21 Ιανουαρίου 2009

Μην αναρωτιέσαι τι μπορεί να κάνει η κρίση σε σένα αλλά τι μπορεί να κάνεις εσυ στην κρίση!


  1. Σκεφτόμουν την απαγωγή μεγιστάνα, κροίσου, εφοπλιστή, επιχειρηματία κλπ αλλά με πρόλαβαν άλλοι πιο έξυπνοι! (Σημείωση: Χθές με ρώτησε ο μπαμπάς μου αν, στην περίπτωση που κάποιος τον απήγαγε, θα έδινα 30 εκ. € να τον πάρω πίσω. Το σκέφτηκα σοβαρά για 36 δευτερόλεπτα, θυμήθηκα όλες εκείνες τις φορές που με έχει κατσαδιάσει επειδή θεωρεί ότι ξοδεύω πολλά για βλακείες και του απάντησα ότι αν δεν είχα το ok από τον ίδιο ότι μπορώ να δώσω αυτά τα χρήματα προκειμένου να αποφύγω μεταγενέστερα καυγάδες με θέμα "παζάρι δεν μπορούσες να κάνεις? στο δρόμο τα βρήκες" δεν θα έδινα τίποτα! Μη μας πιάσουν και κότσους οι κύριοι απαγωγείς! Όλα και ολα!)
  2. Ψωνίζω στις εκπτώσεις. Γίνομαι ενα με τη μάζα που βρίσκεται αποβραδίς εξω από το Αttika και μεταμορφώνομαι σε κατίνα που θέλει οπωσδήποτε εκείνο το μπλουζάκι που βρίσκεται κάτω από ενα βουνό από άλλα μπλουζάκια και το ενα μανίκι το κρατάω εγω και το άλλο μια κυρία με κότσο τίγκα στη λακ ακριβώς απέναντι. Μάχομαι για το -70% που με υπνωτίζει και δικαιωματικά μου ανήκει! Το μπλουζάκι στην πραγματικότητα δεν το θέλω αλλά εκπτώσεις ειναι ρε γαμώτο, δεν θα πάρω κάτι? (Απάντηση πατέρα: Οχι...Γκλουρπ!) Τελικά κερδίζω ενα γιακά και ενα μανίκι και φεύγω με το χαμόγελο της ικανοποίησης.
  3. Ενημερώνομαι για τα νεα από την εφημερίδα του διπλανού μου στο τραμ, μετρό, λεωφορείο. Μάλιστα του ζητάω διακριτικά να διαβάζει λίγο πιο γρήγορα γιατί καθυστερεί πολύ και στην επόμενη στάση κατεβαίνω!
  4. Διαβάζω βιβλία for free σε μεγάλα βιβλιοπωλεία του κέντρου τα οποία επιμένουν να βάζουν αναπαυτικές πολυθρόνες ανάμεσα στους διαδρόμους και κανείς δεν μου λέει τίποτα που παω και την επόμενη μέρα για να διαβάσω τη συνέχεια του βιβλίου μου. Το μόνο κακό είναι ότι τους αλλάζουν θέσεις μέρα παραμέρα και θα πρέπει να μαρκάρω τους διαδρόμους! Δεν είναι κατάσταση αυτή αλλά ο τζάμπας θέλει θυσίες!
  5. Κάθε φορά που παω στο σούπερ μάρκετ δοκιμάζω από οτιδήποτε μου δώσουν, από γλυκό μέχρι αλμυρό, ενω αν είμαι τυχερή και πετύχω και καφεδάκι εχω ενα πλήρες γεύμα, χαμηλό σε θερμιδική αξία και όλες οι προωθήτριες των εταιριών με αγαπούν γιατί δεν τις αγνοώ!
  6. Ανακαλύπτω τη χαρά των άτοκων δόσεων και την ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση της πληρωμής αυτών εγκαίρως έτσι ώστε να μην πληρώνω κερατιάτικα στην κάθε τράπεζα που εκμεταλλεύεται τις ανάγκες μου για ενα συρραπτικό που βγάζει χαρτάκια σε μορφή νιφάδας χιονιού!
  7. Στο σπίτι δεν ανάβoυμε φώτα, μόνο κεριά. Έτσι διατηρούμε το ρομαντισμό μας στα ύψη, δεν βλέπουμε καθαρά ο ένας το πρόσωπο του άλλου οπότε δεν βαριόμαστε, κάνουμε χαζές φάρσες τύπου "boooooo" τη στιγμή που ο άλλος προσπαθεί υπο το φως σπαρματσέτου να ανοίξει μια κονσέρβα με no name ζαμπονάκι (είπαμε σπαρτιάτικα τι Zwan μου τσαμπουνάς?) και εκτιμούμε το φως της ημέρας το οποίο μέχρι πρότινος θεωρούσαμε δεδομένο!
  8. Κάνουμε μπάνιο με ζεστό νερό το οποίο βράζουμε στο καμινέτο και λουζόμαστε δις εβδομαδιαίως με δειγματάκια σαμπουάν ή αφρόλουτρο (ότι έχουμε, άλλωστε ίδια συνταγή είναι) που έχουμε φροντίσει να προμηθευτούμε από το σούπερ μάρκετ εγκαίρως. Αν δεν βγαίνουμε οικονομικά για μπάνιο καθαριζόμαστε με τα μαντηλάκια που μας δίνει απλόχερα γνωστή αλυσίδα καταστημάτων με κύριο θέμα τη γυναικεία ματαιοδοξία. Δεδομένου ότι σε κάθε αγορά μας φορτώνουν και δυο σακούλες μαντηλάκια έχουμε αποθέματα τα οποία φτάνουν και περισσεύουν σε κάθε νοικοκυριό να κάνει μπάνιο μια εξαμελής οικογένεια με μωρό και γιαγιά!
  9. Ψωνίζουμε φρούτα και λαχανικά από τη λαϊκή αγορά. Θεωρητικά είναι πιο φτηνά από το σούπερ μάρκετ ενω σου ανεβάζει και την ψυχολογία ο ψαράς που σε λέει "ζαργάνα" του και ο "έμπορος λαχανικών και λοιπών εδεσμάτων" (έχει και καρτούλα αν δεν πιστεύεις) ο οποίος κάθε φορά σου βάζει κι ενα μπροκολάκι παραπάνω χωρίς να σε χρεώσει και σε κοιτάει με βλέμμα λάγνο τύπου "μανίτσα, από μένα για σένα γουϊθ λαβ"
  10. Κάνουμε υπομονή...κρίση είναι θα περάσει και μια μέρα θα τα θυμόμαστε ολα αυτά και θα γελάμε (άλλωστε στο ίδρυμα που θα μας έχουν χώσει όλοι την ίδια φορμίτσα θα φοράμε και το γέλιο μας θα είναι το μόνο φάρμακο ενάντια στην παράνοια)

25 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Ουάου και εγώ μαλώνω τη μάνα μου για το νερό... που να ξερα ότι υπάρχουν και χειρότερα..
Θα σου φέρω μια παλιά γκαζιέρα που έχουμε! ε; :):):):)
Εγώ με τα λίτρα και τον μπαμπά δεν ξέρω πόσο θα το σκεφτόμουνα.. λολολ!

Hfaistiwnas είπε...

οκ το "λύτρα" θέλει ύψιλονννννν!!!

b|a|s|n\i/a είπε...

:))

Spy είπε...

Μπορείτε και να μην πλένεστε καν.
Αρκεί να φτύνεστε...

One Happy Dot είπε...

@Hfaistiwnas...
Πάντα υπάρχουν και χειρότερα για να χαιρόμαστε! Κρατάω την υπόσχεση για τη γκαζιέρα! :)

@Hfaistiwnas2...
Εμ κι εσυ είπαμε να κάνουμε οικονομία αλλά οχι κι έτσι!

@b|a|s|n\i/a...
Αυτό τώρα είναι τεράστιο χαμόγελο ή είναι απλό χαμόγελο και σου ξέφυγε και μια παρένθεση ως πηγμένος στον κόσμο του crm? :)

@Spy...
Φτύνουμε τον κόρφο μας καθημερινά, ψελίζουμε κι ενα "και μη χειρότερα" και περιμένουμε να βρέξει να μαζέψουμε νερό να πλύνουμε κανένα ρούχο! Κάνει?

b|a|s|n\i/a είπε...

είναι και τεράστιο χαμόγελο έχει και βιντεάκι από κάτω!

One Happy Dot είπε...

@b|a|s|n\i/a...
το πλεόν κατάλληλο!!!!! Ευχαριστώ που μου θύμησες ενα από τα αγαπημένα μου επεισόδια!!! (επίσης...σκύψε λίγο να σου πω...πώς το κάνεις αυτο με τα link στα σχόλια? Μην πείς ότι σε ρώτησα γιατί θα με πιάσει ο Spy στο στόμα του και κάηκα η άσχετη!) :P

b|a|s|n\i/a είπε...

< a κενό href = "σύνδεσμος" >λέξεις, φράσεις, χαμόγελα, αγκαλιές < / a >
παραλείποντας όλα τα κενά εκτός από αυτό που αναφέρεται.

δηλαδή το συγκεκριμένο:
< a κενό href = "http://www.youtube.com/watch?v=JjUDwm2g2Q4" > :)) < / a >

(αν σου πει τίποτα ο κύριος σπάι χαμογέλασέ του και πες του και πάλι ευχαριστώ από μένα, που η αλέκα και αυτός μου δείξανε την απλή περιγραφή. :) αν σε πιάσει στο στόμα του περισσότερο, δως του ένα πακέτο τσιγάρα)

:))

One Happy Dot είπε...

@b|a|s|n\i/a...
thank u!

mahler76 είπε...

xaxa, τέλεια σε βρίσκω. οκ λίγο γραφική, άλλα τέλεια.

Όναρ είπε...

Γι αυτό σου λέω (Στέλλα)..έλα να με βρεις και θα καταλάβεις τί θα πει καπιταλισμός εν μέσω κρίσης..Καληνύχτες (επί)κρισης..

Όναρ είπε...

Επίσης βλέπω ότι πολλές είναι ερωτευμένες με τον Πευκοβελόνη ΜΟΥ και θα ήθελα να βάλω μία τάξη..σας παρακαλώ..θα θελα..(άκου I Miss You Love)..Καληνύχτες (αυτή τη φορά) επικριτικές..

ProFyLaKtiKo είπε...

είσαι υπέροχη! όσον αφορά στο 1, μου έδωσες ιδέα. δεν θα είχα σκεφτεί ποτέ να ρωτήσω τον ίδιο τον απηχθέντα.

πάω να ανάψω τα κεράκια μου τώρα...

apos είπε...

Aμα θα αρχίσουν να σε λένε «μανάρι» να αρχίσεις να ανησυχείς...

Αυτό με το μπάνιο είναι σούπερ ιδέα! Αν και το θέμα το έχει λύσει πολύς κόσμος με το να μην πλένεται ποτέ...

jacki είπε...

11. Δε θα χρειαστεί να περάσει η κρίση για να τα θυμόμαστε και να γελάμε.. Γελάμε από τώρα. Γεια σου dot με τη χαρούμενη οπτική σου. Να είσαι καλά κοπέλα μου. Κάπως έτσι περνάει χαρούμενα η κρίση.
Σφύριξε χαρούμενα μπορείς.. φιού φιού φιού φιού
Δες τη φωτεινή πλευρά της ζωής παρά παρά παρά παράμ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν το πιστεύω. Αυτό ακριβώς περιγράφει ο Marten Paz στο βιβλίο του "Πώς έγινα βλάκας".
Εκεί ο ήρωας, σε μια προσπάθεια συρρίκνωσης των εξόδων, πάει σούπερ μάρκετ, ανοίγει ένα σαμπουάν και ρίχνει λίγο στο κεφάλι του. Μετά τρέχει στο σπίτι και λούζεται. Το ίδιο κάνει με την οδοντόκρεμα κλπ.
Πάρε ιδέες !

PN είπε...

Mαρή αν σε εμένα και σε σένα ζητάγαν να πληρώσουμε 30 εκατ. ευρώ για αγαπημένο μας πρόσωπο...εννοείται πως δεν θα τα δίναμε! Που να τα βρούμε; Δεν είναι 1.000 ευρώ τα 30 εκατ. για να του βρούμε από εδώ και από εκεί!! Χαχαχαχα!!! Αν πάλι εσύ μπορείς να τα βρει τόσο εύκολα...πότε είπαμε ότι παντρευόμαστε. Συγνώμη κύριε Dot, αλλά ωραία κοπέλα και με 30 εκατ....είναι δέλεαρ!!!! Χαχαχαχαχα!!!!

Όσο για τις σκρούτζικες συμβουλές σου...τι να πω; Σε βρίσκω λίγο υπερβολική. Γιατί να χαλάς και τα αρωματικά μαντηλάκια ή να βράζεις νερό. Να γίνεις χειμερινή κολυμβήτρια και να λούζεσαι να να πλένεσαι στα ποτάμια και στις θάλασσες. Εννοείται ότι το ίδιο ισχύει και για τα ρούχα,που θα τα τρίβεις στις όχθες των ποταμιών. Δηλαδή η Γκόλφω ήξερε καλύτερα...;;;;

One Happy Dot είπε...

@mahler76...
Με βρίσκεις γραφικά τέλεια ή μια τέλεια γραφική? Οχι τίποτα άλλο να ξέρω τι να δηλώνω στο εξής! Όπως και να έχει με λατρεύεις και δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς εμένα και τα γατιά μου! (Τώρα είμαι και υπερβολική!)

@Όναρ...
Να και οι διαδικτυακές ζήλιες! Αν και δεν γνώριζα για τον έρωτά σου με τον πευκοβελόνη (μα τι απέγινε εκείνο το τζουτζούκος? το λουκουμάκι?) ζητάω ταπεινά συγγνώμη και ομολογώ ότι μπορεί το άσμα που επέλεξα να ήταν λίγο τολμηρό αλλά είναι που εχω φάει σκάλωμα με αυτό και ο πευκοβελόνης σου με βοήθησε ταμάλα στην απορία μου! Και πάλι σχώρα με...θα σε κεράσω καφέ και γλυκό να τα ξαναματαβρούμε! :)

@ProFylaktiko...
Αν και το "υπέροχη" είναι λίγο υπερβολικό, το δέχομαι γιατί είμαι λίγο ψωνάκι τρομάρα μου! Και με οικονομία τα κεριά...ότι λιώνει το ξαναφτιάχνουμε!

One Happy Dot είπε...

@apos...
Μανάρι? Σας παρακαλώ δεν θα'θελα! Οσο για την λαμπρή ιδέα σου, σε πρόλαβε ο άκαθαρτος Spy που προτείνει να μην πλενόμαστε αρκεί να φτυνόμαστε! Έχει μια λογική οσο να το πείς...

@jacki...
Κάτι σαν το "χαμογελάτε, κάνει τους άλλους να ανησυχούν"!!! Εντάξει λοιπον, το εχω με άνεση!

@sakafiora...
Βρε δεν πα να διαβάζεις ότι θές και να μας τα τσαμπουνάς μετά! Όταν μια μερα δεν θα έχεις να λουστείς, τα δικά μου δειγματάκια θα ζητάς και με το τζιβαέρι που έχεις για μαλλί θα σου πουλάω και μαλακτική για 10 ευρώ τη σταγόνα! :)

@VK in Athens...
Αν λες τις ιδέες σου και στα μαθητούδια σου τότε προβλέπω ότι το απόγευμα θα δούμε στο συντριβάνι του Συντάγματος φερέλπιδες οικονομολόγους να πάιρνουν το μπάνιο τους ανάμεσα στα περιστέρια! Οσο για την πρόταση γάμου, για κάτσε να την μεταφέρω στον κύριο Dot μήπως και ταρακουνηθεί λίγο! Ναι θα σε χρησιμοποιήσω αλλά είναι για καλό οπότε μη φωνάζεις!

Naf είπε...

Την χαρά των άτοκων δόσεων δεν έχω καταλάβει που την βρήκες....μάλλον κάτι δεν έχεις καταλάβει καλα!ο μόνος που πέρνει χαρά απο τις άτοκες δόσεις είναι η τράπεζα ντάρλινγκ!

SDRyche είπε...

Δηλαδή εγώ πρέπει να αισθάνομαι τυχερός που κατά την περίοδο της κρίσης μου τα παρέχει όλα η ένδοξη Πολεμική Αεροπορία;;;
Και μου κόβει και μισθό από πάνω, 8,72 ευρώ το μήνα. Αμ πώς!;!

Dorothy είπε...

Για τις εξαιρετικές συμβουλές σου (το tip για τα μαντηλάκια του γνωστού πολυκαταστήματος με συγκλόνισε!) αλλά και για τα οφθαλμόλουτρα που προσφέρεις στους λάτρεις της Nutella και πάσης φύσεως σοκολατοειδών (κυρίως γι'αυτα!), σου έχω ένα βραβείο! Πέρνα από το blog για να το παραλάβεις! Καλό απόγευμα.

One Happy Dot είπε...

@Naf...
Την ανακάλυψα όταν συνειδητοποίησα ότι αν τις πληρώνεις εγκαίρως απλά δεν έχεις κερατιάτικα...δατ ιζ ολ ντάρλινγκ!

@SDRyche...
Εσυ να δείς που στο τέλος θα μας δανείσεις και λεφτά! Τα 8,72€ του Μαρτίου είναι δικά μου! Νιαρτ!

@τα παπούτσια της Dorothy...
Δωράκι? Πουρ μουα? Μιλ μερσι! Μπορώ να ευχαριστήσω ορισμένα άτομα...οκ...μη θυμώνεις, μια διακριτίκ τουαλέτα θα φορούσα, θα ανέβαινα στο βάθρο, θα έλεγα ενα ευχαριστώ, ενα δάκρυ, ενα χαιρετισμό αλα Dianna και τέλος!! Μπαααααα!

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει απολαυστικότερο ποστ!
Τελεία και παύλα ._

One Happy Dot είπε...

@brokensemaphore...
Εδω είσαι???? Πού είσαι τόσο καιρό??? αααααααααααααααα-επιτέλους! :) (Τρέχα για Atrattivo τώρα που μπορείς!)