12 Μαρτίου 2008

Γιατί πρέπει να πιάνει βροχή...

...όταν οι τέντες είναι σηκωμένες?
(και όποιος το εκλάβει πρόστυχα αυτό...καλά να πάθει!)

Χθές βράδυ, ώρα 03.00 η πόλη μάλλον κοιμάται οπότε γιατί εμείς να αποτελούμε εξαίρεση? Κουκουλωμένοι ως τα αυτιά, με την αγάπη σε κλασσική διαγώνια θέση να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του κρεβατιού και την υποφαινόμενη και γράφουσα κοιμόμενη κατά το ήμισυ να διεκδικεί το δικαίωμά της σε ίση μερίδα κλίνης σπρώχνοντας την προαναφερθείσα αγάπη η οποία "αγρόν ηγόραζε"!!
Ξάφνου, κεραυνός βροντεί, ο ουρανός λάμπει, τα γατιά τα κάνουν πάνω τους (θαρραλέα pet, γατόπαρδέοι μιας άλλης εποχής!) κι εγω πετάγομαι (που λέει ο λόγος κοπελιά) αλαφιασμένη! "Ο τέντες είναι σηκωμένες ρε π%#@^& μου!!!" zzzzzz....zzz....οι τέντες καλέ!!!

Τρέχω στο μπάνιο ως άλλη Zina, τσακώνω μπουρνουζάκι και βουρ για το μπαλκόνι να κατεβάσω τις τέντες.
Βγαίνω εξω και χρειάζομαι μπρατσάκια. Το μικρό μας μπαλκόνι είναι μέσα στα νερά και κάθε βήμα συνοδεύεται πότε από "πλιτς" και πότε από "πλατς". Τα γατιά με κοιτούν με μίσος μέσα από το πορτάκι τους, η άμμος τους θυμίζει λάσπη έτοιμη να σοβατίσει σπίτι, και τα αυτιά τους είναι μούσκεμα! Ξεκινάει η επιχείρηση "τέντες" για να σκαλώσει από το πρώτο δευτερόλεπτο. Διότι ο άμοιρος ο τεντάς μας το είχε πει ξεκάθαρα.."κοπελιά (ξύνω μύτη και συνεχίζω!) καλό είναι να μην την τραβάτε ως πέρα παν' (κατά το Peter Pan) γιατί μπορεί να ξεματσακώσει το πανί από τη μπάρα και θα σου βγάλει το λάδι να την κατεβάσεις...το κατάλαβες?" Ναι είχα γνέψει τότε, εντυπωσιασμένη από το επιστημονικά τοποθετημένο επιχείρημά του ενω το "ξεματσακώσει" με είχε συνεπάρει. Αλλά, άμυαλη γαρ, παρασύρθηκα κυρ' πρόεδρέ μου από τον ήλιο το σαββατοκύριακο και είπα να λιαστεί λιγουλάκι το μπαλκόνι μας! Βρε τι να προσπαθώ με το σκουπόξυλο να "ξεματσακώσω" των τέντα, τι να σπρώχνω την πλαϊνή να μην μπλέκεται...τίποτα!
Στο μεταξύ είχα γίνει πι-πι-πι το παπί και ένιωθα κάτι ανάμεσα σε Αλίκη στη Μανταλένα ("άλλος για τη βάρκα μας?") και George Clooney στο "The perfect storm"! Είδα και απόειδα και πήγα να ξυπνήσω την αγάπη. Ω η αγάπη δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα! Κοιμόταν σαν πουλάκι κ εγω ένιωθα σαν τον Elmer Fant όταν βλέπει τον Bugs Bunny να του ρημάζει τον κήπο με τα καρότα! "Αγγελική!Το δίκανο" Τον σκουντάω απαλά και πετάγεται ελατήριο!!!!!

Σε χρόνο dt και ως άλλος Rambo χωρίς την κορδέλα έχει βγεί εξω και έχει αναλάβει δράση! Δίνει σαφείς οδηγίες τύπου "ανέβασε τώρα..οχι κάτεβασε, δώσε λίγο ακόμα..." αλλά η τέντα αρνείται πεισματικά ώσπου....ως εκ θαύματος ακούγεται το "κλικ" και αρχίζει και τσουλάει. Τι χαρά, σκατοτεντίτσα μας το έβγαλες το λάδι! Η αγάπη είναι βρεγμένη αλλά περήφανη κ εγω σκέφτομαι ηδη το σφουγγάρισμα της επόμενης μέρας και αποκαρδιώνομαι αλλά...μπορούμε τουλάχιστον τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε τον ύπνο μας! Η ώρα είναι 03.39, τα πόδια μας είναι ξυλιασμένα (φοβερή ιδέα να βγούμε ξυπόλητοι στα πλακάκια!!!) και η απειλή του "07.15 τουτ τουτ τουτ" έχει σταθεί πάνω από τα κεφάλια μας μέχρι να ξανακοιμηθούμε! Sweet dreams luv...zzzzzz....

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βρε άνθρωποι των σπηλαίων... ακόμα να βάλετε ηλεκτρικές τέντες?
μιλάμε για χλιδή. Κάθεσαι από μέσα, βλέπεις το χαλασμό έξω κι αρχίζεις να πατάς το κουμπάκι μια προς τα πάνω μια προς τα κάτω, έτσι για να περάσει η ώρα.
Ειδικά αν κόβεις το κάπνισμα, η ηλεκτρική τέντα επιβάλεται (να θυμηθώ να το πω στον gsus)

Vangelis είπε...

Εγώ δηλαδή είμαι περίεργος ή υπναράς, που παρόλο το χαμό, δεν κατάλαβα τίποτα, αλλά το πρωί που σηκώθηκα να μαζέψω τη μπουγάδα, απλά πρόσεξα ότι ένα φούτερ ήταν βρεγμένο?
Με τιμάει?

One Happy Dot είπε...

@Καλή και πιστή sakafiora έχεις μεγάλο δίκιο για τις ηλεκτρικές τέντες αλλά όταν ανακαινίζαμε το σπίτι, το budget μας δεν επέτρεπε ηλεκρικές τέντες αν δεν θέλαμε να τρώμε τα υπόλοιπα πλακάκια μέχρι να ξεχρεώσουμε! Κατα συνέπεια τσάκω αγάπη το ματζαφλάρι να σωθούμε από τον κατακλυσμό!!! Επίσης...hoooray που ακόμα κόβεις το κάπνισμα!
@Vangelis...Πότε επιτέλους θα συντονιστείς με ότι συμβαίνει γύρω σου?? Πάλι καλα που τα χιόνια τα φωτογράφισες οπότε θα έχεις να θυμάσαι!!! :)

xipasmenos είπε...

Τελικά κάθε σπίτι θέλει τον άντρα του για να λέει πιο δεξια πιο αριστερά....

One Happy Dot είπε...

@xipasmenos....xa!!! :) Αν είναι να λέει απλά πιο αριστερά πιο δεξιά τότε εντάξει είμαστε! Το πρόβλημα ξεκινάει όταν αρχίζει ο άντρας να έχει άποψη και για τις υπόλοιπες κατευθύνσεις! Και οχι δεν είμαι φεμινίστρια!