22 Δεκεμβρίου 2010

It is Christmas baby...



Δεν είναι τα συναισθήματα που αλλάζουν, είναι ο τρόπος που τα εκφράζουμε που διαφοροποιείται με την πάροδο του χρόνου. Παρόλα αυτά είναι Χριστούγεννα και τις ευχές τις ξέρουμε, δεν θα μας κοστίσει κάτι να τις πούμε. Τα στολίδια τα έχουμε, δεν θα μας κοστίσει κάτι να τα κρεμάσουμε (και μην αφήνεις τα λαμπάκια στο μπαλκόνι βρε μάνα να καίνε ολη νύχτα...γράφει η ΔΕΗ!).

Οτι κι αν συμβαίνει γύρω μας, οσο κι αν αποδεικνύεται οτι τελικά τα λεφτά (που δεν) υπάρχουν (θα πρέπει να βρεθούν), οσο κι αν έχουμε πήξει σε απεργίες, στάσεις εργασίας, διαδηλώσεις, φωνές, παράπονα, σκουπίδια, νεύρα και λοιπές δυσσάρεστες ειδήσεις...οσο κι αν το ποτήρι με την ελπίδα και την υπομονή μας στερεύει, στην πραγματικότητα είμαστε εδω και (την) παλεύουμε.

Για τη μάχη που δίνει ο καθένας απο εμάς σε κάθε επίπεδο, για την ανάγκη που έχουμε ολοι μας να δούμε τα πράγματα να καλυτερεύουν, για εσένα που είσαι εκεί εξω και διαβάζεις αυτές τις γραμμές, για μένα που τις γράφω...Εύχομαι Χρόνια Πολλά. Εύχομαι οτι εύχεσαι αγαπημένε φίλε-αναγνώστη, φίλε συν-οδηγέ (έβαλες Flash στη μπαταρία?) και ακόμα περισσότερα γιατί το ποτήρι της ελπίδας όλων πρέπει με κάποιο τρόπο να ξαναγεμίσει ώστε ολοι μαζί να πιούμε στην υγειά μας ρε παιδιά!
Δεν θα μασήσουμε, κι αν μασήσουμε θα φτύσουμε το κουκούτσι που έλεγε και ο παππούς και κάτι ήξερε!

Καλές Γιορτές σε όλους! Καλή χρονιά να, θα, ίσως τελικά και να έχουμε!

10 Δεκεμβρίου 2010

Εσωκλείω σχετική επιστολή πρός την κύστη μου!

Αγαπημένε μου Ujean-Σουβλίτσα

Ελπίζω πως η επιστολή μου σε βρίσκει καλά, το ίδιο επιθυμώ και δι ημάς!

Αν και είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου πως θα σου έγραφα από τότε που αποφάσισες να ξαναμετακομίσεις στην ωοθήκη μου μετά από πολυετή απουσία εις τα εξωτερικά, τελικά αποφάσισα να σε αφήσω να εγκατασταθείς και να βολευτείς πρώτα πρίν επιδιώξω να μάθω νεα σου.

Χάρηκα πολύ όταν πληροφορήθηκα οτι σου αρέσει τόσο η αριστερή μου ωοθήκη που αποφάσισες να απλώσεις ολα σου τα υπάρχοντα καταλαμβάνοντας χώρο 7 εκατοστών, ενω το τελευταίο συμβόλαιο προέβλεπε μόλις 4.7 εκατοστά νόμιμης ιδιοκατοίκησης. Ως φαίνεται το υπόλοιπο είναι ημιυπαίθριος. Μη σκας, αφού δεν έκανες και πισίνα κανείς δεν θα σε ενοχλήσει.

Στο σημείο αυτό και να με συμπαθάς, θα ήθελα να σου εκφράσω ορισμένα παράπονα που υπέπεσαν στην αντίληψή μου τις προηγούμενες ημέρες και έχουν να κάνουν με ορισμένες αναταράξεις που έχει μάλλον προκαλέσει η επιστροφή σου στην "παλιά" σου γειτονιά.

Πάρε για παράδειγμα τον κύριο Μηνά Κύκλο. Παραπονιέται για διατάραξη κοινής ησυχίας και έλλειψη σεβασμού απέναντι στη συχνότητα των επισκέψεών του από 30 ημέρες όπως ορίζει το σχετικό καταστατικό σε "πάρε το αυγό και κάντου περμανάντ" όπως πολύ συγκεκριμένα μου ανέφερε.
Ως εκ τούτου η δεσποινίς Σούλα Ωορηξίδου ισχυρίζεται ότι εκτός από τη σειρά έχασε επίσης "τα αυγά και τα Πασχάλια" με αποτέλεσμα ο μηνιαίος εορτασμός της 14ης ημέρας να πρέπει να μεταφέρεται τουλάχιστον 7 ημέρες αργότερα.
Με παρεξένεψε η αναφορά και των δυο στα αυγά αλλά δεν επεκτάθηκα καθώς ήταν μεσημέρι και πεινούσα.
Εν συνεχεία, οι κυρίες κυρίες Βαρόνη Προγεστερόνη και Λίτσα Προλακτίτσα αναφέρθηκαν με διόλου κολακευτικά λόγια στην ύπαρξή σου ενω τόνισαν ότι η παρουσία σου επηρεάζει τις τιμές τους με αποτέλεσμα η μεν Βαρόνη να κυλιέται στα πατώματα από ντροπή με μια Dom Perignon στο χέρι (2 κασόνια παραγγείλαμε και η κάβα πλέον δεν δίνει βερεσέ!) ενω η κακομοίρα η Λίτσα ανέβασε στροφές κινούμενη στο αντίθετο ρεύμα στην Αθηνών-Πατρών φωνάζοντας "Με τον κουμπάρο ρε Κούλα??" Το τελευταίο μάλλον δεν έχει να κάνει με σένα αλλά με την Πάνια, παρόλα αυτά το αναφέρω προκειμένου να καταλάβεις τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Όπως καταλαβαίνεις, καθώς οι παραπάνω αναφορές είναι τα πιο ηχηρά παραδείγματα ανάμεσα σε ενα σωρό παραπόνων, ενω υπάρχουν και άλλες καταγεγραμμένες στο σχετικό κατάστιχο, έχει ηδη ξεκινήσει η διαδικασία περισυλλογής υπογραφών προκειμένου να πάρεις το δρόμο που σου πρέπει τον μακρύτερο (που λέει και ο Notis) γαλλιστί le poul. Για το λόγο αυτό έκρινα σκόπιμο να σε προετοιμάσω έτσι ώστε αν κάποια στιγμή μέσα στη νύχτα τη μάυρη την ταμ ταμ ταμ νιώσεις μια θολούρα, μια ανεμοδούρα, μια σημαδούρα (μαρή παλιοχαμούρα....παρντόν αλλά κάνει ομοιοκαταληξία!) να μην σκιαχτείς. Θα είναι η επιτροπή "ΕΠΘΓΜΓΤΕΜΜ" (=Εγω Πότε Θα Γίνω Μάνα Γαμώ Την Ενδομητρίωσή Μου Μέσα) και θα σου πρότεινα να αποχωρήσεις ησύχως και διακριτικώς.

Αυτά είχα να σου πω και πάλι να με συμπαθάς αλλά είναι και πολύ κωλόπαιδο ο Κυριακός και εν πάσει περιπτώσει αν δεν στα πω εγω που είμαι φίλη σου ποιά θα στα πει.

Hasta la vista baby & I'll be back.

Ave Moi!

πι.ες. Αν σήμερα το απόγευμα, περί τις 6 πάνω κάτω και πλαγίως, νιώσεις έτσι ανάλαφρα και μια αίσθηση σαν να ίπτασαι μην ανησυχήσεις. Σε μια προσπάθεια να βρω το Ying & το Yang, το Feng Sui και το χαμένο Tsou tsou xroutsou μου θα κάνω μια ενεργειακή θεραπεία με μια Μεξικανή ονόματι Monika-Huanita-Dolores κλπ η οποία υπόσχεται θαύματα. Αν δεν γίνει το θαύμα ελπίζω να κάνει καλό πεντικιούρ!

πι.ες2-απντεητ: Μόλις γύρισα από την ενεργειακή θεραπεία...Καθώς θέλω να είμαι δίκαιη απέναντι σε εκείνα που δεν γνωρίζω και παράλληλα προσπαθώ να μην αμφισβητώ τις ικανότητες ορισμένων ανθρώπων απλά και μόνο επειδή δηλώνω δύσπιστη απέναντι στο άγνωστο, θέλω να δηλώσω οτι ήταν μια μοναδική εμπειρία και χαίρομαι, τελικά, που το έκανα και που δεν χρειάστηκε να μάθω αν και πόσο καλό πεντικιούρ μπορεί να ξέρει να κάνει η εν λόγω κυρία.