24 Ιουλίου 2008

Αχ, καήκαμε και φέτος και νιώσαμε καλοκαίρι!


MusicPlaylistRingtones



Διότι καλοκαίρι χωρίς φωτιές απλά δεν υπάρχει!
Νοείται ελληνικός ουρανός χωρίς καναντέρ να πετάνε πάνω απο τα κεφάλια μας?
Έχει λογική να φυσάει βορειαδάκι και να μη βρεθεί ένας ακόμα 80χρονος που δεν είχε τι να κάνει και είπε να βγεί μέσα στη ζέστη με τη δύσπνοια και τη χαμηλή πίεση να κάψει τα ξερόχορτα στον κήπο του?
Και εν πάσει περιπτώσει, ταιριάζει ενα πράσσινο πευκοδάσος με τη μαυρίλα γύρω μας?

Οχι οχι οχι!

Έτσι και χθές κάηκαν ακόμα 300 στρέμματα στη Βαρυμπόμπη, η Ρόδος εξακολουθεί να καίγεται (μου ήθελες και πήδημα μαρή κι εσυ!) με 10.000 στρέμματα έτοιμα να μετατραπούν σε ξενοδοχειακές μονάδες και 60χρονο αυτή τη φορά να παίζει με τα σπίρτα (κακό κακό παιδί!). Διαχρονικές αξίες στις καλοκαιρινές πυρκαγιές οι περιοχές της Λακωνίας, Αρκαδίας, της Μεσηνίας και δεν θυμαμαι ποιές άλλες σχώρα με!! Στη Μεσσηνία μάλιστα η πυρκαγιά σε αγρόκτημα που εκδηλώθηκε την Τετάρτη ναι μεν κατασβέστηκε από άνδρες της Πυροσβεστικής (αγόρια με στολή...I love!) αλλά διαπιστώθηκε ύπαρξη φυτείας χασίς σε σημείο του αγροκτήματος που δεν είχε καεί. (Αμα σε πάει η τύχη πήγαινε κι εσυ μαζί της!) Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και κατασχέθηκαν και εκριζώθηκαν 18 φυτά ινδικής κάνναβης, ύψους από 20 εκατοστά έως 40 εκατοστά. (Άσε την τύχη και ξεκίνα να τρέχεις φίλε κτηματία!)

Για να είμαστε δίκαιοι όμως πρέπει να πούμε ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το είπε....αααα ολα και ολα! Όταν φυσάει ο κόσμος καίγεται! Τι βγαίνεις κοπελιά στα κανάλια και φωνάζεις? Δεν το έχεις συνηθίσει ακόμα? Κακώς! Δεν εγκλιματίζεσαι εύκολα, να το κοιτάξεις!
Που θα μεγαλώσει το βλαστάρι σου?
Στην κουκλίστικη βιλίτσα που θα χτίσει κάποια ανώνυμη-επώνυμη κατασκευαστική εταιρεία η οποία (η βιλίτσα ντε, συγκεντρώσου!) για λίγα μόλις εκατοστά θα ήταν εκτός σχεδίου αν οι καλοί αυτοί άνθρωποι (οι πυρομανείς εμπρηστές!) δεν είχαν βρεθεί να παρα-κά(μ)ψουν το εμπόδιο. Ποιό εμπόδιο? Το δάσος καλέ! Αχάριστη είσαι τελικά!
Και τι θα αναπνέουμε σε λίγο που θα έχουν γίνει ολα στάχτη και μπούρμπερη? Το νέφος. Breathe in, breathe out!
Και τι θα γίνουν ολα εκείνα τα δέντρα που χάνονται και τα ζώα τα οποία κινδυνέουν με εξαφάνιση?
Ε τα δέντρα θα αντικατασταθούν σε επόμενη αναδάσωση όπου θα σπεύσουν όλοι με καπελάκια να φωνάζουν "εχω τρύπα έχεις δέντρο" (ατάκα που έπαιξε πολύ στις φετινές αναδασώσεις) προκειμένου να δώσουν το θετικό μήνυμα ότι μαζί μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη. Βέβαια, στην πρώτη πλημμύρα τα δεντράκια θα χάθούν και οσα σωθούν μέχρι να πάρουν λίγο μποϊ θα έχουν καεί αλλά δεν βαριέσαι...εσυ το χρέος σου το έκανες. Οσο για τα ζωάκια...μήπως είχες δει ποτέ σου ελάφι από κοντά για να λυπάσαι που κινδυνεύει? Δίκιο έχεις!

Μόνο κάνε μου μια χάρη...οσο προχωράει το καλοκαίρι κι εσύ θα ζεσταίνεσαι ολοένα και περισσότερο και θα έχεις και τον παππού με αναπνευστικά προβλήματα στο κρεβάτι και δεν θα έχεις σκιά να ξαποστάσεις και το πιτσιρίκι σου θα μεγαλώνει και το πνευμόνι του θα μαυρίζει πιο γρήγορα και από καμινάδα εργοστασίου και κάθε φορά θα καίγεται και η τελευταία όαση δροσιάς...μην γρινιάξεις! Μη ρωτήσεις γιατί, μην απορήσεις, μην τα βάλεις με τους πυροσβέστες που δεν έφτασαν γρήγορα, μη τα ρίξεις στον αέρα που φυσούσε μανιασμένα, μην καλέσεις τα κανάλια να δείξεις το σπίτι σου που έγινε στάχτη...Νέες πολυτελείς κατοικίες θα ανεγερθούν, τα όρια του "εντός και εκτός σχεδίου" θα διευρυνθούν και η ζωή θα συνεχιστεί μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Μη φωνάζεις λοιπόν γιατί κανείς δεν σε ακούσει και σε καμένο τοπίο η φωνή σου κάνει ηχό και ενοχλεί εκείνους που σχεδιάζουν την τσιμεντοποίηση της Ελλάδας σου, της Ελλάδας μου...Σσσσσσστ!

11 σχόλια:

ProFyLaKtiKo είπε...

Πες τα χρυσόστομη. Αν και να τα πεις, μάλλον εμείς τα ακούμε και θα συμφωνήσουμε.

Η κατάσταση με τις φωτιές όντως είναι τουλάχιστον τραγική, σε σημείο να με "χαροποιεί" που μένω στο κέντρο της ΑΘήνας γιατί δεν κινδυνεύω...

ελπίζω φέτος να μη θρηνήσουμε θύματα

mahler76 είπε...

Πες τα καλή μου. Πως θα ζήσουμε και εμείς οι αρχιτεκτονες αν δεν κτίσουμε κανά 3πατό αυθαίρετο με πισίνα στην Πάρνηθα?

Spy είπε...

Συγγνώμη, μήπως σας βρίσκεται ένα σπίρτο;

Spy είπε...

Θέλω να φτιάξω μια αποθηκούλα δίπλα από την πισίνα...

One Happy Dot είπε...

@Profylaktiko...
Δεν είναι το που μένουμε και το πόσο κινδυνεύουμε το μόνο θέμα. Είναι που θα τα κάψουν ολα και δεν θα μείνει ούτε ίχνος από πράσσινο να μπορούμε πάρουμε μια ανάσα! Καληνύχτες λίγο πιωμένες ...χικς! :)

@Mahler...οσο είσαι στη σχολή είσαι ακίνδυνος! Από τη στιγμή που θα βγείς κι εσυ επίσημα στην αγορά όμως...καήκαμε! ;)

@Spy...
1.δεν έχετε πισίνα, εκτός και αν την έχετε καμουφλάρει και την κρύβετε σε καμία ντουλάπα
2. δεν το λένε αποθήκη...αποθηκευτικός χώρος χαρακτηρίζεται...δλδ Jesus!
3. αναπτήρας σας κάνει? Αν οχι λυπάμαι, πρέπει να πάτε ως το περίπτερο! Καληνύχτα σας και καλό ξημέρωμα να έχουμε...χικς!

L' Aesthete Soleil είπε...

Καυστική, χιουμοριστική, μα πάνω απ' όλα τραγική η ανάρτησή σου, αλλά δυστυχώς, πέρα για πέρα αληθινή και ειλικρινής. Περιμένω να δω τι θα γίνει με τους συλληφθέντες...

Γ.Π. είπε...

Εγώ αναρωτιέμαι πόσες φωτίες και σε πόσες τοποθεσίες πρέπει να μπουν για να καεί αυτός ο "τελευταίος πνεύμονας πρασίνου της Αττικής";
Γιατί η υπερβολή έχει ρίξει δίχτυα παντού...
Βέβαια νομοτελειακά κάποια μέρα (σύντομα φοβάμαι) θα συμβεί και αυτό!
Αν και μετά τις περσινές φωτίες το συνηθίσαμε. Εγώ δηλαδή ακούω μόνο για πια περιοχή πρόκειται και το αλλάζω γιατί βαρίεμαι πλεον οικτρά...
(ξέρω είμαι ένα ανεγκέφαλο εγωιστικό βολεμένο γουρούνι αλλά ...ειλικρινές!)

naya είπε...

Με τις περσινες φωτιες που ειχα την "τυχη"να θαυμασω απο κοντα επαθα σοκ..
Κ ακομα πιο τραγικο ειναι το γεγονος οτι καταλαβαινεις οτι ηρθε καλοκαιρι οταν πιανει η πρωτη φωτια!
Δεν το αντεχω κ σιχαινομαι οτι σχεδον το συνηθισαμε!
Πες μου τι εχουν μεσα στο κεφαλι τους dot..

One Happy Dot είπε...

@L' Aesthéte Soleil ...
Αν στα αλήθεια οι συλληφθέντες (80 και 60 χρόνων αντίστοιχα)είναι και οι "πραγματικοί" ένοχοι τότε τι να τους κάνουν? Να τους κόψουν τη σύνταξη? Κομένη είναι και αυτή. Να τους κλείσουν φυλακή? Για πόσο καιρό? Το θέμα είναι τι γίνεται με εκείνους που αλωνίζουν ακόμα και οσο εμείς ασχολούμαστε με τον κάθε 80χρονο αυτοί κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι! Καλημέρες υπεράνω πάσης υποψίας!

@Καημός...
Δεν είσαι ο μόνος. Λίγο πολύ οι περισσότερο κάπως έτσι λειτουργούμε. Στεναχωριόμαστε, τα βαζουμε με τον "κρατικό μηχανισμό" που τον έχουμε πλέον για καραμέλα και μετά το αλλάζουμε στο Star για να δούμε το τελευταίο παρτυ του Λάκη Γαβαλά! Απλά εσυ είσαι ειλικρινής ενω οι υπόλοιποι κάνουμε αγανακτησμένα post τα οποία μέχρι άυριο θα έχουμε ξεχάσει. Καλημέρες παραδοχής!

@Naya...
Kάρβουνο γλυκειά μου...Κάηκαν και αυτοί μόνο που δεν βρέθηκε κάποιος να σβήσει τη φωτιά στο κεφάλι τους εγκαίρως! Καλημέρες καθυστερημένες!

Hfaistiwnas είπε...

Τρομάζει μόνο η ιδέα αγαπητή μου...

One Happy Dot είπε...

@Hfaistiwnas...
Τρομάζει καλέ μου αλλά μάλλον οχι αρκετά για να σταματήσει το κακό! Δες τη Ρόδο, στάχτη έγινε! Δεν ιδρώνει το αυτί τους τελικά... :(