5 Σεπτεμβρίου 2008

Από αγάπη με αγάπη!


Τους θυμάμαι από τα νιάτα μου...

Κάποτε ήταν το Wind of change, το Still loving you, το Always somewhere, το Holiday, το Can't live without you...μπαλάντες των Scorpions που έχουμε χορέψει ή έχουμε ονειρευτεί ότι έχουμε χορέψει ή έχουμε ευχηθεί να είχαμε χορέψει με εκείνον ή εκείνη που έκανε την καρδιά μας να χτυπάει λίγο πιο δυνατά κάθε φορά που τον/την συναντούσαμε.

Δεν δήλωνα ούτε δηλώνω φανατική τους θαυμάστρια αλλά ομολογώ οτι κατά καιρούς εχω κολήσει με κομμάτια τους. Για λιγότερο, για περισσότερο, για τους στίχους, για τη μελωδία ή και για τα δυο μαζί.
Αυτή τη φορά ήρθε το Love will keep us alive απο τον τελευταίο τους δίσκο (σε λίγο θα ακούμε μουσική από συσκευές στο μέγεθος ψείρας, παρόλα αυτά επιμένω στις παραδοσιακές έννοιες όπως "δίσκος"...μήπως μεγαλώνω και τελικά γίνομαι σαν το μπαμπα μου που εξακολουθεί να δραχμοποιεί τα ευρώ?) να με μελαγχολήσει πολύ γλυκά! Είναι η περίπτωση εκείνη όπου στίχοι και μουσική, χωρίς να είναι κάτι που ομοιό του δεν έχω ακούσει ξανά, έχουν ταιριάξει στη διάθεση των ημερών και το ακούω ξανά και ξανά.

I can't love you if you won't let me
Can't touch me if you don't try

Είναι παράξενα έντονες και μεγάλες αυτές οι μέρες. Αργούν να τελειώσουν και κουβαλάνε πολλαπλές εναλλαγές συναισθημάτων. Έχουν γκρίνια, έχουν τσακωμούς, έχουν χαμόγελα, έχουν δάκρυα, έχουν αποχωρισμούς (δυστυχώς παντοτινούς), έχουν κατανόηση, έχουν αγκαλιές, έχουν ανάγκη για ελπίδα και μια κουβέντα παρήγορη, έχουν αγάπη, έχουν τη νεα ζωή που ήρθε και προστέθηκε στην οικογένεια και για λίγο όλοι κολήσαμε πάνω σε μια γαλήνια φατσούλα που κοιμόταν αγνοώντας τον κόσμο που υπάρχει και γυρίζει πρίν από εκείνη και για εκείνη.

Love will keep us alive
Let's make the moment right
It's now or never
Love will keep us alive
Even the darkest night
Will shine forever
Love will keep us alive

Είναι ερωτικό το κομμάτι? Ίσως...με μια πρώτη ματιά οι στίχοι παραπέμπουν σε κάτι τέτοιο. Δεν το ακούω όμως έτσι. Εχω ανάγκη να πιστέψω σε κάτι αυτή την περίοδο. Σε κάτι όμορφο, σε κάτι άξιο, σε κάτι γλυκόπικρο αλλά αληθινό. Σε κάτι σταθερό, σε κάτι που ο χρόνος δεν μετακινεί ούτε αλλοιώνει.
Κλείνω τα μάτια και διαλέγω την αγάπη.


Πάντα διάλεγα την αγάπη.
Κρατιόμουν από τον έρωτα και ενθουσιαζόμουν από την παρουσία του στη ζωή μου αλλά ήταν η αγάπη που αποτελούσε τη σταθερή αξία ενάντια σε κάθε τι μεταβλητό.
Αγάπη οχι απαραίτητα ερωτική...αγάπη απλή, αξόδευτη. Συναίσθημα που σε κάνει να νιώθεις ζωντανός, ότι έχεις σκοπό, προορισμό...αγάπη για τον άνθρωπο οχι για τον έρωτα.
Αγάπη που μένει όταν έχεις κάψει ολα σου τα χαρτιά.
Αγάπη που σε κάνει παράλογα λογικό, προστατευτικό, ήρεμο και ανήσυχο μαζί. Αγάπη που σε κάνει να θέλεις να είσαι εκεί. Να βοηθήσεις, να κλάψεις, να γελάσεις, να μοιραστείς στιγμές και εικόνες, να φτιάξεις αναμνήσεις και να τις φυλάξεις.

If you need me
You know I'll come running
Right to you
Just give me a sign
I won't leave you
We'll make it together
And take it to the end of time

Σε αυτή την αγάπη λοιπόν πιστεύω και κρατάω την υπόσχεση που δίνει ακόμα μια φορά ο Klaus Meine...η αγάπη θα μας κρατήσει ζωντανούς. Εκεί που η καθημερινότητα με ρίχνει και ο ήλιος του χειμώνα που θα έρθει με μελαγχολεί (που έλεγαν και οι Πυξ Λαξ), εκεί που απογοητεύομαι και ψάχνω στο βλέμμα των ανθρώπων να βρω κάτι όμορφο, κάτι οικεία καλό, εκεί που δεν το βρίσκω και απορώ, εκεί που κάτι σπάει και αιμοραγεί, εκεί που κάτι με πονάει...εκεί θυμάμαι τη μελωδία, τα λόγια...Love will keep us alive.

Για όλους εσάς που μου κάνετε την τιμή να σας αγαπάω, εξαιρετικά αφιερωμένο.

Καλό σαββατοκύριακο.

18 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Αθάνατο το Wind of change!!!
Πολύ μου άρεσε αυτό το ευαίσθητο ποστ σου!!! :)
Αγάπη!!!!

One Happy Dot είπε...

@Hfaistiwnas...
Καλώς το παιδί από μακριά!
Αγάπη πάνω απ'όλα και πέρα απ΄όλα και...να δούμε που θα μας βγάλει! :)

Ανώνυμος είπε...

"Αγάπη οχι απαραίτητα ερωτική...αγάπη απλή, αξόδευτη"

Ακριβώς. Αγάπη για όλα αυτά, τα μικρά και τα μεγάλα, που μας κρατούν ζωντανούς. Από τον ήλιο που βγαίνει το πρωί και το ζεστό μυρωδάτο φαγητό της μαμάς, μέχρι την σφιχτή αγκαλιά μιας φίλης κι ένα γλυκό φιλί στο αυτοκίνητο για καληνύχτα
Εύχομαι πάντα να βρίσκεις παρηγοριά, ελπίδα και καταφύγιο στην αγάπη :)

Γ.Π. είπε...

Είναι παράξενα έντονες και μεγάλες αυτές οι μέρες...
Αγάπη που μένει όταν έχεις κάψει ολα σου τα χαρτιά...
Λες σημαντικά πράγματα τελίτσα μου.
Και δεν μπορώ παρά να σε συγχαρώ γιαυτό την ευαίσθητη και αληθινή ανάρτηση!

One Happy Dot είπε...

@Brokensemaphore...
Την κρατάω την ευχή σου τόσο δυνατά οσο δεν πάει ο νους σου. Είναι τα μικρά, καθημερινά που ξεχνάω και ας τα συναντάω τόσο συχνά!
Φιλί γλυκό και καλό σαββατοκύριακο επανένταξης! :)

@Καημός...
Ανταποδίδω καθώς σήμερα με το ποστάκι σου με πήγες ένα πολύ όμορφο ταξίδι στο χρόνο!
Σε ξαναματαευχαριστώ και σου εύχομαι καλή συνέχεια....στα πάντα. Γιατί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η ζωή συνεχίζεται και εμείς ακόμα κολυμπάμε.

Naf είπε...

και εμείς εδώ σας αγαπάμε...:)

One Happy Dot είπε...

@Naf...
Κι εμείς εδω ανταποδίδουμε! Μήπως αντί να είστε εσείς εκεί κι εμείς εδω να τα πούμε σύντομα κάπου στη μέση? (π.χ. στο σπίτι της Σακ!)
Φιλί ζουπηχτό πολυαγαπημένο μου σαλιγκάρι!

mahler76 είπε...

Μελαγχόλησα τώρα...Love yea you bitch.

jacki είπε...

Τι σου κάνει το βραδάκι. Αν και θα μου πεις εσύ την ανάρτηση την έκανες το μεσημέρι. Τι σου κάνει το μεσημέρι...
:)))

One Happy Dot είπε...

@Mahler...
Αν νομίζεις ότι με αυτά και με κείνα δεν θα στρωθείς να διαβάζεις γελιέσαι!!! :) (luvu2 sweets!)
Καλημέρες πολυτεράστιες!

@Jacki...
Τι σου κάνει το μυαλό που δεν σταματάει στιγμή να γυρίζει και η καρδιά που έχει ανάγκη να αγαπά...
Καλημερούδια και σε σένα γλυκειά μου Jacki! :)

Όναρ είπε...

Η αξόδευτη αγάπη..μεγάλη κουβέντα..άραγε υπάρχει..; Δε νομίζω τελίτσα μου ότι κάτι τέτοιο υφίσταται..ίσως στα παραμύθια, ίσως στους μύθους και τα στοιχειά των δασών και της θάλασσας..ίσως εκεί τ' αναζητάς και τα βρίσκεις..μόνο..Καλησπέρες που ξοδεύουν ασύστολα..

Leviathan είπε...

einai foveroi...de xero polla apo autous alla osa xero einai ekpliktika tragoudia!!!!!

asxeto, tous pix lax tous six.... apapa...eixa faei ena priximo...
kalo weekend!filia!

xipasmenos είπε...

love is a biatch........

One Happy Dot είπε...

@Όναρ...
Και αν εγω πιστεύω σε παραμύθια, στοιχειά και μύθους? Και αν κι εσυ πιστεύεις σε παραμύθια, στοιχειά και μύθους? Ανάγκη κοινή να ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα και να βρίσκουμε την αξόδευτη αγάπη έστω για λίγο...
Καλησπέρες που αιωρούνται ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα...

@Leviathan...
Κάτω τα χέρια από τους Πυξ Λαξ! Έχουν πεί κ αυτοί τα δικά τους και μας έχουν στιγματίσει ανεπανόρθωτα! Αυτές οι παλιές αγάπες...
Καλημέρες φανατικές! :)

@Xipasmenos...
Είναι η άτιμη αλλά πολύ μ'αρέσει! :) Φιλί ζουπηχτό!

Ανώνυμος είπε...

Σε θαυμάζω που προβάλεις την ηλικία σου.
Τω καιρώ εκείνω βέβαια αρακολουθούσατε μόνο συναυλίες, δεν είχαν εφευρεθεί οι ηχογραφήσεις :P

One Happy Dot είπε...

Το βρήκες εκείνο το πληκτρολόγιο με τις περισπωμένες και τις οξείες που έψαχνες ώστε να μην μπερδεύεσαι με το μονοτονικό σύστημα-ένεκα που μεγάλωσες με το πολυτονικό βρε!-ή ακόμα ψάχνεις? ;P

Spy είπε...

Α, τώρα τους αγαπάμε τους Scorpions, ε;
(ή μόνο το πουλί σας έφταιγε τις προάλλες;)

One Happy Dot είπε...

@Spy...
Το πουλί πολυαγαπημένε! Μόνο το πουλί...εκείνο που στριγκλίζει στο αυτι, σου ταράζει το νευρικό σύστημα και σε κανει λιγότερο φιλόζωο από ότι ήσουν πρίν να το ακούσεις! Κατά τα άλλα....we like Scorpions! ;)