαλάμι καναδυο φορές και χρειάστηκε η παρέμβαση της Ελληνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να με απεγκλωβίσουν από τα κουβάρια, τελικά κατάφερα να περάσω τους πρώτους κόμπους στη βελόνα και να ξεκινήσω το έργο μου (όπου έργο βλέπε γούτσου γούτσου κουβερτούλα που προορίζεται για το πνευματικό μου παιδί να σκεπάζεται τα βράδια να μη μου πουντιάσει)
Μη φανταστείτε ότι το προχώρησα πολύ....3 σειρές και στο τέλος των 2 διδακτικών ωρών τα δάχτυλά μου είχαν πάθει κράμπες και είχαν στραβώσει σαν κουλουράκια κοτσίδες (αυτά με τη βανίλια που τα βουτάς στο γάλα και ξεχνάς να σταματήσεις...αυτά!)
Δεν πτοήθηκα παρόλα αυτά. Ο σκοπός είναι ιερός κι εχω ως το Μάη να τελειώσω το κουβερτόνι. Αν και έτσι όπως το βλέπω μάλλον στις πρώτες ψύχρες του Σεπτέμβρη θα είναι έτοιμη. Τα Χριστούγεννα σίγουρα!
Με τη χαρά της πρωτάρας συνέχισα το πλέξιμο και στο σπίτι. Τα γατιά είχαν μπεί σε καραντίνα ώστε να μην πλησιάσουν το περίφημο κουβάρι κι εγω με τη Nutella stand by για τα διαλείμματα έπλεκα μανιωδώς. Κι εκεί έγινε η ζημιά...έφυγε ένας πόντος!
Πού πήγε? Στο Ζάππειο να ταϊσει τις πάπιες! Τι με ρωτάς καλέ κοπελιά!!!
Έφυγε, βγήκε από τη βελόνα, άφησε τους υπόλοιπους πόντους και αποφάσισε να ξεκινήσει solo καριέρα!
Αρχικά θεώρησα ότι η επαναφορά του "αναρχικού" πόντου θα ήταν κάτι απλό και, με τη σιγουριά της άσχετοσύνης μου, τον ξαναπέρασα στη βελόνα.
Αμ δε!
Στην προσπάθειά μου να συνεχίσω, το αποτέλεσμα σε τίποτα δεν θύμιζε τις προηγούμενες 3 σειρές που με τόση επιμέλεια και ζήλο είχα πλέξει. Οι τρύπες που προέκυπταν έδιναν στο έργο μου μια όψη έμμενταλ ενω ένας ένας και οι υπόλοιποι πόντοι άρχισαν να "πηδούν" από τις βελόνες ως άλλες Σουλιώτισσες!
Απογοητευμένη από την τροπή που πήραν τα πράγματα σταμάτησα πρίν να χειροτερέψει η κατάσταση. Άνοιξα τη Nutella και έβγαλα τα γατιά από τη ντουλάπα (έχουμε μεγάλη ντουλάπα...)
Πλέον οι επιλογές μου είναι δυο....είτε θα δώσω στην βαφτιστήρα μια κουβέρτα-εσάρπα-μπλούζα με πολλά μανίκια (με αποτέλεσμα να μην με πάρει ποτέ στα σοβαρά το παιδί και να είμαι καταδικασμένη σε συνεχείς δωροδοκίες με glitter μήπως και το ξεχάσει) είτε θα κάνω υπομονή μέχρι το Σαββάτο να πάω στη "δασκάλα" μου να με βοηθήσει να διορθώσουμε τη ζημιά...
Προκοπή vs. Dot σημειώσατε...floub!

P.S.1 Όποιος πει "στα λεγα μαρή, μάθε κανένα φαγητό να φάει τίποτα ο άνθρωπος που μου ήθελες και πλέξιμο" θα του βάλω τρικλοποδιά!
P.S.2 Συμμαθήτρια πλεξίματος κοίτα να διαβάσεις τα SOS γιατί από σένα θα "αντιγράψω" το Σαββάτο να το ξέρεις. Μετά θα σε κεράσω τυρόπιτα από το Άριστον! Νταξ'?

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωχ, πάλι θα περιμένω στο κρύο.

Hfaistiwnas είπε...

Κάθε αρχή και δύσκολη! Τι παραπάνω είχανε οι μανάδες μας;; Σκέψου ότι δεν είχαν καν νουτέλα!!
Συνέχισε να προσπαθείς!!!

apos είπε...

Δέχεστε και παραγγελιές;

xipasmenos είπε...

Ti tyxerh h mpoumpou pou xei esena nona! Pes oti to kouberli htan apo thn kole3ion oikonomikh krish 08-09. E3ou k to koureliastiko yfos!!!

Perimenw grabata!

mahler76 είπε...

στα λεγα μαρή, μάθε κανένα φαγητό να φάει τίποτα ο άνθρωπος που μου ήθελες και πλέξιμο

Naf είπε...

θα λέμε οτι έτσι είναι το σχέδιο της κουβέρτας βρε κουτό! καλά όταν μεγαλώσει το παιδί και διαβάζει το blog θα λιώνει στο γέλιο.

Γ.Π. είπε...

Τελικά εσύ δε λες να τις αφήσεις τις δολο-πλοκίες!
Συμβουλή που δείχνει και σόι με παράδοση στο πλέξιμο: πάρτου μια κουβερτούλα φλις!
Και άσε τα οικοκυρικά για άλλες! Εσύ πρέπει να ασχολήσε μόνο με beaute και spa και pilates (αν δεν φροντίσουμε τον... συνάδελφο που σε ανέχεται ποιον θα κοιτάξουμε μαρή!)
Άκου πλέξιμο!
Μήπως θες να σου φέρουμε και τίποτα κοτούλες για την αυλή;
(ρε μεγάλε σαν πολλά δεν μας τα πες; άντε από εκεί που θα μας κάνεις και τον προοδευτικό! Τελειώνε, θα αργήσεις για το rafting στο ποτάμι - (ΣτΜ πίτσα-μπύρα-μπάλα!))

jacki είπε...

Θέλει υπομονή στην αρχή.. Μέχρι να μάθεις να κρατάς τις βελόνες έτσι ωστέ να μην κουραζεσαι και να μην πιανεται όλη η πλάτη σου.. Εγώ όπως σου είπα ένα κασκόλ και ένα σκουφί έπλεξα για μένα και ένα κασκόλ για το μικρό το καρντασάκι μου. Αλλά όλα αυτά θέλουν υπομονή.
Να σου πω ότι σε μικρότερη ηλικία μια κυρία της γειτονιάς προσπαθούσε να μας μάθει, εμένα και την αδεφή μου, τσιγγελάκι. Στην αρχή μαθαίνεις τη λεγόμενη αλυσίδα.. Στην αδερφή μου δώσανε λευκή μεταξωτή λεπτή κλωστή και το λεπτό το τσιγγελάκι και σε μένα μια μάλλινη χοντρή κλωστή και ένα τσιγγελάκι χοντρό. Η καλή μου κυρία πειραχτήρι καθώς ήταν μου έλεγε στα ποντιακά: Αχ εσύ πουλί μ κι εφτάς αλυσίδα.. Φραχτήν εφτάς.. Το οποίο μεταφραζόμενο σημαίνει εσύ δεν κάνεις αλυσίδα φράχτη κάνεις.. Απογοητεύτηκα και τα παράτησα.. Αποτέλεσμα: η αδερφή μου να έχει πλέξει όλη της την προίκα κι εγώ να μη μπορώ να κάνω ακόμα αλυσίδα..
Οπότ dot μου υπομονή.

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

Τι το θες το πλεκτο ψηλη γυναικα; Καλα αυτό είναι ασχετο αλλα ηθελα να εκφρασω τον αποτροπιασμο μου για τον ρατσισμο των ψηλων απεναντι στους κοντους και ομορφους παντα, ανθρώπους και βρηκα εσενα ευκαιρη. Παντως αν παρεις μια κουνιστη πολυθρονα, ένα κουνιστο φιλο να κραταει το ισο και μια καρο κουβερτουλα σε βλεπω στο τιβι να λες τα παραμυθια της θειας Λελας(;)

b|a|s|n\i/a είπε...

λολολ! καταρχήν μην πανικοβάλλεσαι. υπομονή θέλει και διάθεση. και όταν γίνει έξπερ θα τυλίγεις τα κουτάκια νουτέλα σε πλεχτά καλαθάκια!

PN είπε...

Εγώ δεν θα σου πω "μαρή μάθε καλύτερα ένα φαΐ να φτιάχνεις στον άνθρωπο σου". Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Έτσι κι αλλιώς η καλή νονά είτε ξέρει να πλέκει, είτε να ψωνίζει από τα καλύτερα μαγαζιά. Χεχε! Και επειδή έχω τρέλα με τα κασκόλ...όταν τελειώσεις...σε κάνα χρόνο...το κουβερτάκι...τι λες να μου φτιάξεις ένα κασκολάκι για τις κρύες νύχτες του χειμώνα; Μην κρυώνει και το λαιμουδάκι μου!!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν και χειρότερα...
Ξέρεις τι θα πει να είσαι παιδί-θαύμα στα 9 σου; Να πλέκεις όχι μόνο κουβέρτες και κασκόλ, αλλά και πουλόβερ για τα γενέθλια του μπαμπά; Για να μην πω για το ταλέντο στο κέντημα! 28 μαξιλαράκια είχα κεντήσει σε ένα μήνα!
Πριν από καναδυό χρόνια, μου ήρθε η έμπνευση να πλέξω ένα μπλουζάκι για το κουτάβι... Χρειάζεται να σου πω ότι τα παράτησα μετά από 3 μέρες που πάλευα με τα κουβάρια; Αυτό που μισοβγήκε τελικά, θα ταίριαζε τέλεια σε χταπόδι και όχι σε σκύλο!
Το παράτησα και με παράτησε, εν ολίγοις... Άσε που δεν έχω πια καμία υπομονή.
Αυτό χρειάζεσαι βασικά! Αν έχεις υπομονή, με λίγη εξάσκηση θα γίνεις αστέρι! Και θα αρχίσω τις παραγγελιές! :D

One Happy Dot είπε...

@Αρτέμης...
Θα πας να μας πάρεις τυρόπιτες κι έτσι θα ζεσταίνεις τα χέρια σου! Ξέρεις...αυτές που θα κεράσω εγω! :)

@Hfaistiwnas...
Ενα δίκιο το έχεις! Με τη Nutella ανα χείρας θα κάνω θαύματα...και θαυμάσιους λεκέδες! :)

@apos...
Αμε! Το νουμεράκι σας, το χρωματάκι που επιθυμείτε και η χρονολογία στην οποία ιδανικά θα θέλατε να είναι έτοιμο...όξω τα καλοκαίρια!

One Happy Dot είπε...

@xipasmenos...
αχ κι εχω δει κάτι χρώματα...ότι πρέπει για πλεκτή γραβάτα! Μιαμ! Επίσης αγοράζω το "κολεξιόν οικονομική κρίση 08-09" κι ελπίζω ότι δεν θα με πάρει με τα μπιμπερό!

@mahler76...
Φίδι κολοβό! Από σένα το περίμενα!!!!!!

@Naf...
"Κουβέρτα έμμενταλ" από την κολεξιόν Οικονομική κρίση 08-09! Δεν είναι κακό...αρκεί να μη με δώσει ο μπαμπάς της που κοροϊδεύει τις δραστηριότητές μου! Το παιδί δεν θα χρειαστεί να διαβάζει το blog για να γελάσει...αρκεί που θα μας ρίχνει μια πρόχειρη ματιά και θα λύνεται στο γέλιο!

One Happy Dot είπε...

@Καημός...
Αν αρχίσω τα spa και τα pilates ο "συνάδελφος" θα μου spaσει το κεφάλι με τους λογαριασμούς που θα κάνω! Αρα το πλέξιμο μας έρχεται πιο οικονομικό. Και μη κοροϊδεύεις τις κοτούλες γιατί αν τις ξεπουπουλιάσεις κάνουν και ωραίο μαξιλάρι! (Το τηλέφωνο της πιτσαρίας παρακαλώ!) :P :P

@Jacki...
Καλό και γλυκό μου κοριτσάκι...μόνο υπομονή κάνω κι εγω αλλά και η δασκάλα μου! Όποιος είπε βέβαια ότι το πλέξιμο χαλαρώνει μάλλον το κάνει λάθος! Τσατάλια τα νεύρα, στην αρχή τουλάχιστον! Ελπίζω να μάθω πρίν να χρειαστώ ψυχολογική υποστήριξη! :D

@Ο ψεύτικος Πέτρος...
Κοίτα να δείς τώρα διαχωρισμούς που κάνει η ζωή...η Πετρούλα με ενα "τελείωσα" έχει γίνει φαντασίωση κι εγω με ενα μάθημα πλεξίματος θα γίνω "θεία Λέλα"!!!!! (άσχετο αλλά ήθελα να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου απέναντι στις μικρές πλήν τίμιες σεξοδιαστροφικές κορασίδες που μας κλείνουν τα σπίτια!)--->How katinaz is this?! ;)

One Happy Dot είπε...

@b|a|s|n\i/a...
Χρησιμότατος ο βίδεος! Πολύ σε ευχαριστώ...θα σου πλέξω και σένα "κάτι" Μη ρωτάς τι όμως γιατί κινδυνεύεις άλλο να ονειρευτείς και άλλο να λάβεις! Υπομονή να έχεις και ολα θα γίνουν! Φιλί ζεστό και χουχουλιάρικο!

@VK in Athens...
Προσπερνάω την διακριτική μπηχτή του ενός έτους και δέχομαι να σε κάνω κασκολάκι...δικής μου έμπευσης και με μαλλί δικής μου επιλογής! (χεχεχεχεχε--->σατανικό γελάκι...1 χρόνο το κουβερτάκι ε? καλάααααα!)

@brokensemaphore...
Ξέρεις τι είναι να είσαι το πιο ψηλό και άχαρο παιδί της φαμίλιας και να μην μπορείς ούτε κουμπί να ράψεις δίχως να καταστρέψεις τον καναπέ πάνω στον οποίο στήριζες στο "κάτι που χρειαζόταν ράψιμο"? 3 φορές αλλαγή το ύφασμα του καναπέ σε 2 χρόνια!!! :) Υπομονή εχω...και ιερό σκοπό εχω οποτε πάρε μέτρα στο κουτάβι (ή στο χταπόδι!)

gregory είπε...

μολις το τελιοσης.[δεν το πιστευω]να αρχισης για την φανελα του στρατιωτη....
υσ..μπορης να πας το νημα στο πλεκτηριο.το διο ειναι...

Ανώνυμος είπε...

ραβε ξήλωνε, δουλειά να μη σου λείπει!

Ανώνυμος είπε...

kale! tora to eida! tha xeperasoume ola ta provlimata ton xamenon ponton mazi! ta thimamai ola! to plekto mou proxora! tha sou ta thimiso ola! stirixou pano mou amore!

One Happy Dot είπε...

@gregory...
αυτή η αρνητική αντιμετώπιση θα πάει το έργο μου πίσω να ξέρεις! Πλεκτήριο? Moi? Ποτέ! :)

@Sakafiora...
Ωραία ευχή...αισιόδοξη και ελπιδοφόρα! Αει μαρή!

@Ιο...
Μη με αγχώνεις!!!!!!! Δεν γίνεται να τα θυμάσαι ολα κι εγω να μη θυμάμαι τίποτα...αν και...εκείνη τη στιγμή πεινούσα οπότε μπορεί να σκεφτόμουν τι θα φάμε...damn!

Spy είπε...

(με αποτέλεσμα να μην με πάρει ποτέ στα σοβαρά το παιδί και να είμαι καταδικασμένη σε συνεχείς δωροδοκίες με glitter μήπως και το ξεχάσει)

Δηλαδή εσείς τώρα περιμένατε το παιδί να σας πάρει στα σοβαρά, ακόμα και να την είχατε ετοιμη;

Dorothy είπε...

Μπράβο χρυσοχέρα Dot! Στο "Kangaroo" μαθαίνεις? (Τυρόπιτα από το Αριστον... slurp, slurp!)

Leviathan είπε...

Arxi einai akomi!pleximo kai nutela!teleia! :) filia polla!

Ανώνυμος είπε...

Einai san ton Benjamin Button ta kanei ola anapoda. Sas to egyamai! Pantws oti kai an kanei einai yperoxo! Prin ligo eftiakse gia prwth fora mia yperoxh Anoixth tarta laxanikwn!
Manifique!

One Happy Dot είπε...

@Spy...
Βασικά ναι...ισχυρίζεστε το αντίθετο? Έχουτε στοιχεία? Έχουτε αποδείξεις και ονόματα? ε? Έχουτε? (χμ...τελικά δεν νομίζω ότι χρειάζονται ολα αυτα...το βλόγι μιλάει από μόνο του)

@τα παπούτσια της Dorothy...
Προκομένη οσο δεν πάει! Στο Σακαλάκ στην Κολοκοτρώνη πηγαίνουμε κάθε Σαββάτο πρωί! Ελα κι εσυ να γίνουμε μαλλιά κουβάρια!

@Leviathan...
Επ! Είσαι καλύτερα? Η Nutella πάει με ολα! Εύχομαι να είναι ολα περαστικά ναι? Σε φιλώ γλυκά!

@Ante na xionisei ligo...
Να χιονίσει μήπως και ηρεμήσουμε!!!! Με εκθέτεις σε οτι αφορά τις μαγειρικές μου ικανότητες αλλά καλά κάνεις μήπως και κάποια ύπουλη οχιά (Mahler για σένα λεω!) σταματήσει να με κοροϊδευει! Άντε βγές από το μπάνιο και θέλω να πλύνω τα δόντια μου! :)

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

DEN SOU PAEI TO KATINA STYL
se rxw gia pio hi class

One Happy Dot είπε...

@Ο ψεύτικος Πέτρος...
Είμαι πανάθεμά με πολύ Hi class ψώνιο!!! :)

Ανώνυμος είπε...

e tora to thema fagito to exoume limeno, tiropitoula apo ariston! opote tha afierothoume sto ergo!
:-P