24 Σεπτεμβρίου 2008

Μαζί τραγουδάμε....


Χθές, μιας και ο καιρός το επέτρεψε, πραγματοποιήθηκε η συναυλία με τίτλο "Μαζί τραγουδάμε για το πράσσινο, τραγουδάμε για τη ζωή" στο Καλλιμάρμαρο με το στάδιο να είναι ασφυκτικά γεμάτο (από ενα σημείο και μετά η είσοδος ήταν ελεύθερη για όλους!) και τη σκηνή να μοιράζονται οι:

Χαρούλα Αλεξίου
(Καημέ Καημέ είσαι εδω?)
Γιώργος Ανδρέου
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Δημήτρης Μητροπάνος
Μανώλης Μητσιάς
Θάνος Μικρούτσικος
Γιώργος Νταλάρας
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Νίκος Πορτοκάλογλου
Διονύσης Σαββόπουλος
Μπάμπης Στόκας
Διονύσης Τσακνής
Ελένη Τσαλιγοπούλου
Μαρία Φαραντούρη

Μεγάλη αναφορά έγινε στις περσινές πυρκαγιές με κάθε ενα καλλιτέχνη να έχει το δικό του μήνυμα πρός κάθε υπεύθυνο αλλά και πρός κάθε πληγέντα. Ιδιαίτερα πετυχημένη δε ήταν η ατάκα του αιώνια έφηβου Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος με τη γνωστή ροκάδικη φωνή του φώναξε "η ολυμπιακή φλόγα έφτασε στο Πεκίνο από την Αρχαία Ολυμπία δέντρο δέντρο" και έγινε ενα με το κοινό που τον αποθέωσε!

Μοναδική ήταν και η υποδοχή που επιφύλαξαν οι "φίλοι" στον Δημήτρη Μητροπάνο ο οποίος τραγούδησε, χόρεψε και απέδειξε πως ότι τον είχε κρατήσει μακριά ολο αυτόν τον καιρό ανήκει πλέον στο παρελθόν. Δεν σταματήσαμε να τον χειροκροτάμε, δεν σταμάτησε ποτέ να μας αποζημιώνει!

Επειδή όμως για κάθε τι όμορφο και άξιο συλλογικής προσπάθειας υπάρχει και ο παραλογισμός των λίγων για να δυσκολεύει τη ζωή μας, έτσι και χθές για λόγους ακόμα ανεξήγητους απαγορεύτηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή η τηλεοπτική μετάδοσης της συναυλίας από τον ΣΚΑΪ TV, το κανάλι δηλαδή που τη διοργάνωνε! Παρά το γεγονός ότι ο ΣΚΑΪ είχε μεριμνήσει να λάβει ευθύς εξ αρχής την απαραίτητη άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας, την οποία είχε επισυνάψει στην αίτησή του προς την ΕΟΕ, ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μίνως Κυριακού δεν την υπέγραψε ποτέ και έτσι μέχρι και την τελευταία στιγμή απέβησαν άκαρπες οι προσπάθειες για τη χορήγηση άδειας βιντεοσκόπησης.

Σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, θα μπορούσε έστω και την τελευταία στιγμή να δοθεί μια προφορική εντολή, για ένα τόσο σημαντικό σκοπό. Η τηλεοπτική μετάδοση θα επέτρεπε, μέσω διαφημίσεων, να αυξηθούν τα έσοδα που θα δοθούν στο Ταμείο Δασών.

Άγνωσται αι βουλαί της Επιτροπής!

Κατά τα άλλα ήταν πραγματικά μια υπέροχη βραδιά με απίστευτο κέφι από όλους (70.000 άτομα μαζευτήκαμε) για 3 γεμάτες ώρες. Ακούσαμε γνώριμες μελωδίες, τις τραγουδήσαμε, βραχνιάσαμε και φύγαμε με την ικανοποίηση ότι βάλαμε το δικό μας λιθαράκι για τη διάσωση και την προστασία των δασών. Αρκεί οσα χρήματα συγκεντρώθηκαν να μην γίνουν διαφημιστική ταμπέλα (όπως πολύ ευστοχα παρατήρησε ο "διπλανός" μου) για ενα δάσος το οποίο το επόμενο καλοκαίρι θα γίνει στάχτη...μαζί με την ταμπέλα!

THINK GREEN! :)

18 σχόλια:

jacki είπε...

Είναι πολύ όμορφο να θυμώμαστε τι μας πλήγωσε και να προσπαθούμε ώστε να μην ξανασυμβεί. Χαιρόμαστε που περάσατε ωραία στη συναυλία. Ξέρω ότι ήταν εκεί και μια γνωστή μου :)
Υπάρχει Βασίλης Πορτοκάλογλου?
Καλησπέρα.

Leviathan είπε...

oloi oi simmetexodes exairetikoi!!kalispera!!filia!

One Happy Dot είπε...

@jacki...
Έχεις τόσο δίκιο! Το διόρθωσα και σε ευχαριστώ! :)
Ήταν υπέροχα και μακάρι ο καθένας να κρατήσει κάτι σημαντικό από τη βραδιά αυτή! Φιλί!

@Leviathan...
Στο τέλος που τραγούδησαν όλοι μαζί να δείς το όμορφα που ήταν..."Ας αρχίσουν οι χοροί" και από κάτω πανικός! :) Ελπίζω πως είσαι καλύτερα ναι? Φιλιά!

mirelen είπε...

Έλεγα κι εγώ, μια εκτυφλωτική λάμψη μου ερχόταν από το κοινό, εσύ ήσουν! Ήμουν κι εγώ εκεί και πέρασα καταπληκτικά! Σκοπεύω να γράψω κι εγώ report αν καταφέρω και στρωθώ...

Dark_Maiden είπε...

Καλά θα ήταν, να πήγαιναν τα χρήματα σε κάτι ουσιαστικό, αλλά χλωμό το κόβω γμτ....

maika είπε...

Πολύ μου αρέσουν οι συναυλίες...φεύγεις απ αυτές και είσαι πάντα ελαφρύτερος...όχι γιατί κάποιος σου ξάφρισε την τσάντα αλλά γιατί έχεις τραγουδήσει,χορέψει,γελάσει ε,και όλα αυτά σε αδυνατίζουν....
Μακάρι να μην καεί ξανά ούτε χιλιοστό...λέμε τώρα....
Μακάρι!
καλησπέρα!!
;0)))

Hfaistiwnas είπε...

Σοβαρολογείς ότι δεν βιντεοσκόπηση;
Τι μυαλά υπάρχουν Θεέ μου!!! Αυτό έλεγα και σε άλλο μπλόκ το πρωί, περισσότερο θα ήθελα να πάω σε αυτή τη συναυλία παρά σε κάποια άλλη.. :)

Γ.Π. είπε...

Ά, εγώ έχω υποσχεθεί μόνο Χαρούλα και ετοιμάζομαι για αύριο στους Βράχους!
Που θα έχει μαζί και Στόκα και Μπάμπαλη και Muvrini!!
Πάντως κάποια πλάνα είδα στον σκάι... μήπως κάνω λάθος;

Γ.Π. είπε...

Όσο για τους... ανεξήγητους λόγους ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.mediablog.gr

© Τουλάχιστον εμπαθής και απαράδεκτη η στάση του Μίνωα Κυριακού, που χειρίστηκε το Παναθηναϊκό Στάδιο σαν τσιφλίκι του κι απαγόρεψε τη ραδιοτηλεοπτική μετάδοση της συναυλίας του ΣΚΑΪ.

© Να θυμίσουμε ότι ο ΣΚΑΪ “χτυπάει” το Μίνωα Κυριακού όσον αφορά την καταδίκη του για πολεοδομικές αυθαιρεσίες στον Άγιο Αιμιλιανό, αλλά και τις αυθαιρεσίες στο Πεδίο του Άρεως από τον Πανελλήνιο Γ.Σ.

naya είπε...

Hταν ωραια dot μου?Ηθελα να παω αλλα δεν τα καταφερα τελικα.
φιλια,καληνυχτα!

L' Aesthete Soleil είπε...

Kαλημέρα αγαπητή φίλη! Κι εγώ με τη σύζυγο βρεθήκαμε εκεί, περάσαμε πολύ καλά, η συναυλία με έκανε να αισιοδοξώ για το μέλλον των δασών και του πλανήτη εν γένει. Όσο για τον Μίνωα Κυριακού είναι γνωστό γιατί δεν έδωσε την άδεια. Το κανάλι του δε, δεν έκανε καμιά αναφορά στη συναυλία, όπως και κανένα άλλο κανάλι. Σε πολύ πιο ασήμαντα γεγονότα αναφέρονται εκτενώς και μας τα προτείνουν για τις εξόδους μας. Τώρα που ο ΣΚΑΪ διοργάνωσε κάτι άψογο από όλες τις απόψεις, άρχισαν οι μικροεγωισμοί και η ελληνική μικροαστική νοοτροπία βγήκε ακόμα μία φορά στην επιφάνεια. Πάντως το μήνυμα δόθηκε, ο Κυριακού τα άκουσε μία χαρά και από τον υπέροχο Θάνο Μικρούτσικο και από όλον τον κόσμο. Όσο για τα χρήματα έχω την πεποίθηση ότι θα πάνε εκεί που προορίζονταν ευθύς εξ' αρχής. Φιλιά!

L' Aesthete Soleil είπε...

Απάντηση προς τον καημό. Όπως είπε κάποιος φίλος, ο ΣΚΑΪ δεν μετέδωσε απλά κάποια πλάνα, αλλά ολόκληρη τη συναυλία (πάρτα Κυριακού) μέσω ασύρματων καμερών. Και ζητούσαν συγγνώμη κάθε τρία λεπτά για την κακή ποιότητα ήχου και εικόνας, τονίζοντας πώς το αποτέλεσμα που είχαμε στους δέκτες μας ήταν λόγω της άρνησης του μεγαλοτσιφλικά, γερομπαμπαλή Κυριακού για να επιτραπεί η αναμετάδοση και η μαγνητοσκόπηση. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό, η λευκή δικαιολογία του καναλιού έγινε για να τονιστεί η συμπεριφορά του Κυριακού. Μια χαρά τα κατάφερε ο σταθμός και τώρα ο καναλάρχης Κυριακού προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!

One Happy Dot είπε...

@Mirelen...
ναι ναι εγω ήμανε η λάμψη! Σαν κομήτης που σκόνταψε και έπεσε στο Καλλιμάρμαρο!!! Να γράψεις την αναφορά σου γιατί σίγουρα εσυ θα τα πείς πολύ πιο ωραία και εγω πολύ θέλω να διαβάσω πως περάσαμε! :)

@dark_maiden...
Μπορούμε να ελπίζουμε όμως έτσι δεν είναι? Καλημέρες πολλά υποσχόμενες! :)

@maika...
Καλώς την!!! :)
Η συναυλία ήταν πραγματικά υπέροχη και αυτό το συναίσθημα που λες ναι το ένιωσα απόλυτα! :) Οσο για το αν θα καεί κάτι ξανά...μπορούμε απλά να ελπίζουμε και να σκεφτόμαστε θετικά! :)

One Happy Dot είπε...

@Hfaistiwnas...
Από οσο μου είπαν οι γονείς μου έδειξε ο ΣΚΑΪ ενα αρκετά μεγάλο μέρος της συναυλίας μέσω ασύρματων καμερών αλλά κανονική βιντεοσκόπηση οχι δεν έγινε. Ήταν μια πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια και είναι κρίμα που "ορισμένοι" θέλησαν να την κουκουλώσουν τόσο άτσαλα! Καλημέρα καλέ μου Ηφαιστίωνα! :)

@Καημός...
Οι Muvrini είπαν ενα κομμάτι και προχθές και οι φωνές τους είναι καταπληκτικές! Θα περάσεις τόσο όμορφα στο θέατρο Βράχων που σχεδόν σε ζηλέυω! :) Οσο για τον κο. Κυριακού καλό θα είναι να μάθει τα όρια της "ιδιοκτησίας" και των όποιων δικαιωμάτων του έχουν αποδωθεί ως πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής γιατί αυτή τη φορά η αδιαφορία του δεν πέρασε απαρατήρητη! Σε φιλώ, σε καλημερίζω και σου εύχομαι να περάσεις μια υπέροχη βραδιά! (Στο "Θεός αν είναι" να ξέρεις ότι πολλοί bloggers θα σε μνημονεύουν με μίίίίίσος!) :)

@Naya...
Κοριτσάκι ήταν πολύ όμορφα ναι! Πολύ κρίμα που δεν τα κατάφερες! Την επόμενη φορά που θα γίνει κάτι ανάλογο και θα ξέρω ότι πρόκειται να παω θα σου πω μήπως πάμε παρέα! Φιλί γλυκό!

@L' Aesthéte Soleil...
Καλημέρα στον χείμαρρο!!! Μα να είσαι εκεί και να μην το ξέρω. Από την άλλη θα μου πείς τόσοι μπορεί να ήταν εκεί και να μην το ξέρω! :) Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις μα πάνω από ολα ευχαριστώ για τη σιγουριά σου ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα εξυπηρετήσουν τον ίδιο το σκοπό και δεν θα αναλωθούν στα διάφορα "μέσα" που αγιάζουν το σκοπό! Σε καλημερίζω και στην επόμενη συναυλία προτείνω να συγκεντρωθούμε οι eco-bloggers και να πάμε παρέα! :)
P.s. Ο Μικρούτσικος ήταν εκπληκτικά ξεσηκωτικός και είπε αυτά που έπρεπε να πεί με τον τρόπο που ήθελε να ακουστούν!

Όναρ είπε...

THINK GREEN - THINK DOT..αν είναι για ταμπέλα αυτό να γράψουν..πολλά φιλιά..και..Καλημέρες καταπράσινες..

One Happy Dot είπε...

@Οναρ...
καλώς την κουταβομαμά! Τι κάνει το κουκλί? :)
ΤHINK GREEN-THINK DOT! Τέλειο και οικολογικό! Κατοχυρώνεται! Ανταποδίδω καλημέρες ευαισθητοποιημένες! :)

Ανώνυμος είπε...

Εμαθα ότι ο Νταλάρας είπε και την "πιρόγα". Απορώ με την ανοχή του κοινού ώρες ώρες.

One Happy Dot είπε...

Η αλήθεια είνει ότι ο Νταλάρας θέλει γενικότερα υπομονή! Αλλά μας αποζημίωσαν οι υπόλοιποι! :)