15 Δεκεμβρίου 2008

Χριστουγεννιάτικο πείραμα...


Σήμερα, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008 ξεκινάει επίσημα η "μια εμδομάδα και κάτι ημέρες" πρίν από τα Χριστούγεννα! Κι ενω για πολύ κόσμο αυτή η "μια εβδομάδα και κάτι ημέρες" δεν διαφέρει σε τίποτα από τις υπόλοιπες "μια εβδομάδα και κάτι ημέρες" του χρόνου, για το onehappydot.blogspot αρχίζει επίσημα η περίοδος της νόμιμης μελομακαρονοφαγίας, κουραμπιεδοκατάπωσης, cookiesοργασμού και homemadeσοκολατοτρουφακίων κατανάλωσης!
Για το λόγο αυτό αποφάσισα -και το δηλώνω δημοσίως και επισήμως- ότι φέτος θα φτιάξω και μελομακάρονα και κουραμπιέδες και cookies και σοκολατοτρουφάκια! Σε έσκιαξα? Το ξέρω! Κι εγω αναστατώθηκα στη σκέψη και μόνο αλλά είναι η οικονομική κρίση βλέπεις που δεν μου αφήνει και πολλά περιθώρια. Μελομακάρονα με 13 ευρώ το κιλό και να σου βάζει από εκείνα που έχουν κολήσει μεταξύ τους από το πολύ σιρόπι και διαλύονται μέχρι να μπούν στο κουτί αμαρτία δεν είναι? Κουραμπιές με 12 ευρώ το κιλό ο οποίος κάτω από μισό κιλό άχνη ζάχαρη κρύβει μια τόση δα μπαλίτσα από ζύμη και 300 αμυγδαλάκια που σου σπάνε τα δόντια οπότε πληρώνεις και τον οδοντίατρο για σφράγισμα και γέφυρα δεν θα ήταν αφορμή για νεο σκάνδαλο, χαρακτηρισμό του κουραμπιέ ως αποκλίνον γλυκό και καθιέρωση του "ξεσκονίσματος" του κουραμπιέ για αποφυγή παρόμοιων "παρεξηγήσεων" ?
Για τους λόγους αυτούς και μύριους ακόμα που δεν τους έχω πρόχειρους θα το κάνουμε το κουζινάκι εργαστήρι και μαζί με τα γατιά θα πειραματιστούμε σε συνταγές της μαμάς, της γιαγιάς, της θείας Κλυμεντίνης και όποιου άλλου συγγενικού και μη προσώπου πέσουν στα χέρια μας. Χρονικά δεν μπορώ να τοποθετήσω το τέλος των εργασιών καθώς ακόμα και η αρχή αυτών είναι εξίσου απροσδιόριστη. Πάντως, στην περίπτωση που κάνω καιρό να αναρτήσω την πρόοδο του "Χριστουγεννιάτικου πειράματος" παρακαλώ όπως με αναζητήσετε εις τα απωλεσθέντα του Χατζή όπου και θα κρύβω την χαμένη μου αξιοπρέπεια πίσω από ενα χανούμ μπουρέκ
! Ευχαριστώ και...let the games begin! Floub!

P.S. Το συγκεκριμένο post έχει ως σκοπό την ενημέρωση του κύριου Dot ο οποίος ουδεμία ιδέα έχει για τα μεγαλεπίβολα σχέδια της γράφουσας και των νιαουριστών βοηθών αυτής! Τυχερούτσικο!

32 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Ντοτ! Μα βρε Ντοτ! Πόσο σε καταλαβαίνω! Σπιτικά παιδί μου εννοείται! Να κέρεις τι βάζεις μέσα! Εμείς ακόμη δεν φτιάξαμε αλλά κοντοζυγώνει! :):):):):)
Άντε και καλά φαγοπότια!!!

One Happy Dot είπε...

Λόγω τεχνικών δυσκολιών η Sakafiora πάντα ευγενής και διακριτική αναφέρει:
οκ, εγώ θα σε εφοδιάσω με συνταγές σούπερ. Αλλά επειδή δε σου έχω εμπιστοσύνη, νομίζω ότι συμφέρει κουραμπιές και με 30 ευρώ το κιλό αν αναλογιστώ στις πόσες προσπάθειες θα τον πετύχεις!

b|a|s|n\i/a είπε...

μεμάκια ποίηση με αποκλίνουσα γλυκίσματα σε ντοτόρια κουζίνα. άμα ντυθώ άι βασίλης μπορώ να έρθω να τραβήξω ένα βίντεο;

One Happy Dot είπε...

@Hfaistiwnas...
Αφου κοντοζυγώνει να κάνουμε μια συμφωνία? Αν τελικά οι δικές μου οι προσπάθειες πάνε κατά διαόλου να στείλει η mamma Hfaistiwna μια μικρή πιατελίτσα μήπως και περισώσουμε τίποτα? ε???? :)

@Sakafiora...
Αν πετύχουν οι συνταγές σου πάει καλά! Αν οχι θα πάρουμε τα γλυκά που θα μας στείλει η mamma Hfaistiwna και θα πούμε ότι είναι δικές σου συνταγές!

@b|a|s|n\i/a...
αν είναι να γίνουμε διάσημοι μπορείς να έρθεις ακόμα και χωρίς να ντυθείς αϊ! Μόνο, αν σου είναι εύκολο, φέρε κανένα κουτί μελομακάρονα! Για τους κουραμπιέδες θα συννεονοηθώ με τον επόμενο σχολιαστή!

Olga είπε...

Super ακούγεται όλο το σκηνικό!!

Άντε καλοφάγωτα και να μας τρατάρεις και μας ε???

Καλή εβδομάδα

apos είπε...

Αγαπημένη μας,

με το καλό, η σκέψη μου θα σε ακολουθεί ειδικά εκεί που θα φτιάχνεις τα τρουφάκια (μόνο η σκέψη, γιατί από μαγείρεμα, ούτε ομελέτα).
Επίσης, από μια προηγούμενη συνεδρία μας σε σπίτι γνωστού και μη εξαιρετέου, σας οφείλω κάτι φωτογραφίες (ναι ναι, η ψωνάρα να μην ξεχάσω να προβληθώ):
www.flickr.com/photos/apos (πάνω δεξιά έχει σετ με φωτό και θα βρεις αυτό που λέγαμε).
Ελπίζω με το παρόν link να κερδίσω μια κάποια σειρά προτεραιότητας στα τρουφάκια (και μελομακάρονα δεχόμεθα).
Την αγάπη μου στην θεία Κλυμεντίνη και πολλά συγχαρητήρια να της δώσεις για την ανιψιά της.

ProFyLaKtiKo είπε...

αχ! θα τα φτιάξεις όλα αυτά? θέλω να σε ενημερώσω πως επειδή θα είμαι εδώ τις γιορτές θα περάσω να πάρω τη δόση μου? εντάξει? δε θέλω αντιρρήσεις...

Όναρ είπε...

Εσύ παιδάκι μου έκανες ολόκληρη έρευνα αγοράς..πάντως εγώ αν αποφασίσεις να συναντηθούμε (ακόμα και μετά τις 21..) θα σου φέρω μια νταλίκα μελομακάρονα με σοκολάτα και ένα κουτί κουραμπιέδες..έχουμε και προτιμήσεις..τώρα μήπως έπιασε το κόλπο..; Καλησπέρες (της) τυχαίας (μας) συνάντησης..

Ανώνυμος είπε...

Στην ΑΠΙΘΑΝΗ περίπτωση που δεν σου επιτύχουν όλα ετούτα τα παραδείσια γλυκάκια, παρακαλώ σε δια να μου τα αποστείλεις εις την ταχυδρομικήν μου διεύθυνσην, ΠΑΡΑΥΤΑ!
Είμαι άλλωστε πανοικογενειακώς και πανφιλιακώς γνωστή ως ον γλυκοπαμφάγον. Τρώγω τα πάντα, ακόμη κι αυτά που κάποιοι θα χαρακτήριζαν ως αποτυχημένα. Δεν υπάρχουν αποτυχημένα γλυκά φίλτατη. Μόνον πέραν του δέοντος απαιτητικοί ουρανίσκοι!
Με τη νίκη!!!

Spy είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ το ποστ σας αγαπητή μου! Ένα σπάνιο ταλέντο αναδεικνύεται, μέσα από τα γραπτά σας.
Ειδικότερα με αυτό το "Floub!" κόντεψα να πεθάνω...!!!

xipasmenos είπε...

Θα είμαι επίσημος δοκιμαστής, δεν το διαπραγματεύομαι!!!

Απλά να χουμε και κανα γεμιστό κρουασάν (απ'αυτα που δοκίμασα και είδατε την φάτσα μου κατα την διάρκεια οργασμού)

Dorothy είπε...

Εννοείται ότι τα έτοιμα δεν πιάνουν μία μπροστά στα σπιτικά. Πάντως για μένα το μόνο που αλλάζει στην "μια εβδομάδα και κάτι" είναι η προσθήκη
μελομακαρονοφαγίας και κουραμπιεδοκατάπωσης στο ήδη βαρυφορτωμένο καθημερινό πρόγραμμα γλυκοκατανάλωσης (νόμιμης, βεβαίως-βεβαίως!)Σιγά μην περιμένω να Χριστουγεννιάσει για να φάω σοκολατοτρουφάκι!

Hfaistiwnas είπε...

χαχαχαχα φυσικά!!!! Αν δεν τα μοιράσει στους γείτονες! χαχαχαχα!
Να μου πεις να κρατήσω!!!!!!!

jacki είπε...

Τα μελομακάρονα δεν τα συμπαθώ διόλου.. Όμως τα σοκολατο.. και τα κούκο.. και οι κουραμπιέδες.. Χμμ δώσε μου οδό και αριθμό.. Έφτασα.. Έχω μια συνταγη για κουραμπιέδες με 100% επιτυχία.. Ξέρεις από αυτούς που λιώνουν στο στόμα..
Άρχισε η συελόροια..(ή όπως αλλιώς γράφεται)
:)
Καλημέρα αχνιστή..και καμία σχέση με ξεσκόνισμα κλπ..

Naf είπε...

εγώ βασικά έχω σοκαριστεί γιατι συνειδητοποίησα οτι η αποβλακωμένη φάτσα του xip, το Σαββατόβραδο πάνω απο το κουτί των κρουασάν, είναι η "φάτσα οργασμού" !!!!δηλαδή omg!

One Happy Dot είπε...

@Olga...
εγω να σας τρατάρω! Εσείς υποσχεστε να τα φάτε όπως και αν προκύψουν? :P

@apos...
Θα δω τις φωτογραφίες οσονούπω! Τρουφάκια και μελομακάρονα, αν και εφόσουν πετύχουν, θα σου ετοιμάσω καλαθάκι με καρώ πετσετούλα να πάρεις μαζί! Οσο για τα συγχαρητήρια, θα της τα δώκω της θείας 1.γιατί είμαι ψώνιο και 2. γιατί προέρχονται από έναν άνθρωπο εξίσου καταπλήκτικ οπότε και θα το εκτιμήσει! :)

@ProFylaktiko...
Αν φέρεις μια εξαίσια σακουλίτσα με ροζ λουλούδι από το ΙΚΕΑ υπόσχομαι να στη γεμίσω! :)

One Happy Dot είπε...

@Όναρ...
Πολυαγαπημένη, επειδή το σ/κ κανονίζω να πάρω το έταιρό μου ήμισυ και να το παω ενα Mini ταξιδάκι μήπως και το δω λίγο (εσυ ειδικά ξέρω ότι θα με καταλάβεις!) ενδεχομένως να μην προλάβουμε να τα πούμε πριν τις 21. Παρόλα αυτά, κράτα τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες να γλυκάνεις το δικό σου μωρό κι εγω θα σε φέρω από τα σπιτικά που θα κάνω με τα χεράκια μου! :)

@brokensemaphore...
Αυτό με τα αποτυχημένα γλυκά και τους απαιτητικούς ουρανίσκους θα το κορνιζάρω στην κουζίνα για παν ενδεχόμενο και κάθε μελλοντική μου γαστρονομική μου απόπειρα! Το βρίκσω καταπληκτικό και τόσο μα τόσο "Me"! :D

@Spy...
Χαίρομαι τόσο πολύ που σας άγγιξε το "floub" μου...η αλήθεια είναι ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς μου και χωρίς αυτό δεν κοιμάμαι!

One Happy Dot είπε...

@Xipasmenos...
Δεν θέλεις μόνο τα κρουασάν...χρειάζεσαι απαραιτήτως και υπόλοιπο σιροπιού από καταϊφι για την παπάρα! Εύκολα και τα δυο καλέ και πιστέ μου δοκιμαστή! :)

@τα παπούτσια της Dorothy...
καλέ πρός Θεού! Σιγά μην περιμένουμε τα Χριστούγεννα για να ανεβάσουμε ζάχαρο και να χτυπήσει κόκκινο! Απλά τώρα κοτσάρουμε και ενα "λόγω της ημέρας" και καταπίνουμε 2-3 στη συσκευασία του ενός!

@Hfaistiwnas...
Στο λεω!!!! Κι εμείς εδω μια γειτονιά είμαστε! :P

One Happy Dot είπε...

@jacki...
Επιθυμώ συνταγή για κουραμπέ που λιώνει στο στόμα! Παρακαλώ ρίψατε σημαίωμα ηλεκτρονικής μορφής στο email του ανφάς μου! (κατά το προφίλ με dotίστικο βλακ χιούμορ!)

@Naf...
Το ότι No matter what πρέπει να κάνει παπάρα σε σιρόπι από καταϊφι πού το πας?

Leviathan είπε...

otan ta ftiaxeis mi mas ksexaseis :) filiaaaa!!! :)

PN είπε...

Τι μόνο ο κύριος Dot θα δοκιμάσει; Αααααααα δεν παίζω!!! VK τα παίρνει τώρα....φορτώνει...φορτώνει....κρατάει αναπνοή μέχρι να σκάσει. Τον σώνεις μόνο με ένα μελομακάρονο στο στόμα!!! Μετράμε!!!

One Happy Dot είπε...

@Leviathan...
βεβαίως! Διεύθυνση και Τ.Κ. παρακαλώ! :)

One Happy Dot είπε...

@vk in athens...
ok ok ok!!!!! Αν και είναι εκβιαστική η κίνηση αυτή, με τιμά η επιθυμία σου να πάρεις μέρος στο πείραμα και σε στρατολογώ επίσημα! Ορίστε...πάρε ανάσα τώρα γιατί δεν με παίρνει να εχω απώλειες εκ των πρωτέρων! :) :)

Naf είπε...

ΚΑΛΈ ΠΕΣ ΣΤΟΝ VK ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟ!!ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΣΗ ΩΡΑ!!

One Happy Dot είπε...

@Naf...
Μη με αγχώνεις!!!!!! Το είπα!!!! Λογικά τώρα ή που θα έχει πάρει ανάσα ή που θα έχει σκάσει! Εναλλακτικό σενάριο δεν παίζει!

PN είπε...

Oυφφφφ.....σώθηκα!!! Στο τσακ με πρόλαβες...είχα γίνει κόκκινος. You saved my life!!!! Που είναι το μελομακάρονο;

One Happy Dot είπε...

@vk in athens...
(you are such a cry baby btw! αναρωτιέμαι ποιά σου έχει μάθει αυτά τα "θα κρατήσω την αναπνοή μου μέχρι να σκάσω!") :)

Το μελομακάρονο λογικά θα το λάβεις με την επιστροφή σου από τις Αγγλίες! Αν πάλι δεν αντέχεις...ελα να σου δώσω της mamma Dot ΠΟυ έκανε πάλι..θαύματα!

PN είπε...

@One Happy Dot: Χαχαχαχαχα!!! I learned from the best...I learned from you...που λέει και η Whitney!!! Aυτό είναι δέλεαρ...ειδικά λόγω μαμά Dot, αλλά λέω να κρατηθώ για τα δικά σου αφού γυρίσω από τα Λόνδρας!!

One Happy Dot είπε...

@vk in athens...
μου κάνεις το blog msn!!!! I love u!
Θα σου φυλάξω από ολα...αν τα καταφέρω και δεν τα τσακίσω!!!!! (κρίση υπογλυκαιμίας ήταν και πέρασε!)

mahler76 είπε...

γιατί μαρή θεσ να τον στείλεις τον άνθρωπο αδιάβαστο? Μελομακάρονα θα σου φέρω από την μαμά μου που τα κάνει σούπερ.
Λυπήσου το το παλικάρι χρονιάρεσ μέρεσ.

Olga είπε...

Υπόσχομαι υπόσχομαι...!

Πάντα ανοιχτή σε νέες γευστικές εμπειρίες!!

χιχιχι!!

Φιλιά!

One Happy Dot είπε...

@Mahler...
Αντιπαρέρχομαι τα σχόλιά σου και σε καλοπιάνω με γούτσου γούτσου ώστε να μου στείλεις από της mamma Mahler και να κάνουμε Χριστούγεννα και φέτος!

@Olga...
συ είπας...καλή μας επιτυχία λοιπόν! :)