26 Σεπτεμβρίου 2008

Low budget stories


Πάλι καλά, επαναλαμβάνω, πάλι καλά που τα εισιτήρια για τη γραία της Καμπάλα τα είχα προμηθευτεί από τότενες που γινόταν ο κακός χαμός.
Διότι μπορεί να τραβήξαμε τα πάθη του Κυρίου που λέει ο λόγος (μωρέ μια χαρά τα λέει αυτός ο λόγος) αλλά τουλάχιστον είχαμε το ανάλογο χρηματικο αντίτιμο, το δώσαμε, πήραμε τα εισιτήρια στο χέρι, πανηγυρίσαμε και τέλος!

Εαν αυτή η σκηνή εξελισσόταν στην παρούσα φάση, το πιθανότερο είναι πως θα χαϊδεύαμε με τρεμάμενα, από τη συγκίνηση, χέρια τα εν λόγω χαρτάκια, θα ρίχναμε ενα σταδιάλα Καμπάλα και θα παρακολουθούσαμε τον/την τυχερό/η ιδιοκτήτρια να φεύγει με τα καμπαλόχαρτα ενω εμείς θα ξεροσταλιάζαμε στο ΟΑΚΑ με την ομπρέλα και ενα σουβλακι ανα χείρας (όταν στεναχωριέμαι τσιμπάω, όταν είμαι χαρούμενη με τσιμπάνε για να σταματήσω να τσιμπολογάω) ακούγοντας την υπεραιωνόβια να ερμηνεύει το Vogue!

Διότι ως φαίνεται, η οικονομική κρίση που πλήττει τον κόσμο ήρθε να πλήξει και το δικό μου νοικοκυριό! Θα μου πείς, είναι δίκαιο να καίγεται ο γείτονας που είχε τοποθετήσει τα ωραία του ευρω-πουλάκια σε ομόλογα της Lehman Brothers (οικογενειακές επιχειρήσεις χρυσή μου....έτσι λέει ο ένας γιουβέτσι λέει ο άλλος και να τι γίνεται στο τέλος!) και τώρα τα βλέπει να κάνουν τσιου τσιου από μακριά ενω εσυ εξακολουθείς να ζείς πλουσιοπάροχα (μην είμαι η Λάτσαινα και δεν το ξέβρω?)?
Μα...εγω δεν εχω ομόλογα.
Και?
Αφού δεν έχεις ομόλογα, πάρε μια ασφάλεια σπιτιού (να θυμηθώ να κατεβάσω τη σκηνή από το πατάρι, μετακομίζουμε), ενα λογαριασμό πιστωτικής (αξία ανεκτίμητη!!!) και μια αλλαγή στα λάστιχα του Φρίξου (ναι κοπελιά και στα 4...τι είναι άλογο να του αλλάξουμε τα 2 πέταλα και τα άλλα 2 του χρόνου και βλέπουμε?) όλα για την επόμενη εβδομάδα και έχει ο Θεός.
Ναι, ο Θεός μπορεί να έχει (αν δεν τα επένδυσε σε ομόλογα των αδερφών Κατσάμπα) αλλά η Dot μετά την επόμενη εβδομάδα δεν θα έχει.

Διότι αυτά είναι τα σίγουρα.

Βάλε και ενα ωραίο ενδεχόμενο αλλαγής των αμορτισέρ που μου είπαν από το ΚΤΕΟ ότι χτυπάνε (κι εγω χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο με τόσα έξοδα αλλά δεν βρέθηκε κανείς να μου πει ότι πρέπει να το αλλάξω!) μαζί με λογαριασμό Forthnet που αναμένεται...και τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Αμ δεν τα πιάσαμε.

Και αναρωτιέμαι η τελεία...

Γιατί έρχονται ολα μαζί? Φέρνει το ένα το άλλο? Πάνε δυο δυο σαν τους Χιώτες? Πότε θα δεήσει ο αποταμιευτικός λογαριασμός να έχει κάτι σε τριψήφιο νούμερο το οποίο και θα παραμείνει? Τι κακό είναι αυτό να εχω λεφτά και να μην εχω?

Και δεν είναι μονο αυτό, είναι και το άλλο. Ποιό? Θα σου πω αμέσως και το νου σου μη γελάσεις.
(Dot παίρνει το σοβαρό της, ισιώνει το γυαλί το οποίο το φοράει μονο όταν θέλει να τονίσει τη σοβαροτητα των όσων πρόκειται να ακολουθήσουν, παίρνει βαθειά ανάσα και λέει με μια ανάσα λίγο πρίν σκάσει...)
Κοριτσάκι είμαι, καινούργια ρουχαλάκια βλέπω στις βιτρίνες, τσαντούλες, παπουτσάκια, μπιζουδάκια και άλλα εις , -ούλες και-άκια και δεν λέω καλό το window shopping αλλά δεν συγκρίνεται με το κανονικό shopping (εδω οι γυναίκες θα με καταλάβουν και θα νιώσουν τον καημό μου!)
Είναι βαρύς ο πόνος μιας μπλούζας Custo Barcelona που δεν μπορείς να αποκτήσεις ή ενός ζευγαριού γόβες Guess που έχεις ανάγκη αλλά δεν κάνει να φορτώσεις στην πιστωτική γιατί την έχεις ήδη φορτώσει λες και είναι γαϊδούρι και αγκομαχάει το δόλιο το ζωντανό στην ανηφόρα!
Μα μου θες κι εσυ φίρμες χρυσουλάκι μου λες και χάθηκε ενα Zara που κάποτε ήταν το δεύτερο σπίτι σου (Μα και τώρα είναι, απλά το αντιμετωπίζω περισσότερο σαν...εξοχική κατοικία) και οσο να το πείς εκεί τα έξοδα ήταν πιο συνετά??
Δεν φταίω εγω.
Το μάτι πάει και πέφτει στα πιο ακριβά!!!
Συμπέρασμα: το μάτι λειτουργεί αυτόνομα και ουδεμία σχέση έχει με τον υπόλοιπο εγκέφαλο ο οποίος είναι υπέρμαχος της εγκράτειας και της οικονομίας. Αρα το μάτι κάνει τη ζημιά. Επιστημονική ανάλυση τέλος!


Μήπως πρέπει να ακολουθήσω το παράδειγμα των σοφών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης και με moto "συντονισμένες κινήσεις" να "προχωρήσω σε νέα βήματα, κατά πώς επιτάσσουν οι ανάγκες, για να αντιμετωπίσω τις συνεχιζόμενες πιέσεις στη χρηματοδότηση" του νοικοκυριού μου, ότι και αν σημαίνει αυτό? Αν το λένει οι σοφοί κάτι θα ξέρουν και αν δεν πετύχει θα ρίξω τι φταίξιμο σε εκείνους και θα παω για...window shopping, τι άλλο?

Καλό σαββατοκύριακο να έχουμε και ραντεβού στο ΟΑΚΑ για μια βραδιά με "κάτι από γραία" (των 80 € δεν πήρα? ε τι περιμένω να μου τραγούδησει το Hang Up prive?)

:)

UPDATE: Με τη βροχή που ρίχνει το σύνθημα της συναυλίας θα είναι

ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ!!!!

18 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Ax Τελεία! Το μάτι μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα αλλά τα χέρια;;; Δεν μπορώ να σας καταλάβω εσάς τις γυναίκες.. όλο ψώνια θέλετε;; Πως θα κάνετε αποταμίευση βρε αλλιώς; Δεν σε μαλώνω, αλλά τόσο καιρό προσπαθώ να πείσω την κολλητή μου να μην καταθέτει το μισθό της συνέχεια!!! Ας βάλει κάτι και στην άκρη! Έρχονται δύσκολες μέρες! Οικογένεια - παιδιά..
Καλά που βγάλατε εισητήριο!!!!

One Happy Dot είπε...

@Hfaistiwnas...
Είναι που οι δύσκολες μέρες με οικογένεια και παιδιά έρχονται θεωρητικά ενω πρακτικά οι εποχές αλλάζουν και η μόδα θέλει το μωβ να είναι το νεο μάυρο και το μπλε ραφ να κυριαρχεί στο φθινοπωρινό μακιγιάζ! Δεν κατάλαβες ε? Για ρώτα την κολλητή σου να δείς πως θα τα ξέρει! Φιλί φιλί! :)

Γ.Π. είπε...

Τα πράγματα είναι απλά!
Πας αύριο στο ΟΑΚΑ!
Πουλάς μαύρη αγορά το εισητήριο της γραίας 800 €!
Βγάζεις όλα σου τα έξοδα (μέχρι και κάτι από το καινούργιο κατάστημα jlo που είναι και πιο θηλυκά και θα... μιλάνε πάνω σου)!
Γλιτώνεις τη βροχή!
Γλιτώνεις τη γραία! (βάλε να δεις Σεφερλή ακόμα και αυτός έχει πιο πολύ γέλιο!)

Πάντως αν δεν συμφωνείς,
μπορείς και εσύ να κάνεις ότι και οι πολιτικοί μας.
Να δηλώσεις:
-Μηδενική ανοχή σε κάθε έκτακτο έξοδο!
-Για όλες τις βιτρίνες θα διεξαχθούν εξονυχιστικές έρευνες!
-Να δικαιολογηθείς στην πιστωτική (εγώ μαμά πήρα το lower!)ότι για τις δόσεις που δεν πληρώνεις ευθύνεται η διεθνής συγκυρία!

Anyway, ελπίζω ο καιρός να βοηθήσει και να μη γυρίσετε από εκεί frozen!!!
Και να περάσετε υπέροχα!
Υ.Γ. Ά και προσοχή μη μας χαλάσετε το χορταράκι! Να πατάτε μαλακά και να μην αφήσετε σκουπίδια! Γιατί θέλουμε να παίξουμε ματσάκι!

jacki είπε...

Σωστή οπτική έχει ο καημός. Λοιπόν τι να σου πω; Θα σου ευχηθώ μόνο να περάσεις καλά.
Πάντως είσαι εκπληκτική.
Χαχαχαχα ακόμα γελάω. Ρε πως τα γράφεις έτσι.

Hfaistiwnas είπε...

:) χεχεχε! οκ!

Leviathan είπε...

poli gelasa!!na sai kala!!
kala na peraseis!!!!
filia!!

One Happy Dot είπε...

@bday boy (aka Καημός)...
Καλά τα λες αλλά ...
1.δεν βγάζω 800 ευρώ παρά μόνο αν το εισιτήριο το δώσει στον υποψήφιο αγοραστή η ίδια η γραία με διπλό loop! Ασε που δεν μπορώ να το κάνω...http://sakafiora.wordpress.com/2008/09/24/msn-%CE%B7-madonna-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9/
2.Σε βλέπω ενήμερο σε σχέση με τα jlo και εκτιμώ την "ψήφο εμπιστοσύνης" αλλά...1.87 γαρ τα ρούχα της μου πεφτουν κομματάκι μικρά...αααααααχ!
3.Η βροχή δεν με πειράζει...μη σου πω ότι τελικά θα έχει περισσότερο χαβαλέ έτσι!
Παρόλα αυτά οι εναλλακτικές που δίνεις είναι κάτι παραπάνω από επαγγελματικές οπότε σε εκτιμώ ακόμα περισσότερο και τις κρατάω γιατί ποτέ δεν ξέρεις!
Σε φιλώ γλυκά και επανεύχομαι...Χρόνια Φανταστικά! Ελπίζω πως είσαι ηδη εξω και γιορτάζεις!!!

@jacki...
Ωραία δεν τα είπε ο καημός μας? Στην επόμενη οικονομική ατασθαλία μου ολο και κάποια ατάκα του θα ξεσηκώσω (το Lower το Lower!!!) Πάντα στη διάθεσή σου να σε κάνω να γελάς! Να έχεις ενα υπέροχο σ/κ! :)

@Leviathan...
Thank u!!! Το ελπίζω και δεν θα αφήσουμε τη βροχή να μας πτοήσει!!!! φιλιά φιλιά!!!

gregory είπε...

παντος η πο τυπο αστειοτητος λεγοντε οι σοβαροτερες αληθειες....
κοριτσι...ετσι ειναι ο καπιταλησμος σου δημηουρδη παντα μεγαλητερες αναγκες ...απο οτι χρηαζεσε....
παντος σορυ τα θελη και ο κωλος σου.

One Happy Dot είπε...

@Gregory...
Σαν να ακούω τον μπαμπά μου!!! :) Χρόνια τώρα την ίδια ατάκα μου λέει. Ενα μέρος δίκιου το έχεις αλλά το υπόλοιπο δικαιωματικά μου ανήκει καθώς είπαμε...κοριτσάκι είμαι κι εγω! :) Καλό βράδυ!

maika είπε...

λύση στο οικονομικό δε βλέπω...γι αυτό μη σκας...γιατί αν σκάσεις θα χάσεις και τη συναυλία και είναι κρίμα!
Είμαι σίγουρη θα είναι τέλεια.
Δε μου αρέσει και τόσο η Καμπάλα αλλά θα ήθελα πολύ να πήγαινα αλλά και τα εισιτήρια ακριβά και πήγα αλλού και δεν έμεινε μία και θέλω να πάω και στο West Side Story και πως να βγω πιά???
;0)))

SDRyche είπε...

Τώρα με κατέστρεψες με αυτή την ανάρτηση. Αρχικά μου θύμησες ότι πρέπει να αλλάξω λάστιχα και τακάκια στη μηχανή. Μετά που διάβαζα για τα ρούχα, λέω κυριλέ. Αφού έχω δυο παντελόνια, τρία μπλουζάκια και τρία σώβρακα θα τον βγάλω το χειμώνα. Έλα όμως που για κάποιο λόγο μου ήρθαν στο μυαλό όλες οι gadgetομαλακίες που ουσιαστικά δε χρειάζομαι αλλά αν τις πάρω θα έχω τι να τις κάνω. Και τέλος έρχεται και η γραιά που δε θα πάω ενώ δε θα με χάλαγε καθόλου. Άντε τώρα να κοιμηθώ με τόσες ανησυχίες.
Καλά να περάσετε αύριο και να της δώσετε τα φιλιά μου. Από τον SDRyche πείτε της. Θα καταλάβει αυτή!

naya είπε...

Αχ..τα ιδια προβληματα αντιμετωπιζω κ εγω..δηλ.οχι εγω το πορτοφολι μου..εγω εχω συμβιβαστει..τα λεφτα ειναι χαρτια αρα αχρηστα..πρεπει να τα ξεφορτωνομαι το γρηγοροτερο..
(αμ κ εσυ χρυσο μου..τοσες συναυλιες..πως να σου μεινουν??)
Εγω παντως αλλαξα μονο τα πισω λαστιχα..κ στα μπροστα εβαλα τα πισω..χοχοχοχο!Ετσι για να παρω μερικες μπλουζες παραπανω(που δε θα φορεσω ΠΟΤΕΣ)!
καλα να περασετε αγαπητη τελεια!

Γ.Π. είπε...

1.87????
Τότε μήπως θα έπρεπε να μετονομαστεί το blog σε one happy ...stick????

Ελπίζω να την ευχαριστιέσαι τη γραία τώρα!
Και μη στεναχωριέσαι για τα λεφτά...Μιά φορά γίνονται αυτά!
Δεν ξέρουμε και αν θα έχει τα κουράγια να ξανάρθει...!

Ανώνυμος είπε...

Να επενδύσεις στα παγωτά Vienna :P
Για να σε ξαλαφρώσω από τα έξοδα θα σου κάνω το τραπέζι. Ετοιμάσου!

One Happy Dot είπε...

@maika...
Σε καταλαβαίνω απόλυτα! West side story πήγε μια φίλη και μου είπε τα καλύτερα και μόνο! Οσο για την Καμπάλα...ήταν αστέρι τρομάρα της! :)

@sdryche...
πρέπει να έχεις κάνει κάτι πολύ καλό στη γραία για να σκάει τέτοιο χαμόγελο στο άκουσμα και μόνο του ονόματός σου!!! Λίγο έλειψε να ακυρώσει τη συναυλία και να τρέξει να σε βρεί! χμ...
Όσο για την γκαρνταρόμπα σου...tres sic και Minimal! Αν πας ταξίδι μπορείς να πάρεις όλα σου τα ρούχα μαζί και χωρίς να πληρώσεις υπέρβαρο! :)

@naya...
naya είσαι η θεά μου!!!! Αλλάγή μόνο στα πίσω και τα πίσω μπρός??? Double face λάστιχα πρώτη φορά ακούω και το βρίσκω super trendy! Να γινόταν να πληρώσω και μισή ασφάλεια για το σπίτι....πχ μπάνιο και κουζίνα φέτος, υπνοδωμάτιο και σαλόνι του χρόνου και ο διάδρομος δώρο!!!

One Happy Dot είπε...

@Καημός...
stick??? stick??? my god...I am not a stick!!! (i hate u!)
:p
Οσο για τη γραία...αυτή θα έχει κουράγιο να ξανάρθει, εμείς θα έχουμε κουράγιο να περάσουμε ενα σύνολο 11 ωρών όρθιοι για να την ξαναδούμε? NOOOOOOOOOOT!

@Sakafiora...
Γεννήθηκα έτοιμη (σε ότι αφορά το φαγητό...για τα υπόλοιπα ετοιμάζομαι 30 χρόνια τώρα!)

L' Aesthete Soleil είπε...

Η αφαιρετική (στην κυριολεξία) έννοια της οικονομικής ευρωστίας. Σέα, μέα, κτέο, οέο! Αλλά η Madonna, Madonna. Για να έχουμε τουλάχιστον την ψευδαίσθηση του "Vogue"!

One Happy Dot είπε...

@L' Aesthéte Soleil ...
όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων!!! :)
Καλή εβδομάδα να έχουμε πολυαγαπητέ!