16 Δεκεμβρίου 2008

Πιστεύω το ψέμα ή αμφισβητώ την αλήθεια?


Τελικά, στη χώρα αυτή ούτε ο θάνατος δεν είναι βέβαιος!!!!

Έλαβα χθές ενα mass email το οποίο και κάνω copy - paste πρός αποφυγή λανθασμένων δηλώσεων:

Έσβησε χθες -αθόρυβα- αστυνομικός, θύμα κουκουλοφόρων του 2007.

Χθες έσβησε ο αστυνομικός που είχε δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους σε συναυλία στο Ελληνικό το καλοκαίρι του 2007. Όλο αυτό το διάστημα ήταν ουσιαστικά ζωντανός-νεκρός.

Δεν ήταν αρκετά νέος,ήταν ήδη 24 ετών.

Δεν ανήκε στη γενιά των 700 ευρώ, γιατί έβγαζε 750.

Δεν είχε όνειρα για τη ζωή του, είχε όπλο, κι ας μην το τράβηξε ποτέ για να σωθεί.

Δεν είχε μάνα να τον κλάψει,γιατί ήταν ένας μπάτσος, ένα γουρούνι, ένας δολοφόνος.

Κάποιοι θάνατοι δεν πουλάνε το ίδιο, αλλά μαντέψτε,πονάνε το ίδιο.

Ποιος είναι ο αστυνομικός;Δυστυχώς θυμηθείτε το περιστατικό...."Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι την 23.10 ώρα της06/07/2007, δύο (2) αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσίαμέτρων ασφαλείας για αποτροπή κλοπών, επιθέσεων και φθορών ξένης περιουσίας,(σπάσιμο οχημάτων, καταστημάτων ή εγκαταστάσεων κ.α αδικημάτων) όπως έχεισυμβεί κατά το παρελθόν, κατά την διάρκεια συναυλίας συγκροτημάτων μουσικήςστις εγκαταστάσεις του γηπέδου Baseball στο Ελληνικό, δέχθηκαν απρόκλητα δολοφονική επίθεση από πλήθος ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η αναίτια επίθεση έγινε από τριάντα τουλάχιστον άτομα, με ενωμένες δυνάμεις ταοποία διέπραξαν βιαιοπραγίες σε βάρος των δύο (2) αστυνομικών, με γρόνθους,λακτίσματα και υλικά αντικείμενα (σιδηρολοστούς, ρόπαλα, θλώντα όργανα),προκαλώντας σε αυτούς βαρείες σωματικές βλάβες. Ειδικότερα ο ένας αστυνομικός (γεν. 1983), φέρει βαριές κακώσεις κεφαλής,πολλαπλά τραύματα στο σώμα και νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ. Νοσοκομείου, ευρισκόμενοςσε καταστολή.Η κατάσταση του εγκυμονεί κίνδυνο ζωής. Ο δεύτερος αστυνομικός (γεν. 1972), επίσης νοσηλευόμενος φέρει ρωγμώδες κατάγματα στο αριστερό χέρι και μώλωπες στα πλευρά. Η βάναυση επίθεση συνεχίζει μια σειρά προκλήσεων έναντι της έννομης τάξης και''καταδρομών'' που αποδέχονται με απάθεια το ενδεχόμενο αποτέλεσμα τηςσωματικής βλάβης και της ανθρωποκτονίας από ''άτομα'' που ασκούνται στη βία, μάλλον ως πρόταση και στάση ζωής και ως ''πολιτική παρέμβαση''. Η Ελληνική Αστυνομία κινείται για την ανακάλυψη των δραστών".

OK αν πω ότι δεν προβληματίστηκα θα πω ψέμματα. Γιατί μπορεί τόσες μέρες, δικαίως, να έχουμε βάλει τον "άτυχο 15χρονο" στο σπίτι μας, να έχουμε ταυτιστεί με τον πόνο της μάνας που έχασε το γιό της, να έχουμε ταχθεί στο πλευρό των μαθητών που διαδηλώνουν για την αδικία της κατά-χρησης εξουσίας του έχοντος απέναντι στην αδυναμία του μη έχοντος...αλλά και τον συγκεκριμένο αστυνομικό, κλισέ ξεκλισέ, μάνα τον γέννησε, ανήκει επίσης στη γενιά των 700 € (προνομιούχος λόγω των 750 € που έπαιρνε!) και μπορεί να μην ήταν 15 αλλά και στα 24 πόσο έχεις προλάβει να ανακαλύψεις από τον κόσμο? Ισως ήταν η πρώτη φορά που αντι να καταδικάσω απόλυτα, είδα και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Άλλωστε, αν τα βάλεις κάτω και στις 2 περίπτώσεις ανθρώπινη ζωή χάθηκε. Εκεί που ο ένας αποδίδει παράνομη διακαιοσύνη πάντα μυρίζει ανθρώπινο κρέας.

Κι εκεί που η ζωή συνεχίζεται και ξημέρωσε Τρίτη, βρήκα σε εφημερίδα το ακόλουθο άρθρο...

Ξεπέρασε κάθε όριο ο 37χρονος ειδικός φρουρός της Αστυνομίας Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος προκειμένου να παρουσιάσει τον εαυτό του ως θύμα του καθήκοντος και ως θύμα «σκοπιμότητας των ΜΜΕ και όχι ανεξάρτητων δημοσιογράφων», όπως αναφέρει, χρησιμοποιεί ένα... μακάβριο ψέμα!...

...

Στην αίτηση αποφυλάκισής του, επικαλείται μεταξύ άλλων την περίπτωση του 24χρονου αστυνομικού Π.Τ., για τον οποίον αναφέρει ότι «... μόλις προχτές «έσβησε», ενάμιση χρόνο μετά τη βίαιη επίθεση που είχε δεχτεί, όταν μαζί με τον συνάδελφό του, βρισκόταν σε περιπολία στην περιοχή γύρω από το γήπεδο του μπέιζμπολ στο Ελληνικό και τριάντα τουλάχιστον άτομα, του αντιεξουσιαστικού χώρου προέβησαν σε βιαιοπραγίες εναντίον τους, με σιδερολοστούς, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, οι οποίες και επέφεραν στον άτυχο ήρωα αστυνομικό βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τον περιήγαγαν σε μόνιμη κωματώδη κατάσταση και τελικώς οδήγησαν στην άδικη απώλειά του, χωρίς όμως στη δική του περίπτωση τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να κάνουν, έστω και μια μικρή αναφορά στο περιστατικό, τιμώντας τη μνήμη του».

Οπως, όμως δήλωσε στο «Εθνος» ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, ο αστυνομικός Π. Τ. ζει και σιγά σιγά ξεπερνάει τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. ... Τώρα βρίσκεται με τους γονείς του στο σπίτι τους στην Αθήνα και όπως είπε χθες ο πατέρας του, το πρόγραμμα που ακολούθησε στο Ισραήλ, έχει φέρει αποτελέσματα. «Εχει αρχίσει πλέον σιγά σιγά και περπατά. Μπορεί και πηγαίνει μόνος στο περίπτερο για να αγοράσει εφημερίδα και βγαίνει με τους φίλους του στην καφετέρια της γειτονιάς μας», είπε.

Και σε ρωτάω τώρα εγω...τι πρέπει να πιστέψω?
Να ζητήσω φωτογραφικά ντοκουμέντα με τον αστυνόμο να πίνει καφεδάκι στην πλατεία της γειτονιάς του?
Να ζητήσω τη ληξιαρχική πράξη του θανάτου του?
Να αμφισβητήσω τα λόγια ενός πατέρα που μιλάει δημόσια και ευγνωμονεί για τη ζωή του γιού του?
Μήπως τελικά να ζητήσω απλά να μην μου στέλνουν email με σκοπό την παραπληροφόρησή μου ή την καθοδήγηση της σκέψης μου με έμμεσο (ή άμεσο, ανάλογα με το πόσο μπορεί να επηρεαστεί κανείς) τρόπο έτσι ώστε κάτι 37χρονοι να βρούν πατήματα και να την γλιτώσουν με μια επίπληξη και δυσμενή μετάθεση?
Θα μπορούσα να ζητήσω και μια υποτυπώδη διαφάνεια σε θέματα που με αφορούν...άμεσα ή έμμεσα...γιατί μπορεί να μην το ήξερα το παιδί αλλά στεναχωρήθηκα αληθινά για ότι έγινε. Και οι κουκουλοφόροι μπορεί να μην γκρέμισαν το δικό μου μαγαζί αλλά γκρέμισαν μαγαζιά ανθρώπων που συναντάω καθημερινά για εκείνη την "καλημέρα" που κάνει τη διαφορά. Και σε τελική ανάλυση το να φοβάμαι να κυκλοφορήσω στην πόλη ΜΟΥ και να πέφτω πάνω σε διμοιρίες των ΜΑΤ σε κάθε στενό στο κέντρο της πόλης ΜΟΥ, αυτό και με χαλάει και με αφορά!
Αλλά η διαφάνεια έχει προ πολλού χαθεί μέσα στο μαύρο σύννεφο των ημερών και δεν φταίνε τα δακρυγόνα που δεν μπορώ να ανασάνω!
Γι'αυτό λεω να γυρίσω και πάλι στην κουζίνα μου που αν μη τι άλλο μυρίζει πιο όμορφα...και πιο αληθινά!

13 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Ντοτάκι τι απορίες είναι αυτές;
Δεν περίμενα ότι τελικά θα ήταν ψέματα πως πέθανε. Παίζουν μου φαίνεται. Όπως και να έχει και οι δύο ζωές είναι. Προσπαθώ να βάλω στο μυαλό μου για πιο λόγο δεν θα παρουσιαζόταν το ίδιο ο θάνατος του αστυνομικού με το θάνατο ενός πολίτη. Μάλλον επειδή ο αστυνομικός την ώρα της υπηρεσίας είναι το κράτος το ίδιο, με την έννοια της εξουσίας που του δίνεται να φυλάττει το νόμο. Δεν ξέρω.. Προβληματίζομαι..

b|a|s|n\i/a είπε...

δεν είναι τίποτα. απλά μια φορά ακόμα εκμεταλλεύεται τόσο η ζωή όσο και ο θάνατος όσο και τα συναισθήματα όλων.
πίστευε αυτά που βλέπεις και αναπνέουν δίπλα σου. και περιμένουμε να γλυκαθούμε και εμείς για να πιστέψουμε την προηγούμενο ποστ. ;)

stella είπε...

o 24 χρονος δυστηχως πεθανε
αυτος που αναρωνει ειναι εκεινος που πυροβολησαν στα ζωνιανα!
ειναι 2 διαφορετκες περιπτωσεις!

jacki είπε...

Θα σου πω το εξής.. πιστεύω ότι όλοι αυτοί παίζουν με τα συναισθήματά μας.. και ότι επηρεάζει το συναίσθημα το πουλάν..για να μην πω το ξεπουλάν χωρίς να τους νοιάζει.. Νοιώθω ότι πλέον και οι ειδήσεις έχουν καταντήσει σαν τις εκπομπές του Μικρούτσικου που καλούσε τις κυρίες για να πουν τον πόνο τους και να κλάψουμε όλοι μαζί τους. Δεν ξέρω γιατί το κάνουν αυτό. Ας πουν το γεγονός.. το αληθινό γεγονός χωρίς να το γεμίζουν με σχόλια και ας αφήσουν τα υπόλοιπα στην κρίση του λαού.
Θέλω να μου πεις πως πας με τα γλυκά σου.

Pink_Fish είπε...

Δυστυχώς dot το ίδιο αισθάνομαι και εγώ πολλές φορές. Ότι παραπληροφορούμαστε με αντικρουόμενες ειδήσεις που τελικά σε μπερδεύουν και θολώνουν τη κρίση σου. Το γεγονός όμως παραμένει: Αυτή η πόλη μπήκε σ’ ένα κλίμα φόβου για τους πολίτες, που όχι μόνο χάνουν τις περιουσίες τους αλλά (όπως είπες κι εσύ) φοβούνται να κυκλοφορήσουν στην ίδια τους τη πόλη. Κάποτε θεωρούσα την Αθήνα από τις πιο ασφαλείς πόλεις για να ζεις, να κυκλοφορείς. Τώρα, κάθε φορά που θα χρειαστεί ν’ ανέβω στο κέντρο, νιώθω ένα φόβο για το τι θ’ αντιμετωπίσω. Είναι περίεργη η κατάσταση

Naf είπε...

Μα θα τα πάρω στο κρανίο τώρα!καθεσαι και κάνεις ολόκληση ανάλυση για ενα chain mail (που τα σιχαίνομαι και τα σβήνω αμέσως) το οποίο ακόμα κι αν είσαι τόσο αφελής και κάτσεις να το διαβάσεις όταν ξεκινά με λόγια του τύπου:

Δεν ήταν αρκετά νέος,ήταν ήδη 24 ετών.

Δεν ανήκε στη γενιά των 700 ευρώ, γιατί έβγαζε 750.

Δεν είχε όνειρα για τη ζωή του, είχε όπλο, κι ας μην το τράβηξε ποτέ για να σωθεί.

Δεν είχε μάνα να τον κλάψει,γιατί ήταν ένας μπάτσος, ένα γουρούνι, ένας δολοφόνος.

Κάποιοι θάνατοι δεν πουλάνε το ίδιο, αλλά μαντέψτε,πονάνε το ίδιο.

....και εσύ συνεχίζεις να το διαβάζεις και αναρωτιέσαι και τι είναι αλήθεια και τί ψέματα και προβληματίζεσαι κι όλας...ΤΙ ΝΑ ΠΩ!!Μα πραγματικά ποιος μαλάκας έκατσε και εγραψε κάτι τέτοιο...κόντρα θάνατο με θάνατο θα κάνουμε να δούμε με ποιόν έπρεπε να ασχοληθούμε περισσότερο;;; Είμαστε σοβαροί;;Τι μαλακίες είναι αυτές που καθόμαστε και τις συζητάμε κι όλας!μακάρι τελικά ο άνθρωπος να ειναι καλά αλλα προφανώς αυτό το mail το έχουν γράψει για συγκεκριμένους σκοπούς και μάλιστα τους πέτυχαν απ΄οτι βλέπουμε. Ας πάρουμε δηλαδή τα αρχεία θανάτου όλων των πολιτών που σκοτώθηκαν σε συμπλοκές και των αστυνομικών να δούμε ποιός την έχει μεγαλύτερη...

mahler76 είπε...

όργιο φημών δυστυχώς, και παραπληροφόρησης. Απλά πρέπει να ήμαστε όλοι προσεκτικοί σε ό,τι κάνουμε διαβάζουμε κλπ.

One Happy Dot είπε...

@ALL...
Όλες οι γνώμες καλοδεχούμενες! Άλλωστε δεν υπάρχει κρυφή αλήθεια ούτε εμφανές ψέμμα...δεν ξέρω αν ζεί ο αστυνομικός ή οχι, ούτε αν κάποιος άλλος που έλαβε το ίδιο email το πίστεψε ή δεν μπήκε καν στον κόπο να το διαβάσει. Άλλωστε τα φωτάκια στο νεο δέντρο του Συντάγματος άναψε και...η ζωή συνεχίζεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι ένα πολύ καλό μάθημα για όσους πιστεύουν ό,τι σερβίρει η τηλεόραση, οι εφημερίδες και φυσικά το ίντερνετ. Κι όχι μόνο αυτό αλλά πατάνε το forward και μας γεμίζουν κι εμάς με τις αηδίες e-mail που κυκλοφορούν.

ΠΕΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΥΡΙΖΕΙ Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙΓΟΜΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ !

Ανώνυμος είπε...

και ναι, ω ναι!
μπορώ να ανεβάσω σχόλιο !
YEAAAAAAAAAH

Ανώνυμος είπε...

αχ τι ευχαρίστησις!

Spy είπε...

Ορίστε!
Μου την σύγχισες τώρα, και ποιός την ακούει το βράδυ...
Το παιδί δεν το σκέφτεσαι άκαρδη;
(το δικό μου εννοώ...)

One Happy Dot είπε...

@Sakafiora...
ακόμα και το blogspot σε δυσκολεύει μήπως και το πάρεις απόφαση και αποσυρθείς από τα blogκόσμια αλλά εσυ δεν μασάς! Αχ, μου φαίνεται ότι θα σε έχουμε στον καλοσχηματισμένο σβέρκο μας για καιρό ακόμα! :P

@Spy...
Σχωράτε με, δεν το ήθελα! Δεν ήξεβρα...καταλαβαίνετε ελπίζω! Καλό κουράγιο, σήμερα είναι μια άλλη μέρα κι ελπίζω ότι θα (της) έχει περάσει! Αν οχι...πείτε της μια λέξη μόνο...UGG και θα ισιώσει! Trust me! :)